Înțelegere în cazul morții neonatale

3 May 2024 | Andreea Martin
bebelus intubat in spital in stare critica

Table of Contents

Înțelegere în cazul de neglijență medicală fatală împotriva King’s College Hospital NHS Foundation Trust.

Nick Leahy, asociat în departamentul nostru de neglijență medicală, a soluționat recent o cerere de despăgubire pentru neglijență medicală fatală împotriva King’s College Hospital NHS Foundation Trust, în urma morții tragice a băiețelului clientului său la doar 9 zile de viață. Copilul clientului nostru, Patryk Bielaszka, s-a născut la spitalul Princess Alexandra și a suferit o encefalopatie hipoxic-ischemică secundară unei hemoragii antepartum, din care nu și-a putut reveni. În perioada prenatală, a existat un eșec în diagnosticarea vasa praevia, o afecțiune în care vasele de sânge fetale traversează sau trec în apropierea deschiderii interne a uterului, ceea ce înseamnă că acestea riscă să se rupă atunci când membranele de susținere se rup.

Eșecul de a diagnostica

Clienta noastră se programase pentru sarcină la data de 15 aprilie 2019 și a fost plasată pe un traseu prenatal cu risc scăzut. Avea un istoric anterior de diabet gestațional și, în urma unei OGTT la 28 de săptămâni de sarcină, a fost diagnosticată din nou cu diabet gestațional și a fost direcționată către echipa de specialiști în diabet. A fost pusă sub tratament cu metformină pe cale orală.

În timpul unei ecografii efectuate la 6 august 2019, a fost diagnosticată o placentă joasă și doamna Bielaszka a fost apoi examinată de un obstetrician în cadrul ANC. S-a planificat să fie reexaminată ulterior în urma unei ecografii la 31+5 săptămâni.

La 27+6 săptămâni, doamna Bielaszka a călătorit în Polonia și a făcut o ecografie în timpul călătoriei, la 12 august 2019. Această ecografie a arătat o placentă joasă și a observat prezența unei vene de-a lungul colului uterin. Ea a fost informată de medicul polonez că acest lucru însemna că va trebui să nască prin cezariană, altfel copilul nu va supraviețui.

Doamna Bielaszka raportează că, la întoarcerea în Regatul Unit, i-a informat pe medicii și pe moașe rezultatele scanării poloneze, dar că i s-a spus că nu mai este necesară nicio monitorizare suplimentară. Ea a solicitat o operație prin cezariană, dar îngrijorările și dorințele sale au fost ignorate.

Pe 12 septembrie 2019, la 32 de săptămâni, doamna Bielaszka a fost văzută în ANC din comunitate și s-a observat că ecografia la care participase la 31+5 săptămâni (6 septembrie 2019) a arătat că placenta se deplasase și nu mai era joasă. I s-a spus că planul ei de naștere va depinde de localizarea placentei. În cele din urmă, s-a făcut un plan pentru ca doamnei Bielaszka să i se inducă travaliul la 38+1 săptămâni, iar aceasta l-a acceptat. Prin urmare, a fost programată pentru a se prezenta la 23 octombrie 2019.

Doamna Bielaszka a fost internată pentru inducerea travaliului pe 23 octombrie 2019, așa cum a fost planificat. Procesul de inducere a travaliului a fost început, însă la ora 19:00 în acea seară, doamna Bielaszka raportează că a informat personalul că se simțea foarte rău și că a simțit o împingere în abdomen. Aceasta a spus că a simțit că bebelușul ei se împingea în jos și că durerea era diferită de cea normală.

După aceea, doamna Bielaszka a continuat să aibă contracții, care erau dureroase. Ni s-a spus că doamna Bielaszka a încercat din nou să informeze personalul în acest moment că durerile pe care le simțea erau mai mult în abdomen și că erau diferite de durerile normale ale
travaliului. Aceasta consideră că personalul nu a înțeles cu adevărat ceea ce spunea și că nu s-a ținut cont de preocupările sale.

La 24 octombrie 2019, la ora 02:18, doamna Bielaszka a apăsat soneria de lângă patul ei și a raportat că i se rupsese apa. A fost notat că s-a văzut că I se scurgea lichid limpede. Ritmul cardiac al bebelușului ei a fost măsurat ca fiind de 120 bpm. I s-a dat soneria de apel și i s-a spus să apese din nou pe aceasta dacă are nevoie de asistență.

Cu puțin timp înainte de ora 08:04, doamna Bielaszka și soțul ei au observat că avea sângerări vaginale. La ora 08:04, soțul doamnei Bielaszka a raportat moașelor că aceasta a avut o sângerare vaginală. În urma acestui raport, doamna Bileaszka a fost asistată de către moașe, care au observat o cantitate mare de sânge proaspăt. Acesta a fost documentat ca fiind de aproximativ 300 ml cu un cheag de sânge (o hemoragie antepartum semnificativă). A fost apăsată soneria de urgență pentru a chema echipa de obstetrică, care a sosit prompt.

