Revendicare fatală: Eșecul de a trata afecțiunea intestinală

24 Aug 2023 | Andreea Martin
NHS Trust Neglijenta Medicala

Jodi Newton, partener în Departamentul de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes un caz de lungă durată împotriva unui NHS Trust, în urma eșecului acestora de a diagnostica și trata intestinul ischemic al partenerului clientului nostru, care a dus în mod tragic la moartea acestuia la vârsta de doar 47 de ani.

Informații generale

Din martie 2019, domnul R a început să se deterioreze cu dureri gastrointestinale grave și greturi. Slăbea foarte repede. Testele pentru care i-a trimis medicul de familie au revenit în general normale, cu excepția unei constatări de candidoză esofagiană, pentru care i s-au prescris antibiotice. După ce a fost externat după teste atât de ample, clientul nostru ne spune că domnul R a învățat pur și simplu să facă față stării sale debilitante.

Aceste probleme au escaladat și la data de 3 octombrie 2019, domnul R a fost dus cu ambulanța la spital cu dureri abdominale severe, diaree și vărsături, dar a fost externat în dimineața următoare.

A luat legătura cu serviciul NHS111 pe 4 octombrie 2019, raportând simptome care au existat timp de 72 de ore. Domnul R nu mâncase de trei sau patru zile. S-a observat că era conștient de confuzie sa și era amețit de palpitații. A suferit o pierdere rapidă în greutate și dureri abdominale. El a fost sfătuit să meargă la Urgențe și să se ducă imediat acolo.

Vărsăturile devenise deosebit de grave. El a estimat că a vărsat de peste 100 de ori pe parcursul zilei. A raportat niveluri ridicate de durere. I s-au furnizat lichide intravenoase, medicamente împotriva bolii și a fost externat câteva ore mai târziu, la primele ore ale zilei de 5 octombrie 2019, cu un diagnostic de gastroenterită.

Partenera clientului nostru a murit acasă în seara zilei de 8 octombrie 2019. Ea a venit acasă și a descoperit că a decedat.

A fost deschisă o anchetă în cadrul căreia medicul legist a criticat puternic tratamentul dlui R din partea spitalului și a emis un raport privind prevenirea deceselor viitoare. S-a constatat că cauza principală a decesului este ischemia intestinală acută.

Proceduri legale

Clientul nostru a instruit-o pe Jodi Newton de la Osbornes Law să investigheze o reclamație pentru neglijență clinică.

Dovezile experților au fost obținute de la experți în chirurgie, gastroenterologie, medicină de urgență și cardiologie. Cazul a ridicat probleme complexe în legătură cu încălcarea obligației și legătura de cauzalitate.

Expertul nostru în medicină de urgență a considerat că neadmiterea domnului R la întoarcerea sa la spital pe 5 octombrie 2019 a fost o încălcare a obligației. Au existat mai multe aspecte ale istoricului și simptomele raportate care ar fi trebuit să merite o analiză suplimentară la 5 octombrie 2019.

 • Domnul R/logodnicul său a raportat confuzie/delir documentat în înregistrările NHS111 pentru data de 4 octombrie 2019. Dacă acest istoric ar fi fost obținut la 5 octombrie 2019, atunci acesta ar fi fost un indiciu clar de a-l interna la spital pentru tratament și investigații și tratament ulterioare.
 • Celelalte informații care au fost importante pentru expertul nostru și care au sugerat că boala lui a fost mai mult decât o simplă tulburare gastro-intestinală este istoricul pe care a vărsat de peste 100 de ori la 4 octombrie 2019, ceea ce ar sugera că ar fi trebuit luate în considerare diagnostice alternative, cum ar fi obstrucția intestinală.
 • În cele din urmă, a raportat un scor de durere de 7, care este considerat a fi ridicat.

