Kerékpáros Balesetek

Contact us

Contact

Kerékpáros Balesetek

Gyakorlott londoni ügyvédi csapatunknak sikeres eredményei vannak a kerékpárosok képviseletében és ők is szívesen bicikliznek! Vannak szakemberek, akik olyan kerékpáros balesetek kárigényeivel foglalkoznak, melyek kisebb sérüléseket foglalnak magukba, de olyanokkal is, amelyek összetettebbek, életmód változtatással járnak.

Az Osbornes Law mindennapi életében a kerékpározás nagy szerepet tölt be, hiszen a csapat több tagja is kedvtelésből kerékpáron érkezik a munkahelyére. Londoni székhelyünk miatt elsőkézből ismerjük a kerékpárosokra leselkedő veszélyeket, mikor biciklire ülnek. Dugók az utakon, szuper útkereszteződések, rámenős sofőrök és balra forduló kamionok, hogy csak néhányat említsünk.

Több mint 40 éves gyakorlatunk van az emberek segítésében. A kerékpáros balesetekkel kapcsolatos követelésekkel foglalkozó csapat vezetője Stuart Kightley, aki kerékpáros baleseti jogászként több mint 20 éve foglalkozik a kerékpárosok és családjaik képviseletével ütközés után.

Büszkék vagyunk, hogy a LONDONI KERÉKPÁROS KAMPÁNY jogi partnerei vagyunk

Kerékpáros balesetekkel foglalkozó ügyvédjeink a Londoni Kerékpáros Kampány bármelyik tagjának éjjel-nappal segítséget nyújtanak, akik balesetet szenvedtek vagy ütközés részesei voltak.  E-mail:  cycleinjuries@osborneslaw.com

Londoni Kerékpáros Kampány  egy jótékonysági egyesület, melyeknek ezrek a tagjai. Céljuk bebiztosítani, hogy mindenki, aki kerékpározik vagy kerékpározni szeretne, kimondhassa a véleményét Londonban és környékén.

Csapataink és egyéni szakembereink kerékpáros balesetekkel foglalkozó ügyvédek, és rendszeresen részesei olyan vezető névsoroknak, mint az Egyesült Királyság Kamarái (Chambers UK) és a Jogi 500 (The Legal 500) ‘a kerékpáros balesetekkel kapcsolatos követelések területén való szakértelmükért’.

Osbornes Law neve feltűnt a ‘Legjobb Jogi Irodák 2019’ -es könyvében, amelyek a ‘The Times’ adott ki és 2018-ban a Modern Jogi Díjátadáson megnyertük ‘A legjobb jogi iroda’ címét.

MIVEL FOGLALKOZUNK

 • Kerékpáros balesetek
 • Kerékpáros ütközések
 • Kerékpáros sérülések
 • Kerékpáros ügyvédek

Az ingázó kerékpározás biztos, hogy nem való a gyenge idegzetűeknek, de a legtöbb kerékpáros hiszi, hogy a jutalom fontosabbak a veszélyeknél. Olcsóbb, egészségesebb és sokkal élvezetesebb módja a munkába jutásnak, mint egy buszon ülni a forgalomban vagy egymáshoz nyomulva a metrókocsiban.

Szeretnénk azt látni, hogy az útjaink sokkal hívogatóbbak a kerékpárosok számára – mindenkinek, akik gyakorlattal kerékpároznak és a leendő kerékpárosoknak is, akik majd elindulnak, ha javultak a feltételek.

Mindaddig azonban legyünk realisták. Használjuk a sisakot, lámpát szerelünk, izzunk a sötétben – de mégsem vagyunk láthatók! És pontosan ezért, mint kerékpáros balesetekkel foglalkozó ügyvédek, használjuk szakértelmünket és tapasztalatainkat és segítenünk a londoni kerékpárosoknak (és azok családjának), akik balesetet szenvedtek.

A KERÉKPÁROS SÉRÜLÉSEK LEGGYAKORIBB OKAI

 • Gépjármű érkezik az ellenkező sávban, jobbra tér az Ön sávján keresztül anélkül, hogy Önnek előnyt adna és Ön összeütközik vele a járda felüli részén (bal oldalon)
 • Gépjármű érkezik egy mellékútról, balról az Ön sávjába, jobbra vagy balra tér anélkül, hogy Önnek előnyt adott volna és Ön összeütközik vele a járda felüli részén (jobb oldalon)
 • Ön előz vagy előzni készül mozdulatlan forgalomban, amikor egy gépjármű az Ön sávjába fordul anélkül, hogy körülnézne
 • Kamion balra fordul az útkereszteződésben és nem veszi észre Önt a járda felüli oldalon (bal kézről)
 • Kátyú, illetve más úthiba miatt elveszti uralmát a kerékpár felett
 • Gépjármű ajtaja rányílik az Ön sávjára és amikor Ön elhalad mellette összeütköznek
 • Gépjárművek, különösen kamionok, teherautók és buszok, nem hagynak elég helyet, miközben a járda felüli oldalon (jobb oldalon) elhaladnak a kerékpárosok mellett.