In urma acestor evenimente, Patryk s-a nascut prin cezariană de urgență. După naștere, s-a observat că “este documentat în fișa medicală: “placenta a fost livrată, placenta completă, velamentoasă și vasa praevia foarte clar văzută pe placentă. Placenta trimisă pentru histologie”. Punctajul APGAR al lui Patryk a fost înregistrat ca fiind 1 la 1 minut, 2 la 5 minute și 5 la 10 minute. Scorul APGAR la 20 de minute a fost de 1.

La naștere, Patryk era palid și moale, fără efort respirator, fără mișcări spontane și cu o frecvență cardiacă de 60-100 bpm. Patryk a fost dus imediat la reanimare, unde îngrijirea a fost preluată de echipa de neonatologie prezentă în sală.

Patryk a fost transferat la unitatea neonatală locală (LNU) pentru un tratament continuu, inclusiv o transfuzie de sânge, înainte de a fi transferat la Unitatea regională de terapie neonatală intensivă (NICU) de la King’s College Hospital din Denmark Hill, pentru îngrijiri de specialitate și răcire activă, mai târziu în aceeași zi.

Patryk a rămas la King’s College Hospital, la secția de terapie intensivă neonatală pentru următoarele cateva zile, iar la vârsta de 7 zile i s-a făcut un RMN al creierului. Această scanare RMN a raportat o “modificare generalizată a semnalului cu difuzie restrânsă peticită, care a fost în concordanță cu o leziune ischemică hipoxică generalizată”.

Din păcate, starea lui Patryk nu s-a îmbunătățit. A fost reevaluat după ce s-a renunțat la medicația sedativă și, din păcate, nu a prezentat nicio îmbunătățire a funcției neurologice. În acel moment, echipa de îngrijiri paliative pentru copii (Spitalul de Copii Evelina London) a furnizat un plan de gestionare a simptomelor care să fie utilizat după redirecționarea îngrijirii.

În urma discuțiilor cu domnul și doamna Bielaszka mai târziu în acea zi, Patryk a fost extubat la vârsta de 8 zile. Patryk a murit la ora 05:05 în dimineața zilei de 2 noiembrie 2019 în brațele părinților săi.

Ancheta

A fost deschisă o anchetă cu privire la moartea lui Patryk, însă din cauza unei combinații de factori, inclusiv pandemia COVID-19 și nerespectarea de către Trust a ordinelor emise de medicul legist, ancheta a fost amânată de mai multe ori. Audierea finală a anchetei a avut loc în octombrie 2023, pe o perioadă de 4 zile.

Cu toate acestea, deoarece Trust-ul nu a reușit să prezinte martori-cheie la anchetă, inclusiv medicii și moașele implicate în îngrijirea clientului nostru, părinții lui Patryk l-au informat pe medicul legist că nu mai doresc să joace niciun rol în procedura de anchetă.

Procesul civil

Din cauza întârzierilor continue în ceea ce privește procedurile de anchetă, în martie 2022, doamna Bielaszka a instruit firma de avocatură Osbornes să trimită o scrisoare de reclamație către Trust în această etapă. Nicholas Leahy, asociat în echipa de neglijență medicală, a obținut dovezi de specialitate de la un consultant obstetrician și de la un consultant ecografist, care au susținut cazul clientei noastre. O scrisoare de reclamație a fost apoi trimisă către Trust.

Cu toate acestea, din nou Trust-ul a întârziat și nu a reușit să răspundă în conformitate cu protocolul de pre-acțiune. În cele din urmă, au fost desemnați avocați în numele Trust-ului. Clientul nostru a fost de acord cu o serie de prelungiri de termen, înainte ca Trust-ul să își comunice în cele din urmă răspunsul pe 15 mai 2023.

Trust-ul a recunoscut că, având în vedere constatările scanării de rutină a anomaliei fetale din 3 iulie 2019, a existat o încălcare a obligațiilor pentru că nu a fost organizată o scanare transvaginală la 32 de săptămâni. Mai mult, Trustul a recunoscut că, dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, s-ar fi identificat o vasa praevia și, ulterior, s-ar fi efectuat o cezariană electivă între 34 săptămâni și 36+6 săptămâni de gestație. Este clar, și a fost recunoscut, că în astfel de circumstanțe Patryk s-ar fi născut viu și sănătos și ar fi supraviețuit.

Ca urmare a acestei admiteri, s-a obținut o expertiză privind starea și prognosticul de la un consultant psihiatru, în legătură cu prejudiciul psihiatric suferit de dna Bielaszka ca urmare a neglijenței. După ce această probă a fost comunicată, s-a obținut consultanță cu privire la cuantum din partea lui William Young, barrister al Outer Temple Chambers din Londra și, în urma primirii consultanței acestuia, au început negocierile pentru o înțelegere.

Aranjament convenit

În martie 2024, s-a convenit asupra unei înțelegeri care prevedea despăgubiri generale pentru durere, suferință și pierdere de confort, pierderi de venituri trecute și viitoare, îngrijire trecută și viitoare, cheltuieli de înmormântare, un premiu legal pentru doliu, tratament trecut și viitor.

