Accidente la locul de muncă și despăgubiri

Află tot ce trebuie să știi despre orice accident petrecut la locul de muncă în UK

Dacă ai suferit un accident de muncă în Londra sau în celelalte zone ale Angliei și ai nevoie de un avocat specializat pentru accidente de muncă, apelează cu încredere la un avocat pe accidente de muncă și obține compensații justificate pentru accidentul pricinuit.

Contact us

Contact

Există un spectru larg de cereri de vătămare la locul de muncă, de la accidente pe șantier, în depozite și în agricultură, până la leziuni rezultate din activități repetitive, expunere la azbest etc.

Un angajator este obligat să evalueze riscul de vătămare la locul de muncă și să ia toate măsurile rezonabile pentru a minimiza acel risc. Dacă evaluările nu sunt efectuate sau sunt inadecvate, de obicei angajatorul va fi responsabil pentru orice accident de muncă și da, accidentul de muncă se plătește în funcție de gravitatea acestuia și poate include cheltuieli cauzate de accident sau alte despăgubiri materiale.

Cu toate că există legislații în materie de siguranță și sănătate la locul de muncă, mulți angajatori încă ignoră pericolele la locul de muncă sau îndatoririle pe care le au.

În ultimii câțiva ani s-a înregistrat o creștere a plângerilor formulate de către muncitorii străini împotriva angajatorilor lor. Acest fapt demonstrează că din ce în ce mai multe persoane vin să lucreze în Marea Britanie sau că muncitorii străini devin mai conștienți de drepturile lor sau alte probleme la locul de muncă în UK pe care le pot avea.

O persoană care a suferit o vătămare corporală catastrofală ar trebui să solicite ajutorul unor avocați specializați în astfel de cazuri complexe și dacă cauți o firmă de avocatură pentru accidente la locul de muncă noi te putem ajuta să începi demersurile pentru a obține despăgubiri.

Dacă ați fost accidentat la locul de muncă, acestea sunt câteva sfaturi generale pe care să le urmați:

 • Solicitați de urgență asistență medicală și asigurați-vă că evidența medicală arată că incidentul s-a petrecut la locul de muncă
 • Raportați accidentul la supervizorul dumneavoastră și completați formularul de accidente
 • Notați numele martorilor și, dacă puteți, faceți poze locului unde s-a întâmplat accidentul cât și a zonei lezate
 • Tineți evideța tratamentului pe care îl urmați, a investigațiilor și a oricăror alte cheltuieli cauzate de accident

Atunci când este vorba de o vătămare foarte gravă, adesea vor exista consecințe ireversibile care schimbă dramatic viața unei persoane, cum ar fi paralizia, leziunile cerebrale severe, amputațiile, arsurile grave sau chiar decesul.

Oricare ar fi vătămarea este esențial să fie instruită o firmă de avocatură acreditată de APIL și cu reputație în domediu, care are un departament dedicat soluționării cazurilor complexe. Este important ca avocatul dumneavoastră să înțeleagă natura prejudiciului și necesitatea unei finanțări adecvate.

Clienții răniți grav au adesea nevoie de tratament pe termen lung și poate exista o perioadă semnificativă de ajustare atât pentru clienții noștri, cât și pentru familiile lor. Majoritatea clienților necesită aparatură medicală sau adaptări ale locuinței, pachete de îngrijire și asistență și plăți în avans pentru a atenua greutățile financiare și pentru a finanța un regim de îngrijire privat.

În cât timp se declară accidentul de muncă?

De regulă, accidentul de muncă se declară cât mai repede posibil, în ziua respectivă sau imediat după accident care a avut loc. În cele mai multe cazuri responsabilitatea le rămăne persoanelor accidentate să raporteze accidentul.

Mai jos am detaliat, cu mai multe informații, pașii pe care trebuie să îi urmați și vă pot ajuta în cazul în care ați suferit un accident la locul de muncă în UK.

Responsabilitatea de a raporta un accident la locul de muncă.

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care clienții o au e cea referitoare la persoana responsabilă pentru raportarea accidentelor la locul de muncă.

In rândurile de mai jos, gasiți opinia unui avocat cu privire la modul în care puteți raporta un accident la locul de muncă:

 1. Raportați accidentul colegilor dumneavoastră.

Dacă lucrați singur în momentul accidentului de muncă, asigurați-vă că restul colegilor dumneavoastră sunt informați despre incident. Acest lucru este important dacă decideți ulterior să faceți o cerere pentru o compensație sau dacă există o investigație. Astfel, angajatorul dumneavoastră și asigurătorii lor nu pot contesta producerea accidentului, lucru care, din păcate, se poate întâmpla des in lipsa dovezilor.

