Diagnosticarea întârziată a preeclampsiei care a dus la pierderea tragică a unui bebeluș

19 Jan 2024 | Andreea Martin
bebelus intubat in spital in stare critica

Table of Contents

Nick Leahy, asociat în cadrul departamentului nostru de neglijență clinică, a soluționat recent o cerere împotriva Chelsea and Westminster Hospital NHS Foundation Trust. Clienta noastră, doamna AB, a avut parte de o serie de evenimente traumatizante în timpul primei sale sarcini, care au dus la moartea tragică a nou-născutului ei la doar 3 zile.

Primele simptome

La 18 februarie 2021, la 23 de săptămâni de gestație, clienta noastră și-a contactat medicul de familie în timp ce se afla la locul de muncă pentru a raporta edemul facial și periferic, ambele semne de avertizare a preeclampsiei. Medicul ei de familie a sfătuit-o să se prezinte a doua zi pentru un test de urină și i-a oferit sfaturi privind plasa de siguranță.

Clienta noastră avea o întâlnire cu moașa ei, așa că a decis să vorbească mai întâi cu aceasta. În urma convorbirii cu medicul de familie, clienta noastră a sunat la Maternity Assessment Suite de la Chelsea and Westminster Hospital, a raportat aceleași simptome și i s-a spus să se prezinte imediat.

Clienta noastră a fost prezentă la MAS mai târziu în acea zi. La sosire, a fost triată, iar simptomele ei au fost observate ca fiind edeme ale gleznelor, mâinilor și feței. Scorul MEWS a fost de 0 și a fost observat un model normal de mișcări fetale. Moașa i-a oferit clientei noastre sfaturi despre sindromul de tunel carpian și i-a spus să își ridice gleznele pe timpul nopții. Moașa era îngrijorată de umflătura facială a clientei noastre și a solicitat o examinare obstetricală.

Cu toate acestea, din cauza faptului că secția era ocupată, clienta noastră a trebuit să aștepte câteva ore fără să fie consultată. I s-a spus că așteptarea ar putea fi mai lungă și și-a exprimat dorința de a merge acasă, deoarece fusese lăsată să stea inconfortabil pe un scaun.

La ora 18:30, moașa a consemnat că clienta noastră dorea să plece acasă și că, întrucât nu se simțea rău din punct de vedere clinic, putea să facă acest lucru și să se prezinte pentru examinare a doua zi.

Clienta noastră s-a întors acasă pentru a se odihni, iar a doua zi, după serviciu, s-a prezentat din nou la MAU pentru a fi examinată de un obstetrician. Clienta noastră a fost examinată de un obstetrician care a comandat analize de sânge. Moașa a pus un autocolant pe dosarul cu rezultate pe care scria “urmărire rezultate”. Clienta noastră a făcut analizele de sânge, iar apoi i s-a spus că poate pleca acasă și că va fi sunată pentru a i se comunica rezultatele.

Rezultatele analizelor de sânge au fost disponibile la ora 22:41 în acea seară și au arătat un nivel ridicat de urați și un nivel scăzut de albumină. Moașa care a analizat rezultatele a observat că testul PCR și testul MSU nu figurau pe comandă. Moașa a notat apoi “Mesaj lett [sic] pentru echipa de zi din 20/02/21 pentru a o suna pe AB și a vedea dacă este bine și a o ruga să vină să facă un PCR și MSU”. Cu toate acestea, clienta noastră nu a fost contactată deloc.

Următoarele evenimente au avut loc la 2 martie 2021, când clienta noastră a observat că mișcările copilului ei s-au schimbat. Ea raportează că bebelușul ei nu se mișca la fel de des ca înainte și că intensitatea mișcărilor era mai puțin puternică. Ea ne-a instruit că a sunat la MAS și a raportat acest lucru și că a vorbit la telefon cu una dintre moașe. Această conversație nu a fost documentată în dosarul ei medical. Am fost instruiți că moașa cu care a vorbit clienta noastră i-a spus să stea întinsă în liniște și să se concentreze asupra mișcărilor bebelușului ei și că o va suna mai târziu în acea zi, însă nu a mai fost sunată.

