Cadrul de răspuns la incident pentru siguranța pacientului

14 Jun 2023 | Andreea Martin
negliejența medicală sau erori medicale

Table of Contents

Ce este Cadrul de răspuns la incident pentru siguranța pacientului (PSIRF)?

Potrivit website-ului NHS, PSIRF este o parte cheie a NHS Patient Safety Strategy, publicată pentru prima dată în iulie 2019. A fost creat pentru a ajuta organizațiile de asistență medicală să examineze incidente grave fără teama de sancțiuni inadecvate, sprijinind în același timp acele persoane afectate, cu principalul scop de a îmbunătăți serviciile prin concentrarea pe siguranța pacienților.

Câteva date despre originile PSIRF

În 2015, NHS England a publicat Serious Incident Framework, bazându-se pe lucrările anterioare realizate de organizație în colaborare cu Agenția Națională pentru Siguranța Pacienților. Scopul aparent al Cadrului a fost de a informa procesul de gestionare a incidentelor grave. Prioritățile declarate au inclus prevederea de a învăța din incidente grave, de a oferi sprijin victimelor, familiilor și personalului într-o manieră transparentă și de a prezenta în mod clar orice responsabilitate organizațională.

Cu toate acestea, a devenit curând evident că așteptările prezentate în documentul din 2015 au fost dificil de îndeplinit. PSIRF a fost dezvoltat ca răspuns la aceste dificultăți, având ca scop informarea și impactul abilităților, sistemelor, proceselor și comportamentelor necesare pentru investigarea incidentelor grave, inclusiv a cazurilor de omor din culpă.

Ce este omorul din culpa prin neglijență gravă?

Omorul din culpa din neglijență gravă este o infracțiune de drept comun. Pentru a dovedi infracțiunea trebuie îndeplinite patru condiții. Trebuie arătat că:

 • exista o datorie de grija fata de decedat.
 • a existat o încălcare a acelei îndatoriri de grijă care
 • a cauzat sau a contribuit semnificativ la decesul victimei
 • adică încălcarea ar trebui să fie caracterizată ca neglijență gravă și, prin urmare, o infracțiune.

În ciuda percepției comune, nu există de fapt o infracțiune separată de uciderea din culpă medicală, un termen care este doar o descriere a uciderii din culpă gravă în contextul asistenței medicale.

Valoarea definirii standardelor în investigațiile privind siguranța pacienților: moartea lui Jack Adcock

Cazul foarte mediatizat al morții lui Jack Adcock, în vârstă de șase ani, este unul care ar fi beneficiat de implementarea corespunzătoare a PSIRF.

În 2011, doctorul Bawa-Garba, doctorul care l-a tratat pe Jack, a fost găsit vinovat de omor din culpă pe motiv de neglijență gravă. Mulți profesioniști din domeniul sănătății și-au exprimat îngrijorarea că doctorul Bawa-Garba a fost țap ispășitor pentru mai multe eșecuri sistematice, inclusiv lipsa severă de personal, probleme IT și lipsa consultantei. Un element deosebit de îngrijorător a fost că s-a considerat că portofoliul electronic de învățare reflectiv al medicului a fost folosit împotriva ei în acest caz. Consiliul Medical General (GMC) a jucat un rol semnificativ în sancționarea doctorului Bawa-Garba, ducând la o criză de încredere în rândul profesiei medicale în capacitatea organizației de a fi imparțială.

Drept urmare, în 2019, GMC a revizuit modul în care a gestionat cazurile de omor din culpa gravă în practica medicală, precum și cazurile de ucidere din culpă, în legătură cu vulnerabilitatea profesiei medicale la aceste acuzații penale. Acesta a analizat întregul proces după moartea neașteptată a unui pacient, inclusiv modul în care aplicarea legii existente poate fi îmbunătățită, protejând publicul și menținând încrederea profesiei medicale că procesul este echitabil și just. Cazul lui Jack Adcock și Dr. Bawa-Garba a fost inclus în revizuire.

Raportul ulterior a constatat că denigrarea și acuzarea doctorului Bawa-Garba, ale cărui supravegheri au fost sporite de un sistem de sănătate fragmentat și disfuncțional, au avut un impact asupra „relației GMC cu medicii pe care îi reglementăm […]” și că organizația trebuie să „reconstruiască încrederea cu profesia” și sprijină „o cultură justă în domeniul sănătății”. Acesta a subliniat că, deși sprijinul victimelor și al familiilor este primordial, medicii trebuie, de asemenea, să simtă că fac parte dintr-o cultură justă atunci când lucrurile merg prost, altfel îmbunătățirea siguranței pacienților va fi împiedicată.

Deci, unde intervine PSIRF-ul?

Cadrul de răspuns la incidente pentru siguranța pacienților oferă îndrumări sistemelor locale de asistență medicală cu privire la modul de desfășurare a investigațiilor cu privire la orice încălcare a siguranței, astfel încât investigațiile să fie „strategice, preventive, colaborative, corecte și juste, credibile și concentrate pe oameni”. La urma urmei, scopul principal al investigațiilor de siguranță este ca acestea să determine ce s-a întâmplat și de ce, apoi să recomande îmbunătățiri eficiente bazate pe sisteme pentru a reduce riscul ca incidentul să se repete.