În urma tranzacției, dna Bielaszka a declarat:

“Nick este un profesionist, ne-a ajutat foarte mult în cazul nostru dificil împotriva NHS, este răbdător și foarte ajutător. Vă recomand cu căldură să apelați la Osbornes Law”.

Nicholas Leahy, asociat în echipa noastră de neglijență clinică, a declarat: “Am fost foarte încântat să vă cunosc:

“Acesta este un caz cu adevărat tragic care a devastat, în mod de înțeles, viețile clienților mei”.

Părinții lui Patryk au fost ignorați de medici, în ciuda faptului că aveau un aviz medical independent care arăta că sarcina Barbarei era în pericol. Moartea lui Patryk ar fi putut fi evitată complet, însă clienții mei consideră că engleza lor precară este învinovățită pentru ceea ce s-a întâmplat în acest caz.

Din păcate, am acționat și în alte cazuri în care stăpânirea limitată a limbii engleze de către părinți i-a făcut să simtă că preocupările lor sunt ignorate. Clienții mei și-au pierdut, în mod normal, încrederea totală în NHS ca urmare a acestor evenimente”.

Cazul a beneficiat de acoperire mediatică, care poate fi găsită aici:

Dacă ai avut de suferit în urma unei neglijențe medicale, contactează echipa de avocați din cadrul Osbornes Law, pentru prejudicii survenite la naștere,  la telefon: 020 3925 6644 sau sau completează formularul online.

Share this article

Contact

Contactați Osbornes pentru a discuta cu un avocat român pentru cazuri de malpraxis medical la naștere

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online


  Alte articoleVIEW ALL

  1. bebelus intubat in spital in stare critica
   3.5.2024

   Înțelegere în cazul morții neonatale

   Înțelegere în cazul de neglijență medicală fatală împotriva King’s College Hospital NHS Foundation Trust. Nick Leahy, asociat în...

   Read more
  2. Medic care scrie o externare din spital
   12.2.2024

   Un bărbat a decedat după ce A&...

   Un bărbat a decedat după ce A&E l-a trimis acasă și “i-a spus să bea Lucozade”, deș...

   Read more
  3. Bebelus in spital
   5.2.2024

   Băiețelul meu a murit în braț...

   Patryk Bielaszka fusese lipsit de oxigen când s-a născut, după ce medicii au ignorat avertismentul mamei sale, Barbara,...

   Read more
  4. bebelus intubat in spital in stare critica
   19.1.2024

   Diagnosticarea întârziată a preeclampsiei care a dus...

   Nick Leahy, asociat în cadrul departamentului nostru de neglijență clinică, a soluționat recent o cerere împotriva Chelsea and Westminster...

   Read more
  5. Spital cu medici pe hol
   10.1.2024

   Cerere de despăgubire fatală: cazul eșecului...

   Stephanie Prior a fost instruită într-o cerere împotriva Bedfordshire Hospitals NHS Trust, în care mama clientului nostru (JC) a decedat î...

   Read more
  6. prizonier in inchisoare
   29.11.2023

   Neglijență în domeniul sănătății în...

   Nicholas Leahy, un avocat din cadrul Departamentului de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes...

   Read more
  7. Leziuni la coloana vertebrala
   9.11.2023

   Despăgubire de 6 cifre pentru o fractură a...

   Fracturi ale coloanei vertebrale după încetarea injecției de Denosumab. Stephanie Prior a fost instruită într-o cerere împotriva Mid and...

   Read more
  8. Diagnosticarea întârziată a cancerului de piele
   27.10.2023

   Diagnosticarea întârziată a cancerului de piele

   Suntem încântați că am reușit să soluționăm cu succes cererea de despăgubire a unei...

   Read more
  9. NHS Trust Neglijenta Medicala
   24.8.2023

   Revendicare fatală: Eșecul de a trata afecț...

   Jodi Newton, partener în Departamentul de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes un caz...

   Read more
  10. Doctor With Stethoscope And Files
   5.7.2023

   Cererea de neglijență impotriva medicului de familie care...

   Osbornes a acționat pentru o reclamantă care a introdus o cerere în numele succesiunii fiului ei defunct, X, în...

   Read more
  11. Pacienta cu dureri abdominale
   19.6.2023

   Dureri abdominale severe prelungite din cauza unei intervenț...

   Jodi Newton a fost instruită cu privire la o reclamație împotriva London North West University Healthcare NHS Trust, în...

   Read more
  12. Despagubiri malpraxis la nastere
   26.5.2023

   Despăgubire în valoare de 5 cifre pentru o...

   Elline Demetriou a ajuns la un alt rezultat de succes pentru o reclamantă care a făcut o cerere împotriva...

   Read more

  VIEW ALL

  Acreditări în domeniul neglijenței medicale

  • Times best law firm 2024
  • scil logo
  • legal 500 leading firm
  • chambers logo