Când este o trimitere urgentă?

15 Nov 2021 | Maria Tiron
trimitere medic specialist

Ce este o trimitere și cum este aranjată?

Pacienții au dreptul să ceară să fie îndrumați pentru tratament de specialitate în rețeaua NHS. Cu toate acestea, dacă trimiterea este făcută și dacă este tratată cu prioritate depinde de medicul de familie, mai precis dacă acesta consideră că este necesară din punct de vedere clinic. În general, un pacient nu poate genera o trimitere fără o scrisoare de la medicul de familie, cu excepția problemelor tratate de clinicile de sănătate sexuală sau de departamentele de urgențe.

Deciziile unui specialist medical cu privire la prioritizarea trimiterilor ca fiind urgente sau non-urgente reprezintă, fără îndoială, o provocare. Este numai responsabilitatea medicului să decidă urgența nevoilor unui pacient, decizii pe care le va lua de obicei având la bază propria lor evaluare inițială, înțelegerea istoricului pacientului, examinare medicală și îndrumările NHS.

În centrul procesului decizional este întrebarea dacă problema de sănătate a pacientului necesită tratament prioritar. Aceasta include luarea în considerare a stării de sănătate a pacientului, dacă aceasta este în general stabilă și dacă așteptarea unei programări este susceptibilă să îi facă rău pacientului.

Trimiteri urgente.

O trimitere urgentă este aceea pe care clinicienii o consideră suficient de gravă pentru a justifica o investigație rapidă. Uneori, este nevoie de un specialist, deoarece medicul de familie decide că simptomele necesită investigații suplimentare, tratamentul explorat până acum nu a fost eficient, iar investigațiile deja efectuate au evidențiat rezultate neobișnuite. Traseul de trimitere urgentă este de obicei (dar nu întotdeauna) rezervat pentru suspiciuni de cancer, dar cele mai multe trimiteri urgente nu se concretizează cu un diagnostic de cancer. Trimiterea este considerată urgentă, deoarece specialistul trebuie să efectueze rapid investigațiile pentru a încerca să stabilească ce nu este în regulă. O trimitere urgentă înseamnă că pacientului i se va oferi o programare la un spital în termen de două săptămâni.

La transmiterea unei scrisori de trimitere, este important ca aceasta să fie marcată în mod clar ca urgentă sau non-urgentă. Îmi amintesc un caz care a implicat un pacient cu leziuni neurologice foarte grave în care oftalmologul a marcat formularul către medicul de familie, care a solicitat ca pacientul să nu fie considerat o urgență, dar a recomandat pacientului să fie văzut „cât mai curând posibil” și, prin urmare, pacientul a primit o trimitere normală, fără a fi solicitată în regim de urgență. Acesta este un exemplu perfect al unei recomandări de trimitere lipsite de claritate cu privire la caracterul său urgent.

Dacă un pacient a primit o trimitere urgentă, este important să vă asigurați că medicul are adresa corectă și datele de contact ale pacientului. În special de la începerea pandemiei, unele trusturi comunică numai prin e-mail. Este extrem de important să vă asigurați că au o adresă de e-mail actualizată și corectă pentru contactarea pacientului.

Este, de asemenea, important ca pacientul să se asigure că este disponibil în următoarele două săptămâni pentru a participa la o programare și că, dacă nu este disponibil, să transmită foarte clar acest lucru medicului.

Dacă limba engleză nu este prima limbă a pacientului și este necesar un traducător, pacientul trebuie să anunțe spitalul, iar spitalul ar trebui să aranjeze ca un traducător să participe la programare.

Spitalul ar trebui să trimită o notificare cu privire la o programare, de obicei prin scrisoare, în câteva zile, dar uneori acest lucru este stabilit prin telefon.

Dacă programarea se face de urgență, pacientul va fi vizitat în mod normal de un specialist, deși pot fi necesare mai întâi teste pentru a stabili cauza simptomelor.

Trimiterile non-urgente.

Cel mai adesea o trimitere non-urgentă urmează să fie programată în avans, deoarece nu implică o urgență medicală. Acest lucru este adesea descris ca „electiv”. Această denumire nu este pentru a diminua gravitatea unei afecțiuni care ar putea provoca disconfort zilnic și pe care pacientul ar dori să o trateze cât mai devreme posibil – dar în cele din urmă NHS trebuie să își prioritizeze serviciile.