În plus, indiferent dacă intenționați să depuneți o cerere pentru o compensație, dacă vă atenționați colegii de lucru cu privire la accident, atunci ii ajutați pe aceștia să nu se rănească în același fel.

 1. Raportați accidentul managerului dumneavoastră.

Trebuie să raportati managerului dumneavoastră accidentul, urmând protocoalele de raportare a accidentelor ale organizației  dumneavoastră.
Dacă ați suferit un accident grav la locul de muncă, atunci angajatorul dumneavoastră este obligat din punct de vedere legal să raporteze accidentul către Health and Safety Executive (în funcție de circumstanțele precise și de concediul medical necesar).

În multe organizații, ați putea încălca procedurile personalului dacă nu raportați accidentul la locul de muncă în mod corespunzător.

 1. Înregistrați accidentul în carnetul de accidente.

Fiecare organizație ar trebui să aibă un carnet de accidente. Unii angajatori pot fi reticenți în a înregistra un accident la locul de muncă în registrul de accidente, de obicei din cauza obiectivelor de performanță pentru reducerea accidentelor de muncă.

Este esențial să nu permiteți ca un accident să rămână neraportat. Raportarea unui accident este foarte importantă.

Dacă angajatorul dumneavoastră refuză să înregistreze accidentul în carnetul de accidente, atunci ar trebui să-i scrieți angajatorului un email, astfel încât să existe o dovadă cum că ați încercat să raportați accidentul.

Cât poate dura procedura într-un proces de despăgubire?

În cazurile accidentelor există o anumită procedură care se urmează, procedură ce implică o anumită perioadă de timp în care pârâții iau la cunoștință de cerere și pregătesc un răspuns în acest sens.

În pratică, se întamplă ca pârâții să nu respecte acel termen și să solicite o extindere de timp pentru furnizarea unui răspuns. Din păcate, nu există o metodă prin care să forțăm pârâții să ne răspundă exact în perioada de cateva luni pe care ei o au la dispoziție pentru oferirea unui raspuns.

Subliniem că procedura de obținere a unei compensații în urma unui accident este o procedură prealabilă, fără intervenția instanței de judecată. Astfel controlul pe care noi ca și firmă de avocatură il avem asupra procedurii este unul limitat, cu cateva excepții de rigoare. Cu toate acestea, în calitate de avocați facem tot posibilul pentru a urgenta demersurile utilizând toate metodele pe care le avem la dispoziție și pe care legislația în materie ni le oferă.

Așadar, în cazurile mai complexe, trebuie să aveți în vedere că perioada de rulare a unui dosar poate fi și de 2-4 ani, în functie de:

 • gravitatea leziunilor
 • perioada de recuperare
 • poziția pârâților față de admiterea sau respingerea vinei cu privire la producerea accidentului

Trebuie să aveți în vedere și faptul că, inclusiv în situația în care pârâții ar oferi un răspuns afirmativ în perioada alocată cu privire la răspundere, uneori, datorită gravității leziunilor, este necesar să treacă o perioadă mai lungă de timp, în care să fie urmat un tratament medical, astfel încât un medic expert să poată să examineze și să își formeze o părere clară și concisă asupra situației medicale. Acest aspect este extrem de important și oferă certitudinea că ați fost compensat pentru toate leziunile și consecințele acestora pe termen lung.

Dacă aveți întrebări legate de un accident la locul de muncă petrecut în Londra sau UK, nu ezitați să ne contactați la: 07809343150 / 07912 4857833 WhatsApp sau pe email la maria.tiron@osborneslaw.com

Vedeți în acest video ce trebuie să faceți dacă ați avut un accident la locul de muncă în UK

Accidentele la locul de muncă – statistica pe anul 2022-2023

Health and Safety Executive ( Executivul pentru Protecția Muncii) a publicat raportul anual referitor la siguranța în muncă. Din nefericire și în ciuda eforturilor constante de a implementa măsurile de siguranță la locul de muncă, anul 2022-2023, a prezentat un numar de 1.8 milioane de muncitori în Marea Britanie a căror sănătate a fost afectată la muncă fie de depresie și stres sau ca urmare a unui accident.

Este îngrijorător de remarcat numărul foarte mare de decese înregistrate la locul de muncă din acest an, mai exact 135 de lucrători și-au pierdut viața în munca prestată. Acest număr este cu 10% mai ridicat decât cel din anul anterior.

Au fost raportate în acest an peste 60,000 de accidente ca fiind de natură complexă, dar numărul total a celor ce au fost accidentați la muncă conform sondajului realizat de Labour Force este de 561,000 de muncitori.