Pe 7 martie 2021, clienta noastră se afla acasă, în grădină, împreună cu soțul ei, când a avut o criză de epilepsie. Soțul ei a asistat direct la această criză și a chemat imediat ambulanța. Echipajul de ambulanță a intervenit și a transportat-o la spitalul Northwick Park. În ambulanță i s-a administrat o doză de 4 mg de sulfat de magneziu.

La sosirea sa la spital la ora 13:46, s-a constatat că clienta noastră era încă în stare să se adapteze, după ce suferise o a doua criză. La ora 13:51, un consultant obstetrician a efectuat o scanare la patul pacientei, detectând bradicardie. La ora 13:53, recunoscând urgența, a fost autorizată o operație de cezariană de categoria 1.

La ora 14:04, clienta noastră a adus pe lume un copil de sex masculin în stare critică. Acesta a trebuit să fie resuscitat în sala de operație și a fost lansat un apel de urgență pediatrică. La ora 14:07 s-a observat că bebelușul a fost intubat, însă acest lucru nu a avut succes. Al doilea set de compresii toracice a avut loc la ora 14:09, iar la ora 14:10 FC a bebelușului era de 140 bpm.

S-a considerat că clienta noastră necesita internare la UIT și s-a făcut un plan pentru acest lucru la ora 14:15. O doză de întreținere de sulfat de magneziu a fost pregătită și adusă în sala de operație, iar aceasta a fost începută la ora 14:20. La ora 14:25, operația de cezariană a fost finalizată, iar pierderea de sânge estimată a fost de 250 ml.

Bebelușul a fost transferat la secția de neonatologie, iar clienta noastră a fost dusă la secția de terapie intensivă. Soțul clientei a fost informat că bebelușul lor va fi transferat la Queen Charlotte’s and Chelsea Hospital, pentru îngrijire continuă în unitatea de terapie intensivă neonatală. A devenit evident că starea de sănătate a bebelușului se deteriora, fiind marcată de o restricție semnificativă a creșterii.

Clienta noastră a rămas sedată la terapie intensivă timp de 2 zile înainte de a fi transferată în secția medicală. Până atunci, copilul ei fusese transferat la Queen Charlotte’s. La sosire, bebelușul a prezentat anemie, trombocitopenie și acidoză lactică. O ecocardiogramă a arătat o structură și o funcție normală, cu un canal arterial patent (PDA) nesemnificativ din punct de vedere clinic. La 9 martie 2021, bebelușul a prezentat anurie cu insuficiență renală acută, deși au apărut semne de recuperare în urma unor bolusuri de frusemidă.

În mod tragic, la 9 martie 2021, bebelușul a suferit o hemoragie pulmonară masivă, necesitând o ventilație agresivă cu presiuni ridicate. Modelul de suferință a continuat la 10 martie 2021, marcat de hemoragii pulmonare recurente, însoțite de episoade de desaturație și bradicardie.

Recunoscând natura terminală a bebelusului la 10 martie 2021, soțul clientei noastre a fost rugat să se prezinte la spitalul Queen Charlotte și Chelsea, deoarece era puțin probabil ca bebelușul lor să supraviețuiască. Echipa de la Northwick Park a fost rugată să o transfere pe clienta noastră cât mai curând posibil, pentru ca aceasta să poată petrece timp cu copilul ei. Din păcate, bebelușul clientei noastre a decedat mai târziu în acea seară, ora decesului fiind înregistrată ca fiind 21:32.

Acțiune civilă:

În ianuarie 2022, clienta noastră l-a instruit pe Nicholas Leahy, asociat în echipa de neglijență clinică de la Osbornes Law, să depună o plângere împotriva spitalului Trust. Au fost obținute dosarele medicale ale clientei noastre, iar apoi au fost obținute probe de specialitate de susținere de la un expert în moașe și de la un consultant obstetrician de renume.

Expertul obstetrician a fost de părere că au fost ratate ocazii de a diagnostica preeclampsia în timpul sarcinii, ceea ce a reprezentat o îngrijire de calitate inferioară.

