Cum obțin evidența medicală GP sau evidența medicală GP ale unei rude decedate?

5 Jul 2023 | Andreea Martin

Table of Contents

Dacă doriți să obțineți copii ale dosarelor dumneavoastră medicale de la medicul dumneavoastră de familie sau de la spitalul în care ați fost tratat, puteți solicita copii ale acestor înregistrări.

Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR), care a intrat în vigoare în temeiul Legii privind protecția datelor din 2018, oferă acces automat la propriile evidențe medicale gratuit.

Ce informații sunt conținute în înregistrările mele GP?

Dosarele dvs. vor include informații despre bolile anterioare, medicamentele pe care le luați sau pe care le-ați luat în trecut, vaccinuri, alergii și rezumate de externare, scrisori de programare și scrisori de recomandare.

Ele pot conține, de asemenea, detalii despre rapoartele medicale care au fost efectuate dacă li s-au trimis copii ale acestor rapoarte. Înregistrările GP vor consta, de asemenea, în înregistrări generate de computer, care detaliază fiecare programare care a fost făcută, rezultatele analizelor de sânge și detaliile tuturor medicamentelor pe care vi s-au prescris. Va exista, de asemenea, o înregistrare rezumată a îngrijirii care stabilește un rezumat al tuturor informațiilor de bază despre dvs, cu excepția cazului în care ați optat pentru a nu avea una dintre acestea.

Aflați cum să depuneți o reclamație pentru neglijență medicală

În plus, în timpul pandemiei de Covid-19, se pare că există informații suplimentare conținute în dosarele dvs. de la medicul de familie, care includ „antecedente medicale semnificative (trec și prezent), motive pentru medicamente, informații despre planul de îngrijire și vaccinări”.

Dacă solicitați copii ale dosarelor dumneavoastră de la medicul de familie, de obicei, va trebui să trimiteți cererea dumneavoastră în scris cabinetului. Este rezonabil să adresați solicitarea dumneavoastră în atenția managerului de cabinet, de la cabinetul de medicină generală. Nu se percepe nicio taxă pentru furnizarea de copii ale înregistrărilor și nicio informație nu vă va fi comunicată decât dacă ați dat consimțământul pentru eliberarea înregistrărilor.

Unele cabinete de GP vă pot cere să colectați înregistrările medicului de familie în persoană și este esențial să luați actul de identitate cu dvs. la colectarea recordurilor medicale.

Înregistrările ar trebui dezvăluite în termen de 28 de zile, în conformitate cu Legea privind protecția datelor din 2018, care spune „Perioada de timp aplicabilă” înseamnă perioada de 1 lună sau o perioadă mai lungă care poate fi specificată în reglementări, începând cu ora relevantă”.

Dacă ați primit tratament și înregistrările dumneavoastră au fost actualizate în decurs de 40 de zile înainte de data cererii dumneavoastră, ar trebui să vi se acorde acces la dosarele dumneavoastră medicale în termen de 21 de zile.

Aplicarea pentru evidența medicală a unei rude decedate

Poate doriți să obțineți copii ale înregistrărilor persoanei iubite, dacă simțiți că îngrijirea și tratamentul pe care le-au primit înainte de moartea lor nu au fost de un standard acceptabil.

Poate doriți să vă întrebați de ce nu au fost diagnosticați cu afecțiunea care le-a cauzat moartea, de ex. cancer, mai devreme. Dacă obțineți evidenta, este posibil să fiți în măsură să căutați răspunsuri la preocupările dumneavoastră.

Regulile referitoare la dezvăluirea înregistrărilor altcuiva sunt diferite.

Dacă doriți să accesați astfel de evidenta puteți solicita în scris managerului de practică GP în temeiul Legii din 1990 privind accesul la dosarele de sănătate.

