Când este o trimitere urgentă?

15 Nov 2021 | Maria Tiron
trimitere medic specialist

Ce este o trimitere și cum este aranjată?

Pacienții au dreptul să ceară să fie îndrumați pentru tratament de specialitate în rețeaua NHS. Cu toate acestea, dacă trimiterea este făcută și dacă este tratată cu prioritate depinde de medicul de familie, mai precis dacă acesta consideră că este necesară din punct de vedere clinic. În general, un pacient nu poate genera o trimitere fără o scrisoare de la medicul de familie, cu excepția problemelor tratate de clinicile de sănătate sexuală sau de departamentele de urgențe.

Deciziile unui specialist medical cu privire la prioritizarea trimiterilor ca fiind urgente sau non-urgente reprezintă, fără îndoială, o provocare. Este numai responsabilitatea medicului să decidă urgența nevoilor unui pacient, decizii pe care le va lua de obicei având la bază propria lor evaluare inițială, înțelegerea istoricului pacientului, examinare medicală și îndrumările NHS.

În centrul procesului decizional este întrebarea dacă problema de sănătate a pacientului necesită tratament prioritar. Aceasta include luarea în considerare a stării de sănătate a pacientului, dacă aceasta este în general stabilă și dacă așteptarea unei programări este susceptibilă să îi facă rău pacientului.

Trimiteri urgente.

O trimitere urgentă este aceea pe care clinicienii o consideră suficient de gravă pentru a justifica o investigație rapidă. Uneori, este nevoie de un specialist, deoarece medicul de familie decide că simptomele necesită investigații suplimentare, tratamentul explorat până acum nu a fost eficient, iar investigațiile deja efectuate au evidențiat rezultate neobișnuite. Traseul de trimitere urgentă este de obicei (dar nu întotdeauna) rezervat pentru suspiciuni de cancer, dar cele mai multe trimiteri urgente nu se concretizează cu un diagnostic de cancer. Trimiterea este considerată urgentă, deoarece specialistul trebuie să efectueze rapid investigațiile pentru a încerca să stabilească ce nu este în regulă. O trimitere urgentă înseamnă că pacientului i se va oferi o programare la un spital în termen de două săptămâni.

La transmiterea unei scrisori de trimitere, este important ca aceasta să fie marcată în mod clar ca urgentă sau non-urgentă. Îmi amintesc un caz care a implicat un pacient cu leziuni neurologice foarte grave în care oftalmologul a marcat formularul către medicul de familie, care a solicitat ca pacientul să nu fie considerat o urgență, dar a recomandat pacientului să fie văzut „cât mai curând posibil” și, prin urmare, pacientul a primit o trimitere normală, fără a fi solicitată în regim de urgență. Acesta este un exemplu perfect al unei recomandări de trimitere lipsite de claritate cu privire la caracterul său urgent.

Dacă un pacient a primit o trimitere urgentă, este important să vă asigurați că medicul are adresa corectă și datele de contact ale pacientului. În special de la începerea pandemiei, unele trusturi comunică numai prin e-mail. Este extrem de important să vă asigurați că au o adresă de e-mail actualizată și corectă pentru contactarea pacientului.

Este, de asemenea, important ca pacientul să se asigure că este disponibil în următoarele două săptămâni pentru a participa la o programare și că, dacă nu este disponibil, să transmită foarte clar acest lucru medicului.

Dacă limba engleză nu este prima limbă a pacientului și este necesar un traducător, pacientul trebuie să anunțe spitalul, iar spitalul ar trebui să aranjeze ca un traducător să participe la programare.

Spitalul ar trebui să trimită o notificare cu privire la o programare, de obicei prin scrisoare, în câteva zile, dar uneori acest lucru este stabilit prin telefon.

Dacă programarea se face de urgență, pacientul va fi vizitat în mod normal de un specialist, deși pot fi necesare mai întâi teste pentru a stabili cauza simptomelor.

Trimiterile non-urgente.

Cel mai adesea o trimitere non-urgentă urmează să fie programată în avans, deoarece nu implică o urgență medicală. Acest lucru este adesea descris ca „electiv”. Această denumire nu este pentru a diminua gravitatea unei afecțiuni care ar putea provoca disconfort zilnic și pe care pacientul ar dori să o trateze cât mai devreme posibil – dar în cele din urmă NHS trebuie să își prioritizeze serviciile.

Dacă un pacient este trimis pentru un tratament non-urgent la un specialist, îndrumările publicate în ianuarie 2020, stabilesc timpul maxim de așteptare la 18 săptămâni. Aceasta este cunoscută sub numele de „țintă de 18 săptămâni”. Acesta este timpul de așteptare care începe odată ce un spital a primit o trimitere de la un medic de familie sau de la un alt lucrător din sistemul de sănătate.

