Ecografii private și îngrijire sub standard

23 Jun 2023 | Andreea Martin
Ecografie copil femeie insarcinata

Table of Contents

Ecografia de sarcina NHS

În timpul sarcinii, este important ca femeile să efectueze regulat cate o ecografie pentru a se asigura că, copilul crește și se dezvoltă așa cum ar trebui. În NHS, femeile au de obicei prima ecografie între 11 săptămâni și 13 săptămâni și patru zile, aceasta este o scanare anomalie în timpul primului trimestru de sarcină. De asemenea, este util pentru datarea datei nasterii.

O altă scanare are loc de obicei în timpul celui de-al doilea trimestru, care este de obicei între 18 și 23 de săptămâni. În acest moment, ecografia poate determina sexul copilului.

A treia ecografie are loc în al treilea trimestru și aceasta este o ecografie după 28 de săptămâni, deși poate fi mai târziu. Este adesea denumită scanarea creșterii și se efectuează între 28 și 32 de săptămâni de sarcină.

Ecografie private de sarcină

Pe lângă ecografiile NHS, femeile pot avea scanări private, efectuate într-o clinică privată, iar unul dintre motivele pentru care au o astfel de ecografie este să vadă copilul mai detaliat. Clinicile private pot oferi mai multe prin intermediul imagisticii decât scanările de rutină NHS și pot arăta copilul cu mult mai multe detalii.

Clinicile private oferă scanări, ceea ce le poate permite multor femei să se simtă liniștite prin efectuarea unei scanări private, mai ales dacă sunt îngrijorate de sarcină și nu se mulțumesc cu ecografiile standard oferite de NHS. Este posibil ca aceștia să dorească să afle mai multe informații și să știe sexul bebelușului mai devreme decât să aștepte scanarea de 18-23 de săptămâni de la NHS. Este posibil ca scanarea NHS să nu poată confirma sexul bebelușului, mai ales dacă poziționarea copilului nu este propice pentru a confirma acest lucru.

Femeile pot avea scanări private înainte de a deveni eligibile pentru o ecografie de rutină NHS la 12 săptămâni de sarcină. Multe femei au suferit avorturi spontane, așa că au scanări private înainte de scanarea din primul trimestru de la NHS.

Scanările 3D și 4D sunt oferite în clinicile private și pot dezvălui imagini ale bebelușului care se mișcă în jurul uterului în timp real.

Aparent, scanările private sunt cadouri populare pentru bunicii care doresc să-și vadă nepotul în curs de dezvoltare.

Cu toate acestea, Societatea Radiografilor a publicat un articol pe 20 noiembrie 2020 în care afirmă că au existat eșecuri în clinicile private de scanare și acest lucru a evidențiat necesitatea unei reglementări profesionale.

Practica sub standard din clinicile private de la nivel național a fost identificată de echipa de investigație a știrilor BBC în urma unei investigații efectuate asupra serviciilor care au oferit scanări „liniștitoare” și „suveniruri”. Clinicile au eșuat sa informeze NHS despre problemele apărute la ecografie.

Peste 200 de clinici private de scanare din Marea Britanie efectuează 100 de mii de ecografii pe an, despre care BBC a spus că ar trebui reglementate de Comisia Pentru Calitatea îngrijirii (CQC). Între timp, CQC a elaborat îndrumări pentru viitorii părinți care caută să facă ecografia într-o clinică privată. În articol mai sunt stipulate și cazuri de malpraxis.

Se pare că multe dintre aceste clinici erau ocupate de practicieni necalificați, ceea ce însemna că nu au recunoscut anomaliile sau, alternativ informații inexacte au fost date viitorilor părinți. Din păcate ecograful nu este reglementat, ceea ce înseamnă că nimic nu împiedică înființarea acestor clinici.

S-a raportat recent că aproape 1 din 3 clinici private de scanare nu reușesc să îndeplinească standardele de îngrijire medicală și unele nu observă probleme grave de sănătate.

Există îngrijorări din partea Organizației medicale că:

„Sectorul de Ecografie, care operează din buticuri si nu în spitale, a devenit o „afacere mare” cu „bani ușori” pentru proprietarii care i-au ca pradă femeile și cuplurile care caută liniște.”

O știre recentă referitoare la o mamă a cărei fiică de o zi, a murit în brațe după ce „ecografia” nu a detectat o anomalie comună.