Dacă un pacient este trimis pentru un tratament non-urgent la un specialist, îndrumările publicate în ianuarie 2020, stabilesc timpul maxim de așteptare la 18 săptămâni. Aceasta este cunoscută sub numele de „țintă de 18 săptămâni”. Acesta este timpul de așteptare care începe odată ce un spital a primit o trimitere de la un medic de familie sau de la un alt lucrător din sistemul de sănătate.

COVID-19 și impactul asupra trimiterilor urgente și non-urgente.

Dacă ținta de 18 săptămâni este acum una doar de perspectivă și pusă în așteptare din cauza pandemiei, nu există suficiente indicații clare sau date pentru a putea face un astfel de comentariu. Cu siguranță, la declanșarea pandemiei COVID-19, multe dintre trusturile NHS ca parte a răspunsului lor la pandemie, i-au instruit pe medicii de familie să nu mai trimită pacienții pentru programări de rutină la spital și au luat în considerare doar trimiterile urgente. Listele de așteptare au fost în mare parte închise pentru programările ambulatorii, testele de diagnosticare și chiar pentru anumite servicii aferente celor suferind de cancer.

Trimiterile non-urgente și tratamentul asociat sunt mult mai susceptibile de a fi supuse unor întârzieri mari din cauza schimbării priorităților spitalelor de la începerea pandemiei.

Trimiterile urgente și tratamentul asociat au rămas disponibile, în primul rând pentru cazurile de cancer, sănătate mintală și pacienți pediatrici, chiar și în toiul pandemiei, totuși, medicii de familie au raportat că un număr mare de trimiteri urgente sunt refuzate.

Sarcina deja dificilă de separare a trimiterilor între urgente și non-urgente a devenit, fără îndoială, încărcată de un grad de incertitudine mult mai mare, de la începerea pandemiei, deoarece fiecare Trust NHS are propriul set de reguli și protocoale privind tratamentul trimiterilor. Acest lucru este accentuat de Îndrumarul NHS, care își schimbă rapid abordarea trimiterilor ca răspuns la fluctuațiile pandemiei.

Share this article

Contact

Contactați Osbornes

Sunati pentru a discuta cu un avocat roman chiar astazi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completati formularul online


  • Bună ziua, ma numesc Elena și am fost implicata într-un accident de mașină, eu pieton fiind și partea vătămată. Datorită celor de la Osbornes Law și în special doamnei Alexandra Culic am primit compensația pentru daunele cauzate.
   Va mulțumesc încă odată Osbornes Law și Alexandra Culic

   Elena

  • Am avut un accident in Anglia , am colaborat cu aceasta firma . O durat aproape 2 ani ce i drept dar sa rezolvt vina find a inculpatilor . Este o firma serioasa vo recomand cu incredere deplina .

   Raileanu A

  • Recomand cu incredere! Sunt o firma serioasa de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Diana A

  • Recomand cu incredere! Sunt cea mai serioasa firma de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Google Review

  • Avocati de incredere si bine pregatiti. Multumesc mult!

   Cristina C

  • Va recomand cu încredere aceasta firma deoarece ofera servicii prompte si foarte bune. Redirectioneaza solicitarile si pe alte domenii, gasind rezolvare problemelor.

   Google Review

  Alte articoleVIEW ALL

  1. accident pe trecerea de pietoni
   4.12.2023

   Cetățean polonez implicat într-un incident pe o...

   Clientul nostru a fost un cetățean polonez fără adăpost, în vârstă de 68 de ani, care a...

   Read more
  2. Bebelus in spital
   30.11.2023

   Hiponatremie maternă și fetală: Ce este Hiponatremia?

   Hiponatremie maternă și fetală, ce este Hiponatremia? Hiponatremia este o afecțiune în care nivelul de sodium scade sub un...

   Read more
  3. prizonier in inchisoare
   29.11.2023

   Neglijență în domeniul sănătății în...

   Nicholas Leahy, un avocat din cadrul Departamentului de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes...

   Read more
  4. incident cu un scuter
   23.11.2023

   Incident cu un scuter

   Siobhan McIvor, partener în cadrul Osbornes Law, a soluționat un caz la o întâlnire de stabilire a valorii...

   Read more
  5. muncitor accidentat de un stivuitor la servicu
   17.11.2023

   Muncitor dintr-o fabrică obține o despăgubire...

   Stivuitoarele sunt o cauză comună a accidentelor de muncă din cauza erorii umane a conducătorului de stivuitor și a...

   Read more
  6. pieton lovit de masina
   15.11.2023

   Pieton lovit de o mașină când...

   La Osbornes Law știm că cea mai bună modalitate de a obține o despăgubire cu valoare ridicată pentru...

