Avocati pentru accidente mortale

22 Oct 2018 | Maria Tiron
Accidente mortale

Table of Contents

Obțineți consiliere cu privire la accidente mortale de la avocați și juriști români calificați.

Un accident mortal poate lăsa în urmă o familie devastată. Nicio sumă de bani nu le poate compensa în mod corespunzător pierderea și, într-o astfel de perioadă încărcată de emoții, ideea unei cereri de despăgubire poate să nu fie prima luată în considerație.

De ce să luați în considerare o solicitare de compensare pentru un accident mortal?

Ajutorul avocaților specializați poate, totuși, cel puțin să ușureze povara financiară care adesea urmează după moartea unei persoane dragi și poate ajuta la începerea reconstruirii vieților celor care au fost dependenți financiar de persoana decedată.

A face o solicitare de compensare pentru un accident mortal într-un un moment extrem de încărcat de emoții nu va fi, evident, primul lucru la care cei dragi se gândesc sau chiar nu se gândesc deloc. Dar, în multe cazuri, despăgubirea va fi esențială din punct de vedere financiar pentru ca familia să se poată descurca după deces și vom încerca să înțelegem nevoile familiei și să asigurăm o plată intermediară timpurie acolo unde este posibil și dacă nu există o asigurare în caz de accidente.

Admiterea răspunderii și obținerea unei plăți intermediare.

Plățile intermediare vor fi convenite cu ușurință de către asigurătorii acuzaților dacă învinuiții își asumă răspunderea și vor accepta răspunderea atunci când cazul este clar și există dovezi convingătoare că asiguratul lor a fost neglijent și a cauzat accidentul. Dar, din păcate, dovezile sunt rareori atât de clare și din cauza sumelor de bani aflate în discuție, în multe cazuri de accidente mortale, asigurătorii vor lupta cel mai probabil împotriva solicitării în cazul în care consideră că există o șansă de a evita răspunderea sau de a obține o repartizare a răspunderii.

Repartizarea răspunderii în cazul accidentelor mortale.

O repartizare a răspunderii apare atunci când vina se extinde la mai multe părți, de exemplu acuzatul, al doilea acuzat și, eventual, reclamantul. De exemplu, dacă un pasager dintr-o mașină este rănit letal atunci când mașina se ciocnește cu un camion, revendicarea poate fi adresată asigurătorilor camionului și mașinii, ambii putând să se învinuiască în timp ce susțin că pasagerul decedat era parțial de vină pentru că nu purta o centură de siguranță. În acest scenariu, o plată intermediară ar fi probabilă deoarece este clar că va exista o anumită răspundere din partea celor doi conducători auto și orice “neglijență contributivă” va presupune o reducere procentuală (25% sau 15% în funcție de faptul că purtarea unei centuri de siguranță ar fi făcut o diferență reală în acest caz particular).

Pentru a lua un alt exemplu, în cazul în care un lucrător, dacă a fost rănit mortal într-un accident pe un șantier de construcții atunci când cade de pe o scara nesecurizată la o schelă, răspunderea va trebui să fie dovedită, prin probe, împotriva principalilor contractanți sau subcontractanți ai șantierului responsabili pentru schele. Aceștia, la rândul lor, pot invoca o altă posibilitate și pot pretinde că a existat neglijență din partea decedatului pentru că nu s-a asigurat că scara a fost legată sau conectată în mod corespunzător.

Dovezile vor fi de obicei disponibile deja în aceste cazuri, deoarece poliția și, în unele cazuri, Autoritatea pentru Sănătate și Securitate au efectuat investigații detaliate. Vom prezenta propriul nostru martor ocular și dovezi de specialitate, dacă este necesar, iar acest lucru poate include dovezi de la experți în reconstrucție a accidentelor.

Efectuarea unei anchete pentru a stabili cauza morții.

