Accidente pe santiere de constructii

7 Sep 2018 | Maria Tiron
accidente pe santier

Table of Contents

Accidente pe șantiere de construcții

Muncitorii de pe șantierele de construcții se confruntă cu pericole fizice în fiecare zi la locul de muncă. De aceea există o multitudine de legi în domeniul sănătății și siguranței care impun angajatorilor și celor care controlează lucrările de construcție și șantierelor de construcție să evalueze riscurile tuturor operațiunilor de lucru, să se asigure că lucrătorii lor sunt instruiți corespunzător și dispun de echipamentul corect.

Accidentele uzuale din șantierele industriale includ alunecări și împiedicări, căderi de la schele și căderi de obiecte.

Actualul guvern reformează legea pentru a-i slăbi efectele în acest domeniu, dar, așa cum se întâmplă în prezent, există o șansă bună de a câștiga o solicitare de despăgubiri pentru un accident de muncă, cu excepția cazului în care a fost provocat doar de persoana vătămată.

Muncitori care lucrează în zone de risc.

În ciuda protecției legii, există mulți lucrători în construcții care sunt expuși unui risc deosebit și pot fi reticenți în a face revendicări pentru leziunile suferite. Cei mai expuși riscului tind să fie lucrători “ocazionali” care sunt înregistrați ca lucrători independenți în cadrul Schemei de Construcții Industriale a Guvernului.

Pot exista până la 1 milion de lucrători ocazionali cu statut de lucrători independenți în Regatul Unit. Cei mai mulți dintre ei nu sunt cu adevărat lucrători independenți, ci sunt descriși ca atare pentru a li se permite să fie angajați adesea de către agenții, fără plăți către serviciile naționale de asigurări și cu drepturi reduse în privința siguranței muncii.

Solicitări pentru șantierele de construcții din Londra.

În sectorul șantierelor marilor construcții din Londra, aproape 40% dintre lucrători sunt imigranți. Bulgarii și românii se bucură acum de aceeași libertate de mișcare ca și lucrătorii din alte state ale Uniunii Europene, astfel încât aceștia pot lucra oficial aici ca lucrători în construcții “angajați cu contract” sau ca “lucrători independenți”.

Mulți dintre clienții noștri din industria construcțiilor lucrează cu statut de lucrători independenți și suntem încă în măsură să susținem solicitări de compensații cu succes pentru aproape toate aceste cazuri. Acest lucru se datorează faptului că, în multe cazuri, putem demonstra că relația este, în realitate, o relație angajator-angajat și, în orice caz, există în continuare obligații legate de sănătate și siguranță datorate lucrătorilor independenți. Dacă un lucrător care desfășoară o activitate independentă este rănit din cauza neglijenței unui alt lucrător sau a unei organizații, acesta va fi în continuare în măsură să înainteze o reclamație.

Cum se face o solicitare de vătămare.

Unii lucrători din șantierele de construcții sunt reticenți în a înainta o solicitare de despăgubiri deoarece își pot pierde locul de muncă. În realitate, majoritatea oricum nu sunt ținuți la lucru în continuare dacă nu sunt în măsură să lucreze ca urmare a vătămărilor, deoarece statutul lor de lucrători independenți înseamnă că nu sunt eligibili pentru concediu medical sau plăți în caz de boală. Pentru salariații angajați cu contract deplin de muncă, aceștia ar putea să înainteze și o altă solicitare de despăgubire, în cazul în care angajatorul i-a demis din cauza faptului că nu erau la lucru, ci erau în concediu medical.

Angajatorul este obligat prin lege să aibă asigurare de răspundere civilă pentru accidentele de muncă și, în practică, cererea este tratată și plătită de asigurători, iar angajatorul acceptă acest lucru. Deci, este rar pentru angajator să vrea să adopte orice fel de acțiune împotriva angajatului.

Un alt motiv pentru care un muncitor constructor imigrant ar putea să renunțe la o solicitare este din cauza problemelor legate de statutul de imigrant. De obicei, putem oferi consiliere și în privința acestor aspecte, iar cele mai multe solicitări vor avea succes. Vă rugăm să ne contactați gratuit, fără nici o obligație pentru consiliere cu privire la o cerere de vătămare corporală.

