Femeile au un risc mai mare de a avea simptomele ignorate de NHS

2 Jun 2023 | Andreea Martin
Simptome medicale ignorate in cabinetul medicului de familie

Table of Contents

Un număr tot mai mare de femei din Marea Britanie se simt respinse de medicii de familie atunci când prezintă simptome reale, multe simțind că trebuie să forțeze și să convingă profesioniștii din domeniul sănătății pentru un diagnostic valid. Acest lucru poate duce la ani de suferință cu durere și simptome perturbatoare, fără nicio ameliorare a durerii sau tratament. Acest lucru a fost relatat în presă.

O afecțiune în care diagnosticele întârziate sunt extrem de răspândite este endometrioza, care este locul în care țesutul similar cu mucoasa uterului apare în altă parte a corpului și provoacă sângerare și durere continuă. Din păcate, femeile care prezintă simptome de endometrioză sunt adesea respinse și li se spune că acestea sunt efecte secundare ale perioadelor abundente, iar apoi li se refuză orice testare ulterioară. Acest lucru poate duce, din păcate, la o întrerupere a relației dintre un pacient și un medic de familie și lasă femeile să se simtă neascultate și cu simptome continue. De asemenea, duce la ideea că femeile vor suferi inevitabil durere și ar trebui să o îndure fără a căuta ajutor.

The Women’s Health Wales încearcă să rezolve acest lucru și sugerează ca sistemul de sănătate să aibă o abordare mai concentrată a sănătății femeilor în formarea medicală și ca informațiile să fie diseminate de fiecare caracteristică protejată, astfel încât simptomele pacientului să nu fie ignorate. De exemplu, femeile de culoare din Marea Britanie au de patru ori mai multe șanse de a muri la naștere.

De asemenea, femeile suferă adesea de anxietate atunci când merg la programare cu medicul de familie și anticipează că medicul lor de familie nu le va asculta. Fetele de până la 11 ani vor prezenta simptome de afecțiuni grave asemănătoare perioadelor menstruale medicului de familie și li se va spune să suporte durerea sau chiar vor fi criticate pentru că nu au un prag de durere mai ridicat. Acestea pot fi afecțiuni grave și debilitante, cum ar fi endometrioza și hemoragia, care adesea se pot agrava mult fără investigații și tratamente suplimentare.

De asemenea, femeile nu pot face analizele pentru cancerul de col uterin până la 25 de ani, iar unor femei cu simptome li se va refuza, din păcate programarea precoce la cerere, lăsând cancerul nediagnosticat și netratat și ne referit în mod corespunzător la ginecolog cât mai devreme posibil. Acest lucru a contribuit la creșterea listelor de așteptare ale NHS cu 60% la peste 500.000 de pacienți care așteaptă să fie consultați pentru afecțiuni precum endometrioza, prolapsul și sângerarea abundentă.

Deoarece aceste probleme de sănătate sunt non-canceroase, ele sunt descrise ca fiind „benign”, contribuind la atitudinea că afecțiunile femeilor nu sunt luate în serios, deoarece aceste afecțiuni pot fi serios debilitante, în ciuda faptului că sunt „benign”. Schimbările terminologice ar fi o mică ajustare pe calea către îmbunătățirea masivă a sănătății femeilor.

O altă problemă îngrijorătoare este că multor femei care se confruntă cu atacuri de cord li se spune că au atacuri de panică. Gemma Roberts, manager pentru politici și afaceri publice la British Heart Foundation Cymru și co-președinte al Women’s Health Wales Coalition spune:

Auzim de la pacienți și de la clinicieni că femeile trebuie să-și vadă medicul de familie de mai multe ori înainte de a primi un diagnostic. Femeile adesea nu sunt ascultate.

Li se spune că durerea este o parte normală a experienței feminine, dar de fapt nu este cazul. Cred că trebuie să ascultăm mai mult femeile despre ceea ce se întâmplă cu propriul lor corp.

Declarația de la  The Welsh government’s quality privind sănătatea femeilor și a fetelor recunoaște că raportarea femeilor despre experiența trăită și simptomele în funcție de gen poate fi subevaluată, trecută cu vederea sau respinsă.

The Welsh Government a statat:

Ministrul sănătății a publicat o nouă declarație de calitate care stabilește ceea ce se așteaptă de la NHS din Țara Galilor în legătură cu toate aspectele sănătății femeilor. De asemenea, am lansat un sondaj prin care le cere femeilor părerile și opiniile lor despre sănătatea lor, care va ajuta la informarea unui plan de sănătate a femeilor care va fi publicat mai târziu în acest an. Am primit mii de răspunsuri până acum.”

Trebuie făcute schimbări, pacienții trebuie să fie ascultați și simptomele evaluate și gestionate în consecință. În caz contrar, femeile pur și simplu nu vor solicita ajutor și sfaturi medicale, iar acest lucru va duce la diagnosticarea omisă/întârziată și la o posibilă creștere a afecțiunilor medicale grave nediagnosticate complet, cu consecințe grave pentru unii pacienți.

Dacă ați fost afectat de circumstanțe similare și doriți să vorbiți cu departamentul de neglijență medicală, contactați echipa de avocați sau completați formularul de întrebare online de mai jos.

Share this article

Contact

Contactați Osbornes pentru a discuta cu un avocat român specializat în cazuri de ginecologie

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astazi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online






    Studii de cazVIEW ALL

    1. Neglijenta medicala spital din UK
      20.1.2022

      Neglijență Medicală – Stephanie Prior discuta la Channel 4 despre...

      Conform declarațiilor celor de la CQC (Care Quality Commission), secția de obstetrică-ginecologie a spitalului Basildon încă are...

      Read more
    2. trimitere medic specialist
      15.11.2021

      Când este o trimitere urgentă?

      Ce este o trimitere și cum este aranjată? Pacienții au dreptul să ceară să fie îndrumați pentru tratament...

      Read more
    3. avocat specializat in neglijenta medicala
      2.10.2020

      Este necesar ca avocatul dumneavoastră în dosarul de...

      Majoritatea clienților care au un caz de neglijență medicală au trecut deja printr-o experiență profund supărătoare prin...

      Read more
    4. comunicare caz de neglijenta medicala
      16.9.2020

      Importanța comunicării în cazurile de neglijență...

      Nevoia de a fi înțeles este o necesitate, în special pentru doctorii sau asistenții medicali care au grijă...

      Read more
    5. compensatii neglijenta maternitate
      13.12.2018

      Compensații pentru neglijența în cazurile privind...

      Potrivit Oficiului Național de Audit al Regatului Unit, costurile suportate de NHS drept compensare a neglijenței medicale se...

      Read more

    VIEW ALL