Mik a lehetőségeim abban az esetben, ha a sérülésem következtében eladósodtam?

12 Jul 2021 | Diana Magyar
hand holding

Table of Contents

Váratlan sérülések sajnos komoly anyagi problémákhoz, adósságokhoz vezethetnek, amelyek esetenként további egészségügyi károsodást eredményezhetnek.

Hogyan segíthetünk?

Egy olyan sérülés, amely önhibáján kívül történt, nem kellene, hogy adósságba döntse Önt. A kártérítések lehetőséget nyújtanak arra, hogy fizetési előleget vegyen igénybe a sértett fél, amely megóvhatja attól hogy eladósodjon. Továbbá egyéb szolgáltatások is igénybe vehetőek, amelyek akár adósságának csökkentésében is segíthetnek.

Mi történik akkor, ha a sérülésem következtében eladósodom?

Ha olyan sérülést szenvedett, amely munkavégzéseben meggátolhatja, fontos elindítania kártérítési követelését minél előbb, hogy az adóssága ne halmozódjon tovább ennek következtében. Fontos értesíteni a Department for Work and Penstions (DWP), amint lehetősége van rá, hogy az Önnek járó állami támogatásokat minél előbb igénybe tudja venni. A legjobb dolog, amit tehet ebben az esetben az, hogy felkeres egy ügyvédet, aki segíteni tud abban, hogy az Önnek járó kompenzációt követelje Önnek: idetartozik a fizetési előleg, amikor lehetőség van erre, mely segíthet elkerülni az anyagi nehézségeket, amíg a jogi procedúra tart.

Mit jelent a fizetési előleg?

Amikor a másik fél felelősséget vállalt a balesetéért, lehetséges hogy még további időre van szükség ahhoz, hogy megállapítsak jogosultságát a teljes kártérítési összegre, ami különösen súlyos sérülések esetén jellemző. Ebben az esetben, lehetősége van arra, hogy előleget kérvényezzen, amelyek az anyagi problémákat segíthetnek áthidalni.

Ezeket a kifizetéseket fizetési előlegnek nevezzük, melyek anyagi segítséget nyújthatnak az azonnali költségek kifizetése esetén, pl. ha otthona átalakításra szorul, vagy orvosságra, illetve azonnali kezelésre szorul.

Milyen fajta anyagi veszteségért tudok kártérítést követelni?

Ha sérülése önhibáján kívül történt, akkor nem szabadna, hogy ennek következtében pénztelenné váljon. Ezért amint sérülést szenved, fontos nyilvántartania minden költséget a kezelésekről, utazásokról és orvosságokról, és számon tartania fizetését, amelytől elesett. Amikor kártérítése rendezésre kerül, alapvető célunk az az, hogy ne csak a sérüléséért nyerjünk kártérítést, hanem ezen felül még azért az anyagi kárért is, melyet ez a sérülés okozott Önnek.

Nagyon gyorsan felhalmozódhatnak adósságai abban az esetben, ha nem áll módjában kártérítést követelni. Ebben az esetben nagyon fontos azonnal cselekedni és olyan szakemberrel felvenni a kapcsolatot, aki segíthet az adósságkezelésben. Alapítványok mind például a Step Change vagy a National Debtline segíthetnek nehéz anyagi körülményei enyhítésében.

Ha szeretné megosztani problémáját személyi sérülésével kapcsolatosan, akkor kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal. Szakemberekből álló csapatunk közel 40 éves tapasztalattal rendelkezik kártérítési ügyek terén, ezért is tudjuk Önnek megszerezni a legmagasabb kártérítési összeget, a lehetőségekhez képest a legrövidebb időn belül. Szolgáltatásainkért cserébe csak sikerdíjat számítunk fel, ami azt jelenti, hogy Önnek semmilyen jellegű anyagi kockázata sincs, mivel nem kérünk előre pénzt az Ön jogi képviseletéért

 

 

Share this article

Contact