În cazuri de moarte subită, violentă sau inexplicabilă, va exista și o anchetă a unui medic legist. Un medic legist este un medic sau un avocat (deseori având ambele pregătiri) numit de consiliul local pentru a investiga decesele dintr-o anumită zonă. Ancheta este o audiere destinată stabilirii faptelor, organizată de către medicul legist, pentru a investiga circumstanțele care au stat la baza decesului. Legistul nu va aloca culpa (acesta este rolul care îi revine instanței penale și instanței civile), dar va încerca să stabilească o cauză a morții. Acesta are o libertate considerabilă în ceea ce privește dovezile pe care le admite și chestionarea martorilor, însă reprezentanții familiei vor avea de obicei dreptul să pună întrebări martorilor în numele lor. Legistul va transmite un verdict folosind o formulă comună de enunțare, cum ar fi: moarte din cauze naturale, moartea accidentală, boala industrială și, dacă cazul este mai complicat, va da un verdict descriptiv.

Familia îndoliată cel mai adesea va dori să asiste și să fie reprezentată în cadrul anchetei medicului legist. Avocatul Stuart Kightley, împreună cu echipa de avocați români de la Osbornes, are experiență în a participa la anchete și va sta la dispoziția familiei să discute acțiunile specifice fiecărui caz cu membrii acesteia. Finanțarea pentru anchete nu este acoperită de contractele de tip „Nicio plată fără rezultate” dar este posibil să existe acoperire în cadrul unei polițe de asigurare a cheltuielilor de judecată.

Din punctul de vedere al răspunderii în acțiunea civilă, este foarte util ca avocatul familiei să participe la anchetă, deoarece va fi o ocazie de a examina îndeaproape probele poliției, de a evalua și de a chestiona martorii. În mod obișnuit, pârâtul va fi reprezentat, astfel încât și reprezentanții acestuia vor putea să evalueze punctele forte și punctele slabe ale acțiunii civile.

Solicitări de compensare pentru persoane dependente și accidente mortale.

Cazurile care presupun accidente mortale pot fi complicate, iar legea din acest domeniu evoluează treptat, dar nu recunoaște întotdeauna trauma și dificultățile financiare cauzate de moartea unui membru al familiei.

De exemplu, există o sumă fixă legală (de 11.800 lire sterline) pentru deces care este plătită de persoana care a cauzat decesul (sau de către asigurătorul său), dar numai unor categorii fixe de solicitanți, incluzând soții, soțiile și copiii.

Copiii unui părinte decedat, părinții unui adult decedat și rudele mai îndepărtate nu au în prezent dreptul de a recupera despăgubiri, indiferent cât de apropiată era în realitate relația lor era cu decedatul.

Comisia juridică a recomandat reforma în acest domeniu și, cu toate că ultimul guvern a luat în considerare lărgirea categoriei de reclamanți, nu a continuat să modifice legea.

Osbornes Solicitors susține activitatea Asociației avocaților specializați în vătămări corporale și de alte tipuri, în a interveni pe lângă guvern pentru a actualiza legislația din domeniul solicitărilor privind accidentelor mortale. Nivelul compensației pentru familie in caz de deces este mult prea mic, și, practic, este mai „ieftin” atunci când survine un „omor prin neglijență“ decât atunci când apare o rănire, în cele mai multe cazuri.

Alocarea compensației pentru daunele provocate de deces, este adevărat, se face către proprietățile care vor constitui moștenirea celui decedat, deci nu vor fi alocate neapărat celor care au nevoie de bani, dar argumentul că este o “moștenire neașteptată” pentru membrii familiei este unul deplasat, și, chiar dacă cel decedat nu are rude apropiate, de acest fapt nu ar trebui să beneficieze de inculpatul care i-a provocat moartea.

O plată substanțială ar constitui un minim argument privind seriozitatea cu care societatea noastră tratează uciderea prin neglijență a unei alte persoane. Cel puțin, Guvernul ar trebui să se asigure că suma fixă este în mod automat actualizată anual conform inflației.

Cineva care era dependent financiar de decedat poate avea dreptul să recupereze daunele pentru pierderea acestei dependențe.

