Mamografii de depistare a cancerului mamar și neglijența

Andreea Martin

Table of Contents

Screeningul cancerului de sân s-a îmbunătățit semnificativ în Marea Britanie, datorită cercetărilor care au îmbunătățit înțelegerea acestei boli groaznice, care a adus progrese în tehnologie. De asemenea, avem acum protocoale și programe în vigoare pentru a proteja acei pacienți clasificați ca fiind cu risc ridicat. Este cel mai frecvent tip de cancer din Marea Britanie și, prin urmare, a treia cauză de deces cauzată de cancer. Cu toate acestea, studiile demonstrează că numărul deceselor cauzate de cancerul de sân a scăzut cu aproximativ 20% dintre cei care participă la un screening regulat, prevenind 1.300 de decese prin cancer de sân în Marea Britanie în fiecare an.

Screening-ul poate identifica cancerul de sân sau modificările precanceroase înainte de apariția oricăror semne sau simptome și, prin urmare, beneficiul principal este realizarea unui diagnostic mai precoce al cancerului de sân. Cu cât detectarea și tratamentul cancerului sunt mai devreme, cu atât sunt mai mari șansele de supraviețuire și, de asemenea, cu atât este mai probabil ca pacientul să evite un tratament mai invaziv. Cancerul de sân este cunoscut ca fiind un tip de cancer care răspunde bine la tratamentul precoce.
Istoria, programele actuale și viitorul screening-ului.

Mamografia a fost inventată în anii 1960, dar abia în 1970, când tehnologia a fost dezvoltată folosind ecrane de intensificare de înaltă definiție și filme de mamografie, dar cu niveluri reduse de radiație, mamografia a câștigat tracțiune ca instrument de diagnosticare pentru cancerul de sân. Programul de screening al sânilor NHS a fost unul dintre primele de acest gen din lume și a început să invite femei la screening în 1988, acoperind în cele din urmă întregul Regat până la mijlocul anilor 1990. În Anglia, ei caută să extindă programul pentru a oferi mamografii femeilor cu vârsta cuprinsă între 47 și 73 de ani, ceea ce se speră că va salva mai multe vieți. Campaniile cer ca mamografiile de screening să înceapă de la vârsta de 40 de ani.

În prezent, orice persoană înregistrată ca femeie la medicul de familie va fi invitată la un screening de rutină a cancerului de sân la fiecare trei ani, de la vârsta de 50 până la 71 de ani. Aceasta înseamnă că între 50 și 53 de ani, femeile ar trebui să primească prima scrisoare prin care le invită la screening. Prin urmare, trebuie să fiți înregistrat la un medic de familie pentru a fi invitată pentru screening-ul de sân.

Ce se întâmplă la o mamografie și după?

În timpul programării, pacienților li se fac patru radiografii, câte două pe fiecare sân. Aceasta este cunoscută sub numele de mamografie. După screening, mamografia va fi verificată pentru anomalii și rezultatele apoi trimise pacientului și medicului de familie.
Pacienții evaluați cu risc mai mare de cancer de sân vor fi invitați pentru screening mai devreme de 50 de ani. Dacă pacientul este evaluat de un specialist ca fiind expus unui risc mai mare decât populația generală, i se va oferi un nivel mai ridicat de screening care, în unele cazuri, va fi mai regulat decât controalele de rutină de trei ani și poate implica o scanare RMN. precum și o mamografie.

După un screening de rutină, există de obicei trei rezultate posibile:

  • Normal – mamografia nu a arătat semne de cancer și femeia va fi invitată să revină pentru un nou control de rutină peste trei ani până la vârsta de 70 de ani.
  • Repetarea tehnică – aici este compromisă calitatea mamografiei și radiologia trebuie repetată din motive tehnice. Rata de apariție este de 3 la 100 de femei.
  • Evaluare – în cazul în care o mamografie oferă informații insuficiente, este necesară o examinare suplimentară pentru a clarifica rezultatul. În funcție de motivul pentru care este rechemata pentru o evaluare, un pacienta este probabil să fie examinată, chestionată cu privire la istoricul său și i se poate oferi o biopsie. Mai puțin de 10 la sută dintre femeile apelate înapoi în urma unei mamografii sunt diagnosticate cu cancer de sân, așa că cu siguranță nu este neapărat un motiv de îngrijorare.

Neglijență și screening

În mai 2018, secretarul pentru Sănătate Jeremy Hunt a dezvăluit că o eroare de computer a dus la eșecul invitației a 450.000 de femei cu vârsta cuprinsă între 68 și 71 de ani în Anglia pentru o mamografie de screening și, în consecință, s-a estimat că viața a 270 de femei au fost scurtate. .

Un motiv comun pentru neglijență este eșecul de a trimite sau urmări rezultatele anormale ale testelor și în prezent acționăm în cazuri împotriva diferitelor spitale care, în mod tragic, au ratat un diagnostic din acest motiv, inclusiv un spital din nordul Londrei care nu a urmărit o mamografie pentru o pacientă cu risc ridicat care a dezvoltat cancer de sân. Acolo unde apar greșeli la screening-ul cancerului de sân, acest lucru se poate datora faptului că ecograful nu a reușit să identifice anomalia, dar se poate întâmpla și atunci când o eroare de sistem nu reușește să inițieze trimiterea pentru o mamografie de rutină sau eșecul de a urmări o mamografie anormală.

Sistemele și tehnologia sunt mai sofisticate decât erau pentru screening-ul cancerului, dar având în vedere numărul mare de pacienți eligibili acum pentru screening-ul de rutină și screening-ul pacienților cu risc ridicat, va exista o mai mare vulnerabilitate la erori. Prin urmărirea erorii, fie că aceasta este inițiată de spitalul care a comis o Investigație pentru Incident Grav sau plângerea pacientului și dacă eșecul este sistemic sau uman, deficiențele sunt apoi evidențiate, motivul fiind recomandări de îmbunătățiri care trebuie aduse. Investigarea greșelii nu numai că identifică cauza principală a eșecului, care este importantă atât pentru pacient, cât și pentru clinicienii implicați, dar ar trebui, de asemenea, să declanșeze o pregătire îmbunătățită și mai multe sisteme rezistente la eșec, pentru a preveni prejudiciul viitorilor pacienți.

Dacă ați fost afectat de eșecuri în diagnosticarea cancerului, vă rugăm să completați formularul de contact online de mai jos să luați legătura cu echipa de avocați romăni în UK.

Share this article

Contact