Întârzierile ambulanțelor afectează tratamentul rapid al pacienților

20 Dec 2023 | Andreea Martin
ambulanta din UK

Table of Contents

În 2017, secretarul de stat pentru sănătate a acceptat noile standarde de performanță pentru ambulanțe recomandate de NHS England, ceea ce înseamnă că cele 11 servicii de ambulanță operează acum în cadrul a 4 categorii distincte de răspuns, de la categoria 1, care reprezintă “amenințarea vieții”, la categoria 4, care reprezintă “non-urgență”.

Categoria alocată apelului inițial de urgență dictează viteza cu care trebuie să răspundă ambulanțele. Pentru apelurile de categoria 1, se așteaptă ca ambulanțele să intervină în medie în 7 minute, iar la 90% dintre apeluri în 15 minute.

Din păcate, aceste obiective nu sunt atinse. Presa a vorbit recent despre întârzierile continue ale serviciilor de ambulanță pentru persoanele care au nevoie de ele. Mai exact, s-a afirmat că Serviciul de ambulanță din nord-est, în special, necesită încă îmbunătățiri în ceea ce privește întârzierile cu care se confruntă persoanele din Regatul Unit.

S-a raportat că, în medie, în 2022, în Anglia, pentru victimele accidentelor vasculare cerebrale și ale atacurilor de cord, a fost nevoie de 90 de minute pentru ca o ambulanță să ajungă la fața locului. Pentru victimele unor boli grave, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale și atacurile de cord, întârzierile ambulanței trebuie evitate, deoarece acestea pot avea un impact grav asupra vieții persoanei care are nevoie.

Decese cauzate de întârzierea ambulanțelor

În unele cazuri, este clar că daunele aduse sănătății persoanei ar fi putut fi prevenite dacă nu ar fi existat întârzieri. Familia unui medic în vârstă de 73 de ani și un activist al NHS a solicitat o anchetă după ce paramedicii au avut nevoie de mai mult de o jumătate de oră pentru a ajunge la fața locului, după ce operatorii au fost anunțați că acesta se afla în stop cardiac.

Fiul său a declarat: “A durat 35 de minute de la apelul la ambulanță și 30 de minute de la stop cardiac până când paramedicii au ajuns la apartament. Până atunci, era prea târziu. Aproape sigur ar fi supraviețuit dacă ambulanța ar fi ajuns conform timpilor de răspuns normali și acceptați”.

Numărul în creștere al apelurilor la 999

O parte a problemei care stă la baza timpilor de răspuns insuficienți este reprezentată de numărul tot mai mare de apeluri la 999.

În iunie 2021, Serviciul de ambulanță din nord-vest a preluat peste 155.000 de apeluri de urgență, ceea ce reprezintă cu 48.000 mai mult decât în aceeași perioadă din iunie 2020 și cu 23.000 mai mult decât în 2019. În plus, pacienții care fac apelurile sunt mai grav bolnavi sau răniți, incidentele de categoria 1 crescând cu 27% față de anul precedent.

Există, de asemenea, îngrijorarea că, din cauza volumului mare de apeluri, unele persoane care apelează 999 trebuie să aștepte până la 10 minute înainte de a li se răspunde la apel, ceea ce face ca personalul să avertizeze că există riscul ca pacienții să fie răniți în timp ce așteaptă să li se răspundă la apel. Un operator de apeluri a declarat: “Nu suportă să se gândească la ce ar putea fi la celălalt capăt al acestor telefoane care încearcă să răspundă” (ibid.).

Ambulanțele stau la coadă în fața secției de Urgențe

Pe lângă numărul mare de apeluri, odată ce pacienții sunt preluați, ambulanțele au nevoie de mai mult timp pentru a preda pacienții din grija lor, deoarece spitalele se luptă cu un număr fără precedent de pacienți. Directorul executiv al Colegiului Paramedicilor a declarat că unele echipaje de ambulanță au așteptat până la 9 ore pentru a transfera un pacient la spital. În mod firesc, acest lucru are un efect în lanț asupra capacității echipelor de ambulanță de a răspunde la apelurile de urgență primite.

Recent, un incident major a fost declarat în Truro, Cornwall, când 26 de ambulanțe au fost parcate peste noapte în fața secției A și E a spitalului. Un paramedic anonim a declarat: “Spitalul nu are capacitatea de a prelua pacienții stivuiți în sistem […] astfel încât pacienții trebuie să aștepte multe ore în ambulanțe în afara spitalului. Nu putem îndeplini standardele pe care trebuie să le atingem, iar îngrijirea pacienților are de suferit. Suntem obosiți, frustrați și demotivați, cu un moral la pământ’.”.