O scrisoare de reclamație a fost trimisă Trustului în octombrie 2022, iar o scrisoare de răspuns a fost primită în august 2023. Pârâtul a făcut recunoașteri semnificative ale răspunderii în Scrisoarea de răspuns și l-a invitat pe clientul nostru să divulge un tabel de pierderi în anticiparea soluționării cazului.

Am instruit un obstetrician să pregătească un raport privind starea și prognosticul, precum și un consultant psihiatru, deoarece clientul nostru suferise, de asemenea, un prejudiciu psihiatric ca urmare a acestor evenimente.

Expertul psihiatru, Dr. Rebecca Moore, a fost de părere că clienta noastră suferea de sindrom de stres post-traumatic moderat sever, care continua să persiste, dar se rezolva ușor cu timpul. Cu toate acestea, ea a fost de părere că prognosticul clientei noastre era bun, cu condiția ca aceasta să se angajeze în tratamentul care îi fusese recomandat (cel puțin 20 de ședințe de terapie centrată pe traume și/sau terapie centrată pe compasiune imediat și încă 15 ședințe în timpul oricărei sarcini viitoare).

Acceptarea despăgubirii

În urma primirii acestor dovezi, a fost pregătit și finalizat un tabel de pierderi, înainte de a fi comunicat pârâtului fără prejudicii. Părțile au făcut schimb de oferte de soluționare, iar clienta noastră a acceptat în cele din urmă oferta pârâtului din partea 36 de 58.000 de lire sterline în Decembrie 2023.

Share this article

Contact

Contactați Osbornes pentru a discuta cu un avocat român pentru prejudicii survenite la naștere datorate diagnosticării întârziate

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online


  Alte articole despre neglijența medicalăVIEW ALL

  1. bebelus intubat in spital in stare critica
   3.5.2024

   Înțelegere în cazul morții neonatale

   Înțelegere în cazul de neglijență medicală fatală împotriva King’s College Hospital NHS Foundation Trust. Nick Leahy, asociat în...

   Read more
  2. Medic care scrie o externare din spital
   12.2.2024

   Un bărbat a decedat după ce A&...

   Un bărbat a decedat după ce A&E l-a trimis acasă și “i-a spus să bea Lucozade”, deș...

   Read more
  3. Bebelus in spital
   5.2.2024

   Băiețelul meu a murit în braț...

   Patryk Bielaszka fusese lipsit de oxigen când s-a născut, după ce medicii au ignorat avertismentul mamei sale, Barbara,...

   Read more
  4. Hotararea curtii supreme
   22.1.2024

   Hotărârea Curții Supreme din Marea...

   Curtea Supremă a confirmat la 11 ianuarie 2024, ordinul Curții de Apel de a respinge cererile victimelor secundare în cazurile de...

   Read more
  5. Spital cu medici pe hol
   10.1.2024

   Cerere de despăgubire fatală: cazul eșecului...

   Stephanie Prior a fost instruită într-o cerere împotriva Bedfordshire Hospitals NHS Trust, în care mama clientului nostru (JC) a decedat î...

   Read more
  6. ambulanta din UK
   20.12.2023

   Întârzierile ambulanțelor afectează tratamentul rapid al...

   În 2017, secretarul de stat pentru sănătate a acceptat noile standarde de performanță pentru ambulanțe recomandate de NHS...

   Read more
  7. copil nou nascut
   12.12.2023

   Maternitate și scandaluri neonatale: lecții învățate

   În ultimii 15 până la 20 de ani, serviciile de maternitate NHS au fost supuse controlului, deoarece familiile vătămate...

   Read more
  8. Bebelus in spital
   30.11.2023

   Hiponatremie maternă și fetală: Ce este Hiponatremia?

   Hiponatremie maternă și fetală, ce este Hiponatremia? Hiponatremia este o afecțiune în care nivelul de sodium scade sub un...

   Read more
  9. prizonier in inchisoare
   29.11.2023

   Neglijență în domeniul sănătății în...

   Nicholas Leahy, un avocat din cadrul Departamentului de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes...