Aspecte cheie ale PSIRF

Pentru a aborda provocările cheie ale efectuării unei analize a siguranței, documentul a fost elaborat în colaborare cu profesioniștii din domeniul sănătății, pacienții și asistentii. Obiectivele cheie includ:

• Schimbarea culturii de la blamarea individuală la una care este justă și recunoaște eșecurile sistematice
• Folosirea mai bună a datelor, în special analizand ceea ce funcționează bine
• Sprijinirea instruirii suficiente și adecvate privind siguranța pacienților acolo unde este necesar
• Aplicarea muncii concentrate în domenii în care se poate obține cel mai mare impact

Cadrul va fi implementat cel puțin în următorii 5-10 ani și se așteaptă să aibă un impact pozitiv asupra vieții tuturor lucrătorilor din domeniul sănătății, precum și îmbunătățirea îngrijirii pacienților.
Înainte de a fi lansat în cadrul NHS Anglia, eficiența PSIRF va fi testată cu un mic grup de adepti initiali, care cuprinde în principal NHS Trusts din Anglia, deși Care UK, furnizorul independent de asistență medicală din închisoare este, de asemenea, inclus. Rezultatele fazei de testare vor ajuta la dezvoltarea versiunii finale a PSIRF, care se anticipează a fi publicată la începutul anului 2022.

Solicitarea de despăgubiri într-un sistem de sănătate echitabil

NHS England tratează în siguranță milioane de oameni în fiecare an. Cu toate acestea, în sistemele complexe de asistență medicală, lucrurile pot merge prost. Vătămarea gravă nu trebuie să atingă severitatea uciderii din neglijență gravă pentru a fi considerată cauzată de neglijență. Mai degrabă, orice îngrijire necorespunzătoare care duce la orice formă de vătămare poate fi neglijentă, de exemplu, diagnostic incorect, tratament incorect sau erori chirurgicale.

Într-un caz pe care Osbornes îl investighează; intervenția chirurgicală pe creier a fost efectuată unui pacient de către un chirurg care însuși se simțea rău. S-a îmbolnăvit când a efectuat operația menționată și totuși nu a oprit ceea ce făcea. În schimb, s-a așezat și a făcut o pauză și apoi, după un timp scurt, a continuat să opereze. Chirurgul a tăiat apoi din greșeală trunchiul cerebral al pacientului. Chirurgul nu a raportat eroarea ca incident timp de 9 zile. Pacientul a murit 12 zile mai târziu. Familia ei a raportat chirurgul la poliție și a durat aproape trei ani pentru ca poliția să investigheze cazul. Acest lucru a cauzat familiei o suferință semnificativă. PSIRF ar fi fost de ajutor pentru familia decedatului în acest caz, deoarece acest lucru i-ar fi ajutat să afle ce s-a întâmplat și de ce s-a întâmplat și ar fi avut o perspectivă asupra modului în care a apărut eroarea și cum ar fi putut fi evitată.

În cazurile de neglijență medicală care duc la vătămări, se pot cere despăgubiri. Dreptul unei victime de a solicita despăgubiri face, de asemenea, parte dintr-un sistem de sănătate echitabil, și responsabil.

Dacă credeți că ați putea fi eligibil să depuneți o reclamatie pentru neglijență într-un cadru medical, este esențial să obțineți sprijinul unui profesionist juridic cu experiență în cazuri de neglijență clinică, mai ales că, de obicei, există un termen limită de 3 ani în care a face o revendicare.

Dacă doriți să discutați o problemă de neglijență medicală, vă rugăm să sunați la 0207 482 8445 sau să completați un formularul de contact online.

Share this article

Contact

Contactați Osbornes pentru a discuta cu un avocat român

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online


  Alte articoleVIEW ALL

  1. bebelus intubat in spital in stare critica
   3.5.2024

   Înțelegere în cazul morții neonatale

   Înțelegere în cazul de neglijență medicală fatală împotriva King’s College Hospital NHS Foundation Trust. Nick Leahy, asociat în...

   Read more
  2. Medic care scrie o externare din spital
   12.2.2024

   Un bărbat a decedat după ce A&...

   Un bărbat a decedat după ce A&E l-a trimis acasă și “i-a spus să bea Lucozade”, deș...

   Read more
  3. Bebelus in spital
   5.2.2024

   Băiețelul meu a murit în braț...

   Patryk Bielaszka fusese lipsit de oxigen când s-a născut, după ce medicii au ignorat avertismentul mamei sale, Barbara,...

   Read more
  4. Hotararea curtii supreme
   22.1.2024

   Hotărârea Curții Supreme din Marea...

   Curtea Supremă a confirmat la 11 ianuarie 2024, ordinul Curții de Apel de a respinge cererile victimelor secundare în cazurile de...

   Read more
  5. bebelus intubat in spital in stare critica
   19.1.2024

   Diagnosticarea întârziată a preeclampsiei care a dus...

