Chevron pointing up icon

Intrebari Frecvente

Reprezentare Juridica Pentru Romanii Din UK

 

Intrebari Frecvente

Informatii privind serviciile juridice pe care noi le prestam.

 • Cand pot sa fac un claim?

Multe persoane se intreaba daca in urma unui accident pot sa faca un claim. Daca ati suferit un accident in ultimii 3 ani, accident ce nu a fost provocat din vina dumneavoastra, dar in urma caruia ati suferit leziuni, atunci ati putea sa faceti un claim. Problemele in ceea ce priveste raspunderea (vina) pot fi complexe si fiecare caz in parte este unic; cea mai buna solutie este sa discutati intotdeauna cu echipa noastra de specialisti care va vor oferi un sfat pertinent si va vor indruma.

 • Cat valoreaza cazul meu?

Avand in vedere ca fiecare caz este unic, este imposibil sa se faca generalizari cu privire la valoarea unui caz fara a se cunoaste detalii despre leziunile suferite si consecintele accidentului. In cazul in care reusim sa castigam cazul dumneavoastra, veti obtine o compensatie pentru leziunile suferite, care sunt analizate avand in vedere cazuri similare si ghiduri juridice, si pentru pierderile financiare inregistrate, precum facturi medicale anterioare, tratament medical viitor si reabilitare, terapie, pierderi de venit trecute si viitoare si altele asemenea.

 • Cat de mult va dura solutionarea cazului meu?

Aceasta depinde de mai multi factori, de exemplu daca paratii si-au recunoscut sau nu vina, de gravitatea leziunilor suferite etc. Chiar si intr-un caz simplu, vom avea nevoie de un raport medical, iar cazul se va finaliza in cateva luni; cazurile mai grave pot dura chiar si doi – trei ani. Un dosar in care leziunile au fost catastrofale poate dura chiar si mai mult, pana in momentul in care exista un prognostic clar si compensatia este corect stabilita.

 • Ce ar trebui sa fac daca leziunile mele sunt foarte grave?

In cazul in care leziunile suferite in urma unui accident sunt foarte grave, precum leziuni la nivelul coloanei, creierului sau amputari, valoarea compensatiei poate varia de la cateva sute de mii de lire pana la cateva milioane de lire. In aceste situatii sfatul este sa apelati la un avocat specializat.

Foarte multe firme de avocatura lucreaza pe domeniul vatamarii corporale, insa numai unii avocati au la indemana expertiza necesara pentru a reprezenta clientii care au suferit leziuni foarte grave. Cazurile in care clientii au suferit leziuni catastrofale sunt foarte complexe si, ca urmare, necesita un avocat care are la-ndemana toate resursele necesare pentru a se ocupa asa cum trebuie de acel caz.

Trebuie avute in vedere problemele medicale pe care le implica leziunile in cauza, anticiparea nevoilor viitoare si calculul pierderilor financiare, colaborarea cu companiile de asigurare, etc.

Avocatul care se ocupa de caz trebuie de asemenea sa stie cum sa ruleze un astfel de dosar si sa obtina cele mai bune rezultate in ceea ce priveste reabilitarea, ingrijirile si, in cele din urma, compensatia finala. Departamentul nostru specializat pe leziuni catastrofale se ocupa exclusiv de clienti care au suferit leziuni care le-au schimbat viata, precum fracturi de coloana vertebrala, traumatisme cranio-cerebrale, amputari, poli traumatisme, desfigurari, arsuri severe, decese, etc.

Este foarte important ca in astfel de situatii sa va alegeti cu grija un avocat care este specializat doar pe solutionarea de cazuri ce implica leziuni catastrofale si care are experienta si resursele necesare pentru a va reprezenta cat de bine posibil.

 • Trebuie sa merg in instanta?

In ciuda faptului ca nu putem garanta ca nu veti ajunge in instanta, in fata unui judecator, acest fapt este destul de rar intalnit. In medie, 2% din cazuri ajung in instanta. In cazul in care se ajunge totusi in fata unui judecator, vom instrui un barrister care sa va reprezinte interesele. Cateva motive pentru care se poate ajunge in instanta: Paratii nu fac nicio oferta Paratii nu fac nicio oferta rezonabila Vina este disputata.

 • Va trebui sa platesc costuri avocatiale sau de alta natura?

Clientii nostri nu vor trebui sa plateasca absolut nimic pe toata durata solutionarii cazului. In cazul in care va castigam cazul si va obtinem o compensatie, doar atunci va trebui sa achitati un onorariu avocatial. Nu exista nicio alta taxa ascunsa. In cazul in care cazul dumneavoastra nu este castigat, in baza contractului conditionat “cine nu castiga, nu plateste”, nu va trebui sa platiti absolut nimic (cu exceptia cazului in care sunteti acuzati de marturie mincinoasa sau frauda).

Este foarte important sa intelegeti ca Osbornes Law are capacitate deplina sa investigheze si sa solutioneze cele mai dificile cazuri, dispunand de numeroase resurse specifice. In primul rand trebuie stabilit in mod corect cine sunt paratii intr-un anumit caz si apoi trebuie stabiliti ce experti medicali sunt necesari pentru a determina in mod corect si complet toate leziunile suferite si programele de reabilitare necesare. Toate aceste investigatii presupun foarte multi bani, iar de aceea nu orice firma de avocatura isi va permite sa instruiasca cei mai buni experti medicali si sa ofere programe de reabilitare pentru client.

Firma noastra va finanta, in cele mai multe cazuri, toate aceste cheltuieli pana la finalizarea dosarului dumneavoastra. Apoi, de obicei, aceste costuri vor fi acoperite de catre parati. De asemenea este indicat sa incheiati o asigurare juridica (After the Event Insurance), care va fereste de plata costurilor de instanta sau a costurilor paratilor in cazul in care cazul dumneavoastra este pierdut.

 • Pot sa imi transfer cazul de la o alta firma de avocatura la Osbornes Law?

Daca nu sunteti multumiti de firma de avocatura care se ocupa de cazul dumneavoastra, puteti renunta la ea si va puteti transfera dosarul la firma noastra. Motivul frecvent de transfer al unui dosar de la o alta firma de avocatura la Osbornes Law este lipsa de experienta a avocatilor de la alte firme, lipsa de resurse necesare sau rularea necorespunzatoare a dosarului. In cazurile care au o valoare mai mica nu merita sa va schimbati avocatii, deoarece exista complicatii in ceea ce priveste recuperarea costurilor si altele asemenea.

Contact:

Maria Tiron

Phone : 07809343150 / 02074828445
Email : mariatiron@osbornes.net

  Speak to a Lawyer.

  Accreditations

  Latest Personal Injury News

  Introducing Your Personal Injury Legal Team

  Osbornes has an experienced team of specialist personal-injury lawyers to assist with your case / situation

  arrow pointing up

  Camden

  Livery House, 9 Pratt Street, London NW1 0AE
  Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660
  DX Number 57053 Camden Town

  Hampstead

  28A Hampstead High Street, Hampstead, NW3 1QA
  Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660

  Your Privacy | Cookies Policy

  Contact a Lawyer

  Enter your details below to receive a call from Osbornes:


   Trustpilot

   Speak To A Lawyer

   Contactați