În prezența unui astfel de istoric, ar fi esențial să se observe pacientul pentru o perioadă de timp înainte de externare pentru a se asigura că: (a) vărsăturile s-au oprit și (b) ar putea tolera un aport normal de lichid fără vărsături, astfel încât ar exista o așteptare rezonabilă ca pacientul să se poată rehidrata acasă. Având în vedere multiplele episoade de vărsături care au fost raportate cu o zi înainte, scorul mare pentru dureri abdominale, apoi nevărsarea cu câteva înghițituri de apă pe o perioadă de două ore nu ar fi o provocare adecvată pentru a determina dacă starea lui s-a rezolvat și a fost cu adevărat. un episod autolimitat de gastroenterită.

Experții noștri în chirurgie și gastroenterologie au considerat cauzalitate, asta fiind ceea ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost internat la spital pentru investigații suplimentare. Dovezile lor au fost că:

 • Ar fi fost menținut ca pacient internat și ar fi fost supus unei evaluări clinice și de laborator în serie.
 • Având în vedere că înregistrările indică faptul că simptomele sale erau în curs de desfășurare, atunci așteptarea este că s-ar fi observat din nou o deteriorare. În acest timp, el va fi resuscitat și plasat pe antibiotice intravenoase cu spectru larg, cu observație regulată.
 • Posibilitatea de diagnosticare a ischemiei ar fi fost investigată.
 • Ar fi trebuit trimis pentru o tomografie la scurt timp după internare, deoarece un clinician rezonabil de urgență ar fi suspectat o posibilitate de obstrucție a intestinului subțire, având în vedere simptomele.
 • O scanare CT sau o radiografie pe 5 octombrie 2019 ar fi identificat rezultate anormale, obligând trimiterea către chirurgi.
 • Ar fi fost trimis la chirurgi și atunci ar fi necesară o angiografie CT dedicată. Este posibil ca acest lucru să fi avut loc până cel târziu în 6 – 7 octombrie 2019. Scopul unei angiografii CT este de a examina vascularul intestinului subțire și gros, iar acest lucru ar fi arătat hipoperfuzie.
 • Pentru a evalua integritatea intestinului, chirurgii ar fi efectuat o laparoscopie în aceeași zi cu radiologia și care ar fi evidențiat ischemie la nivelul intestinului subțire distal similară cu afectarea constatată în raportul Post Mortem. Ar fi de presupus a fi ischemie ireversibilă, perforație mecanică și peritonită. Laparoscopia ar fi transformată într-o laparotomie. Chirurgii ar fi procedat la o colectomie subtotală cu formarea unei ileostomii terminale. Ar fi suferit ulterior o anastomoză ileorectală pentru a restabili continuitatea intestinală.

Experții noștri au fost mulțumiți că, pe baza echilibrului probabilităților, având în vedere poziția menționată mai sus cu privire la calea de investigare și tratament la internare pe 5 octombrie 2019, domnul R ar fi supraviețuit.

O scrisoare de revendicare a fost trimisă la NHS Trust pe 12 iulie 2022. La 9 noiembrie 2022, aceștia au răspuns, negând în totalitate răspunderea.

În lumina respingerii răspunderii de către inculpat, avocatul, Matthew Brunning de la Camerele nr. 5, a fost însărcinat să întocmească procedurile judiciare.

Cu toate acestea, avocații pârâtului, în ciuda respingerii răspunderii, l-au invitat pe reclamant să medieze. Medierea a avut succes, cu o compensație negociată cu puțin sub 300.000 de lire sterline.

Jodi Newton, care a acționat pentru clientul nostru în acest caz, a comentat „acesta a fost un caz extrem de complex în ceea ce privește cauzalitate în special și a necesitat o analiză atentă și mai multe întâlniri cu experții medicali pentru a identifica problemele din caz, ipoteza asupra a ceea ce ar fi trebuit să se întâmple. , și sfera neglijenței. Experții noștri au fost foarte impresionanți și au lucrat atât de puternic împreună ca o echipă cu avocatul nostru și cu mine, până când am fost clari cu privire la acuzațiile și am ajuns la un consens că domnul nostru R ar fi supraviețuit, dacă nu ar fi fost neglijență. Ne-am întristat când pârâtul a refuzat inițial răspunderea, dar cel puțin a adoptat o poziție mai sensibilă, odată cu poziționarea procedurilor judiciare, invitându-ne să mediam. Am avut privilegiul de a reprezenta o clientă atât de curajoasă care a susținut ceea ce credea și a obținut dreptate în numele partenerului pe care l-a pierdut. Ea rămâne însă devastată de pierderea ei și de lipsa oricăror scuze oficiale din partea Trustului”.