HOGYAN TUDNAK SEGÍTENI KERÉKPÁROS BALESETEKKEL FOGLALKOZÓ ÜGYVÉDEINK ÉS KERÉKPÁROS SÉRÜLÉSEKRE SZAKOSODOTT JOGÁSZAINK

Igyekszünk, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessen a régi kerékvágásba, ezért:

 • Megkapja a kezelést és rehabilitációt kerékpársérülése miatt
 • Biztosítjuk, hogy kerékpárja újra működőképes
 • Kárpótoljuk a munka nélkül töltött időt

MI TÖRTÉNIK, HA A KERÉKPÁRBALESETBŐL SZÁRMAZÓ SÉRÜLÉSE NAGYON KOMOLY?

Sajnos elég gyakran a kerékpár balesetek sérülései súlyosabbak, hosszabb kórházi kezelést igényelnek és hónapok vagy évek intenzív rehabilitációját.  Ez jelentheti a teljes életvitel megváltoztatását, az otthoni életétől a munkájáig.

Ezekben az esetekben mi együttműködünk Önnel és a családjával, meggyőződünk róla, hogy anyagi helyzete biztos. Tudjuk, hogy nincs az a pénz, ami visszafordítaná az időt, de a kártérítés módon segít Önnek, hogy alkalmazkodhasson az életében történt változásokhoz.

KERÉKPÁR KÖVETELÉSEK TÍPUSAI

 • Balesetből eredő fejsérülés követelés
 • Halálos baleset követelés
 • Sportból eredő kerékpárbaleseti követelés
 • Útkereszteződés és körforgalom baleset
 • Kátyú okozta baleseti követelés
 • Kerékpáros sávban történt baleseti követelés
 • Tudjon meg többet

ÚJABB ESETEK

 • A kerékpárost egy Uber taxisofőr lelökte a kerékpárjáról. Az Uber vezetőjének biztosítója elismerte a felelőséget és egy gyors felajánlást tett 1300 font értékben, még mielőtt az orvosi jelentés elkészült volna. A biztosító társaság nyomást gyakorolt a kerékpárosra azzal, hogy egyenes az otthonába küldte a felajánlást, nemcsak az Osbornes Law irodájába. Andrew Middlehurst, kerékpározásban szakértő jogász azt javasolta a kerékpárosnak, hogy valószínűleg növelhetik még az ajánlatot, ha megvárják az orvosi jelentéseket. Az orvosi jelentéseket az ultrahang vizsgálat és a fizioterápiás kezelés után kapták meg. Ezután az orvosi jelentéseket elküldték az Uber sofőrjének biztosítójába és ügyfelünk követelése több mint 7000 font kártérítés kifizetésével zárult le. Ez az eset is bizonyítja, hogy mennyire fontos, hogy a kerékpáros jogi tanácsot kérjen, ha a balesete volt és a nagy biztosítási társaság tesz gyors kártérítési javaslatot. Annak ellenére, hogy nagyon csábító egy ilyen ajánlat, hisz elfogadásával elfelejthetjük a történteket, de ez a konkrét eset mutat rá annak a fontosságára, hogy egy kerékpározásban szakértő ügyvéd nézi át az ügyet, vezesse az ügy során és tanácsot adjon a követelés teljes összegéről.
 • Egy informatikust ütött el egy autó munkába menet, mikor jobbra fordult a kerékpáros sávjában, miközben a kerékpáros egyenes haladt a bicikli sávban. Megsérült a válla, könyöke és a csuklója. Hosszútávú következményei lehettek volna a sérüléseinek. Az ügy 40 000 font kártérítés kifizetésével végződött.
 • A kerékpáros Blackheath közelében utazott munkába, mikor egy autó, nem adott előnyt neki és elütötte egy körforgalomban. Többszörös fogászati sérüléseket szenvedett és eltörött a lábujja. Az ügy 25 000 font kártérítés kifizetésével végződött.
 • Zenetanár kerékpározott este a forgalomban munkába menet. Egy busz sávot váltott és belehajtott a kerékpár hátuljába. Az ügyfélnek eltörött a csípője. Eredetileg az ügyet egy másik jogi iroda elutasította, ezért lépett kapcsolatba az Osbornes Law irodával. Az ügy 20 000 font kártérítéssel végződött.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Ki ellen irányul kerékpáros kártérítés igényem? A kártérítés követelésmásik fél ellen irányul, aki részt vett az ütközésben. A gyakorlatban azonban a követelésével a biztosító társaság foglalkozik az Ön nevében.

Ha részben hibás vagyok, indíthatok követelési eljárást?   Igen. Mi tanácsot tudunk adni Önnek, hogy mekkora felelősége lehet az ügyben. Gyakorlatban általában meg tudunk egyezni a biztosító társasággal százalékos alapon.

