Despăgubiri pentru accidente de muncă în fabricile din UK

30 Aug 2018 | Maria Tiron
Accidente de munca in fabrici

Table of Contents

Solicitări privind despăgubiri pentru accidente de muncă în fabrici pe teritoriul Angliei.

Industria prelucrătoare ocupă 10% din forța de muncă din UK, dar reprezintă 25% din totalul accidentelor mortale la locul de muncă și 16% din accidentele raportate.

Fabrica poate fi un mediu periculos și, chiar dacă în ultimele decenii s-au înregistrat îmbunătățiri în ceea ce privește siguranța lucrătorilor, există încă loc pentru mai bine.

Principala sursă de îmbunătățire a siguranței a fost impunerea legislației europene în ultimii 20 de ani, care a extins și îmbunătățit Legea Fabricilor din 1961 și 1974. Această legislație acoperă o gamă largă de activități la locul de muncă și asigură faptul că evaluarea riscurilor se află în centrul operațiunilor. Vezi detalii despre obligatiile angajatorului in cazul unui accident de muncă.

Leziuni produse de mașini și utilaje și răspunderea strictă în cazul unui accident de muncă.

În fabrici, utilajele prezintă un risc deosebit pentru vătămări corporale și accidentele de muncă cauzate în urma utilizării lor fiind in creștere. Acestea sunt cateva exemple de accidente de muncă printre multe altele. Reglementările impun faptul că, dacă un echipament este defect, indiferent de motiv, iar acest lucru provoacă un prejudiciu unui lucrător, în urma unui accident de muncă, atunci angajatorul va fi obligat să plătească despăgubiri pentru aceste vătămări. Acesta este unul dintre puținele exemple de “răspundere strictă” din legislația britanică, în care nu este necesar să se dovedească vina din partea învinuitului, în urma unui accident la locul de muncă.

Răspunderea strictă este impusă în această situație pentru protecția lucrătorilor – există o inegalitate de statut între salariat și angajator, ceea ce ar face dificil pentru angajat să prezinte dovezile necesare pentru a dovedi că o mașină a funcționat defectuos din cauza unei anumite neglijențe a angajatorului.

De exemplu, avocații din cadrul Osbornes au acționat în numele doamnei V, o doamnă de origine bulgară care a lucrat într-o brutărie industrială din Londra și care vorbea doar puțin engleza. Lucra la un utilaj pe linia de producție, un utilaj pentru care fusese instruită și care nu avusese nici o problemă înainte, când brusc și fără niciun avertisment o parte a mașinii, un bloc metalic, a ieșit în afară și a lovit-o pe cap, aruncând-o pe jos prin fabrica și lăsând-o fără cunoștință. Nu a putut să spună despre ce piesă a fost vorba și cum sau de ce a ieșit din mașină și nu avea detalii despre eventualii martori.

Dovedirea culpei angajatorului ar fi fost extrem de dificilă, dar, pentru că mașina a funcționat defectuos, angajatorii au fost strict responsabili și astfel a fost compensată și a primit despăgubiri pentru vătămările la nivelul capului care i-au afectat munca în următorii trei ani.

Răspunderea strictă nu se aplică în majoritatea celorlalte activități de muncă, astfel încât pentru majoritatea angajaților este necesar să se dovedească ce anume a reprezentat cauza unui accident și să se arate că angajatorul a fost într-o oarecare măsură de vină. Din fericire, în Marea Britanie există alte reglementări care ajută, deoarece impun diferite obligații de siguranță angajatorilor.

Legislația controlează modul de utilizare a mașinilor și a altor echipamente de lucru și modul în care este organizată fabrica, astfel încât siguranța lucrătorilor să fie luată în considerare. De exemplu, multe fabrici au vehicule cum ar fi motostivuitoare și transportoare de paleți care se deplasează în “zona de lucru” și există reguli privind modul în care ar trebui folosite pasajele pietonale pentru a menține traficul departe de pietoni. Aceasta este o procedură elementară de siguranță, însă este surprinzător câte cazuri întâlnim în care un lucrător din fabrică a fost rănit de un vehicul căruia i s-a permis să acționeze într-o zonă în care circulă pietonii.

