Compensații pentru neglijența în cazurile privind maternitatea

13 Dec 2018 | Maria Tiron
compensatii neglijenta maternitate

Table of Contents

Potrivit Oficiului Național de Audit al Regatului Unit, costurile suportate de NHS drept compensare a neglijenței medicale se ridică în prezent la 4,4 miliarde lire sterline. Aproximativ jumătate din compensațiile plătite au fost datorate neglijenței în timpul îngrijirii din perioada de maternitate, iar despăgubirile pentru bebelușii afectați la nivelul creierului au ajuns adesea la sume de 20 de milioane de lire sterline.

NHS – Ce ar putea merge prost pentru mame și copii?

Potrivit statisticilor proprii ale guvernului, deși Anglia este un loc sigur pentru a da naștere, atunci când rezultatele sunt comparate cu alte țări cu venituri ridicate, prea mulți copii sunt susceptibili să moară sau mor imediat după naștere. În plus, în jur de 50 de femei din Anglia mor în fiecare an din cauze legate de sarcină.

Politica NHS din 2010 afirmă faptul ca toate femeile ar trebui să aibă întotdeauna o moașă sau un doctor alături în timpul travaliului și nașterii. Cu toate că, în general, experiența femeilor cu privire la îngrijirea pe durata maternității în cadrul NHS se îmbunătățește, aproape 1 din 4 sunt încă lăsate singure în timpul travaliului sau nașterii, potrivit unui raport din 2018 in The Guardian. În plus, moașele sunt frecvent lăsate să aibă grijă de mai multe femei deodată.

Societatea de caritate parentala, National Childbirth Trust, si-a exprimat îngrijorarea pentru faptul că, într-un sondaj la care au luat parte peste 18.000 de femei, 23% erau îngrijorate de faptul că ar putea fi lăsate singure, în timpul unui moment înspăimântător și potențial periculos din viața lor. Faptul că această teamă devine o realitate într-un sfert dintre cazuri, reflectă lipsa de personal cronică la nivelul NHS din cauza unui deficit național de moașe.

Riscul de a primi o îngrijire slabă calitativ poate crește dacă o femeie însărcinată admisă la secția de maternitate nu vorbește limba engleză ca prima ei limbă sau deloc. Multe unități de maternitate nu au suficient personal și complicațiile, cum ar fi pacienții care nu vorbesc limba engleză, pot uneori doar să adauge la dificultățile specifice pentru o situație tensionată, stresantă și de urgență.

Femeile nu sunt în măsură să înțeleagă ce se întâmplă, de ce se întâmplă și, mai important, nu sunt în măsură să explice cum se simt sau ce se întâmplă cu ele, pentru a alerta personalul medical și personalul care acordă îngrijire medicală cu privire la nevoile lor urgente. Acest lucru poate crește riscul de vătămare gravă a mamei sau a copilului.

Câteva exemple relevante de îngrijire pe perioada maternității care au mers prost

În ciuda progreselor înregistrate în îngrijirea medicală, în Marea Britanie, cazurile de neglijență din timpul nașterii încă au ajuns pe prima pagină a ziarelor. Cu toate acestea, cazurile sunt greu de investigat. Acest lucru se reflectă în faptul că, în 2018, abia acum începem să auzim despre eșecurile de îngrijire care datează din 2014.

Bebelușul Ava

După cum sa raportat în ziarul Metro, în 2014, copilul Ava din Manchester a murit din cauza unor deficiențe clinice în timpul nașterii. Mama ei, Joanne, a sosit la Spitalul Stepping Hill, Stockport NHS Foundation Trust crezând că este în travaliu. Totuși, ea a fost informată de către personalul medical că era constipată și că avea o infecție a tractului urinar. Când Joanne a început sângerarea, Ava a fost născută prin operație cezariană, dar deja suferise leziuni cerebrale grave din cauza lipsei de oxigen. Ava a murit ulterior.

Directorul executiv al Trustului, într-o scrisoare către părinții lui Ava, a spus: “Regret profund că standardul de îngrijire pe care fiica dvs. a primit-o nu era adecvat. Aș dori să-mi exprim cele mai profunde regrete “.

