Un bărbat a decedat după ce A&E l-a trimis acasă

12 Feb 2024 | Andreea Martin
Medic care scrie o externare din spital

Table of Contents

Un bărbat a decedat după ce A&E l-a trimis acasă și “i-a spus să bea Lucozade”, deși a vomitat de 100 de ori în 24 de ore.

Clientul a fost reprezentat de Jodi Newton, partner al firmei Osbornes Law.

Bărbatul de 47 de ani a fost trimis acasă de două ori în trei zile și a fost asigurat că “va fi bine”, deoarece medicii credeau că are gastroenterită, a declarat soția sa “devastată”, Kimberly White.

Domnul Rousseau suferea de fapt de o ischemie intestinală, o afecțiune care blochează arterele intestinului. El fusese de mai multe ori la medicii săi și pierduse în greutate în decurs de doi ani din cauza vărsăturilor și diareei, dar nu a fost niciodată diagnosticat.

Familia sa, reprezentată de Osbornes Law, a primit în iunie o sumă de șase cifre de la Milton Keynes University Hospital NHS Foundation Trust. Deși nu au recunoscut neglijența, acestia au admis că au existat caracteristici ale bolii dlui Rousseau care ar fi putut justifica internarea, observarea în spital și efectuarea de teste suplimentare, care ar fi putut oferi un diagnostic definitiv.

În aprilie 2019, soția sa a venit acasă și l-a găsit „întins în agonie” pe podea și a fost dus la spital. El a fost apoi „diagnosticat greșit” o lună mai târziu cu afte abdominală, se arată într-un comunicat al firmei de avocatură Osbornes Law.

În septembrie 2019, suferea „dureri îngrozitoare” și a fost dus la A&E cu ambulanța, dar trimis acasă. S-a întors din nou a doua zi doar pentru a i se spune să plece din nou acasă.

Pe 8 octombrie 2019, doamna White a venit acasă și și-a găsit soțul întins mort în baie într-o baltă de sânge.

Doamna White, în vârstă de 33 de ani, a declarat: „A fost îngrozitor să văd câtă durere a suferit Nick în ultimele zile, dar medicii au continuat să spună că ar fi bine dacă merge acasă și bea Lucozade.”

Ea a adăugat: „Încă pot să aud sunetul țipătului meu când l-am găsit. Știu că oamenii vorbesc despre o inimă frântă, dar inima mă doare fizic. Viața mea a fost ruptă în bucăți în acel moment și totul s-a schimbat… întregul episod m-a lăsat cu PTSD.”

Desfășurarea anchetei

În timpul unei anchete desfășurate în 2021, s-a constatat că domnul Rousseau a fost trimis acasă de către Milton Keynes A&E în două ocazii, pe parcursul a trei zile.

Cu toate acestea, medicul legist, Sean Cummings, a ridicat preocupări mai largi cu privire la îngrijirea sa de la A&E, ca urmare a faptului că medicul nu a efectuat două teste de sânge înainte ca dl Rousseau să fie externat.

Medicul legist a declarat că este îngrijorat de decizia consultantului de a nu efectua un al doilea test de lactat, care este utilizat pentru a detecta septicemia, deși sângele său prezenta niveluri ridicate de acid și în ciuda orientărilor clinice care impuneau un al doilea test.

Cu toate acestea, dl Rousseau nu a murit de sepsis.

„Nerespectarea regulilor NICE pur și simplu pentru că este incomod este tulburator”, a spus medicul legist.

Contestând punctul de vedere al medicului legist, trustul a argumentat într-o scrisoare de răspuns, că al doilea test nu ar fi prevenit moartea domnului Rousseau.

Dr. Ian Reckless, directorul medical al trustului, a declarat: „Îmi pare profund de rău pentru pierderea și durerea pe care doamna White le-a îndurat din cauza morții domnului Rousseau. Circumstanțele morții domnului Rousseau – acasă, după ce s-a prezentat de două ori la spital în ultimele zile – a fost neașteptata și chinuitoare pentru membrii familiei.

