Despăgubiri privind accidentele din depozite

18 Sep 2018 | Maria Tiron
accidente in depozite

Table of Contents

Solicitări de despăgubiri privind accidentele din depozite și ridicările de sarcini.

Accidentele din depozite și cele legate de ridicări de sarcini se numără printre cele mai frecvente cauze de vătămare raportate către Autoritatea pentru Sănătate și Siguranță.

Riscuri pentru angajați

Angajații care lucrează într-o magazie, depozit sau centru de distribuție sunt expuși la sarcini grele și repetitive și la riscul căderilor sau la riscul constituit de obiecte care cad, în timp ce lucrează în imediata apropiere a camioanelor și motostivuitoarelor. Aceste riscuri se adaugă unui mediu periculos în care normele de siguranță trebuie înțelese și aplicate în mod corespunzător.

Scenarii comune care conduc la răniri

În calitate de avocați pentru vătămări corporale, avem de-a face cu sute de cazuri de lucrători răniți, adesea grav, deoarece normele nu sunt înțelese sau aplicate. Iată câteva exemple de scenarii de vătămare comune cu care ne confruntăm:

  • Încărcătura cutiilor pline de marfă cade din spatele camionului peste muncitorul din depozit, provocând fractură de mandibulă și leziuni ale capului
  • Cutiile de marfă cad de pe raftul înalt din depozit, care nu poate fi accesat în siguranță, deoarece o treaptă a scării este ruptă
  • Muncitor călcat de stivuitor care se deplasează cu spatele
  • Rănirea spatelui din cauza descărcării cutiilor grele fără ajutor
  • Muncitorul alunecă pe cartonul umed aruncat în zona de încărcare în timp ce transporta încărcătura
  • Degerături la degete după ce muncitorul a lucrat în camera frigorifică pentru perioade îndelungate fără mănuși corespunzătoare
  • Împiedicări de la împingerea cutiilor de depozitare pe suprafața neuniformă a podelei la intrarea în lift

Toate aceste accidente ar fi fost evitate dacă angajatorul ar fi respectat Regulamentul privind locul de muncă și alte obligații statutare.

Treaba noastră este să încercăm să aducem persoana rănită înapoi în starea în care ar fi fost, în măsura în care banii pot face asta, dacă accidentul nu s-ar fi întâmplat. Încercăm să demonstrăm încălcarea datoriei angajatorului prin dovezi și să maximizăm valoarea cererii de despăgubire.

Studii de caz recente

  1. Dl. R era un muncitor român care lucra pentru o companie de construcții. Șeful său i-a cerut să asiste la descărcarea unui camion, un loc de muncă pentru care nu avea nicio experiență și nicio pregătire. Mecanismul de ridicare din partea din spate a camionului a funcționat necorespunzător și s-a întâmplat să aibă mâna în locul greșit, astfel încât a suferit un accident soldat cu o strivire a unui membru. Angajatorii săi au fost strict responsabili în temeiul legislației relevante, deoarece mașina era defectă, dar ar fi fost în orice caz răspunzători pentru că prejudiciul a fost cauzat de domnul R căruia i s-a cerut să execute o lucrare care prezenta un risc de vătămare, dar fără instruire sau pregătire. Dl. R a suferit fracturi și o sfâșiere profundă la nivelul brațului care a necesitat o intervenție chirurgicală și introducerea de fire Kirschner pentru a fixa oasele la loc. Nu a mai putut să lucreze timp de mai multe luni și astfel și-a pierdut locul de muncă. În cele din urmă a găsit lucrări în construcții mai puțin bine plătite efectuând vopsiri și decorațiuni, dar a suferit unele dureri la nivelul mâinii după un schimb la lucru. Cazul a fost soluționat după ce a fost obținut un raport medico-legal pentru 10.000 de lire sterline.
  2. Domnul G a fost un sportiv dedicat și a jucat fotbal amator la nivel înalt. În momentul accidentului, lucra drept colector de deșeuri. Încărca un coș de gunoi în spatele camionului cu deșeuri atunci când dispozitivul de încărcare s-a defectat, iar apoi a aruncat în spatele camionului coșul de gunoi, distrugând antebrațul domnului G. Acesta a avut nevoie de o intervenție chirurgicală, dar fractura s-a sudat greșit și a avut nevoie de o operație suplimentară. A fost în imposibilitatea de a continua la acel loc de muncă și a renunțat. S-a apucat de Arte Marțiale Mixte și, după trei lupte, a vrut să devină profesionist atunci când simptomele la nivelul brațului au apărut din nou și a trebuit să se oprească de la antrenament și să meargă din nou la chirurg. A survenit o nouă procedură pentru a scoate piesele metalice din braț, după care prognoza era pentru o recuperare funcțională. Am solicitat în numele său costul tratamentului medical pe care l-a suportat în sectorul privat și pierderea venitului în urma primului său conflict profesional. Avocații angajatorului au recunoscut răspunderea, dar au contestat valoarea creanței, iar cazul s-a soluționat doar înainte de proces, când au fost de acord să-i plătească peste 25.000 GBP compensație.

Scris de Stuart Kightley

Share this article

Contact