Hiponatremie maternă și fetală: Ce este Hiponatremia?

30 Nov 2023 | Andreea Martin
Bebelus in spital

Table of Contents

Hiponatremie maternă și fetală, ce este Hiponatremia?

Hiponatremia este o afecțiune în care nivelul de sodium scade sub un anumit nivel, ceea ce poate fi periculos. Toate femeile aflate în travaliu prezintă un risc crescut de hiponatremie. Complicațiile cauzate de hiponatremie variază de la dureri de cap, agitație și confunzie până la convulsii și deces, în funcție de gravitatea episodului  de hiponatremie. Având în vedere gravitatea acestor complicații, este esențial că pacienții să fie monitorizați îndeaproape.

Un alt tip de complicații la nou-născuți este encefalopatia ischemică hipoxica(HIE) care poate provoca convulsii și crize declanșate de hiponatremie și care prezintă asemănări cu crizele HIE. Bebelușii cu aceste convulsii ar trebui să fie eligibili pentru răcirea terapeutică care este un tratament prin care se răcește temperatura copilului, despre care se știe că are success în inversarea/reducerea leziunilor cauzate de leziunile cerebrale care apar în timpul nașterii.

Motivul pentru care nivelul de sodium poate scădea în timpul sarcinii este acela că apa traversează placenta mamei, ceea ce scade concetratia de sodium a bebelușului alături de cea a mamei. Dacă, sodiumul este redus excesiv, atât bebelusul, cât și mama pot suferi de un episod de hiponatremie. Unul din cele mai importante elemente care trebuie monitorizate este aportul de lichide al mamei, care ar putea fi considerat o problemă simplă și relativ periferică, dar dacă se primesc lichide în exces, fie prin apă de băut, fie pe cale intravenoasă, la anumiți pacienți acest lucru se poate dovedi periculos și poate crește riscul de hiponatremie.

NHS Resolution (NHSR a analizat cazurile de hiponatremie la femeile însărcinate și a constantat că 26% dintre mamele care au avut un aport de peste 2500 de milimetri de lichid au fost hiponatremice. Aceasta este o cifră îngrijorător de mare și  demostrează de ce aportul de lichid al femeilor aflate în travaliu trebuie să fie priorital din punct de vedere al siguranței pacienților.

În cazul în care hyponatremia a fost omisă ca diagnostic, s-a constantat că pacientele sunt confundate cu pacientele obosite sau anxioase după travaliu sau operație, când de fapt starea lor a devenit foarte gravă. Acest lucru a fost characteristic într-un caz recent de diagnosticare întârziată a hiponatremiei, în care am reușit să obținem o recunoaștere a răspunderii în numele clientului nostru.

Institutul Național pentru Sanatate și Excelență în Îngrijire(NICE) a actualizat ghidul pentru destionarea fluidelor în timpul travaliului. În special dacă ritmul cardiac al bebelusiului scade, ghidul este împotriva administrării de lichide intravenoase. ENS și hyponatremia maternal și ferala Schemă de notificare tipuriu (ENS) este o schemă operată de NHSR pentru a investiga anumite eșecuri în maternitate. Am analizat acest lucru destul de recent și revenim cu mai multe detalii generale despre ENS.

Ca parte a strategiei ENS, una dintre priorități a fost schimbul de date și modul în care acestea sunt înțelese de NHSR. Împărtășirea acestor povești și parcurgerea unui process de reflective înseamnă că medicii pot învață din greșeli și că sunt declanșate discuții importate care ar trebui să ducă la îmbunătățiri.

Spitalele sunt îndemnate de NSHR să verifice și să actualizeze îndrumările locale cu privire la aportul de lichide pentru a combate creșterea numărului de cazuri de hiponatremie. Acestora li s-a recomandat să verifice dacă documentația lor cunoscută sub numele de partogramă, care ar trebui să fie întodeauna utilizată în timpul travaliului și al nașterii, are o secțiune care se referă la lichide.

Este important de menționat că hiponatremia nu este o afecțiune care se aplică numai în contextul maternității. Acest lucru se poate întâmpla oricărui pacient, în special după operație.

Jodi Newton a reprezentat pacienți în acțiuni de neglijență împotriva NHS Trusts în legătură cu leziunile hiponatremiei.

Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră ați suferit o leziune hiponatremie și simțiți că dumneavoastră sau ei au suferit această leziune că urmare a neglijenței, atunci vă rugăm să ne contactați pentru sfaturi.

Share this article

Contact

Contactați Osbornes pentru a discuta cu un avocat român specializat în cazuri de malpraxis medical

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online


  • Bună ziua, ma numesc Elena și am fost implicata într-un accident de mașină, eu pieton fiind și partea vătămată. Datorită celor de la Osbornes Law și în special doamnei Alexandra Culic am primit compensația pentru daunele cauzate.
   Va mulțumesc încă odată Osbornes Law și Alexandra Culic

   Elena

  • Am avut un accident in Anglia , am colaborat cu aceasta firma . O durat aproape 2 ani ce i drept dar sa rezolvt vina find a inculpatilor . Este o firma serioasa vo recomand cu incredere deplina .

