Malpraxis: Neglijență în domeniul sănătății private

5 Nov 2023 | Andreea Martin
malpraxis intr-un spital privat

Table of Contents

Puteți reclama neglijență unui spital privat?

Da – poate fi puțin mai complicat decât a depune o cerere împotriva unui spital NHS. Această postare va explica diferențele cheie în depunerea unei reclamații împotriva unui furnizor privat de asistență medicală, procesul implicat și cum să depuneți o plângere de malpraxis împotriva unui furnizor privat de asistență medicală.

Odată cu timpul de așteptare din ce în ce mai mare pentru tratamentul NHS, tot mai mulți oameni aleg să apeleze la medici privați de asistență medicală. Numărul de persoane care plătesc pentru asistență medicală privată este la un nivel record, pe fondul frustrării legate de timpul de așteptare la NHS.

Oamenii au asteptări mai mari de la medici privați de asistență medicală – plătesc pentru un serviciu mai bun. Cu toate acestea, atunci când standardul de îngrijire scade sub ceea ce aveți dreptul, este posibil să vă întrebați dacă puteți solicita despăgubiri față de furnizorul privat de asistență medicală.

Ce este neglijența în domeniul sănătății private?

Neglijența medicală privată este neglijență medicală într-un cadru privat de asistență medicală, adică un furnizor de asistență medicală care nu este condus de stat. Ca și în cazul spitalelor NHS, puteți depune o cerere pentru neglijență medicală dintr-o serie de motive, inclusiv, de exemplu, diagnosticare greșită, tratament întârziat/incorect, eroare chirurgicală și leziuni la naștere. Aceasta nu este o listă exhaustivă.

Pentru a fi eligibil pentru compensație, trebuie să fiți în măsură să dovediți două lucruri:

1. Îngrijirea primită a scăzut sub standardele acceptate din punct de vedere medical.

Profesioniștii din domeniul sănătății au o datorie de grijă față de pacienții lor. Puteți solicita despăgubiri pentru vătămări și pierderile financiare asociate doar dacă puteți demonstra că spitalul a fost „neglijent”; și că acest lucru v-a cauzat pierderi sau daune. Neglijența înseamnă a face o greșeală care nu ar fi fost făcută de niciun profesionist rezonabil competent în domeniul relevant.

2. Neglijența v-a cauzat în mod direct vătămare sau a provocat agravarea unei stări existente.

Apoi, trebuie să arătați că presupusa neglijență medicală, mai probabil decât nu, a cauzat sau, cel puțin, a contribuit material la răni și orice pierderi previzibile în mod rezonabil. Cauzalia este dificil de stabilit în cazurile de neglijență medicală în care mulți factori interacționează.

Testul de bază pentru cauzalitate poate fi rezumat astfel: „Dar pentru neglijență, pacientul nu ar fi suferit, pe baza probabilităților, un prejudiciu în niciun caz.”

Care sunt diferențele dintre cererile de neglijență ale spitalelor private și cele ale NHS?

Principala diferență este împotriva cui depuneți o cerere. Trusturile administrează spitale și clinici NHS. NHS Trust trebuie să se asigure că toate tratamentele și îngrijirea nu se încadrează sub standardele acceptate din punct de vedere medical. Cu furnizorii privați de asistență medicală, situația poate fi mai complexă. Când apar erori clinice de către un consultant la spital, de exemplu, un chirurg privat sau un alt medic, răspunderea îi revine ca persoană fizică. Prin urmare, depuneți o cerere împotriva profesionistului individual care a furnizat tratamentul/îngrijirea. Ca urmare, nu este neobișnuit să existe mai mulți inculpați atunci când un furnizor privat de asistență medicală este dat în judecată pentru neglijență medicală. În schimb, afirmațiile NHS se concentrează adesea pe Trust ca singurul pârât. Acest lucru poate fi și mai complicat, deoarece profesioniștii din domeniul sănătății private își păstrează adesea propriile evidențe separate de spitalul în care ați fost tratat.

În cazul reclamațiilor pentru neglijență în domeniul sănătății private, poate fi, de asemenea, dificil să determinați persoana sau organizația împotriva căreia depuneți o cerere. Acest lucru se datorează faptului că lucrătorii din domeniul sănătății nu pot fi angajați ai spitalului. Dacă nu ar fi, ar fi acoperiți de compania lor de asigurări, iar cererea dvs. va trebui să fie îndreptată mai degrabă către ei decât către spitalul în care ați fost tratat.

În plus, este posibil să fi semnat un contract cu un furnizor privat de asistență medicală. Contractul poate indica cum ar arăta un rezultat de succes în urma procedurii dumneavoastră specifice. Dacă acest lucru nu a fost realizat, este posibil să puteți urmări un caz pe bază contractuală.

Acestea fiind spuse, consimțământul informat poate fi o problemă mai frecventă în cererile de asistență medicală privată. Dacă o procedură vă este „vândută”, este posibil ca riscurile și efectele secundare să fi fost eliminate pentru a face vânzarea. Dacă nu cunoașteți toate rezultatele/riscurile posibile, este posibil să nu aveți consimțământul informat pentru procedură.

Cum depuneți o plângere împotriva unui furnizor privat de asistență medicală?

Dacă simțiți că ați primit îngrijiri sub standard de la un furnizor privat de asistență medicală, poate doriți să faceți o plângere oficială. Puteți reclama direct furnizorului, deoarece majoritatea ar trebui să aibă propria lor procedură de reclamații.