S-a raportat că „Experții se tem că femeile se feresc de clinicile NHS pentru buticuri private, în convingerea greșită că vor primi un serviciu „superior”.

Un alt caz recent legat de o unitate care a fost închisă vara trecută, după ce femeile cu sângerări abundente nu au fost direcționate către departamentul lor local de A&E, iar personalul aparent le-a spus în mod incorect clienților că au suferit un avort sau au identificat greșit genderul bebelușului.

De asemenea, s-a raportat că:

„din cele 91 de clinici care au funcționat în luna noiembrie și care au avut disponibile rapoarte de inspecție de la autoritatea de reglementare, Comisia pentru calitatea îngrijirii (CQC), 25 „au necesitat îmbunătățiri” și o clinică fost evaluată „inadecvată”.

Aceste clinici care sunt efectiv sub standard și cuprind 29% din toate cele pentru care a fost disponibil un raport de inspecție, pot continua să funcționeze atâta timp cât fac modificări.

CQC a identificat următoarele domenii de îngrijorare legate de aceste clinici private:

 • Pregătirea angajaților
 • Politici de consimțământ
 • Proceduri pentru escaladarea constatărilor anormale”

La sfârșitul lunii noiembrie 2022 erau 153 de clinici înregistrate la CQC, iar 31 dintre acestea așteptau să fie inspectate, iar rapoartele nu erau disponibile. Aparent, 62 au fost bune și doar 3 au fost remarcabile.

Este clar că viitorii părinți ar trebui să fie pe deplin informați înainte de a începe să se bazeze pe ecografiile de la clinicile private.

Este important să fie clar în ceea ce se poate obține din astfel de scanări în clinici private și ar trebui să cerceteze clinica privată la care urmează să frecventeze înainte de a decide să facă acest lucru.

Informații despre cine va efectua scanarea și ce informații le sunt disponibile după ecografie. Este esențial să puteți pune întrebări cu privire la orice anomalie în timpul ecografiei și tot odată este esențial să obțineți informați despre ce sfaturi și asistență sunt disponibile.

Este important să știți că ecograful are experiență pentru a putea identifica anomaliile și a vă trimite la NHS dacă acest lucru este necesar.

O ecografie nu ar trebui să se refere doar la dezvăluirea sexului, ar trebui să fie informativă și ar trebui luate măsuri de către ecograf sau personalul clinicii dacă ecografia arată o anomalie și părinții trebuie să fie conștienți de acest lucru.

 

Share this article

Contact

Contactați echipa de avocați din cadrul Osbornes

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online


  Alte articoleVIEW ALL

  1. 11.6.2024

   Cereri de despăgubire pentru accidente cu bicicleta

   Mai jos găsiți câteva cazuri soluționate de către Osbornes, avocați specializați în accidente...

   Read more
  2. utilaj in agricultura
   27.3.2024

   Siguranța la locul de muncă în agricultură

   Siguranța în agricultură Munca în agricultură are în general cea mai mare rată de decese și răniri comparat...

   Read more
  3. Hotararea curtii supreme
   22.1.2024

   Hotărârea Curții Supreme din Marea...

   Curtea Supremă a confirmat la 11 ianuarie 2024, ordinul Curții de Apel de a respinge cererile victimelor secundare în cazurile de...

   Read more
  4. biciclistă accidentata de o masina obtine despăgubiri
   20.12.2023

   Despăgubire de 65.000 GBP pentru o biciclistă lovită...

   Megan Lambert, consilier juridic specializat în vătămări corporale, a obținut recent o despăgubire de aproximativ 65.000...

   Read more
  5. ambulanta din UK
   20.12.2023

   Întârzierile ambulanțelor afectează tratamentul rapid al...

   În 2017, secretarul de stat pentru sănătate a acceptat noile standarde de performanță pentru ambulanțe recomandate de NHS...

   Read more
  6. copil nou nascut
   12.12.2023

   Maternitate și scandaluri neonatale: lecții învățate

   În ultimii 15 până la 20 de ani, serviciile de maternitate NHS au fost supuse controlului, deoarece familiile vătămate...

   Read more
  7. Bebelus in spital
   30.11.2023

   Hiponatremie maternă și fetală: Ce este Hiponatremia?

   Hiponatremie maternă și fetală, ce este Hiponatremia? Hiponatremia este o afecțiune în care nivelul de sodium scade sub un...