Clasa de persoane îndreptățite să facă o solicitare de despăgubire pentru situații de dependență este mai amplă decât cea acordată drept compensație pentru deces și include foștii soți și partenerii civili, dar în toate cazurile dependența trebuie dovedită prin dovezi. Astfel, într-un caz simplu, decedatul ar fi putut să fie soțul, iar el și soția sa au lucrat atât ca angajați cu normă întreagă, cât și plătiți lunar pe baza plăților aferente impozitării la sursă a venitului. Nu aveau copii. “Dependența” se calculează prin elaborarea venitului lor net comun, deducând o parte care să reprezinte banii pe care i-ar fi cheltuit pentru el însuși și apoi deducând câștigurile nete ale soției. Rezultatul reprezintă partea din venitul comun cu care decedatul a contribuit la veniturile soțului / soției. Viitoarea dependență devine mai complicată și implică proiectele și planurile de evoluție ale carierei decedatului. Planurile de pensionare și speranța de viață pot fi, de asemenea, relevante.

Pe lângă pierderea venitului decedatului, pot apărea și pierderi de servicii, cum ar fi lucrările din gospodărie, de grădinărit, îmbunătățiri realizate în regie proprie, etc. care trebuie dovedite, cuantificate și revendicate.

În cazul în care există copii aflați în întreținere, sunt necesare calcule și proiecții diferite și vor exista solicitări pentru pierderea serviciilor părintești și, probabil, costurile îngrijirii private pentru copii, precum și pentru pierderea dependenței financiare.

Un studiu de caz recent cu privire la accidente mortale.

Am acționat în numele și pentru văduva și fiica unui om rănit într-un accident rutier. Partenerul Osbornes, Stuart Kightley, le-a reprezentat la ancheta medicului legist, iar contactul cu un martor a asigurat dovezile necesare pentru a dovedi cauza de răspundere împotriva șoferului mașinii implicate în coliziune, iar răspunderea a fost convenită după negociere, asigurătorii acceptând majoritatea răspunderii. Cererea de despăgubire conținea două elemente principale: ceea ce avocații numesc solicitarea conform Legii privind reforma legislativă și solicitarea conform Legii privind accidentele mortale.

Solicitarea conform Legii privind reforma legislativă acoperă elementul legat de durere și suferință, care este neglijabil în cazurile în care decedatul moare foarte curând după accident, plus cheltuielile de înmormântare. În acest caz, cheltuielile de înmormântare au inclus repatrierea corpului în India și desfășurarea unei ceremonii funerare acolo. Partea principală a revendicării, în conformitate cu Legea privind accidentele mortale din 1976, făcea referire la deces, la pierderea de dependență și la pierderea de servicii. Compensația pentru familie a fost stabilită la 11.800 GBP, care urmează să fie împărțită între soțul supraviețuitor și copil.

Pierderea solicitării de dependență financiară a avut la bază faptul că, deși soțul și soția aveau același loc de muncă, precum lucrătorii într-un azil (de fapt, soția era cea mai în vârstă dintre cei doi), soțul a lucrat schimburi de noapte pentru a câștiga mai mulți bani; astfel încât suma dependenței a fost calculată prin însumarea veniturilor nete, deducerea unei indemnizații pentru “cheltuieli proprii” și deducerea veniturilor soției după aceasta. Suma rezultată (aproximativ 8.000 GBP pe an, net) a fost proiectată înainte de pensionare. Pentru fiică, starea de dependență a fost calculată până la vârsta de 21 de ani, pe motiv că este probabil că va frecventa universitatea și va fi dependentă financiar până la absolvire.