Această lege vă permite să accesați astfel de înregistrări dacă sunteți:

  • Un reprezentant personal (adică, executorul sau administratorul averii persoanei decedate)
  • Cineva care poate avea o cerere ca urmare a decesului (adică o rudă sau o altă persoană) – dar în această circumstanță vor fi dezvăluite doar informațiile direct relevante pentru o cerere.

Cine este reprezentantul personal?

Dacă defunctul a făcut testament, atunci Reprezentantul Personal este Executorul testamentului. Dacă nu există testament, atunci Reprezentantul Personal este administratorul averii defunctului.

Cine poate face o cerere?

Dacă persoana a decedat ca urmare a îngrijirii medicale necorespunzătoare sau într-un accident care a fost din vina altcuiva, atunci executorul sau administratorul sau persoanele aflate în întreținerea defunctului pot depune o cerere în temeiul Legii privind Reforma Legii (Dispoziții diverse) 1934.

În plus, Fatal Accidents Act din 1976 permite „dependenților” defunctului să depună o cerere dacă îndeplinesc criteriile din Lege și sunt considerați dependenți de decedat. Aceasta include un soț, un partener civil, copiii defunctului sau copiii care au fost tratați ca copii ai defunctului, părinții defunctului etc.

Dacă nu sunteți reprezentanul personal al averii defunctului, devine mai dificil și va trebui să explicați titularului de înregistrare de ce doriți copii ale dosarelor medicale ale defunctului și ce vă preocupă în legătură cu îngrijirea pe care a primit-o înainte de moartea lor. Este posibil să simțiți că a existat o încălcare a drepturilor defunctului în temeiul Legii privind drepturile omului și va trebui să vă expuneți preocupările în scris și să trimiteți acest lucru deținătorului evidentelor. Ar trebui să demonstrați că aveți un motiv întemeiat pentru a solicita evidenta medicala; aveți o relație legitimă cu defunctul și că accesul la fișele medicale ale defunctului este în interes public.

Este posibil ca defunctul să fi cerut în mod expres ca detaliile legate de boala sa să nu fie dezvăluite nimănui, iar deținătorul recordului va trebui să ia în considerare acest lucru și dorințele familiei decedatului.

Dacă solicitați evidenta medicului de familie ale defunctului, trebuie să scrieți inițial managerului de cabinet, de la cabinetul medicului de familie și apoi vă poate anunța dacă dețin în continuare fișele decedatului. Când cineva moare, medicul de familie trimite înregistrările către Primary Care Support England (PCSE) și dacă acest lucru s-a întâmplat, managerul de cabinet ar trebui să fie pe cale să vă furnizeze adresa, astfel încât să puteți scrie direct la PCSE pentru copii ale înregistrărilor.

Dacă solicitați înregistrările spitalului decedatului, ar trebui să puteți găsi datele de contact ale persoanei căreia trebuie să îi scrieți pe site-ul web al NHS Trust și este posibil să puteți trimite un e-mail direct departamentului.

Dacă solicitați înregistrări pentru decedat de la o clinică sau un spital privat, va trebui să scrieți la departamentul de administrare și poate fi necesar să scrieți și consultantului individual care se ocupă. Este posibil ca decedatul să fi primit deja radiografii; Scanări CT și rezultatele testelor înainte de moartea lor.

Din nou, limitele de timp pentru dezvăluire sunt în conformitate cu DPA 2018, așa cum sa menționat mai sus.

Pentru a vorbi cu un membru al echipei de Neglijență Medicală de la Osbornes Law, vă rugăm să ne contactați la 0207 482 8445 sau să completați formularul de contact online.

Share this article

Contact

Contactați Osbornes pentru a înainta o cerere de neglijență medicală

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online






    Alte articoleVIEW ALL

    1. Hotararea curtii supreme
      22.1.2024

      Hotărârea Curții Supreme din Marea...

      Curtea Supremă a confirmat la 11 ianuarie 2024, ordinul Curții de Apel de a respinge cererile victimelor secundare în cazurile de...

      Read more
    2. ambulanta din UK
      20.12.2023

      Întârzierile ambulanțelor afectează tratamentul rapid al...