Apelurile nepotrivite la 999 agravează întârzierile ambulanțelor

Pe lângă numărul tot mai mare de apeluri de urgență și de transferuri de pacienți, serviciul de ambulanță este afectat și de o mulțime de apeluri din partea pacienților care nu își pot consulta medicul de familie sau care s-au săturat să aștepte în așteptare pentru a primi sfaturi de la linia telefonică 111. Există și apeluri nepotrivite, cum ar fi cel al unei persoane care a sunat la 999 pentru că nu știa cum să pornească cuptorul și cel al altei persoane care a sunat pentru că avea șampon în ochi. După cum a spus un paramedic: “Am fost trimiși la o unghie acrilică ruptă care durea. Acesta va fi raportat ca fiind ceva cu totul diferit. Când ajungi acolo, afli ce s-a întâmplat”.

Lipsa de personal și de fonduri în întregul NHS

Este evident că întârzierile în îngrijirea pacienților din spitale au un impact semnificativ asupra capacității echipajelor de urgență de a interveni în situații care pun viața în pericol. Întregul sistem NHS se afla deja sub o presiune imensă înainte de COVID. Pandemia nu a făcut decât să sporească presiunea.

Puteți face o cerere de despăgubire pentru întârziere ambulanței?

Dacă dvs. sau cineva pe care îl cunoașteți a avut parte de întârzieri ale ambulanței care au avut un impact asupra evoluției stării dvs. de sănătate, atunci, în unele cazuri, se poate dovedi neglijența medicală.

Pentru a dovedi acest lucru, ar trebui să existe:

– Un act care a fost sub nivelul unui standard rezonabil de îngrijire.

– Acest lucru poate include o întârziere a ambulanței.

Acest eșec ar fi trebuit să fi cauzat pacientului un rezultat mai rău decât ar fi avut, dacă eșecul inițial nu ar fi avut loc.

Dacă nu există o legătură de cauzalitate între eșecul inițial și înrăutățirea stării de sănătate, atunci este puțin probabil ca cererea să aibă succes.

Share this article

Contact

Contactați și discutați despre cazul dumneavoastră cu un avocat român

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online


  Alte articoleVIEW ALL

  1. bebelus intubat in spital in stare critica
   3.5.2024

   Înțelegere în cazul morții neonatale

   Înțelegere în cazul de neglijență medicală fatală împotriva King’s College Hospital NHS Foundation Trust. Nick Leahy, asociat în...

   Read more
  2. Medic care scrie o externare din spital
   12.2.2024

   Un bărbat a decedat după ce A&...

   Un bărbat a decedat după ce A&E l-a trimis acasă și “i-a spus să bea Lucozade”, deș...

   Read more
  3. Bebelus in spital
   5.2.2024

   Băiețelul meu a murit în braț...

   Patryk Bielaszka fusese lipsit de oxigen când s-a născut, după ce medicii au ignorat avertismentul mamei sale, Barbara,...

   Read more
  4. Hotararea curtii supreme
   22.1.2024

   Hotărârea Curții Supreme din Marea...

   Curtea Supremă a confirmat la 11 ianuarie 2024, ordinul Curții de Apel de a respinge cererile victimelor secundare în cazurile de...

   Read more
  5. bebelus intubat in spital in stare critica
   19.1.2024

   Diagnosticarea întârziată a preeclampsiei care a dus...

   Nick Leahy, asociat în cadrul departamentului nostru de neglijență clinică, a soluționat recent o cerere împotriva Chelsea and Westminster...

   Read more
  6. Spital cu medici pe hol
   10.1.2024

   Cerere de despăgubire fatală: cazul eșecului...

   Stephanie Prior a fost instruită într-o cerere împotriva Bedfordshire Hospitals NHS Trust, în care mama clientului nostru (JC) a decedat î...

   Read more
  7. copil nou nascut
   12.12.2023

   Maternitate și scandaluri neonatale: lecții învățate

   În ultimii 15 până la 20 de ani, serviciile de maternitate NHS au fost supuse controlului, deoarece familiile vătămate...

   Read more
  8. Bebelus in spital
   30.11.2023

   Hiponatremie maternă și fetală: Ce este Hiponatremia?

