Băiețelul meu a murit în brațele mele după ce medicii mi-au ignorat solicitarea pentru cezariană.

5 Feb 2024 | Andreea Martin
Bebelus in spital

Table of Contents

Patryk Bielaszka fusese lipsit de oxigen când s-a născut, după ce medicii au ignorat avertismentul mamei sale, Barbara, că în urma unei scanări efectuate în Polonia a fost recomandata o operație de cezariană.

Un nou-născut a murit din cauza lipsei de oxigen, după ce medicii au ignorat rugamintea mamei sale pentru o operație de cezariană altfel riscau să moară amândoi. Patryk Bielaszka a supraviețuit timp de zece zile după naștere, în ciuda faptului că a suferit leziuni grave ale creierului, dupa care a fost luată decizia de a-i opri aparatele de oxigen.

Scurta prezentare a situației de fapt

Mama lui Patryk, Barbara, în urma unei scanări în țara natală, Polonia a avertizat medicii din UK că trebuie să nască copilul prin cezariană, altfel copilul ei ar putea muri. Ecografia a scos la iveală o afecțiune care ar putea duce la ruperea vaselor ei de sânge, care merg de la mamă la copil. În mod tragic, medicii au ignorat-o, iar vasele de sânge s-au spart în timpul travaliului, provocând o hemoragie și privând copilul Patryk de oxigen.

Barbara și tatăl lui Patryk, Grzegorz, s-au întors înapoi în Polonia și au avut un alt copil acolo, au înaintat cu acțiuni juridice pe neglijență medicală împotriva King’s College Hospital NHS Foundation Trust prin firma de avocatură Osbornes. Trustul și-a recunoscut vina.

Barbara, în vârstă de 38 de ani, a spus: „Viețile noastre s-au schimbat pentru totdeauna când frumosul nostru fiu a murit în brațele noastre. Încă ne luptăm să zâmbim dar ne simțim zdrobiți de ceea ce i s-a întâmplat. „Am avut mai multe întâlniri cu oameni diferiți și, în loc să-și asume responsabilitatea, au încercat să mă învinovățească pentru că engleza mea nu este suficient de bună. Au trecut aproape patru ani de când ne-am pierdut băiatul și nici măcar nu am avut loc o anchetă”.

„Vrem doar răspunsuri și ca cineva să-și asume responsabilitatea, deoarece în mintea mea ne-au ucis copilul.”

Barbara a mers la o ecografie în Polonia în august 2019, care a arătat o placentă joasă și o afecțiune numită vasa praevia, în care vasele de sânge care trec de la copil la mamă sunt neprotejate de cordonul ombilical.
La întoarcerea în Marea Britanie, Barbara a spus unui medic despre scanare dar a fost catalogată în mod greșit drept cu risc scăzut de către medicii NHS, în ciuda nivelului ridicate de zahăr din sânge.

Ea a avut și o scanare în Marea Britanie pe 3 iulie 2019, în urma căreia ar fi trebuit să fie trimisă pentru o ecografie transvaginală la 32 de săptămâni. Această scanare ar fi detectat vasa praevia și Barbara ar fi fost trimisă pentru o operație cezariană.
Ea a spus: „Când le-am prezentat rezultatele scanării pe care le-am avut în Polonia, medicul a spus că „totul a fost în regulă” și „să nu vă faceți griji. M-au ignorat complet și nici măcar nu s-au uitat la scanări.”

„Când am fost în spital, am fost asigurați că totul este în regulă, dar nu a fost și credem că copilul nostru a murit pentru că nu au vrut să asculte.”
Barbara a intrat în spital pe 23 octombrie 2019, pentru a fi indusă. Ea a încercat să spună personalului că a avut dureri neobișnuite în abdomen, dar a fost din nou ignorată.

„Orice am spus, pur și simplu a fost respins și au spus că sunt prea dramatică”, a declarat ea.

A doua zi, vasele de sânge ale Barbarei s-au rupt și Patryk s-a născut prin cezariană de urgență.

Susținerile avocaților

Avocații familiei lui Patryk au susținut că, dacă ar fi luat în considerare ecografia din Polonia și rezultatele scanării din 3 iulie 2019, atunci Patryk ar fi fost născut prin cezariană planificată și ar fi încă în viață astăzi.

Barbara a adăugat: „Din cauza a ceea ce s-a întâmplat, ne-am mutat înapoi în Polonia, nu numai pentru că l-am pierdut pe Patryk, ci pentru că am rămas din nou însărcinată. Nu puteam înfrunta posibilitatea ca aceleași greșeli să fie făcute din nou și să pierd un alt copil.
Ne mutasem într-un apartament mai mare înainte să se nască Patryk, ca să putem avea mai mult loc pentru el, dar când ne-am întors acasă era doar gol și liniste. A fost devastator și foarte greu de trăit”.