Analizând raportul , reiese ca 32% din aceste accidente sunt alunecări, împiedicări la muncă, foarte des datorate nerespectării prevederilor legale de către angajatori în stabilirea și menținerea în ordine a rutelor de trafic la muncă și suprafața de desfășurare a muncii.

În continuare, cu un procent de 17% sunt acele cazuri unde muncitorii fac munca repetitive și grea astfel că se accidentează când ridică obiecte sau transporta obiecte. Foarte strâns legat de prima cauza unde rutele de trafic nu sunt menținute și stabilite clar sunt acele accidente unde muncitorii sunt loviți de mașinării , acesta reprezentând un procent de 11%.

Cele mai recente date arată că accidentele de la locul de muncă ce au fost raportate direct sunt în următoarele trei sectoare industriale principale și au fost semnificativ mai mari din punct de vedere statistic decât rata medie în restul industriilor:

 • Construcție: acest sector are cel mai mare număr de accidente fatale la 45 de cazuri cu 55% mai mult decât în anul anterior.
 • Agricultura, silvicultura și pescuit: acest sector a cunoscut 21 de cazuri fatale în acest an;
 • Manufactura: acest sector a cunoscut 15 cazuri fatale , cu 32% mai puțin decât anul anterior.
 • Restul deceselor au fost inregistrate în industria alimentară, transportului comercial, depozite, hospitalitate.

Aproximativ 33% dintre decese au fost suferite de cei lucrând ca persoane fizice autorizate (self-employed). Acest lucru a fost constant în ultimii ani, în ciuda faptului că numărul acestora reprezinta doar aproximativ 15% din forța de muncă totală.

Din păcate, căderea de la înălțime, cei loviți de un obiect și cădere sau de un vehicul în mișcare în zona de muncă, rămân activitățile cu cel mai mare risc la locul de muncă și, pe baza acestor statistici, angajatorii trebuie să se asigure că aceste activități de muncă sunt evaluate în mod adecvat și sunt puse în vigoare măsuri de control și siguranță robuste pentru a reduce aceste riscuri.

Contactați Osbornes pentru a discuta cazul dumneavoastră, dacă ați suferit un accident de muncă în Londra sau UK și doriți despăgubiri

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online


  • Am avut un accident in Anglia , am colaborat cu aceasta firma . O durat aproape 2 ani ce i drept dar sa rezolvt vina find a inculpatilor . Este o firma serioasa vo recomand cu incredere deplina .

   Raileanu A

  • O echipă profesională.
   Va recomandam cu incredere sa apelați la serviciile Doamnei Avocat Maria Tiron.
   Va multumesc pentru ajutorul acordat.

   Chrys T

  • Avocati de incredere si bine pregatiti. Multumesc mult!

   Cristina C

  • Recomand cu incredere! Sunt cea mai serioasa firma de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Google Review

  • Va recomand cu încredere aceasta firma deoarece ofera servicii prompte si foarte bune. Redirectioneaza solicitarile si pe alte domenii, gasind rezolvare problemelor.

   Google Review

  Studii de cazVIEW ALL

  1. proteza brat amputat
   28.6.2024

   Cum se evaluează compensația în cazurile de...

   Compensația are scopul de a vă readuce în poziția în care erați înainte de producerea leziunii. Câ...

   Read more
  2. 11.6.2024

   Cereri de despăgubire pentru accidente cu bicicleta

   Mai jos găsiți câteva cazuri soluționate de către Osbornes, avocați specializați în accidente...

   Read more
  3. accident de munca de pe o scara
   11.6.2024

   Despăgubire de șase cifre pentru leziuni la...

   Despăgubire pentru un client care s-a accidentat la locul de muncă Recent a fost solutionată o cerere de despă...

   Read more
  4. accident petrecut intr-un sens giratoriu
   7.6.2024

   Cerere de despăgubiri pentru un accident soldat...

   Recent s-a soluționat o cerere de despăgubire pentru un ciclist lovit mortal de un camion într-un sens giratoriu....

   Read more
  5. accident ciclist cu un Ferrari
   21.5.2024

   Ciclist lovit de Ferrari primește despăgubiri...

   Osbornes Law a soluționat recent o cerere de despăgubire pentru un ciclist în valoare de aproximativ £90,000 . Ciclistul se...

   Read more
  6. Copac cazut accident in padure
   16.5.2024

   Caz de vătămare psihologică ca victimă...

   Firma noastra a soluționat recent o cerere de despăgubire pentru un client care a asistat la un accident...

   Read more
  7. Ciclist lovit in sensul giratoriu
   10.5.2024

   Despăgubire de 75.000 de lire sterline pentru un...

   Recent s-a soluționat o cerere de despăgubire pentru un ciclist lovit de o mașină într-un sens giratoriu....