COVID-19 și impactul asupra trimiterilor urgente și non-urgente.

Dacă ținta de 18 săptămâni este acum una doar de perspectivă și pusă în așteptare din cauza pandemiei, nu există suficiente indicații clare sau date pentru a putea face un astfel de comentariu. Cu siguranță, la declanșarea pandemiei COVID-19, multe dintre trusturile NHS ca parte a răspunsului lor la pandemie, i-au instruit pe medicii de familie să nu mai trimită pacienții pentru programări de rutină la spital și au luat în considerare doar trimiterile urgente. Listele de așteptare au fost în mare parte închise pentru programările ambulatorii, testele de diagnosticare și chiar pentru anumite servicii aferente celor suferind de cancer.

Trimiterile non-urgente și tratamentul asociat sunt mult mai susceptibile de a fi supuse unor întârzieri mari din cauza schimbării priorităților spitalelor de la începerea pandemiei.

Trimiterile urgente și tratamentul asociat au rămas disponibile, în primul rând pentru cazurile de cancer, sănătate mintală și pacienți pediatrici, chiar și în toiul pandemiei, totuși, medicii de familie au raportat că un număr mare de trimiteri urgente sunt refuzate.

Sarcina deja dificilă de separare a trimiterilor între urgente și non-urgente a devenit, fără îndoială, încărcată de un grad de incertitudine mult mai mare, de la începerea pandemiei, deoarece fiecare Trust NHS are propriul set de reguli și protocoale privind tratamentul trimiterilor. Acest lucru este accentuat de Îndrumarul NHS, care își schimbă rapid abordarea trimiterilor ca răspuns la fluctuațiile pandemiei.

Share this article

Contact

Contactați Osbornes

Sunati pentru a discuta cu un avocat roman chiar astazi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completati formularul online


  • Bună ziua, ma numesc Elena și am fost implicata într-un accident de mașină, eu pieton fiind și partea vătămată. Datorită celor de la Osbornes Law și în special doamnei Alexandra Culic am primit compensația pentru daunele cauzate.
   Va mulțumesc încă odată Osbornes Law și Alexandra Culic

   Elena

  • Am avut un accident in Anglia , am colaborat cu aceasta firma . O durat aproape 2 ani ce i drept dar sa rezolvt vina find a inculpatilor . Este o firma serioasa vo recomand cu incredere deplina .

   Raileanu A

  • Recomand cu incredere! Sunt o firma serioasa de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Diana A

  • Recomand cu incredere! Sunt cea mai serioasa firma de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Google Review

  • Avocati de incredere si bine pregatiti. Multumesc mult!

   Cristina C

  • Va recomand cu încredere aceasta firma deoarece ofera servicii prompte si foarte bune. Redirectioneaza solicitarile si pe alte domenii, gasind rezolvare problemelor.

   Google Review

  Alte articoleVIEW ALL

  1. Despagubiri malpraxis la nastere
   26.5.2023

   Despăgubire în valoare de 5 cifre pentru o...

   Elline Demetriou a ajuns la un alt rezultat de succes pentru o reclamantă care a făcut o cerere împotriva...

   Read more
  2. Munca în depozit obligatiile angajatorului
   2.5.2023

   Obligația legală a angajatorilor de a proteja...

   Munca în depozit. Au existat o serie de cazuri recente în mass-media cu privire la problemele de siguranță în cazul...

   Read more
  3. Accident la locul de munca
   20.4.2023

   Accident la locul de muncă soluționat la...

   Sophie Davies, avocat specializat în cereri pentru vătămări corporale în cadrul firmei Osbornes Law, a reprezentat recent...

   Read more
  4. cadru medical accident de bicicleta si despagubiri
   22.3.2023

   Cadru medical NHS – victimă a unui accident grav...

   Av. asociat Laura Swaine din cadrul firmei Osbornes Law a obținut o despăgubire de 6 cifre pentru o reclamantă...

   Read more
  5. accident de ciclism
   13.3.2023

   Un accident de ciclism a cauzat leziuni majore...

   Kate Milton, Avocat Asociat Senior din cadrul firmei Osbornes Law, a soluționat o cerere de despăgubiri pentru un...

   Read more
  6. despagubiri eroare medicala
   11.1.2023

   Transplant de rinichi – eroare medicală din partea Royal...

   Osbornes a ajuns la o înțelegere în numele unui client ce a inițiat o acțiune împotriva  NHS...