   Read more
  8. muncitor accidentat de un stivuitor la servicu
   17.11.2023

   Muncitor dintr-o fabrică obține o despăgubire...

   Stivuitoarele sunt o cauză comună a accidentelor de muncă din cauza erorii umane a conducătorului de stivuitor și a...

   Read more
  9. malpraxis intr-un spital privat
   5.11.2023

   Malpraxis: Neglijență în domeniul sănătății...

   Puteți reclama neglijență unui spital privat? Da – poate fi puțin mai complicat decât a depune o cerere î...

   Read more
  10. ingrijirea pacientilor prin nhs
   2.11.2023

   Listele de așteptare pentru tratamente în spital...

   Listele de așteptare ale NHS din Anglia au atins cea mai mare cifră din 2007 încoace, ajungând la un...

   Read more
  11. Neglijenta medicala spital din UK
   28.8.2023

   Femeile din minoritățile etnice se confruntă cu...

   Conform datelor publicate, femeile de culoare au cu 40% mai multe șanse de a suferi un avort spontan, decât femeile...

   Read more
  12. intervenție chirurgicală la intestin
   21.8.2023

   Leziune a nervului după o intervenție chirurgicală...

   Stephanie Prior a fost instruită într-o reclamație împotriva Spitalului Universitar Luton & Dunstable, în care clientul nostru a suferit...

   Read more
  13. Investigatii RMN
   14.8.2023

   Investigația cu privire la moartea unei fete...

   O adolescentă cu autism a murit în urma unui RMN sub anestezie generală. Acest lucru a declanșat o investigaț...

   Read more
  14. Închiderile farmaciilor în UK
   3.8.2023

   Închiderile farmaciilor pun pacienții în pericol?

   S-a raportat în presă că închiderile farmaciilor vor avea un impact asupra pacienților care trăiesc în zone defavorizate...

   Read more
  15. Despagubiri accident la sala de sport
   27.7.2023

   Rănirea cu o greutate la sala de...

   Clienta noastră stătea lângă suportul de greutăți la o sală de sport. Suportul pentru greutăți avea...

   Read more
  16. Curtea de apel
   27.7.2023

   Taxele de traducere pentru proces sunt recuperabile, stabileș...

   Lordul judecător Stuart-Smith a hotărât în Santiago v. Motor Insurers’ Bureau că onorariul interpretului ar trebui să...

   Read more
  17. 5.7.2023

   Mamografii de depistare a cancerului mamar și neglijenț...

   Screeningul cancerului de sân s-a îmbunătățit semnificativ în Marea Britanie, datorită cercetărilor care au îmbunătăț...

   Read more
  18. 5.7.2023

   Cum obțin evidența medicală GP sau...

   Dacă doriți să obțineți copii ale dosarelor dumneavoastră medicale de la medicul dumneavoastră de familie sau de...

   Read more
  19. Femeie însărcinată în spital
   5.7.2023

   Raportul de instrucțiuni de maternitate privind telefoanele...

   Raport HSIB privind instrucțiunile de maternitate înainte de sosire de la 999 de gestionarea apelurilor Healthcare Safety Investigation Branch („HSIB”)...

   Read more
  20. Femeie însărcinată în spital
   14.6.2023

   Despăgubire în valoare de 6 cifre pentru un...

   Stephanie Prior a soluționat recent o cerere de vătămare la naștere legată de o doamnă care...

   Read more
  21. negliejența medicală sau erori medicale
   14.6.2023

   Cadrul de răspuns la incident pentru siguranț...

   Ce este Cadrul de răspuns la incident pentru siguranța pacientului (PSIRF)? Potrivit website-ului NHS, PSIRF este o parte...

   Read more
  22. Cabinet dentar
   9.6.2023

   Curtea evitată după soluționarea unei cereri de...

     Echipa de neglijență medicală a negociat recent soluționarea unui caz complex de neglijență dentară. Clienta noastră s-a confruntat...

   Read more
  23. Simptome medicale ignorate in cabinetul medicului de familie
   2.6.2023

   Femeile au un risc mai mare de a...

   Un număr tot mai mare de femei din Marea Britanie se simt respinse de medicii de familie atunci câ...

   Read more
  24. Munca în depozit obligatiile angajatorului
   2.5.2023

   Obligația legală a angajatorilor de a proteja...

   Munca în depozit. Au existat o serie de cazuri recente în mass-media cu privire la problemele de siguranță în cazul...

   Read more

  VIEW ALL