„Pentru a înrăutăți lucrurile, am continuat să primim apeluri și scrisori de la NHS și de la Departamentul de Sănătate, încercând să faca programări pentru copilul nostru mort. Dacă nu era suficient că neglijența lor a dus la moartea lui, ei au continuat să se comporte ca și cum Patryk ar fi fost în viață”.

„Acest lucru a fost extrem de supărător și a continuat timp de un an. A trebuit să continuăm să explicăm profesioniștilor din domeniul sănătății retrăind ceea ce sa întâmplat. S-au oprit doar când avocatul nostru le-a cerut să facă acest lucru”.

„Acum vreau doar răspunsuri și să mă asigur că acest coșmar nu i se va întâmpla nimănui”.

Concluzia

Părinții lui Patryk au fost ignorați de medici, în ciuda faptului că aceștia aveau sfaturi medicale independente care arătau că sarcina lui Barbara era în pericol. Moartea lui Patryk a fost complet evitabilă, totuși clienții mei simt că sunt acuzati pentrui nivelul lor de limba engleza slabă.

„Din păcate, am acționat în alte cazuri în care cunoașterea limitată a limbii engleze a părinților i-a făcut să simtă că preocupările lor sunt ignorate. Clienții mei și-au pierdut, pe buna dreptate, încrederea în NHS ca urmare a acestor evenimente.”

King’s College Hospital NHS Foundation Trust a declarat pentru The Mirror: „Oferim sincere condoleanțe Barbara și familiei ei pentru pierderea lor. Din motive legale, nu putem oferi alte comentarii în acest stadiu”.

Share this article

Contact

Contactați Osbornes pentru a discuta cu un avocat român pentru prejudicii survenite la naștere

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online


  Alte articole despre neglijența medicalăVIEW ALL

  1. bebelus intubat in spital in stare critica
   3.5.2024

   Înțelegere în cazul morții neonatale

   Înțelegere în cazul de neglijență medicală fatală împotriva King’s College Hospital NHS Foundation Trust. Nick Leahy, asociat în...

   Read more
  2. Medic care scrie o externare din spital
   12.2.2024

   Un bărbat a decedat după ce A&...

   Un bărbat a decedat după ce A&E l-a trimis acasă și “i-a spus să bea Lucozade”, deș...

   Read more
  3. Bebelus in spital
   5.2.2024

   Băiețelul meu a murit în braț...

   Patryk Bielaszka fusese lipsit de oxigen când s-a născut, după ce medicii au ignorat avertismentul mamei sale, Barbara,...

   Read more
  4. bebelus intubat in spital in stare critica
   19.1.2024

   Diagnosticarea întârziată a preeclampsiei care a dus...

   Nick Leahy, asociat în cadrul departamentului nostru de neglijență clinică, a soluționat recent o cerere împotriva Chelsea and Westminster...

   Read more
  5. Spital cu medici pe hol
   10.1.2024

   Cerere de despăgubire fatală: cazul eșecului...

   Stephanie Prior a fost instruită într-o cerere împotriva Bedfordshire Hospitals NHS Trust, în care mama clientului nostru (JC) a decedat î...

   Read more
  6. prizonier in inchisoare
   29.11.2023

   Neglijență în domeniul sănătății în...

   Nicholas Leahy, un avocat din cadrul Departamentului de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes...

   Read more
  7. Leziuni la coloana vertebrala
   9.11.2023

   Despăgubire de 6 cifre pentru o fractură a...

   Fracturi ale coloanei vertebrale după încetarea injecției de Denosumab. Stephanie Prior a fost instruită într-o cerere împotriva Mid and...

   Read more
  8. Diagnosticarea întârziată a cancerului de piele
   27.10.2023

   Diagnosticarea întârziată a cancerului de piele

   Suntem încântați că am reușit să soluționăm cu succes cererea de despăgubire a unei...

   Read more
  9. NHS Trust Neglijenta Medicala
   24.8.2023

   Revendicare fatală: Eșecul de a trata afecț...

   Jodi Newton, partener în Departamentul de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes un caz...

   Read more
  10. Doctor With Stethoscope And Files
   5.7.2023

   Cererea de neglijență impotriva medicului de familie care...

   Osbornes a acționat pentru o reclamantă care a introdus o cerere în numele succesiunii fiului ei defunct, X, în...

   Read more
  11. Pacienta cu dureri abdominale
   19.6.2023

   Dureri abdominale severe prelungite din cauza unei intervenț...

   Jodi Newton a fost instruită cu privire la o reclamație împotriva London North West University Healthcare NHS Trust, în...

   Read more
  12. Despagubiri malpraxis la nastere
   26.5.2023

   Despăgubire în valoare de 5 cifre pentru o...

   Elline Demetriou a ajuns la un alt rezultat de succes pentru o reclamantă care a făcut o cerere împotriva...

   Read more

  VIEW ALL

  Acreditări neglijență medicală

  • Times best law firm 2024
  • scil logo
  • legal 500 leading firm
  • chambers logo