CQC constată întârzieri îndelungate la spitalele din Cornwall, care pun în pericol pacienții

11 Jun 2018 | Maria Tiron

Table of Contents

Un raport al inspectorilor de la comisia pentru calitate în asistența medicala și socială din Marea Britanie, Care Quality Commission (CQC), a dezvăluit că pacienții care au fost nevoiți să aștepte prea mult timp pentru tratament la spitalele administrate de Royal Cornwall Hospitals NHS Trust au suferit prejudicii. În două cazuri, pacienții au decedat din cauze cardiace după ce au suferit întârzieri în lista de așteptare pentru tratament. Trustul însuși a raportat că a fost foarte probabil ca aceste întârzieri să fi contribuit la decese.

În urma inspecției, CQC a recomandat ca Trustul să fie pus sub măsuri speciale, ceea ce înseamnă că vor fi luate măsuri pentru a transforma performanța spitalelor aflate sub conducerea sa. Spitalele sunt plasate sub măsuri speciale atunci când se consideră că nu oferă calitatea de îngrijire de care au nevoie și merită pacienții dar și când se consideră că conducerea existentă nu poate rezolva problemele pe cont propriu.

CQC a identificat eșecuri într-un număr de departamente, inclusiv cardiologie, maternitate și oftalmologie, și în special au fost exprimate îngrijorări în legătură cu numărul operațiilor anulate. Remarcat este faptul că nu mai puțin de șapte pacienți care sufereau de cancer au avut operatiile anulate în ziua operației în perioada ianuarie-mai 2017.

Sa constatat, de asemenea, că Trustul nu a acționat în baza raportului unui inspector judiciar din 2014, care a declarat că pacienții la chirurgie de urgență nu au fost tratați suficient de curând. Atunci când un inspector judiciar întocmește un raport în conformitate cu Regulamentul 28 al Regulamentului inspector judiciar (Anchete judiciare) din 2013, se așteaptă ca Trusturile să implementeze măsuri pentru a reduce orice riscuri au fost identificate.

Deosebit de îngrijorătoare sunt deficiențele identificate în ceea ce privește serviciile de maternitate ale Trustului. Inspectorii au constatat numere de moașe insuficiente pentru a oferi în orice moment niveluri adecvate de îngrijire și că moașele nu fuseseră furnizate cu instruire actualizată în suport vital neonatal. În plus, sa constatat că echipamentul pus la dispoziția moașelor era inadecvat pentru a gestiona urgențele obstetrice sau neonatale în comunitate.

După ce CQC a acordat clasificarea de ‘neadecvat’, inspectorul-șef a comentat că “pacienții au fost dezamăgiți, iar unii au fost expuși riscului” și că lipsurile identificate nu au fost cazuri izolate. Inspectorii au comentat totuși că personalul spitalului era ” plin de compasiune”.

Această poveste adaugă la preocuparea din ce în ce mai mare cu privire la presiunea asupra căreia se află Serviciul Național de Sănătate. O lipsă de resurse financiare, împreună cu gestionarea inadecvată de către funcționari, ceea ce în multe cazuri duce la îngrijire care nu corespunde standardelor pentru pacienții. Este de sperat, în cazul spitalelor Royal Cornwall, că plasarea acestora sub măsuri speciale va permite Trustului să efectueze îmbunătățirile în standardele de îngrijire atât de necesare.

In cadrul departamentului nostru ne pasă de modul în care sunteți tratat de profesioniștii din domeniul medical în spitale și în îngrijirea furnizorilor particulari de servicii de sănătate. Dacă credeți că îngrijirea primită de dvs. sau de o persoană apropiată a dvs. nu s-a conformat la standardele așteptate de la un profesionist rezonabil de competent, atunci vă rugăm să nu ezitați să ne contactați la 07809 343150/ 07718 571240 pentru a discuta cu un avocat specializat în cazuri de neglijența medicală.

Share this article

Contact