   Read more
  7. Accident în construcții
   9.12.2022

   Caz încheiat cu succes pentru un client ce...

   Domnul M, cetăţean român, a venit în Marea Britanie şi a început să lucreze în industria construcţiilor...

   Read more
  8. Leziune grava la nastere
   6.9.2022

   Dreptate pentru clienta care a suferit leziuni grave...

   Echipa de neglijență medicală din cadrul firmei Osbornes Law a negociat recent soluționarea unui caz în care clienta noastră...

   Read more
  9. Nastere Necorespunzatoare
   23.8.2022

   Un caz legat de o naștere  necorespunză...

   Informații generale Clienta noastră, J, a rămas însărcinată în octombrie 2015 și a luat decizia dificilă de a...

   Read more
  10. negliejența medicală sau erori medicale
   5.8.2022

   Neglijența medicală sau erori medicale privind siguranț...

   HSIB (Healthcare Safety Investigation Branch – Departamentul de investigații privind siguranța în sistemul de sănătate) este o...

   Read more
  11. Accidente rutiere petrcute în vacanță în Europa
   25.7.2022

   Cum să faceți o solicitare de despă...

   Dacă ați fost implicat într-un accident rutier într-un stat din Uniunea Europeană, este posibil să aveți dreptul să...

   Read more
  12. Accident la bordul unui avion
   12.7.2022

   Cum să faceți o cerere pentru accidente...

   Dacă ați fost rănit în timpul călătoriei în străinătate, este posibil să puteți...

   Read more
  13. addison lee taxi
   27.5.2022

   Compensație de zeci de mii de lire...

   Compensație de zeci de mii de lire pentru un român din UK strivit de un taxi. Elvis Radu, î...

   Read more
  14. Neglijenta medicala in maternitate
   27.5.2022

   Raportului Ockenden – Scandalul de la maternitate

   În urma publicării Raportului Ockenden, o analiză independentă a serviciilor de maternitate de la Shrewsbury și Telford Hospital NHS...

   Read more
  15. Compensatie primită de un pilot
   25.3.2022

   Un indicator de metrou din Londra cauzează o...

   Cerere pentru compensație în urma unei probleme neurologice severe, după ce un indicator de metrou din Londra lovește...

   Read more
  16. Leziune ortopedică gravă
   18.2.2022

   Leziune ortopedică gravă pentru care s-a primit o...

   Clientul nostru în vârstă de 25 de ani era pasager într-o camionetă de serviciu, când aceasta a fost lovită...

   Read more
  17. Neglijenta medicala spital din UK
   20.1.2022

   Neglijență Medicală – Stephanie Prior discuta la Channel 4 despre...

   Conform declarațiilor celor de la CQC (Care Quality Commission), secția de obstetrică-ginecologie a spitalului Basildon încă are...

   Read more
  18. Despagubiri amputare picior
   14.1.2022

   Despăgubire Accident la locul de muncă

   Accident la locul de muncă – compensație de £4,75 milioane Domnul S trecea prin curtea interioară de la locul de muncă...

   Read more
  19. Compensatie accident podea uda la scoala
   20.12.2021

   Compensatie in valoare de 270.000 de lire sterline pentru...

   Osbornes Law a obtinut o compensatie in valoare de 270.000 lire sterline pentru o clienta care a alunecat pe podeaua udă...

   Read more
  20. Compensatie amputare picior
   2.12.2021

   Compensatie de sase cifre pentru o amputare de...

   Domnul N, un cetățean român în vârstă de 30 de ani, a venit în Marea Britanie pentru a...

   Read more
  21. trimitere medic specialist
   15.11.2021

   Când este o trimitere urgentă?

   Ce este o trimitere și cum este aranjată? Pacienții au dreptul să ceară să fie îndrumați pentru tratament...

   Read more
  22. Indepartare stent uretar
   9.11.2021

   Întârzieri în îndepărtarea stenturilor ureterale

   În februarie 2020, Direcția de Investigare a Siguranței în Domeniul Sănătății (HSIB) a publicat un buletin...

   Read more
  23. Accidente agricole
   21.9.2021

   Riscul ridicat în accidente agricole pentru cei self-employed

   Accidente agricole în UK. Agricultura reprezintă o industrie periculoasă în Marea Britanie și, conform raportului Autorității pentru Sănă...

   Read more
  24. reclamación por accidente de bicicleta
   20.9.2021

   Accident fatal de bicicletă

   Osbornes acționează pentru familia biciclistului ucis în mod tragic în urma unei coliziuni. Firma de avocatură Osbornes Law a...

   Read more

  VIEW ALL