   Raileanu A

  • Recomand cu incredere! Sunt o firma serioasa de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Diana A

  • Recomand cu incredere! Sunt cea mai serioasa firma de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Google Review

  • Avocati de incredere si bine pregatiti. Multumesc mult!

   Cristina C

  • Va recomand cu încredere aceasta firma deoarece ofera servicii prompte si foarte bune. Redirectioneaza solicitarile si pe alte domenii, gasind rezolvare problemelor.

   Google Review

  Alte articoleVIEW ALL

  1. Hotararea curtii supreme
   22.1.2024

   Hotărârea Curții Supreme din Marea...

   Curtea Supremă a confirmat la 11 ianuarie 2024, ordinul Curții de Apel de a respinge cererile victimelor secundare în cazurile de...

   Read more
  2. ambulanta din UK
   20.12.2023

   Întârzierile ambulanțelor afectează tratamentul rapid al...

   În 2017, secretarul de stat pentru sănătate a acceptat noile standarde de performanță pentru ambulanțe recomandate de NHS...

   Read more
  3. copil nou nascut
   12.12.2023

   Maternitate și scandaluri neonatale: lecții învățate

   În ultimii 15 până la 20 de ani, serviciile de maternitate NHS au fost supuse controlului, deoarece familiile vătămate...

   Read more
  4. malpraxis intr-un spital privat
   5.11.2023

   Malpraxis: Neglijență în domeniul sănătății...

   Puteți reclama neglijență unui spital privat? Da – poate fi puțin mai complicat decât a depune o cerere î...

   Read more
  5. ingrijirea pacientilor prin nhs
   2.11.2023

   Listele de așteptare pentru tratamente în spital...

   Listele de așteptare ale NHS din Anglia au atins cea mai mare cifră din 2007 încoace, ajungând la un...

   Read more
  6. Neglijenta medicala spital din UK
   28.8.2023

   Femeile din minoritățile etnice se confruntă cu...

   Conform datelor publicate, femeile de culoare au cu 40% mai multe șanse de a suferi un avort spontan, decât femeile...

   Read more
  7. intervenție chirurgicală la intestin
   21.8.2023

   Leziune a nervului după o intervenție chirurgicală...

   Stephanie Prior a fost instruită într-o reclamație împotriva Spitalului Universitar Luton & Dunstable, în care clientul nostru a suferit...

   Read more
  8. Investigatii RMN
   14.8.2023

   Investigația cu privire la moartea unei fete...

   O adolescentă cu autism a murit în urma unui RMN sub anestezie generală. Acest lucru a declanșat o investigaț...

   Read more
  9. Închiderile farmaciilor în UK
   3.8.2023

   Închiderile farmaciilor pun pacienții în pericol?

   S-a raportat în presă că închiderile farmaciilor vor avea un impact asupra pacienților care trăiesc în zone defavorizate...

   Read more
  10. Curtea de apel
   27.7.2023

   Taxele de traducere pentru proces sunt recuperabile, stabileș...

   Lordul judecător Stuart-Smith a hotărât în Santiago v. Motor Insurers’ Bureau că onorariul interpretului ar trebui să...

   Read more
  11. 5.7.2023

   Mamografii de depistare a cancerului mamar și neglijenț...

   Screeningul cancerului de sân s-a îmbunătățit semnificativ în Marea Britanie, datorită cercetărilor care au îmbunătăț...

   Read more
  12. 5.7.2023

   Cum obțin evidența medicală GP sau...

   Dacă doriți să obțineți copii ale dosarelor dumneavoastră medicale de la medicul dumneavoastră de familie sau de...

   Read more
  13. Femeie însărcinată în spital
   5.7.2023

   Raportul de instrucțiuni de maternitate privind telefoanele...

   Raport HSIB privind instrucțiunile de maternitate înainte de sosire de la 999 de gestionarea apelurilor Healthcare Safety Investigation Branch („HSIB”)...

   Read more
  14. Ecografie copil femeie insarcinata
   23.6.2023

   Ecografii private și îngrijire sub standard

   Ecografia de sarcina NHS În timpul sarcinii, este important ca femeile să efectueze regulat cate o ecografie pentru a se...

   Read more
  15. negliejența medicală sau erori medicale
   14.6.2023

   Cadrul de răspuns la incident pentru siguranț...

   Ce este Cadrul de răspuns la incident pentru siguranța pacientului (PSIRF)? Potrivit website-ului NHS, PSIRF este o parte...

   Read more

  VIEW ALL

  Acreditări

  • Times best law firm 2024
  • scil logo
  • legal 500 leading firm
  • chambers logo