Motivul pentru care decedatul lucra noaptea era pentru că cuplul avea un copil și împărțea îngrijirea copilului tot timpul cu soția care lucra în timpul zilei. Cererea de dependență a inclus pierderea serviciilor de îngrijire a copilului din partea părintelui decedat. Mama s-a bazat pe ajutorul familiei și al prietenilor să se îngrijească de fiica sa după accident și am obținut probe cu martori de la ei pentru a dovedi amploarea îngrijirilor de copil neremunerate care au fost furnizate; pierderea revendicată reprezenta valoarea acelor cheltuieli pentru îngrijirea copilului. Suma a fost ridicată în anii preșcolari, apoi s-a redus considerabil după terminarea școlii până când nu a mai avut nevoie de îngrijire. A existat, de asemenea, o sumă forfetară pentru pierderea “serviciilor părintești” pentru a reflecta iubirea și afecțiunea pe care numai un părinte le poate oferi.

Cazul a fost finalizat printr-un acord financiar pentru aproximativ 275.000 GBP.

 

Share this article

Contact

Contactați Osbornes în cazul unui accident mortal

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online






    • Bună ziua, ma numesc Elena și am fost implicata într-un accident de mașină, eu pieton fiind și partea vătămată. Datorită celor de la Osbornes Law și în special doamnei Alexandra Culic am primit compensația pentru daunele cauzate.
      Va mulțumesc încă odată Osbornes Law și Alexandra Culic

      Elena

    • Am avut un accident in Anglia , am colaborat cu aceasta firma . O durat aproape 2 ani ce i drept dar sa rezolvt vina find a inculpatilor . Este o firma serioasa vo recomand cu incredere deplina .

      Raileanu A

    • Recomand cu incredere! Sunt o firma serioasa de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

      Diana A

    • Recomand cu incredere! Sunt cea mai serioasa firma de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

      Google Review

    • Avocati de incredere si bine pregatiti. Multumesc mult!

      Cristina C

    • Va recomand cu încredere aceasta firma deoarece ofera servicii prompte si foarte bune. Redirectioneaza solicitarile si pe alte domenii, gasind rezolvare problemelor.

      Google Review

    Studii de cazVIEW ALL

    1. utilaj in agricultura
      27.3.2024

      Siguranța la locul de muncă în agricultură

      Siguranța în agricultură Munca în agricultură are în general cea mai mare rată de decese și răniri comparat...

      Read more
    2. biciclistă accidentata de o masina obtine despăgubiri
      20.12.2023

      Despăgubire de 65.000 GBP pentru o biciclistă lovită...

      Megan Lambert, consilier juridic specializat în vătămări corporale, a obținut recent o despăgubire de aproximativ 65.000...

      Read more
    3. accident pe trecerea de pietoni
      4.12.2023

      Cetățean polonez implicat într-un incident pe o...

      Clientul nostru a fost un cetățean polonez fără adăpost, în vârstă de 68 de ani, care a...

      Read more
    4. incident cu un scuter
      23.11.2023

      Incident cu un scuter

      Siobhan McIvor, partener în cadrul Osbornes Law, a soluționat un caz la o întâlnire de stabilire a valorii...

      Read more
    5. muncitor accidentat de un stivuitor la servicu
      17.11.2023

      Muncitor dintr-o fabrică obține o despăgubire...

      Stivuitoarele sunt o cauză comună a accidentelor de muncă din cauza erorii umane a conducătorului de stivuitor și a...

      Read more
    6. pieton lovit de masina
      15.11.2023

      Pieton lovit de o mașină când...

      La Osbornes Law știm că cea mai bună modalitate de a obține o despăgubire cu valoare ridicată pentru...

      Read more
    7. Despagubiri accident la sala de sport
      27.7.2023

      Rănirea cu o greutate la sala de...

      Clienta noastră stătea lângă suportul de greutăți la o sală de sport. Suportul pentru greutăți avea...

      Read more
    8. accident de ciclism cu o masina cu usa deshisa
      4.7.2023

      Accident de ciclism

      Megan Lambert a soluționat recent o cerere de despăgubiri pentru un biciclist rănit, în valoare de 12.000 de...

      Read more
    9. Serco Masina de gunoi
      29.6.2023

      Serco amendata cu £240.000 după ce un bărbat...

