Compensații pentru pasageri implicați în accidente auto

24 Aug 2018 | Maria Tiron

Table of Contents

Solicitări de compensații pentru pasageri implicați în accidente auto

Solicitări privind pasageri implicați în accidente auto

Pasagerii nu au controlul asupra vehiculului pe care îl ocupă și astfel nu pot fi vinovați de neglijență în ceea ce privește producerea accidentului. Ei se bazează pe șoferul lor și pe ceilalți utilizatori ai drumului să conducă în condiții de siguranță. Aceasta înseamnă că, ori de câte ori un pasager este rănit într-un accident, acesta va avea dreptul aproape întotdeauna să facă o solicitare de compensații, fie împotriva conducătorului auto, fie împotriva celeilalte părți implicate, în funcție de cei care au provocat accidentul. Deoarece asigurarea auto este obligatorie, va exista, de obicei, un asigurător care să răspundă solicitării.

 • Purtarea centurii de siguranță – acest lucru va afecta solicitarea de compensații?

Singura problemă legată de neglijență pentru pasageri se referă la utilizarea centurii de siguranță. Cu câteva excepții limitate, toate vehiculele sunt prevăzute cu centuri de siguranță, iar legea prevede utilizarea acestora. În cazul în care un pasager este rănit într-un accident în timp ce nu poartă centura de siguranță, este posibil ca despăgubirile să fie reduse cu un procent care să reflecte această “neglijență contributivă”. Suma deducerii va fi un procent din total și procentul va depinde de leziunile suferite: dacă experții medicali concluzionează că leziunile ar fi fost evitate în întregime prin purtarea unei centuri de siguranță, atunci deducerea va fi de obicei de 25%, dar dacă dovezile expertului arată că ar fi existat vreun prejudiciu chiar dacă ar fi purtat o centură de siguranță, atunci deducerea ar trebui să fie de numai 15%.

În multe cazuri se poate demonstra că este posibil să fi existat un prejudiciu în orice caz, posibil deoarece viteza coliziunii a fost de așa natură încât ar fi existat un prejudiciu chiar din cauza centurii de siguranță și, prin urmare, în acest caz deducerea ar trebui să fie limitată la 15%.

 • Solicitări pentru pasagerii autobuzelor

Șoferii de autobuze au o obligație legală de a-și proteja pasagerii, în special de a proteja persoanele în vârstă și pe cele cu infirmități de răniri care pot fi evitate.

Accidentele apar adesea atunci când pasagerii sunt aruncați într-un autobuz care pornește dintr-o stație de autobuz înainte de a fi așezați sau când șoferul conduce  prea repede sau haotic. În aceste situații este comună implicarea unui alt vehicul; poate că o mașină a depășit autobuzul și i-a “tăiat calea” forțând șoferul autobuzului să frâneze brusc.

 • Autobuzul a plecat înainte să mă așez – pot face o plângere pentru vătămare?

În cazul în care se presupune că șoferul autobuzului a plecat înainte ca solicitantul să poată să se așeze, elementele principale care vor fi luate în considerare vor fi chiar cele care îl privesc pe solicitant. Legislația a stabilit că șoferul are datoria față de persoanele în vârstă sau infirme de a le oferi o șansă rezonabilă să se așeze înainte de a porni, însă pentru ceilalți pasageri, imperativul este acela de a evita întârzierile inutile și de a menține funcționarea corespunzătoare prestabilită a serviciului, prin urmare se specifică faptul că șoferul nu trebuie să aștepte ca toată lumea să se așeze înainte de a porni. Deci, dacă pasagerul este un om în vârstă cu un baston care îl ajută să se deplaseze, șoferul ar trebui să îi lase suficient timp pentru a se așeza în mod corespunzător înainte de a pleca, și dacă nu va face acest lucru, iar omul cade și suferă o leziune atunci este probabil să existe o solicitare de despăgubire aprobată împotriva companiei de transport.

O evoluție recentă privind autobuzele din Londra este montarea standard a camerelor CCTV de la bord. Aceste camere oferă în mod obișnuit imagini la succesiune de câte o secundă a drumului din față și din interiorul autobuzului și sunt de mare ajutor în înțelegerea modului și a motivului accidentului. Camerele sunt, bineînțeles, montate în beneficiul companiei de transport cu autobuzul și vor produce adesea materialul pentru susținerea unei negări a răspunderii, dar acest material poate fi dezvăluit și atunci când imaginile susțin cazul persoanei vătămate și astfel pot constitui elementul crucial aducând dovezile necesare pentru ca solicitarea de compensații să fie reușită.

Deci, CCTV ar trebui să arate implicarea oricărui vehicul terț și, în cazul pasagerilor aruncați prin autobuz în cazul unei coliziuni, camera care filmează în interior ar trebui să arate cum au fost susținute rănirile.

