Termenele limită pentru cererile de neglijență medicală

16 Sep 2020 | Maria Tiron
Termene pentru neglijenta medicala

Table of Contents

Ce termen ai pentru a depune o cerere pentru neglijență medicală.

Cererile de neglijență medicală sunt supuse unor termene limită stricte, care dacă sunt ratate, înseamnă că ați putea pierde oportunitatea de a vă urmări cazul pentru totdeauna. După ce mi-am început cariera ca specialist în neglijență pentru o firmă de avocatură ce se ocupa de vătămări corporale, am rămas cu o conștientizare accentuată a situațiilor în care un avocat poate greși și una dintre cele mai frecvent greșeli comise este aceea de a rata termenul limită.

Prin urmare, în cazul în care până și un expert juridic este expus la dezastrul care poate fi cauzat de calcularea greșită sau ratarea unui termen de prescripție, nu aș recomanda calcularea termenului de prescripție fără sfatul unui avocat specializat.

Legea care reglementează termenele de prescripție este prevăzută în Limitation Act 1980. Pe scurt, trebuie să emiteți un Formular de Cerere de Despăgubire la curte în termen de trei ani de la data neglijenței sau de la data la care ați luat cunoștință pentru prima dată de neglijența, oricare dintre acestea este mai târziu.

Calcularea termenului de prescripție este plină de complicații, de aceea este important să luați sfaturi juridice cât mai curând posibil, dacă doriți să faceți o cerere. Există reguli deosebit de complexe pentru evaluarea „datei luării cunoștinței” de neglijență.

În experiența mea, cei trei ani se pot evapora foarte repede, iar întârzierea crește riscul de a pierde dovezile vitale și amintirile se pierd, ceea ce ar putea submina acuratețea probelor pe care le oferiți avocaților. V-aș recomanda să vedeți în mod ideal un avocat în termen de cel mult 12-18 luni de la incident pentru a evita problemele care pot fi cauzate de întârziere și pentru a oferi cererii dumneavoastră cele mai bune șanse de succes.

Cererea este recunoscută de instanță ca fiind introdusă la data primirii Formularului de Cerere de Despăgubiri de către curte și nu la data emiterii formularului.

Există excepții în care termenul standard de 3 ani nu va rula până mai târziu, cea mai frecventă fiind:

  • În cazul în care persoana vătămată moare înainte de expirarea termenului de prescripție, cererea este păstrată pentru succesorii săi în conformitate cu secțiunea 1 din Law Reform (Miscellaneous Provisions) Act 1934. Termenul de prescripție este prelungit la trei ani de la data decesului sau data in care reprezentantul personal ia cunoștință de neglijenta, oricare dintre acestea este mai târziu.
  • Termenul de prescripție pentru orice cerere introdusă de un copil (definit ca cei sub vârsta de 18 ani) nu începe să curgă până la data in care împlinește 18 ani, ceea ce înseamnă în mod efectiv că are până la 21 de ani pentru a începe procedurile în instanță.
  • În cazul în care persoana care face cererea nu are capacitate mentală, nu există un termen pentru emiterea unei proceduri judecătorești. Evaluarea capacității nu este întotdeauna simplă și avocații trebuie să aibă grijă atunci când stabilesc dacă clientul lor nu are capacitatea de a lua propriile decizii sau nu.
  • Curtea are puterea de a permite emiterea proceselor în afara termenului de prescripție, dar acest lucru este rezervat cazurilor excepționale și există criterii foarte specifice stabilite de instanțe pentru a declanșa discreția Curții pentru a permite o cerere să continue în afara termenului.

Share this article

Contact

Contactați Osbornes pentru a înainta o cerere de neglijență medicală

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online






    • Bună ziua, ma numesc Elena și am fost implicata într-un accident de mașină, eu pieton fiind și partea vătămată. Datorită celor de la Osbornes Law și în special doamnei Alexandra Culic am primit compensația pentru daunele cauzate.
      Va mulțumesc încă odată Osbornes Law și Alexandra Culic

      Elena

    • Am avut un accident in Anglia , am colaborat cu aceasta firma . O durat aproape 2 ani ce i drept dar sa rezolvt vina find a inculpatilor . Este o firma serioasa vo recomand cu incredere deplina .

      Raileanu A

    • Recomand cu incredere! Sunt o firma serioasa de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

      Diana A

    • Recomand cu incredere! Sunt cea mai serioasa firma de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

      Google Review

    • Avocati de incredere si bine pregatiti. Multumesc mult!

      Cristina C

    • Va recomand cu încredere aceasta firma deoarece ofera servicii prompte si foarte bune. Redirectioneaza solicitarile si pe alte domenii, gasind rezolvare problemelor.

      Google Review

    Studii de cazVIEW ALL

    1. avocat specializat in neglijenta medicala
      2.10.2020

      Este necesar ca avocatul dumneavoastră în dosarul de...

      Majoritatea clienților care au un caz de neglijență medicală au trecut deja printr-o experiență profund supărătoare prin...

      Read more
    2. comunicare caz de neglijenta medicala
      16.9.2020

      Importanța comunicării în cazurile de neglijență...

      Nevoia de a fi înțeles este o necesitate, în special pentru doctorii sau asistenții medicali care au grijă...

      Read more
    3. compensatii neglijenta maternitate
      13.12.2018

      Compensații pentru neglijența în cazurile privind...

      Potrivit Oficiului Național de Audit al Regatului Unit, costurile suportate de NHS drept compensare a neglijenței medicale se...

      Read more
    4. 2.12.2018

      Intarzierile ambulantelor conduc la neglijenta

      Deși nu este un secret ca NHS este cronic subfinanțat și cu deficit de personal, devine clar că...

      Read more
    5. ingrijirea pacientilor prin nhs
      23.11.2018

      Datoria receptionistilor NHS si ingrijirea pacientilor in UK

      RECEPȚIONIȘTII NHS AU DATORIA DE A OFERI ÎNGRIJIRE PACIENȚILOR Acum opt ani, Michael Darnley, în vârstă...

      Read more
    6. 11.6.2018

      CQC constată întârzieri îndelungate la spitalele din...

      Un raport al inspectorilor de la comisia pentru calitate în asistența medicala și socială din Marea Britanie, Care Quality...

      Read more

    VIEW ALL