Caz încheiat cu succes pentru un client ce a suferit un accident în construcții

9 Dec 2022 | Maria Tiron
Accident în construcții

Table of Contents

Domnul M, cetăţean român, a venit în Marea Britanie şi a început să lucreze în industria construcţiilor ca fixer mate. În martie 2019, el lucra pe un șantier situat în Aldgate, Londra și îi ajuta pe cei angajați să monteze panouri în exteriorul clădirii.

Echipamentul folosit de client și echipa sa a fost un Minifor TR 125 SY cu frânghie sintetică și înălțime de ridicare nelimitată cu telecomandă.

Pe măsură ce clientul opera Minifor-ul și încărcătura era ridicată la etajul 12 al clădirii unde se afla dânsul, alți colegi de echipă se aflau la alte niveluri, ghidând manual panoul pe măsură ce era ridicat, departe de clădire, pentru a evita ca acesta să se lovească de clîdire și deteriora. Când panoul a ajuns la clientul nostru, acesta a ținut partea lui superioară cu mâna stângă pentru a evita să lovească șina NIKO și să spargă panoul. Își folosea mâna dreaptă pentru a manevra Minifor-ul cu telecomanda. Semnalul nu a ajuns la Minifor în timp ce opera telecomanda și acest lucru a făcut ca mâna lui stângă să fie prinsă între panoul pe care îl ținea și șina NIKO.

Domnul M a suferit o amputare parțială a degetului inelar stâng. El a instruit firma de avocatură Osbornes să depună o cerere pentru vătămare corporală ca urmare a accidentului său la locul de muncă.

Acuzațiile noastre s-au concentrat pe sistemul nesigur de lucru implementat de pârât, lipsa de instruire a domnului M și neinspectarea echipamentului de lucru, în special a Minifor-uluil și a telecomenzii acestuia.

Vârful degetului clientului nostru era sensibil la atingere ușoară. Avea dificultati in a îndoi degetul inelar stâng atunci cand încerca să stranga pumnul, nu putea ridica nimic greu și degetul era amorțit. Osbornes a obținut rapoarte medicale pentru vătămarea suferită ce au susținul faptul că, clientul nostru a avut nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a-și îndepărta unghia anormală și, în același timp, pentru a elimina patul unghiei, prevenind creșterea acesteia.

Osbornes a dovedit că domnul M a fost profund afectat de aspectul estetic al mâinii sale stângi și are nevoie de deget protetic de aceeasi culoare cu degetului său inelar drept, precum și degetare de protecție din carbon personalizate pentru a le purta la locul de muncă în viitor sau atunci când va efectua activități fizice acasă, precum grădinărit.

Munca domnului M a fost afectată ca urmare a rănilor suferite. În noiembrie 2019, a încercat să se întoarcă la locul de muncă ca fixer mate, dar nu a reușit să își mențină locul de muncă din cauza vătămărilor provocate de accident. S-a întors în România pentru o perioadă scurtă de timp și a lucrat cu jumîtate de normă, făcând doar mici lucrări ca zugrav.

Ulterior, și-a asigurat un loc de muncă în Germania ca zugrav, timp de aproximativ 5 luni. S-a bazat în principal pe mâna dreaptă și i s-au părut foarte incomode și dureroase multe aspecte ale lucrării, inclusiv vopsirea tavanelor și munca la tencuieli.

Osbornes a reușit să demonstreze că domnul M va rămâne dezavantajat pe piața muncii.

Pârâtul a făcut o ofertă chiar la început în valoare de £6.000. Aceasta ofertă fost respinsă și câteva luni mai târziu, pârâtul a înaintat o altă ofertă, în valoare de £25.000, într-o altă încercare de a-l convinge pe dl M să medieze situația. Domnul M a urmat sfatul nostru și a respins oferta.

La o întâlnire comună de soluționare a cazului, în primăvara anului 2022, părțile au ajuns la un acord pentru soluționarea cazului la o sumă semnificativă de £100.000.  Acest lucru reflectă importanța de a nu grăbi discuțiile de soluționare, de a evita soluționarea sub valoarea corectă a cazurilor atunci când dovezile nu au fost încă finalizate, astfel încât să susțină fiecare aspect al cererii de compensație.

Domnul M a fost foarte mulțumit de rezultat. El a fost reprezentat de Maria Tiron, Avocat Asociat. Maria are un mare interes în a-i reprezenta pe cei care au suferit accidente în industria construcțiilor și are o înțelegere profundă a impactului pe care îl pot avea astfel de accidentări asupra celor care doresc să se întoarcă la munca în construcții.

Share this article

Contact

Contactați echipa de avocați din cadrul Osbornes în cazul unui accident în construcții

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online


  Alte articoleVIEW ALL

  1. Leziune ortopedică gravă
   18.2.2022

   Leziune ortopedică gravă pentru care s-a primit o...

   Clientul nostru în vârstă de 25 de ani era pasager într-o camionetă de serviciu, când aceasta a fost lovită...

   Read more
  2. Despagubiri amputare picior
   14.1.2022

   Despăgubire Accident la locul de muncă

   Accident la locul de muncă – compensație de £4,75 milioane Domnul S trecea prin curtea interioară de la locul de muncă...

   Read more
  3. Compensatie accident podea uda la scoala
   20.12.2021

   Compensatie in valoare de 270.000 de lire sterline pentru...

   Osbornes Law a obtinut o compensatie in valoare de 270.000 lire sterline pentru o clienta care a alunecat pe podeaua udă...

   Read more
  4. Compensatie amputare picior
   2.12.2021

   Compensatie de sase cifre pentru o amputare de...

   Domnul N, un cetățean român în vârstă de 30 de ani, a venit în Marea Britanie pentru a...

   Read more

  VIEW ALL