„În timp ce domnul Rousseau s-a prezentat la spital cu o afecțiune rară, care este notoriu de dificil de diagnosticat, acceptăm că au existat caracteristici ale bolii sale care ar fi putut justifica internarea, observarea pacientului și alte teste. În aceste circumstanțe, este posibil să fi fost pus un diagnostic definitiv și să se fi încercat tratamente.”

Dr. Reckless a spus că criticile medicului legist cu privire la sepsis nu au legătură directă cu condiția cu care dl Rousseau a ajuns la A&E.

Declarația avocatului

Jodi Newton, partener la Osbornes Law, a declarat: „Viața lui Kimberley a fost devastată de pierderea partenerului ei Nick, după ce a fost ignorat constant de către profesioniștii medicali. Deși compensația este binevenită, lasă un gust amar, deoarece Trustul încă nu și-a cerut scuze în mod corespunzător sau să își recunoască vina.”

Share this article

Contact

Contactați Osbornes pentru a discuta cu un avocat român pentru a obține compensații în urma unei diagnosticări greșite

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online


  Alte articoleVIEW ALL

  1. bebelus intubat in spital in stare critica
   3.5.2024

   Înțelegere în cazul morții neonatale

   Înțelegere în cazul de neglijență medicală fatală împotriva King’s College Hospital NHS Foundation Trust. Nick Leahy, asociat în...

   Read more
  2. Medic care scrie o externare din spital
   12.2.2024

   Un bărbat a decedat după ce A&...

   Un bărbat a decedat după ce A&E l-a trimis acasă și “i-a spus să bea Lucozade”, deș...

   Read more
  3. Bebelus in spital
   5.2.2024

   Băiețelul meu a murit în braț...

   Patryk Bielaszka fusese lipsit de oxigen când s-a născut, după ce medicii au ignorat avertismentul mamei sale, Barbara,...

   Read more
  4. bebelus intubat in spital in stare critica
   19.1.2024

   Diagnosticarea întârziată a preeclampsiei care a dus...

   Nick Leahy, asociat în cadrul departamentului nostru de neglijență clinică, a soluționat recent o cerere împotriva Chelsea and Westminster...

   Read more
  5. Spital cu medici pe hol
   10.1.2024

   Cerere de despăgubire fatală: cazul eșecului...

   Stephanie Prior a fost instruită într-o cerere împotriva Bedfordshire Hospitals NHS Trust, în care mama clientului nostru (JC) a decedat î...

   Read more
  6. prizonier in inchisoare
   29.11.2023

   Neglijență în domeniul sănătății în...

   Nicholas Leahy, un avocat din cadrul Departamentului de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes...

   Read more
  7. Leziuni la coloana vertebrala
   9.11.2023

   Despăgubire de 6 cifre pentru o fractură a...

   Fracturi ale coloanei vertebrale după încetarea injecției de Denosumab. Stephanie Prior a fost instruită într-o cerere împotriva Mid and...

   Read more
  8. Diagnosticarea întârziată a cancerului de piele
   27.10.2023

   Diagnosticarea întârziată a cancerului de piele

   Suntem încântați că am reușit să soluționăm cu succes cererea de despăgubire a unei...

   Read more
  9. NHS Trust Neglijenta Medicala
   24.8.2023

   Revendicare fatală: Eșecul de a trata afecț...

   Jodi Newton, partener în Departamentul de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes un caz...

   Read more
  10. Doctor With Stethoscope And Files
   5.7.2023

   Cererea de neglijență impotriva medicului de familie care...

   Osbornes a acționat pentru o reclamantă care a introdus o cerere în numele succesiunii fiului ei defunct, X, în...

   Read more
  11. Pacienta cu dureri abdominale
   19.6.2023

   Dureri abdominale severe prelungite din cauza unei intervenț...

   Jodi Newton a fost instruită cu privire la o reclamație împotriva London North West University Healthcare NHS Trust, în...

   Read more
  12. Despagubiri malpraxis la nastere
   26.5.2023

   Despăgubire în valoare de 5 cifre pentru o...

   Elline Demetriou a ajuns la un alt rezultat de succes pentru o reclamantă care a făcut o cerere împotriva...

   Read more

  VIEW ALL

  Acreditări în neglijență medicală

  • Times best law firm 2024
  • scil logo
  • legal 500 leading firm
  • chambers logo