      Health & Safety Executive (Executivului pentru Sănătate și Siguranță la muncă) a amendat firma Serco cu £240.000 pentru un...

      Read more
    10. Accident biciclistă cu o mașină
      26.6.2023

      Despăgubire de peste 70.000 de lire sterline pentru...

      L.S, avocat asociat  de la Osbornes Law, a soluționat o cerere de despăgubire de peste 70.000 de lire...

      Read more
    11. Accident masina cu pietoni
      23.6.2023

      Compensație de 1.75 milioane de lire sterlire în...

      Kate Milton, Asociat Senior si Maria Tiron, Asociat la Osbornes Law, au acționat în numele unei doamne cetățean...

      Read more
    12. Caine pe strazi noaptea
      20.6.2023

      Despăgubiri pentru un atac neprovocat de câ...

      Reclamanta își plimba cei doi câini în lesa, noaptea târziu, aproape de casa ei. În timp ce mergeau,...

      Read more
    13. Accident de motocicletă
      14.6.2023

      Accident de motocicletă – Despăgubiri de peste 3 milioane...

      Accident de motocicletă produce vătămări care pot schimba viața. K.M, asociat principal la Osbornes Law...

      Read more
    14. Munca în depozit obligatiile angajatorului
      2.5.2023

      Obligația legală a angajatorilor de a proteja...

      Munca în depozit. Au existat o serie de cazuri recente în mass-media cu privire la problemele de siguranță în cazul...

      Read more
    15. Accident la locul de munca
      20.4.2023

      Accident la locul de muncă soluționat la...

      Sophie Davies, avocat specializat în cereri pentru vătămări corporale în cadrul firmei Osbornes Law, a reprezentat recent...

      Read more
    16. cadru medical accident de bicicleta si despagubiri
      22.3.2023

      Cadru medical NHS – victimă a unui accident grav...

      Av. asociat Laura Swaine din cadrul firmei Osbornes Law a obținut o despăgubire de 6 cifre pentru o reclamantă...

      Read more
    17. accident de ciclism
      13.3.2023

      Un accident de ciclism a cauzat leziuni majore...

      Kate Milton, Avocat Asociat Senior din cadrul firmei Osbornes Law, a soluționat o cerere de despăgubiri pentru un...

      Read more
    18. despagubiri eroare medicala
      11.1.2023

      Transplant de rinichi – eroare medicală din partea Royal...

      Osbornes a ajuns la o înțelegere în numele unui client ce a inițiat o acțiune împotriva  NHS...

      Read more
    19. Accident în construcții
      9.12.2022

      Caz încheiat cu succes pentru un client ce...

      Domnul M, cetăţean român, a venit în Marea Britanie şi a început să lucreze în industria construcţiilor...

      Read more
    20. Leziune grava la nastere
      6.9.2022

      Dreptate pentru clienta care a suferit leziuni grave...

      Echipa de neglijență medicală din cadrul firmei Osbornes Law a negociat recent soluționarea unui caz în care clienta noastră...

      Read more
    21. Nastere Necorespunzatoare
      23.8.2022

      Un caz legat de o naștere  necorespunză...

      Informații generale Clienta noastră, J, a rămas însărcinată în octombrie 2015 și a luat decizia dificilă de a...

      Read more
    22. negliejența medicală sau erori medicale
      5.8.2022

      Neglijența medicală sau erori medicale privind siguranț...

      HSIB (Healthcare Safety Investigation Branch – Departamentul de investigații privind siguranța în sistemul de sănătate) este o...

      Read more
    23. Accidente rutiere petrcute în vacanță în Europa
      25.7.2022

      Cum să faceți o solicitare de despă...

      Dacă ați fost implicat într-un accident rutier într-un stat din Uniunea Europeană, este posibil să aveți dreptul să...

      Read more
    24. Accident la bordul unui avion
      12.7.2022

      Cum să faceți o cerere pentru accidente...

      Dacă ați fost rănit în timpul călătoriei în străinătate, este posibil să puteți...

      Read more

    VIEW ALL