   Read more
  8. bebelus intubat in spital in stare critica
   3.5.2024

   Înțelegere în cazul morții neonatale

   Înțelegere în cazul de neglijență medicală fatală împotriva King’s College Hospital NHS Foundation Trust. Nick Leahy, asociat în...

   Read more
  9. utilaj in agricultura
   27.3.2024

   Siguranța la locul de muncă în agricultură

   Siguranța în agricultură Munca în agricultură are în general cea mai mare rată de decese și răniri comparat...

   Read more
  10. Medic care scrie o externare din spital
   12.2.2024

   Un bărbat a decedat după ce A&...

   Un bărbat a decedat după ce A&E l-a trimis acasă și “i-a spus să bea Lucozade”, deș...

   Read more
  11. Bebelus in spital
   5.2.2024

   Băiețelul meu a murit în braț...

   Patryk Bielaszka fusese lipsit de oxigen când s-a născut, după ce medicii au ignorat avertismentul mamei sale, Barbara,...

   Read more
  12. Hotararea curtii supreme
   22.1.2024

   Hotărârea Curții Supreme din Marea...

   Curtea Supremă a confirmat la 11 ianuarie 2024, ordinul Curții de Apel de a respinge cererile victimelor secundare în cazurile de...

   Read more
  13. bebelus intubat in spital in stare critica
   19.1.2024

   Diagnosticarea întârziată a preeclampsiei care a dus...

   Nick Leahy, asociat în cadrul departamentului nostru de neglijență clinică, a soluționat recent o cerere împotriva Chelsea and Westminster...

   Read more
  14. Spital cu medici pe hol
   10.1.2024

   Cerere de despăgubire fatală: cazul eșecului...

   Stephanie Prior a fost instruită într-o cerere împotriva Bedfordshire Hospitals NHS Trust, în care mama clientului nostru (JC) a decedat î...

   Read more
  15. biciclistă accidentata de o masina obtine despăgubiri
   20.12.2023

   Despăgubire de 65.000 GBP pentru o biciclistă lovită...

   Megan Lambert, consilier juridic specializat în vătămări corporale, a obținut recent o despăgubire de aproximativ 65.000...

   Read more
  16. ambulanta din UK
   20.12.2023

   Întârzierile ambulanțelor afectează tratamentul rapid al...

   În 2017, secretarul de stat pentru sănătate a acceptat noile standarde de performanță pentru ambulanțe recomandate de NHS...

   Read more
  17. copil nou nascut
   12.12.2023

   Maternitate și scandaluri neonatale: lecții învățate

   În ultimii 15 până la 20 de ani, serviciile de maternitate NHS au fost supuse controlului, deoarece familiile vătămate...

   Read more
  18. accident pe trecerea de pietoni
   4.12.2023

   Cetățean polonez implicat într-un incident pe o...

   Clientul nostru a fost un cetățean polonez fără adăpost, în vârstă de 68 de ani, care a...

   Read more
  19. Bebelus in spital
   30.11.2023

   Hiponatremie maternă și fetală: Ce este Hiponatremia?

   Hiponatremie maternă și fetală, ce este Hiponatremia? Hiponatremia este o afecțiune în care nivelul de sodium scade sub un...

   Read more
  20. prizonier in inchisoare
   29.11.2023

   Neglijență în domeniul sănătății în...

   Nicholas Leahy, un avocat din cadrul Departamentului de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes...

   Read more
  21. incident cu un scuter
   23.11.2023

   Incident cu un scuter

   Siobhan McIvor, partener în cadrul Osbornes Law, a soluționat un caz la o întâlnire de stabilire a valorii...

   Read more
  22. muncitor accidentat de un stivuitor la servicu
   17.11.2023

   Muncitor dintr-o fabrică obține o despăgubire...

   Stivuitoarele sunt o cauză comună a accidentelor de muncă din cauza erorii umane a conducătorului de stivuitor și a...

   Read more
  23. pieton lovit de masina
   15.11.2023

   Pieton lovit de o mașină când...

   La Osbornes Law știm că cea mai bună modalitate de a obține o despăgubire cu valoare ridicată pentru...

   Read more
  24. Leziuni la coloana vertebrala
   9.11.2023

   Despăgubire de 6 cifre pentru o fractură a...

   Fracturi ale coloanei vertebrale după încetarea injecției de Denosumab. Stephanie Prior a fost instruită într-o cerere împotriva Mid and...

   Read more

  VIEW ALL

  Acreditări în accidente de muncă

  • Times best law firm 2024
  • The Law Society Personal Injury Accreditation
  • legal 500 leading firm
  • chambers logo

  Contactați Osbornes să discutăm cazul dumneavoastră

  Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

  Contactați-ne acum Completați formularul online