      În 2017, secretarul de stat pentru sănătate a acceptat noile standarde de performanță pentru ambulanțe recomandate de NHS...

      Read more
    3. copil nou nascut
      12.12.2023

      Maternitate și scandaluri neonatale: lecții învățate

      În ultimii 15 până la 20 de ani, serviciile de maternitate NHS au fost supuse controlului, deoarece familiile vătămate...

      Read more
    4. Bebelus in spital
      30.11.2023

      Hiponatremie maternă și fetală: Ce este Hiponatremia?

      Hiponatremie maternă și fetală, ce este Hiponatremia? Hiponatremia este o afecțiune în care nivelul de sodium scade sub un...

      Read more
    5. malpraxis intr-un spital privat
      5.11.2023

      Malpraxis: Neglijență în domeniul sănătății...

      Puteți reclama neglijență unui spital privat? Da – poate fi puțin mai complicat decât a depune o cerere î...

      Read more
    6. ingrijirea pacientilor prin nhs
      2.11.2023

      Listele de așteptare pentru tratamente în spital...

      Listele de așteptare ale NHS din Anglia au atins cea mai mare cifră din 2007 încoace, ajungând la un...

      Read more
    7. Neglijenta medicala spital din UK
      28.8.2023

      Femeile din minoritățile etnice se confruntă cu...

      Conform datelor publicate, femeile de culoare au cu 40% mai multe șanse de a suferi un avort spontan, decât femeile...

      Read more
    8. intervenție chirurgicală la intestin
      21.8.2023

      Leziune a nervului după o intervenție chirurgicală...

      Stephanie Prior a fost instruită într-o reclamație împotriva Spitalului Universitar Luton & Dunstable, în care clientul nostru a suferit...

      Read more
    9. Investigatii RMN
      14.8.2023

      Investigația cu privire la moartea unei fete...

      O adolescentă cu autism a murit în urma unui RMN sub anestezie generală. Acest lucru a declanșat o investigaț...

      Read more
    10. Închiderile farmaciilor în UK
      3.8.2023

      Închiderile farmaciilor pun pacienții în pericol?

      S-a raportat în presă că închiderile farmaciilor vor avea un impact asupra pacienților care trăiesc în zone defavorizate...

      Read more
    11. Curtea de apel
      27.7.2023

      Taxele de traducere pentru proces sunt recuperabile, stabileș...

      Lordul judecător Stuart-Smith a hotărât în Santiago v. Motor Insurers’ Bureau că onorariul interpretului ar trebui să...

      Read more
    12. 5.7.2023

      Mamografii de depistare a cancerului mamar și neglijenț...

      Screeningul cancerului de sân s-a îmbunătățit semnificativ în Marea Britanie, datorită cercetărilor care au îmbunătăț...

      Read more
    13. 5.7.2023

      Cum obțin evidența medicală GP sau...

      Dacă doriți să obțineți copii ale dosarelor dumneavoastră medicale de la medicul dumneavoastră de familie sau de...

      Read more
    14. Femeie însărcinată în spital
      5.7.2023

      Raportul de instrucțiuni de maternitate privind telefoanele...

      Raport HSIB privind instrucțiunile de maternitate înainte de sosire de la 999 de gestionarea apelurilor Healthcare Safety Investigation Branch („HSIB”)...

      Read more
    15. Ecografie copil femeie insarcinata
      23.6.2023

      Ecografii private și îngrijire sub standard

      Ecografia de sarcina NHS În timpul sarcinii, este important ca femeile să efectueze regulat cate o ecografie pentru a se...

      Read more
    16. negliejența medicală sau erori medicale
      14.6.2023

      Cadrul de răspuns la incident pentru siguranț...

      Ce este Cadrul de răspuns la incident pentru siguranța pacientului (PSIRF)? Potrivit website-ului NHS, PSIRF este o parte...

      Read more

    VIEW ALL