Chevron pointing up icon

Állványozással Balesetek

Az állványozással Kapcsolatos Balesetek Kártalanítása

 

Állványozással Balesetek

Az állványokon végzett munka nagy sérülési kockázattal jár. Ezért szigorú jogszabályi előírásokat kell követnie arról, hogy az ilyen munkát hogyan kell megtervezni, végrehajtani és felügyelni. Az összeszereléssel és szétszereléssel kapcsolatos munkát csak tapasztalt és képzett állványozók végezhetik, és csak ilyen szerelőknek kell dolgozniuk a tetőn és más magasságokon.

Az iparágat azonban számos kis magánvállalkozás jellemzi. Gyakran képzetlen vagy helytelenül képzett alkalmazottakat alkalmaznak bonyolult és veszélyes feladatok elvégzésére. Sok olyan állítással foglalkozunk, amelyekben az alkalmazottak az állványzatból esnek, mert valaki más hibát követett el. Például egy állványt állítottak fel, de a munkaállványtáblák némelyikét nem megfelelően támasztották és rögzítették, a pólust a zárójelekkel együtt eltávolították, hogy hozzáférjenek az épület másik részéhez, vagy az állvány-leszerelés nem volt megfelelően tervezve, aminek következtében a veszélyes platform nem zárt.

Széles körű sérülések

Az állványzat leggyakoribb balesetei a magasságból vagy a leeső tárgyak miatt. A magasságból való vízesés különösen veszélyes, mert súlyos sérülésekhez vezetnek, esetenként halált és néha súlyos gerincvelői sérüléseket okoznak. A komoly ortopédiai sérülések szintén a magasságból való csökkenés eredménye.

Megfelelő gondosság

A legtöbb állványozási balesetre vonatkozó követelés sikeres, mert a törvény lehetővé teszi az állványozásért felelős személy vagy fél ellen irányuló követelést. Feltéve, hogy lehetséges a bűnösség megállapítása és bizonyítása. A fentiekkel kapcsolatban ezt bizonyítani tudjuk     a fővállalkozó nem ellenőrizték pontosan, hogy az állványzat szétszerelése során biztonságos volt-e     a kolléga hibát követett el az állványrész beállításakor     vagy nincs meghibásodás az építésben

A munkáltatók kötelesek biztonságos munkakörülményeket biztosítani munkavállalóiknak. Ezek elsősorban a berendezésekre és a képzésre vonatkoznak. Abban az esetben, ha a védő sisakok és biztonsági övek nem biztosítottak, a munkavállaló, aki balesetet szenvedett, mert a munkáltató nem teljesítette a biztonságot biztosító kötelezettséget, jogosult követelni.

A képzés általános vagy részletes. Abban az esetben, ha az állványzat nem kapta meg az építőipar állványzat-nyilvántartási rendszere által meghatározott megfelelő képzést, nem szabad megengednie, hogy ilyen munkát végezzen. Nagyon gyakran vannak olyan esetek, amikor a hétköznapi dolgozók olyan munkát végeznek, amelyet csak képzett állványok végezhetnek. Amint azt elvárhatja, az ilyen alkalmazottak sokkal nagyobb valószínűséggel esnek a baleset veszélyére, gyakran súlyos és súlyos sérülésekkel. A kockázatértékelésben meg kell határozni a munkák teljesítésére vonatkozó különleges követelményeket. Az állványzatokat és munkatársaikat azonban megfelelően képezni és utasítani kell.

Az állványok baleseti vizsgálatai nagyon aprólékosak, és gyakran megkövetelik a fővállalkozó részvételét. Esetenként szükség van egy egészségügyi és biztonsági szakemberre is, aki jogosult a balesetért felelős személyek ellen vádat emelni. Az Osbornes Ügyvédi Irodának lehetősége van megtekinteni az elvégzett munka dokumentációját. A baleset és az előző vizsgálat, valamint a saját vizsgálat lefolytatásának joga annak érdekében, hogy a kérdés középpontjába kerüljön, és választ kapjon a balesetet okozó kérdésre.

Elérhetőségünk

Diana Magyar 

Phone: 020 7681 8685 / 07702 865068
E-mail: diana.magyar@osborneslaw.com

  Speak to a Lawyer.

  Accreditations

  Latest Personal Injury News

  Introducing Your Personal Injury Legal Team

  Osbornes has an experienced team of specialist personal-injury lawyers to assist with your case / situation

  arrow pointing up

  Camden

  Livery House, 9 Pratt Street, London NW1 0AE
  Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660
  DX Number 57053 Camden Town

  Hampstead

  28A Hampstead High Street, Hampstead, NW3 1QA
  Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660

  Your Privacy | Cookies Policy

  Contact a Lawyer

  Enter your details below to receive a call from Osbornes:


   Trustpilot

   Speak To A Lawyer

   Beszélj