Datorită naturii lucrărilor pentru cei care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor, există un risc crescut de a suferi o vătămare a capului după un accident. Aflați mai multe despre experiența noastră în privința solicitărilor de compensații după vătămări grave la nivelul capului.

Studiu de caz recent.

Dl. C a lucrat pentru o companie de închiriere de utilaje. Conducea un camion cu platformă joasă la un șantier de construcții și descărca vehiculele prin spate. Era un camion autobasculant și două excavatoare, toate prinse între ele. Roțile erau încărcate cu noroi. În timp ce dădea cu spatele unul dintre excavatoarele de pe platforma camionului, anvelopele nu au putut să mențină aderența pe suprafața unde se afla platforma și a alunecat în lateral, răsturnându-se complet.

Cazul legal împotriva lor a fost bazat pe faptul că era previzibil ca anvelopele vehiculelor să fie acoperite cu noroi deoarece au fost folosite pe șantiere de construcții, iar angajatorii ar fi trebuit să se asigure că în camion există o cantitate de nisip și o lopată sau că s-au făcut aranjamente cu antreprenorii principali de la locației pentru ca roțile să fie curățate cu apă la sosirea pe șantier.

Dl. C a avut norocul de a scăpa numai cu o fractură la gleznă. Fractura a necesitat intervenție chirurgicală, dar recuperarea a mers bine și s-a întors la serviciu în șase săptămâni.

Angajatorii au negat răspunderea și au fost demarate proceduri judiciare, însă asigurătorii lor au beneficiat de consiliere din partea avocatului pledant după care au acceptat să soluționeze cererea. Au admis apoi răspunderea, iar cauza a fost soluționată oferind despăgubiri de 8.000 GBP, plus costurile legale.

Citește un alt caz unde un lucrător român a primit despăgubiri pentru un accident în construcții în valoare de 100.000 GBP aici.

Dacă lucrați sau ați lucrat în construcții și ați suferit o vătămare cauzată de un accident de muncă, contactați echipa de avocați specialiști care vă poate oferi consiliere dacă sunteți sau nu eligibil să faceți o cerere de compensare ca urmare a accidentelor.

Share this article

Contact

Contactați Osbornes pentru a discuta cu un avocat român în cazul unui accident pe șantier

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online






    Alte articoleVIEW ALL

    1. Accident în construcții
      9.12.2022

      Caz încheiat cu succes pentru un client ce...

      Domnul M, cetăţean român, a venit în Marea Britanie şi a început să lucreze în industria construcţiilor...

      Read more
    2. Despagubiri amputare picior
      14.1.2022

      Despăgubire Accident la locul de muncă

      Accident la locul de muncă – compensație de £4,75 milioane Domnul S trecea prin curtea interioară de la locul de muncă...

      Read more
    3. london construction site
      18.8.2021

      Accident pe șantier – echipamente de lucru periculoase și...

      Accident pe santier din cauza echipamentelor de lucru periculoase si defecte. Domnul C, un tânăr cetățean româ...

      Read more
    4. Accident la locul de munca
      16.9.2020

      Accident la locul de muncă

      Clientul nostru a suferit numeroase fracturi la piciorul stâng care au necesitat intervenții chirurgicale. El lucra într-o cameră...

      Read more
    5. Accidente mortale
      22.10.2018

      Avocati pentru accidente mortale

      Obțineți consiliere cu privire la accidente mortale de la avocați și juriști români calificați....

      Read more
    6. accidente in depozite
      18.9.2018

      Despăgubiri privind accidentele din depozite

      Solicitări de despăgubiri privind accidentele din depozite și ridicările de sarcini. Accidentele din depozite și cele legate...

      Read more
    7. Accidente de munca in fabrici
      30.8.2018

      Despăgubiri pentru accidente de muncă în fabricile...

      Solicitări privind despăgubiri pentru accidente de muncă în fabrici pe teritoriul Angliei. Industria prelucrătoare ocupă 10% din forț...

      Read more
    8. 11.6.2018

      Accidente fatale la locul de muncă

      Raportul privind accidentele fatale la locul de muncă în Anglia. Un articol nou de la BBC analizează accidentele fatale la...

      Read more
    9. 2.3.2016

      Accidentele cu scara si caderile de la inaltime

      Caderile de la inaltime reprezinta cea mai frecventa cauza de deces la locul de munca si unul dintre cele mai...

      Read more

    VIEW ALL