   Hiponatremie maternă și fetală, ce este Hiponatremia? Hiponatremia este o afecțiune în care nivelul de sodium scade sub un...

   Read more
  9. prizonier in inchisoare
   29.11.2023

   Neglijență în domeniul sănătății în...

   Nicholas Leahy, un avocat din cadrul Departamentului de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes...

   Read more
  10. Leziuni la coloana vertebrala
   9.11.2023

   Despăgubire de 6 cifre pentru o fractură a...

   Fracturi ale coloanei vertebrale după încetarea injecției de Denosumab. Stephanie Prior a fost instruită într-o cerere împotriva Mid and...

   Read more
  11. malpraxis intr-un spital privat
   5.11.2023

   Malpraxis: Neglijență în domeniul sănătății...

   Puteți reclama neglijență unui spital privat? Da – poate fi puțin mai complicat decât a depune o cerere î...

   Read more
  12. ingrijirea pacientilor prin nhs
   2.11.2023

   Listele de așteptare pentru tratamente în spital...

   Listele de așteptare ale NHS din Anglia au atins cea mai mare cifră din 2007 încoace, ajungând la un...

   Read more
  13. Diagnosticarea întârziată a cancerului de piele
   27.10.2023

   Diagnosticarea întârziată a cancerului de piele

   Suntem încântați că am reușit să soluționăm cu succes cererea de despăgubire a unei...

   Read more
  14. Neglijenta medicala spital din UK
   28.8.2023

   Femeile din minoritățile etnice se confruntă cu...

   Conform datelor publicate, femeile de culoare au cu 40% mai multe șanse de a suferi un avort spontan, decât femeile...

   Read more
  15. NHS Trust Neglijenta Medicala
   24.8.2023

   Revendicare fatală: Eșecul de a trata afecț...

   Jodi Newton, partener în Departamentul de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes un caz...

   Read more
  16. intervenție chirurgicală la intestin
   21.8.2023

   Leziune a nervului după o intervenție chirurgicală...

   Stephanie Prior a fost instruită într-o reclamație împotriva Spitalului Universitar Luton & Dunstable, în care clientul nostru a suferit...

   Read more
  17. Investigatii RMN
   14.8.2023

   Investigația cu privire la moartea unei fete...

   O adolescentă cu autism a murit în urma unui RMN sub anestezie generală. Acest lucru a declanșat o investigaț...

   Read more
  18. Închiderile farmaciilor în UK
   3.8.2023

   Închiderile farmaciilor pun pacienții în pericol?

   S-a raportat în presă că închiderile farmaciilor vor avea un impact asupra pacienților care trăiesc în zone defavorizate...

   Read more
  19. Curtea de apel
   27.7.2023

   Taxele de traducere pentru proces sunt recuperabile, stabileș...

   Lordul judecător Stuart-Smith a hotărât în Santiago v. Motor Insurers’ Bureau că onorariul interpretului ar trebui să...

   Read more
  20. 5.7.2023

   Mamografii de depistare a cancerului mamar și neglijenț...

   Screeningul cancerului de sân s-a îmbunătățit semnificativ în Marea Britanie, datorită cercetărilor care au îmbunătăț...

   Read more
  21. 5.7.2023

   Cum obțin evidența medicală GP sau...

   Dacă doriți să obțineți copii ale dosarelor dumneavoastră medicale de la medicul dumneavoastră de familie sau de...

   Read more
  22. Doctor With Stethoscope And Files
   5.7.2023

   Cererea de neglijență impotriva medicului de familie care...

   Osbornes a acționat pentru o reclamantă care a introdus o cerere în numele succesiunii fiului ei defunct, X, în...

   Read more
  23. Femeie însărcinată în spital
   5.7.2023

   Raportul de instrucțiuni de maternitate privind telefoanele...

   Raport HSIB privind instrucțiunile de maternitate înainte de sosire de la 999 de gestionarea apelurilor Healthcare Safety Investigation Branch („HSIB”)...

   Read more
  24. Ecografie copil femeie insarcinata
   23.6.2023

   Ecografii private și îngrijire sub standard

   Ecografia de sarcina NHS În timpul sarcinii, este important ca femeile să efectueze regulat cate o ecografie pentru a se...

   Read more

  VIEW ALL

  Acreditări

  • Times best law firm 2024
  • scil logo
  • legal 500 leading firm
  • chambers logo