Băiețel

În mai 2014, un consultant care lucra la NHS Tayside “era implicat în aducerea pe lume a unui copil, iar în timpul nașterii nu a efectuat imediat o operație cezariană sub anestezie generală ci a ales nașterea naturală care nu era indicată clinic”. Băiețelul a murit în timpul nașterii. Scotland’s Evening Telegraph a raportat recent cum familia bebelușului a dat în judecată conducerea departamentului de sănătate al spitalului pentru mai mult de 100.000 de lire sterline.

Rezultat șocant ar putea fi evitat prin operație cezariană

Cel mai recent și șocant caz este rezervat pentru moartea unui copil în spitalul Ninewells din Dundee. The Independent relatează că, în timpul nașterii, capul bebelușului s-a blocat și, deși s-au făcut diverse încercări de a-l elibera, efectul tulburător a fost acela că, în urma eforturilor de eliberare, capul a fost detașat de corp, iar copilul era deja mort. Un tribunal medical a constatat că decizia medicului de a continua o naștere naturală a fost neglijentă. Singura acțiune adecvată ar fi fost o operație cezariană.

Plata compensațiilor nu poate schimba ceea ce sa întâmplat, dar poate ajuta.

Dincolo de mare, în Irlanda, un caz împotriva Spitalului General Sligo a fost recent soluționat pentru suma de 5 milioane de euro. În timpul nașterii sale, managementul clinic incompetent a condus la privarea lui Conor de oxigen timp de aproape 2 ore. Conor a dezvoltat ulterior paralizie cerebrală. Suma mare încasată drept despăgubire va fi utilizată pentru a-i oferi lui Conor îngrijirea de care are nevoie acum și de care va avea nevoie în viitor.

Departamentul de investigații privind siguranța în domeniul sănătății

În 2017, secretarul de stat pentru sănătate, Jeremey Hunt, a insistat în mod special cu privire la decesele și leziunile copiilor. Acesta a afirmat că din aproximativ 700.000 de nașteri în fiecare an, aproximativ 1.000 vor duce la moartea neașteptată sau la leziuni cerebrale grave. În mod evident acest număr este prea mare.

Dacă și tu ai fost implicată într-o astfel de situație apelează la echipa noastră de avocați români pentru a obține compensații pentru neglijența personalului din spitalele aflate pe teritoriul Marii Britanii.

Share this article

Contact

Related InsightsVIEW ALL

  1. utilaj in agricultura
    27.3.2024

    Siguranța la locul de muncă în agricultură

    Siguranța în agricultură Munca în agricultură are în general cea mai mare rată de decese și răniri comparat...

    Read more
  2. Hotararea curtii supreme
    22.1.2024

    Hotărârea Curții Supreme din Marea...

    Curtea Supremă a confirmat la 11 ianuarie 2024, ordinul Curții de Apel de a respinge cererile victimelor secundare în cazurile de...

    Read more
  3. biciclistă accidentata de o masina obtine despăgubiri
    20.12.2023

    Despăgubire de 65.000 GBP pentru o biciclistă lovită...

    Megan Lambert, consilier juridic specializat în vătămări corporale, a obținut recent o despăgubire de aproximativ 65.000...

    Read more
  4. ambulanta din UK
    20.12.2023

    Întârzierile ambulanțelor afectează tratamentul rapid al...

    În 2017, secretarul de stat pentru sănătate a acceptat noile standarde de performanță pentru ambulanțe recomandate de NHS...

    Read more
  5. copil nou nascut
    12.12.2023

    Maternitate și scandaluri neonatale: lecții învățate

    În ultimii 15 până la 20 de ani, serviciile de maternitate NHS au fost supuse controlului, deoarece familiile vătămate...

    Read more
  6. Bebelus in spital
    30.11.2023

    Hiponatremie maternă și fetală: Ce este Hiponatremia?

    Hiponatremie maternă și fetală, ce este Hiponatremia? Hiponatremia este o afecțiune în care nivelul de sodium scade sub un...

    Read more
  7. muncitor accidentat de un stivuitor la servicu
    17.11.2023

    Muncitor dintr-o fabrică obține o despăgubire...

    Stivuitoarele sunt o cauză comună a accidentelor de muncă din cauza erorii umane a conducătorului de stivuitor și a...

    Read more
  8. malpraxis intr-un spital privat
    5.11.2023

    Malpraxis: Neglijență în domeniul sănătății...

