Despăgubire în valoare de 5 cifre pentru o mamă care a suferit vătămări la naștere

26 May 2023 | Andreea Martin
Despagubiri malpraxis la nastere

Elline Demetriou a ajuns la un alt rezultat de succes pentru o reclamantă care a făcut o cerere împotriva NHS Trust pentru vătămările suferite la naștere.

Reclamanta, Doamna H, i s-a prescris tablete de fier de către moașa în timpul sarcinii.

În urma unei cezariene de urgență a născut un copil sănătos, dar din cauza nivelului de pierdere de sânge în timpul operației, a fost informată că va avea nevoie de o transfuzie de sânge sau fier.

S-a decis ca doamna H avea nevoie de o perfuzie cu fier, iar domnul H a fost informat. Doamna H a întrebat personalul care o îngrijea dacă ar fi existat efecte secundare și i s-a informat că nu.

Doamnei H I s-a introdus o perfuzie în brațul drept pentru începerea transfuziei de fier, reclamanta a simțit imediat o durere groaznică. Ea le-a informat pe cele două moașe care se aflau în cameră cu ea, iar perfuzia a fost scoasă și apoi reintrodusă în brațul stâng pentru a continua procedura.

Încă o dată, doamna H a simțit dureri groaznice și le-a informat pe moașe că durerea persista mai rău ca înainte dar I s-a comunicat ca este necesar sa continue.

Doamna H a simțit că nu avea de ales decât să stea și să aștepte să termine transfuzia. Doamna H a plâns pe tot parcursul procesului din cauza durerii intense, intre timp moașele întrerupeau transfuzia când durerea era insuportabilă, apoi reluau procedura.

La scurt timp după transfuzie, doamna H a observat o oarecare decolorare la brațul stâng, mai exact in locul unde perfuzia a fost introdusa.

Ea a raportat acest lucru moașei deoarece credea că a suferit o vânătaie, iar moașa a informat-o că va cere opinia doctorului. O altă moașă a desenat un cerc în jurul vânătăii pentru a monitoriza dimensiunea.

Odată examinata de doctor, doamna H a fost informata ca a suferit o reacție alergică și i-a prescris antihistaminice.

A doua zi, s-a observat că decolorarea maro a brațului doamnei H s-a răspândit și că a suferit „colorare cu Ferinjectare/extravazare în țesut”. Doamna H a fost informată că pata se va estompa și a fost externată din spital cu sfatul de a-și ține brațul ferit de soare și cu incertitudinea cu privire la prognosticul decolorării de pe braț.

Doamna H a făcut eforturi pentru a obține o trimitere la dermatologie și, deși procedura cu laser a fost sugerata inițial ca o posibilă opțiune pentru îmbunătățirea colorării, doamna H a fost sfătuită că este posibil ca procedura sa nu aibă succes și ii s-a sugerat în schimb o clinică pentru camuflarea pielii.

Doamna H a rămas cu o pată permanentă de fier pe partea de sus a bratului, care se extindea pe antebraț. Brațul ei era, de asemenea, sensibil in locul rănii.

Doamna H a făcut o cerere împotriva pârâtului Trust pentru:

 1. Neobținerea consimțământului corespunzător din partea doamnei H pentru perfuzia intravenoasă de fier Ferinject;
 2. Neutilizarea tehnicii corecte în amplasarea perfuziei înainte de a începe procedura la ambele brațe;
 3. Nerespectarea prudenței pentru a evita scurgerea fierului în brațul doamnei H;
 4. Insuccesul de a suspecta și/sau opri imediat procedura odată ce doamna H suferea dureri

Trustul pârâtului a recunoscut răspunderea, iar firma Osbornes este încântată că a ajuns la un acord de 5 cifre pentru doamna H.

Dacă doriți să discutați cazul dumneavoastră. Cu un expert despre leziuni suferite la naștere si malpraxis, vă rugăm să sunați la 020 7485 8811 sau să completați un formular de întrebări online.

Share this article

Contact

Contactați Osbornes pentru a discuta cu un avocat român specializat în cazuri de malpraxis medical

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online


  Studii de cazVIEW ALL

  1. Leziune grava la nastere
   6.9.2022

   Dreptate pentru clienta care a suferit leziuni grave...

   Echipa de neglijență medicală din cadrul firmei Osbornes Law a negociat recent soluționarea unui caz în care clienta noastră...

   Read more
  2. negliejența medicală sau erori medicale
   5.8.2022

   Neglijența medicală sau erori medicale privind siguranț...

   HSIB (Healthcare Safety Investigation Branch – Departamentul de investigații privind siguranța în sistemul de sănătate) este o...

   Read more
  3. Neglijenta medicala in maternitate
   27.5.2022

   Raportului Ockenden – Scandalul de la maternitate

   În urma publicării Raportului Ockenden, o analiză independentă a serviciilor de maternitate de la Shrewsbury și Telford Hospital NHS...

   Read more
  4. Neglijenta medicala spital din UK
   20.1.2022

   Neglijență Medicală – Stephanie Prior discuta la Channel 4 despre...

   Conform declarațiilor celor de la CQC (Care Quality Commission), secția de obstetrică-ginecologie a spitalului Basildon încă are...

   Read more
  5. comunicare caz de neglijenta medicala
   16.9.2020

   Importanța comunicării în cazurile de neglijență...

   Nevoia de a fi înțeles este o necesitate, în special pentru doctorii sau asistenții medicali care au grijă...

   Read more
  6. compensatii neglijenta maternitate
   13.12.2018

   Compensații pentru neglijența în cazurile privind...

   Potrivit Oficiului Național de Audit al Regatului Unit, costurile suportate de NHS drept compensare a neglijenței medicale se...

   Read more

  VIEW ALL