   Read more
  10. Leziuni la coloana vertebrala
   9.11.2023

   Despăgubire de 6 cifre pentru o fractură a...

   Fracturi ale coloanei vertebrale după încetarea injecției de Denosumab. Stephanie Prior a fost instruită într-o cerere împotriva Mid and...

   Read more
  11. malpraxis intr-un spital privat
   5.11.2023

   Malpraxis: Neglijență în domeniul sănătății...

   Puteți reclama neglijență unui spital privat? Da – poate fi puțin mai complicat decât a depune o cerere î...

   Read more
  12. ingrijirea pacientilor prin nhs
   2.11.2023

   Listele de așteptare pentru tratamente în spital...

   Listele de așteptare ale NHS din Anglia au atins cea mai mare cifră din 2007 încoace, ajungând la un...

   Read more
  13. Diagnosticarea întârziată a cancerului de piele
   27.10.2023

   Diagnosticarea întârziată a cancerului de piele

   Suntem încântați că am reușit să soluționăm cu succes cererea de despăgubire a unei...

   Read more
  14. Neglijenta medicala spital din UK
   28.8.2023

   Femeile din minoritățile etnice se confruntă cu...

   Conform datelor publicate, femeile de culoare au cu 40% mai multe șanse de a suferi un avort spontan, decât femeile...

   Read more
  15. NHS Trust Neglijenta Medicala
   24.8.2023

   Revendicare fatală: Eșecul de a trata afecț...

   Jodi Newton, partener în Departamentul de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes un caz...

   Read more
  16. intervenție chirurgicală la intestin
   21.8.2023

   Leziune a nervului după o intervenție chirurgicală...

   Stephanie Prior a fost instruită într-o reclamație împotriva Spitalului Universitar Luton & Dunstable, în care clientul nostru a suferit...

   Read more
  17. Investigatii RMN
   14.8.2023

   Investigația cu privire la moartea unei fete...

   O adolescentă cu autism a murit în urma unui RMN sub anestezie generală. Acest lucru a declanșat o investigaț...

   Read more
  18. Închiderile farmaciilor în UK
   3.8.2023

   Închiderile farmaciilor pun pacienții în pericol?

   S-a raportat în presă că închiderile farmaciilor vor avea un impact asupra pacienților care trăiesc în zone defavorizate...

   Read more
  19. Curtea de apel
   27.7.2023

   Taxele de traducere pentru proces sunt recuperabile, stabileș...

   Lordul judecător Stuart-Smith a hotărât în Santiago v. Motor Insurers’ Bureau că onorariul interpretului ar trebui să...

   Read more
  20. 5.7.2023

   Mamografii de depistare a cancerului mamar și neglijenț...

   Screeningul cancerului de sân s-a îmbunătățit semnificativ în Marea Britanie, datorită cercetărilor care au îmbunătăț...

   Read more
  21. 5.7.2023

   Cum obțin evidența medicală GP sau...

   Dacă doriți să obțineți copii ale dosarelor dumneavoastră medicale de la medicul dumneavoastră de familie sau de...

   Read more
  22. Doctor With Stethoscope And Files
   5.7.2023

   Cererea de neglijență impotriva medicului de familie care...

   Osbornes a acționat pentru o reclamantă care a introdus o cerere în numele succesiunii fiului ei defunct, X, în...

   Read more
  23. Femeie însărcinată în spital
   5.7.2023

   Raportul de instrucțiuni de maternitate privind telefoanele...

   Raport HSIB privind instrucțiunile de maternitate înainte de sosire de la 999 de gestionarea apelurilor Healthcare Safety Investigation Branch („HSIB”)...

   Read more
  24. Ecografie copil femeie insarcinata
   23.6.2023

   Ecografii private și îngrijire sub standard

   Ecografia de sarcina NHS În timpul sarcinii, este important ca femeile să efectueze regulat cate o ecografie pentru a se...

   Read more

  VIEW ALL

  Acreditări pentru neglijență clinică

  • Times best law firm 2024
  • scil logo
  • legal 500 leading firm
  • chambers logo