   Nick Leahy, asociat în cadrul departamentului nostru de neglijență clinică, a soluționat recent o cerere împotriva Chelsea and Westminster...

   Read more
  6. Spital cu medici pe hol
   10.1.2024

   Cerere de despăgubire fatală: cazul eșecului...

   Stephanie Prior a fost instruită într-o cerere împotriva Bedfordshire Hospitals NHS Trust, în care mama clientului nostru (JC) a decedat î...

   Read more
  7. ambulanta din UK
   20.12.2023

   Întârzierile ambulanțelor afectează tratamentul rapid al...

   În 2017, secretarul de stat pentru sănătate a acceptat noile standarde de performanță pentru ambulanțe recomandate de NHS...

   Read more
  8. copil nou nascut
   12.12.2023

   Maternitate și scandaluri neonatale: lecții învățate

   În ultimii 15 până la 20 de ani, serviciile de maternitate NHS au fost supuse controlului, deoarece familiile vătămate...

   Read more
  9. Bebelus in spital
   30.11.2023

   Hiponatremie maternă și fetală: Ce este Hiponatremia?

   Hiponatremie maternă și fetală, ce este Hiponatremia? Hiponatremia este o afecțiune în care nivelul de sodium scade sub un...

   Read more
  10. prizonier in inchisoare
   29.11.2023

   Neglijență în domeniul sănătății în...

   Nicholas Leahy, un avocat din cadrul Departamentului de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes...

   Read more
  11. Leziuni la coloana vertebrala
   9.11.2023

   Despăgubire de 6 cifre pentru o fractură a...

   Fracturi ale coloanei vertebrale după încetarea injecției de Denosumab. Stephanie Prior a fost instruită într-o cerere împotriva Mid and...

   Read more
  12. malpraxis intr-un spital privat
   5.11.2023

   Malpraxis: Neglijență în domeniul sănătății...

   Puteți reclama neglijență unui spital privat? Da – poate fi puțin mai complicat decât a depune o cerere î...

   Read more
  13. ingrijirea pacientilor prin nhs
   2.11.2023

   Listele de așteptare pentru tratamente în spital...

   Listele de așteptare ale NHS din Anglia au atins cea mai mare cifră din 2007 încoace, ajungând la un...

   Read more
  14. Diagnosticarea întârziată a cancerului de piele
   27.10.2023

   Diagnosticarea întârziată a cancerului de piele

   Suntem încântați că am reușit să soluționăm cu succes cererea de despăgubire a unei...

   Read more
  15. Neglijenta medicala spital din UK
   28.8.2023

   Femeile din minoritățile etnice se confruntă cu...

   Conform datelor publicate, femeile de culoare au cu 40% mai multe șanse de a suferi un avort spontan, decât femeile...

   Read more
  16. NHS Trust Neglijenta Medicala
   24.8.2023

   Revendicare fatală: Eșecul de a trata afecț...

   Jodi Newton, partener în Departamentul de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes un caz...

   Read more
  17. intervenție chirurgicală la intestin
   21.8.2023

   Leziune a nervului după o intervenție chirurgicală...

   Stephanie Prior a fost instruită într-o reclamație împotriva Spitalului Universitar Luton & Dunstable, în care clientul nostru a suferit...

   Read more
  18. Investigatii RMN
   14.8.2023

   Investigația cu privire la moartea unei fete...

   O adolescentă cu autism a murit în urma unui RMN sub anestezie generală. Acest lucru a declanșat o investigaț...

   Read more
  19. Închiderile farmaciilor în UK
   3.8.2023

   Închiderile farmaciilor pun pacienții în pericol?

   S-a raportat în presă că închiderile farmaciilor vor avea un impact asupra pacienților care trăiesc în zone defavorizate...

   Read more
  20. Curtea de apel
   27.7.2023

   Taxele de traducere pentru proces sunt recuperabile, stabileș...

   Lordul judecător Stuart-Smith a hotărât în Santiago v. Motor Insurers’ Bureau că onorariul interpretului ar trebui să...

   Read more
  21. 5.7.2023

   Mamografii de depistare a cancerului mamar și neglijenț...

   Screeningul cancerului de sân s-a îmbunătățit semnificativ în Marea Britanie, datorită cercetărilor care au îmbunătăț...

   Read more
  22. 5.7.2023

   Cum obțin evidența medicală GP sau...

   Dacă doriți să obțineți copii ale dosarelor dumneavoastră medicale de la medicul dumneavoastră de familie sau de...

   Read more
  23. Doctor With Stethoscope And Files
   5.7.2023

   Cererea de neglijență impotriva medicului de familie care...

   Osbornes a acționat pentru o reclamantă care a introdus o cerere în numele succesiunii fiului ei defunct, X, în...

   Read more
  24. Femeie însărcinată în spital
   5.7.2023

   Raportul de instrucțiuni de maternitate privind telefoanele...

   Raport HSIB privind instrucțiunile de maternitate înainte de sosire de la 999 de gestionarea apelurilor Healthcare Safety Investigation Branch („HSIB”)...

   Read more

  VIEW ALL

  Accreditations

  • Times best law firm 2024
  • scil logo
  • legal 500 leading firm
  • chambers logo