Raktárbalesetek

Contact

Raktárbalesetek

Az Egyesült Királyságban közel 200 000 alkalmazott dolgozik raktárakban, több mint 5000 munkahelyen szerte az országban. Ez a munka a rakományok teherautóval történő be- és kiszállításával, tárolással, valamint targoncával vagy egyéb emelő gépekkel történő rakodással és sok kézi tehermozgatással jár.

Mindez magas baleseti és sérülési kockázatot is jelent – az Egészségügyi és Biztonsági Hivatalnak évente 1600 komoly munkahelyi balesetet jelentenek be, és a GMB szakszervezet szerint a 2017/18-ban bejelentett összes egészségügyi és biztonsági incidensből 149 esetben egy raktározással foglalkozó munkaadó – az Amazon – volt a felelős.

A tárolás és raktározás közismert kockázatait képezik a kézi tehermozgatás, a megbotlás, a csúszás és magasból történő leesés, valamint a leeső tárgyak veszélye.

A gépek – targoncák és teleszkópos anyagmozgató gépek, ollós emelők és raklapmozgató kocsik -használata egy különösen komoly veszélyforrás.

Raktárbalesetek az Egyesült Királyságban

Osbornes Law -nàl, az általunk látott legrosszabb esetek közé a targoncák okozta sérülések tartoznak.

Ezek a 3,5 tonnás szörnyetegek a raktárban cirkálnak gyakran nagy sebességgel, előre-hátra és szűk helyeken. A munkavédelmi előírások egyértelműen kimondják, hogy a gyalogos munkavállalókkal nem lehetnek egy helyiségben, hanem saját közlekedési útvonalukon belül kell működniük, mivel a balesetek elkerülésének legjobb módja az elhatárolás.

Továbbá, hallható figyelmeztető tolatás-jelzővel és láthatóságukat biztosító villogó fénnyel kell rendelkezniük, valamint a járművezetőnek 360-fokos látószög szükséges. Egy nyüzsgő és zajos környezetben a gyalogosok nem mindig látják vagy hallják meg őket időben, különösen akkor, ha egy gyalogosoknak kijelölt útra tolatnak be.

A targoncák okozta balesetekből általában nagyon komoly személyi sérülések adódnak, gyakoriak a töréses sérülések, komoly bőrszöveti károsodások vagy amputációk.

Egyik legutóbbi esetben ügyfelünk egy álló targonca mögött haladt el, amikor az figyelmeztetés nélkül rátolatott és átment a lábán. Ügyfelünknek szerencséje volt, hogy nem veszítette el a lábát, de komoly, bőrátültetéssel járó műtéti beavatkozáson esett át, és csak több hónapig tartó rehabilitáció után tudott újra járni, a régi állásába azonban nem térhetett vissza.

A munkáltató biztosítója azt állította, hogy ügyfelünk részben hibáztatható azért, mert nem vette észre a jármű tolatásra figyelmeztető jelzését, de ezt az állítást nem tudták bizonyítani és teljes összegű kártérítést kellett fizetniük ügyfelünk részére az elszenvedett sérüléseiért, illetve az egykori és a jövőbeni munkavállalásában okozott veszteségekért.

Egy másik esetben, egy magyar munkavállalót képviselünk, akit szintén egy targonca gázolt el a munkahelyén, és súlyos zúzódásos sérüléseket szenvedett, melynek következményeként térd felett amputálni kellett a lábát. Esetében a rehabilitációs kezelés része egy úttörő sebészeti beavatkozás, melynek során egy titánimplantátumot helyeztek a megmaradt combcsontba, ami lehetővé teszi számára egy „bionikus” térdprotézis hozzácsavarozását. A többmillió fontos kártérítési per még nem zárult le.

Az ilyen emelőgépekkel kapcsolatos esetekben általában a rendszer hiányossága áll fenn, melyért a munkáltató a felelős: a kockázatértékelések, a tervezés és képzés hiánya, amely rosszul ellenőrzött és veszélyes munkakörnyezetet teremt. Előfordul, hogy a balesetet a gépjárművezető pillanatnyi figyelmetlensége okozza, de a törvény kimondja, hogy a munkáltató „másodkézből” felelős alkalmazottai cselekedeteiért, így egy munkatárs hanyagsága által okozott sérülés esetén a dolgozó még mindig nyerhet pert a munkáltatóval szemben.

Elérhetőségünk

Diana Magyar 

Phone: 020 7681 8685 / 07702 865068
E-mail: diana.magyar@osborneslaw.com

Beszélj egy ügyvéddel

For a free initial conversation call 07702 865 068

Email us Send us an email and we’ll get back to you


  Esettanulmányok és CikkekVIEW ALL

  1. 16.2.2022

   Szepszis – a tudatosság növelése jobb...

   Szeptemberében kollégámmal, Gemma Salmon nal együtt részt vettem London belvárosában az Agysérü...

   Read more
  2. 10.2.2022

   Ügyfelünk £165.000 kártérítést nyert...

   Irodánk £165.000 kártérítést nyert egy ügyfélnek, aki combnyaktörést szenvedett egy munkahelyen törté...

   Read more
  3. 12.7.2021

   Képviseltünk £130,000 kártérítést...

   Ügyfelünk aki gyalogosként kelt át, egy útkereszteződésen gázolás áldozata lett, nem sokkal az elő...

   Read more
  4. 12.7.2021

   Gyári munkás £9,200 kártéríté...

   Képviseltünk, aki gyári munkásként volt alkalmazva, balesete napján alumínium lapokat dolgozott fel egy...

   Read more
  5. 12.7.2021

   Konyhai kisegítő munkás £60,000 kártérí...

   Képviseltünk, aki konyhai kisegítőként dolgozott egy étteremben, súlyos sérülést szenvedett alkarjá...

   Read more
  6. 12.7.2021

   Mik a lehetőségeim abban az esetben,...

   Váratlan sérülések sajnos komoly anyagi problémákhoz, adósságokhoz vezethetnek, amelyek esetenként tová...

   Read more
  7. 12.7.2021

   Gepjarmu balesetek soran sajnos gyakran elofordul, hogy a...

   Ilyen esetben a karokozo koteles megteriteni a karokat ( altalaban a kotelezo gepjarmu felelossegbiztositason keresztul). Tapasztalataink szerint a karosultak gyakran nincsenek...

   Read more

  VIEW ALL

  Akkreditációk

  Beszélj egy ügyvéddel

  For a free initial conversation call 07702 865 068

  Email us Send us an email and we’ll get back to you