Mit tegyek, ha elütök egy gyalogost?   Kérje el a gyalogos és minden szemtanú nevét és telefonszámát. Ha van biztosítása, értesítse a balesetről azonnal a biztosító társaságot. Ha a gyalogos megsérült kárigény követelést indíthat Ön ellen. Ha Ön is megsérült és a gyalogos részben hibás volt az ütközésben, akkor Ön viszonkeresetet indíthat.

Szükségem van biztosításra?  Nincs előírva, hogy kerékpározáshoz felelősségbiztosítása legyen az Egyesült Királyságban. Ennek ellenére azt tanácsoljuk, hogy legyen biztosítása a saját érdekében, ha netán baleset résztvevője lenne és felelősége megállapítható volna a balesetet illetően. A  Londoni kerékpáros Kampány tagjai a tagság keretén belül automatikusan biztosítottak. Fontolja meg a belépését, illetve keressen hasonló kötvényt online, számos irodának vannak hasonló kötvényei.

ÖN IRÁNTI ELKÖTELEZETTSÉGÜNK

 • Ingyenes és gyors első konzultáció: felmérjük az ügyét és tanácsot adunk, hogy segíthetünk-e Önnek 24 órán belül;
 • Kerékpáros szakember foglalkozik a követelésével: a kerékpáros sérülésekkel foglalkozó csoport tagja fogja kezébe venni az ügyét;
 • Nincs anyagi rizikó: ügyeinket a ‘No Win-No Fee’ alapján irányítjuk, tehát nem marad üres a zsebe (nem szándékos csalás)
 • Kártérítés: a kártérítés legmagasabb összegének követelése mellett idegilenes anyagi összeg kifizetését igényeljük Önnek és a rehabilitáció költségeit, ha lehetséges.

Elérhetőségünk

Diana Magyar 

Phone: 020 7681 8685 / 07702 865068
E-mail: diana.magyar@osborneslaw.com

Beszélj egy ügyvéddel

For a free initial conversation call 07702 865 068

Email us Send us an email and we’ll get back to you


  Esettanulmányok és CikkekVIEW ALL

  1. 12.9.2022

   Egészségügyi Biztonsági Kivizsgálá...

   A HSIB (Healthcare Safety Investigation Branch, Egészségügyi Biztonsági Kivizsgálási Hivatal) egy kivizsgálók é...

   Read more
  2. 11.7.2022

   Hogyan lehet közúti baleset kapcsán...

   Amennyiben Ön egy Európai Uniós államban közúti balesetbe keveredik, a sérüléseiért és...

   Read more
  3. 11.7.2022

   Hogyan lehet egy repülőgép / hajó...

   Amennyiben Önt külföldre utazás közben érte baleset, lehet, hogy kártérítést tud igé...

   Read more
  4. 11.7.2022

   Mit tegyen, ha megsérül külfö...

   Ha elég balszerencsés ahhoz, hogy baleset éri üdülés közben, van néhány dolog, amit...

   Read more
  5. Nastere Necorespunzatoare
   16.2.2022

   Sikeresen rendeződött egy nemkívánt...

   Az esettanulmány háttere Ügyfelünk, J. 2015. októberében teherbe esett és azt a nehéz dönté...

   Read more
  6. 16.2.2022

   Szepszis – a tudatosság növelése jobb...

   Szeptemberében kollégámmal, Gemma Salmon nal együtt részt vettem London belvárosában az Agysérü...

   Read more
  7. 10.2.2022

   Ügyfelünk £165.000 kártérítést nyert...

   Irodánk £165.000 kártérítést nyert egy ügyfélnek, aki combnyaktörést szenvedett egy munkahelyen törté...

   Read more
  8. 12.7.2021

   Képviseltünk £130,000 kártérítést...

   Ügyfelünk aki gyalogosként kelt át, egy útkereszteződésen gázolás áldozata lett, nem sokkal az elő...

   Read more
  9. 12.7.2021

   Gyári munkás £9,200 kártéríté...

   Képviseltünk, aki gyári munkásként volt alkalmazva, balesete napján alumínium lapokat dolgozott fel egy...

   Read more
  10. 12.7.2021

   Konyhai kisegítő munkás £60,000 kártérí...

   Képviseltünk, aki konyhai kisegítőként dolgozott egy étteremben, súlyos sérülést szenvedett alkarjá...

   Read more
  11. 12.7.2021

   Mik a lehetőségeim abban az esetben,...

   Váratlan sérülések sajnos komoly anyagi problémákhoz, adósságokhoz vezethetnek, amelyek esetenként tová...

   Read more
  12. 12.7.2021

   Gepjarmu balesetek soran sajnos gyakran elofordul, hogy a...

   Ilyen esetben a karokozo koteles megteriteni a karokat ( altalaban a kotelezo gepjarmu felelossegbiztositason keresztul). Tapasztalataink szerint a karosultak gyakran nincsenek...

   Read more

  VIEW ALL

  Akkreditációk

  • Times best law firms 2023

  Beszélj egy ügyvéddel

  For a free initial conversation call 07702 865 068

  Email us Send us an email and we’ll get back to you