Unii furnizori privați de asistență medicală, inclusiv unele unități private de pacienți NHS Trust (unități private din spitalele NHS), sunt reprezentați de Serviciul Independent de Adjudecare a Plângerilor Sectorului (ISCAS). Ei au un Cod de practică pentru plângeri, care include un serviciu de soluționare a litigiilor dintre dvs. și furnizorul privat de asistență medicală.

De asemenea, vă puteți plânge la Comisia de calitate a îngrijirii (CQC). Acest organism independent inspectează și reglementează NHS, sănătatea privată și asistența socială pentru adulți în Anglia.

Cum reclamați un furnizor privat de asistență medicală?

Procesul de reclamație este similar indiferent dacă reclamați neglijență medicală împotriva NHS sau a unui furnizor privat de asistență medicală.

Share this article

Contact

Contactați Osbornes pentru a discuta cu un avocat român specializat în cazuri de malpraxis medical

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online






    Alte articoleVIEW ALL

    1. Hotararea curtii supreme
      22.1.2024

      Hotărârea Curții Supreme din Marea...

      Curtea Supremă a confirmat la 11 ianuarie 2024, ordinul Curții de Apel de a respinge cererile victimelor secundare în cazurile de...

      Read more
    2. ambulanta din UK
      20.12.2023

      Întârzierile ambulanțelor afectează tratamentul rapid al...

      În 2017, secretarul de stat pentru sănătate a acceptat noile standarde de performanță pentru ambulanțe recomandate de NHS...

      Read more
    3. copil nou nascut
      12.12.2023

      Maternitate și scandaluri neonatale: lecții învățate

      În ultimii 15 până la 20 de ani, serviciile de maternitate NHS au fost supuse controlului, deoarece familiile vătămate...

      Read more
    4. Bebelus in spital
      30.11.2023

      Hiponatremie maternă și fetală: Ce este Hiponatremia?

      Hiponatremie maternă și fetală, ce este Hiponatremia? Hiponatremia este o afecțiune în care nivelul de sodium scade sub un...

      Read more
    5. malpraxis intr-un spital privat
      5.11.2023

      Malpraxis: Neglijență în domeniul sănătății...

      Puteți reclama neglijență unui spital privat? Da – poate fi puțin mai complicat decât a depune o cerere î...

      Read more
    6. ingrijirea pacientilor prin nhs
      2.11.2023

      Listele de așteptare pentru tratamente în spital...

      Listele de așteptare ale NHS din Anglia au atins cea mai mare cifră din 2007 încoace, ajungând la un...

      Read more
    7. Neglijenta medicala spital din UK
      28.8.2023

      Femeile din minoritățile etnice se confruntă cu...

      Conform datelor publicate, femeile de culoare au cu 40% mai multe șanse de a suferi un avort spontan, decât femeile...

      Read more
    8. intervenție chirurgicală la intestin
      21.8.2023

      Leziune a nervului după o intervenție chirurgicală...

      Stephanie Prior a fost instruită într-o reclamație împotriva Spitalului Universitar Luton & Dunstable, în care clientul nostru a suferit...

      Read more
    9. Investigatii RMN
      14.8.2023

      Investigația cu privire la moartea unei fete...

      O adolescentă cu autism a murit în urma unui RMN sub anestezie generală. Acest lucru a declanșat o investigaț...

      Read more
    10. Închiderile farmaciilor în UK
      3.8.2023

      Închiderile farmaciilor pun pacienții în pericol?

      S-a raportat în presă că închiderile farmaciilor vor avea un impact asupra pacienților care trăiesc în zone defavorizate...

      Read more
    11. Curtea de apel
      27.7.2023

      Taxele de traducere pentru proces sunt recuperabile, stabileș...

      Lordul judecător Stuart-Smith a hotărât în Santiago v. Motor Insurers’ Bureau că onorariul interpretului ar trebui să...

      Read more
    12. 5.7.2023

      Mamografii de depistare a cancerului mamar și neglijenț...

      Screeningul cancerului de sân s-a îmbunătățit semnificativ în Marea Britanie, datorită cercetărilor care au îmbunătăț...

      Read more
    13. 5.7.2023

      Cum obțin evidența medicală GP sau...

      Dacă doriți să obțineți copii ale dosarelor dumneavoastră medicale de la medicul dumneavoastră de familie sau de...

      Read more
    14. Femeie însărcinată în spital
      5.7.2023

      Raportul de instrucțiuni de maternitate privind telefoanele...

      Raport HSIB privind instrucțiunile de maternitate înainte de sosire de la 999 de gestionarea apelurilor Healthcare Safety Investigation Branch („HSIB”)...

      Read more
    15. Ecografie copil femeie insarcinata
      23.6.2023

      Ecografii private și îngrijire sub standard

      Ecografia de sarcina NHS În timpul sarcinii, este important ca femeile să efectueze regulat cate o ecografie pentru a se...

      Read more
    16. negliejența medicală sau erori medicale
      14.6.2023

      Cadrul de răspuns la incident pentru siguranț...

      Ce este Cadrul de răspuns la incident pentru siguranța pacientului (PSIRF)? Potrivit website-ului NHS, PSIRF este o parte...

      Read more

    VIEW ALL

    Acreditări

    • Times best law firm 2024
    • scil logo
    • legal 500 leading firm
    • chambers logo