Share this article

Contact

Contactați Osbornes pentru a discuta cu un avocat român specializat în cazuri de malpraxis medical

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online


  Alte articoleVIEW ALL

  1. Neglijenta medicala spital din UK
   28.8.2023

   Femeile din minoritățile etnice se confruntă cu...

   Conform datelor publicate, femeile de culoare au cu 40% mai multe șanse de a suferi un avort spontan, decât femeile...

   Read more
  2. NHS Trust Neglijenta Medicala
   24.8.2023

   Revendicare fatală: Eșecul de a trata afecț...

   Jodi Newton, partener în Departamentul de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes un caz...

   Read more
  3. intervenție chirurgicală la intestin
   21.8.2023

   Leziune a nervului după o intervenție chirurgicală...

   Stephanie Prior a fost instruită într-o reclamație împotriva Spitalului Universitar Luton & Dunstable, în care clientul nostru a suferit...

   Read more
  4. Investigatii RMN
   14.8.2023

   Investigația cu privire la moartea unei fete...

   O adolescentă cu autism a murit în urma unui RMN sub anestezie generală. Acest lucru a declanșat o investigaț...

   Read more
  5. Închiderile farmaciilor în UK
   3.8.2023

   Închiderile farmaciilor pun pacienții în pericol?

   S-a raportat în presă că închiderile farmaciilor vor avea un impact asupra pacienților care trăiesc în zone defavorizate...

   Read more
  6. Curtea de apel
   27.7.2023

   Taxele de traducere pentru proces sunt recuperabile, stabileș...

   Lordul judecător Stuart-Smith a hotărât în Santiago v. Motor Insurers’ Bureau că onorariul interpretului ar trebui să...

   Read more
  7. 5.7.2023

   Mamografii de depistare a cancerului mamar și neglijenț...

   Screeningul cancerului de sân s-a îmbunătățit semnificativ în Marea Britanie, datorită cercetărilor care au îmbunătăț...

   Read more
  8. 5.7.2023

   Cum obțin evidența medicală GP sau...

   Dacă doriți să obțineți copii ale dosarelor dumneavoastră medicale de la medicul dumneavoastră de familie sau de...

   Read more
  9. Doctor With Stethoscope And Files
   5.7.2023

   Cererea de neglijență impotriva medicului de familie care...

   Osbornes a acționat pentru o reclamantă care a introdus o cerere în numele succesiunii fiului ei defunct, X, în...

   Read more
  10. Femeie însărcinată în spital
   5.7.2023

   Raportul de instrucțiuni de maternitate privind telefoanele...

   Raport HSIB privind instrucțiunile de maternitate înainte de sosire de la 999 de gestionarea apelurilor Healthcare Safety Investigation Branch („HSIB”)...

   Read more
  11. Ecografie copil femeie insarcinata
   23.6.2023

   Ecografii private și îngrijire sub standard

   Ecografia de sarcina NHS În timpul sarcinii, este important ca femeile să efectueze regulat cate o ecografie pentru a se...

   Read more
  12. Pacienta cu dureri abdominale
   19.6.2023

   Dureri abdominale severe prelungite din cauza unei intervenț...

   Jodi Newton a fost instruită cu privire la o reclamație împotriva London North West University Healthcare NHS Trust, în...

   Read more
  13. negliejența medicală sau erori medicale
   14.6.2023

   Cadrul de răspuns la incident pentru siguranț...

   Ce este Cadrul de răspuns la incident pentru siguranța pacientului (PSIRF)? Potrivit website-ului NHS, PSIRF este o parte...

   Read more

  VIEW ALL

  Acreditări

  • Times best law firms 2023
  • scil logo
  • legal 500 leading firm
  • chambers logo