    Puteți reclama neglijență unui spital privat? Da – poate fi puțin mai complicat decât a depune o cerere î...

    Read more
  9. ingrijirea pacientilor prin nhs
    2.11.2023

    Listele de așteptare pentru tratamente în spital...

    Listele de așteptare ale NHS din Anglia au atins cea mai mare cifră din 2007 încoace, ajungând la un...

    Read more
  10. Neglijenta medicala spital din UK
    28.8.2023

    Femeile din minoritățile etnice se confruntă cu...

    Conform datelor publicate, femeile de culoare au cu 40% mai multe șanse de a suferi un avort spontan, decât femeile...

    Read more
  11. intervenție chirurgicală la intestin
    21.8.2023

    Leziune a nervului după o intervenție chirurgicală...

    Stephanie Prior a fost instruită într-o reclamație împotriva Spitalului Universitar Luton & Dunstable, în care clientul nostru a suferit...

    Read more
  12. Investigatii RMN
    14.8.2023

    Investigația cu privire la moartea unei fete...

    O adolescentă cu autism a murit în urma unui RMN sub anestezie generală. Acest lucru a declanșat o investigaț...

    Read more
  13. Despagubiri accident la sala de sport
    27.7.2023

    Rănirea cu o greutate la sala de...

    Clienta noastră stătea lângă suportul de greutăți la o sală de sport. Suportul pentru greutăți avea...

    Read more
  14. Femeie însărcinată în spital
    14.6.2023

    Despăgubire în valoare de 6 cifre pentru un...

    Stephanie Prior a soluționat recent o cerere de vătămare la naștere legată de o doamnă care...

    Read more
  15. Cabinet dentar
    9.6.2023

    Curtea evitată după soluționarea unei cereri de...

      Echipa de neglijență medicală a negociat recent soluționarea unui caz complex de neglijență dentară. Clienta noastră s-a confruntat...

    Read more
  16. Simptome medicale ignorate in cabinetul medicului de familie
    2.6.2023

    Femeile au un risc mai mare de a...

    Un număr tot mai mare de femei din Marea Britanie se simt respinse de medicii de familie atunci câ...

    Read more
  17. Munca în depozit obligatiile angajatorului
    2.5.2023

    Obligația legală a angajatorilor de a proteja...

    Munca în depozit. Au existat o serie de cazuri recente în mass-media cu privire la problemele de siguranță în cazul...

    Read more
  18. negliejența medicală sau erori medicale
    5.8.2022

    Neglijența medicală sau erori medicale privind siguranț...

    HSIB (Healthcare Safety Investigation Branch – Departamentul de investigații privind siguranța în sistemul de sănătate) este o...

    Read more
  19. Accidente rutiere petrcute în vacanță în Europa
    25.7.2022

    Cum să faceți o solicitare de despă...

    Dacă ați fost implicat într-un accident rutier într-un stat din Uniunea Europeană, este posibil să aveți dreptul să...

    Read more
  20. Accident la bordul unui avion
    12.7.2022

    Cum să faceți o cerere pentru accidente...

    Dacă ați fost rănit în timpul călătoriei în străinătate, este posibil să puteți...

    Read more
  21. addison lee taxi
    27.5.2022

    Compensație de zeci de mii de lire...

    Compensație de zeci de mii de lire pentru un român din UK strivit de un taxi. Elvis Radu, î...

    Read more
  22. Neglijenta medicala in maternitate
    27.5.2022

    Raportului Ockenden – Scandalul de la maternitate

    În urma publicării Raportului Ockenden, o analiză independentă a serviciilor de maternitate de la Shrewsbury și Telford Hospital NHS...

    Read more
  23. Compensatie primită de un pilot
    25.3.2022

    Un indicator de metrou din Londra cauzează o...

    Cerere pentru compensație în urma unei probleme neurologice severe, după ce un indicator de metrou din Londra lovește...

    Read more
  24. trimitere medic specialist
    15.11.2021

    Când este o trimitere urgentă?

    Ce este o trimitere și cum este aranjată? Pacienții au dreptul să ceară să fie îndrumați pentru tratament...

    Read more

VIEW ALL

Contactați firma de avocatură Osbornes pentru a discuta cu un avocat român

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online