   Read more
  7. Leziuni la coloana vertebrala
   9.11.2023

   Despăgubire de 6 cifre pentru o fractură a...

   Fracturi ale coloanei vertebrale după încetarea injecției de Denosumab. Stephanie Prior a fost instruită într-o cerere împotriva Mid and...

   Read more
  8. malpraxis intr-un spital privat
   5.11.2023

   Malpraxis: Neglijență în domeniul sănătății...

   Puteți reclama neglijență unui spital privat? Da – poate fi puțin mai complicat decât a depune o cerere î...

   Read more
  9. ingrijirea pacientilor prin nhs
   2.11.2023

   Listele de așteptare pentru tratamente în spital...

   Listele de așteptare ale NHS din Anglia au atins cea mai mare cifră din 2007 încoace, ajungând la un...

   Read more
  10. Diagnosticarea întârziată a cancerului de piele
   27.10.2023

   Diagnosticarea întârziată a cancerului de piele

   Suntem încântați că am reușit să soluționăm cu succes cererea de despăgubire a unei...

   Read more
  11. Neglijenta medicala spital din UK
   28.8.2023

   Femeile din minoritățile etnice se confruntă cu...

   Conform datelor publicate, femeile de culoare au cu 40% mai multe șanse de a suferi un avort spontan, decât femeile...

   Read more
  12. NHS Trust Neglijenta Medicala
   24.8.2023

   Revendicare fatală: Eșecul de a trata afecț...

   Jodi Newton, partener în Departamentul de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes un caz...

   Read more
  13. intervenție chirurgicală la intestin
   21.8.2023

   Leziune a nervului după o intervenție chirurgicală...

   Stephanie Prior a fost instruită într-o reclamație împotriva Spitalului Universitar Luton & Dunstable, în care clientul nostru a suferit...

   Read more
  14. Investigatii RMN
   14.8.2023

   Investigația cu privire la moartea unei fete...

   O adolescentă cu autism a murit în urma unui RMN sub anestezie generală. Acest lucru a declanșat o investigaț...

   Read more
  15. Despagubiri accident la sala de sport
   27.7.2023

   Rănirea cu o greutate la sala de...

   Clienta noastră stătea lângă suportul de greutăți la o sală de sport. Suportul pentru greutăți avea...

   Read more
  16. accident de ciclism cu o masina cu usa deshisa
   4.7.2023

   Accident de ciclism

   Megan Lambert a soluționat recent o cerere de despăgubiri pentru un biciclist rănit, în valoare de 12.000 de...

   Read more
  17. Accident biciclistă cu o mașină
   26.6.2023

   Despăgubire de peste 70.000 de lire sterline pentru...

   L.S, avocat asociat  de la Osbornes Law, a soluționat o cerere de despăgubire de peste 70.000 de lire...

   Read more
  18. Accident masina cu pietoni
   23.6.2023

   Compensație de 1.75 milioane de lire sterlire în...

   Kate Milton, Asociat Senior si Maria Tiron, Asociat la Osbornes Law, au acționat în numele unei doamne cetățean...

   Read more
  19. Caine pe strazi noaptea
   20.6.2023

   Despăgubiri pentru un atac neprovocat de câ...

   Reclamanta își plimba cei doi câini în lesa, noaptea târziu, aproape de casa ei. În timp ce mergeau,...

   Read more
  20. Pacienta cu dureri abdominale
   19.6.2023

   Dureri abdominale severe prelungite din cauza unei intervenț...

   Jodi Newton a fost instruită cu privire la o reclamație împotriva London North West University Healthcare NHS Trust, în...

   Read more
  21. Femeie însărcinată în spital
   14.6.2023

   Despăgubire în valoare de 6 cifre pentru un...

   Stephanie Prior a soluționat recent o cerere de vătămare la naștere legată de o doamnă care...

   Read more
  22. Accident de motocicletă
   14.6.2023

   Accident de motocicletă – Despăgubiri de peste 3 milioane...

   Accident de motocicletă produce vătămări care pot schimba viața. K.M, asociat principal la Osbornes Law...

   Read more
  23. Cabinet dentar
   9.6.2023

   Curtea evitată după soluționarea unei cereri de...

     Echipa de neglijență medicală a negociat recent soluționarea unui caz complex de neglijență dentară. Clienta noastră s-a confruntat...

   Read more
  24. Simptome medicale ignorate in cabinetul medicului de familie
   2.6.2023

   Femeile au un risc mai mare de a...

   Un număr tot mai mare de femei din Marea Britanie se simt respinse de medicii de familie atunci câ...

   Read more

  VIEW ALL