Substanțele periculoase și toxice sunt deseori folosite în procesul de fabricație și există reglementări concepute special pentru a controla utilizarea acestora pentru a minimiza pericolele pentru sănătate și siguranță.

Abordarea bazată pe simțul realității.

Se vorbește mult despre “cultura sănătății și siguranței” și despre necesitatea aplicării unei abordări comune a riscurilor și a reducerii sarcinii birocrației. Acest lucru poate fi adevărat în anumite domenii, însă în cadrul lucrului în fabrică este vital să existe reguli adecvate, aplicate strict, pentru a vă asigura că angajatorii își iau serios responsabilitatea pentru siguranța lucrătorilor.

Deci, este o preocupare reală faptul că guvernul a grăbit trecerea prin parlament a unui amendament la Legea Întreprinderilor pentru a împiedica lucrătorii care au suferit vătămări și au fost implicați intr-un accident de muncă, bazându-se pe reglementările de siguranță să facă o cerere de despăgubire.

În cazul în care amendamentul va fi transpus în lege, victimele de drept ale accidentelor vor trebui din nou să se bazeze pe dovada neglijenței angajatorilor lor și vom reveni la un regim de siguranță pe stil victorian, caz în care va fi mult mai dificil să reușim în cazul unei acțiuni îndreptate împotriva unui angajator.

Contactează-ne și noi iți vom spune ce trebuie să faci și care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a obține despagubiri pentru un accident la locul de muncă.

Share this article

Contact

Contactați Osbornes

Sunati pentru a discuta cu un avocat roman chiar astazi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completati formularul online


  • Bună ziua, ma numesc Elena și am fost implicata într-un accident de mașină, eu pieton fiind și partea vătămată. Datorită celor de la Osbornes Law și în special doamnei Alexandra Culic am primit compensația pentru daunele cauzate.
   Va mulțumesc încă odată Osbornes Law și Alexandra Culic

   Elena

  • Am avut un accident in Anglia , am colaborat cu aceasta firma . O durat aproape 2 ani ce i drept dar sa rezolvt vina find a inculpatilor . Este o firma serioasa vo recomand cu incredere deplina .

   Raileanu A

  • Recomand cu incredere! Sunt o firma serioasa de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Diana A

  • Recomand cu incredere! Sunt cea mai serioasa firma de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Google Review

  • Avocati de incredere si bine pregatiti. Multumesc mult!

   Cristina C

  • Va recomand cu încredere aceasta firma deoarece ofera servicii prompte si foarte bune. Redirectioneaza solicitarile si pe alte domenii, gasind rezolvare problemelor.

   Google Review

  Studii de cazVIEW ALL

  1. injury at work
   26.10.2020

   Accident la locul de muncă soldat cu o...

   Echipa noastră a finalizat un caz de vătămare corporală al unui român care a suferit un accident...

   Read more
  2. Accident la locul de munca
   16.9.2020

   Accident la locul de muncă

   Clientul nostru a suferit numeroase fracturi la piciorul stâng care au necesitat intervenții chirurgicale. El lucra într-o cameră...

   Read more
  3. accidente in depozite
   18.9.2018

   Despăgubiri privind accidentele din depozite

   Solicitări de despăgubiri privind accidentele din depozite și ridicările de sarcini. Accidentele din depozite și cele legate...

   Read more
  4. Obligatiile angajatorului privind accidentele de munca
   10.8.2018

   Obligațiile angajatorului în cazul accidentelor de muncă

   Ce obligații au angajatorii din Anglia când angajează muncitori sezonieri și aceștia suferă un accident de muncă....

   Read more
  5. 11.6.2018

   Accidente fatale la locul de muncă

   Raportul privind accidentele fatale la locul de muncă în Anglia. Un articol nou de la BBC analizează accidentele fatale la...

   Read more

  VIEW ALL