În aceste cazuri este foarte important să notăm detaliile martorilor, numărul autobuzului, conducătorul auto și operatorul.

Dacă a fost implicat un vehicul terț, s-ar putea să fi părăsit locul accidentului, ceea ce se întâmplă adesea pentru că este posibil să nu fi avut loc o ciocnire și ca șoferul vehiculului respectiv să nu fi știut că un pasager a fost rănit când autobuzul a efectuat o manevră de frânare de urgență. În aceste cazuri, trebuie să fie făcută o plângere la Biroul Asigurătorilor de Autovehicule. Pentru mai multe detalii, consultați secțiunea privind situațiile privind Accidentele cu părăsirea locului accidentului pentru mai multe detalii.

 • Accidente auto cu lovire din spate

Acestea sunt cazuri obișnuite în care un vehicul nu frânează și se ciocnește cu partea din spate a vehiculului din față. Aproape întotdeauna răspunderea va fi a șoferului vehiculului din spate, deoarece nu a lăsat o distanță suficientă față de vehiculul din față și / sau nu a acordat atenția necesară ori nu a reușit să se oprească sau să încetinească la timp sau deloc.

Pasagerii suferă de obicei accidente provocate de șocul de tip ”lovitură de bici” în cazul accidentelor cu lovire din spate.

Dacă, în calitate de pasager, ați fost răniți într-un accident, este posibil ă fiți eligibil să faceți o solicitare de despăgubire. Contactați consultanții noștri specialiști pentru vătămări corporale pentru mai multe sfaturi.

Ce trebuie să fac în continuare?

  Începeți solicitarea dvs.

Dacă ne contactați, veți vorbi în condiții de confidențialitate cu un membru al echipei noastre de solicitări personale legate de vătămare corporală, care vă va solicita detalii specifice despre vătămarea dumneavoastră, inclusiv unde și când a avut loc. Este util pentru procesul de solicitare de compensații dacă ne puteți furniza cât mai multe informații cu putință, incluzând toate imaginile relevante ale rănirii, imaginile unde a avut loc rănirea, detalii despre orice martori și rapoarte despre orice tratament medical pe care l-ați suportat ca rezultat al vătămării.

Vom putea să vă consiliem dacă puteți sau nu să solicitați o despăgubire.

Scris de Sophie Davies

Share this article

Contact

Contactați Osbornes

Sunati pentru a discuta cu un avocat roman chiar astazi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completati formularul online


  • Bună ziua, ma numesc Elena și am fost implicata într-un accident de mașină, eu pieton fiind și partea vătămată. Datorită celor de la Osbornes Law și în special doamnei Alexandra Culic am primit compensația pentru daunele cauzate.
   Va mulțumesc încă odată Osbornes Law și Alexandra Culic

   Elena

  • Am avut un accident in Anglia , am colaborat cu aceasta firma . O durat aproape 2 ani ce i drept dar sa rezolvt vina find a inculpatilor . Este o firma serioasa vo recomand cu incredere deplina .

   Raileanu A

  • Recomand cu incredere! Sunt o firma serioasa de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Diana A

  • Recomand cu incredere! Sunt cea mai serioasa firma de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Google Review

  • Avocati de incredere si bine pregatiti. Multumesc mult!

   Cristina C

  • Va recomand cu încredere aceasta firma deoarece ofera servicii prompte si foarte bune. Redirectioneaza solicitarile si pe alte domenii, gasind rezolvare problemelor.

   Google Review

  Studii de cazVIEW ALL

  1. accident ciclist cu un Ferrari
   21.5.2024

   Ciclist lovit de Ferrari primește despăgubiri...

   Osbornes Law a soluționat recent o cerere de despăgubire pentru un ciclist în valoare de aproximativ £90,000 . Ciclistul se...

   Read more
  2. Copac cazut accident in padure
   16.5.2024

   Caz de vătămare psihologică ca victimă...

   Firma noastra a soluționat recent o cerere de despăgubire pentru un client care a asistat la un accident...

   Read more
  3. Ciclist lovit in sensul giratoriu
   10.5.2024

   Despăgubire de 75.000 de lire sterline pentru un...

   Recent s-a soluționat o cerere de despăgubire pentru un ciclist lovit de o mașină într-un sens giratoriu....

   Read more
  4. bebelus intubat in spital in stare critica
   3.5.2024

   Înțelegere în cazul morții neonatale

   Înțelegere în cazul de neglijență medicală fatală împotriva King’s College Hospital NHS Foundation Trust. Nick Leahy, asociat în...

   Read more
  5. utilaj in agricultura
   27.3.2024

   Siguranța la locul de muncă în agricultură

   Siguranța în agricultură Munca în agricultură are în general cea mai mare rată de decese și răniri comparat...

   Read more
  6. Medic care scrie o externare din spital
   12.2.2024

   Un bărbat a decedat după ce A&...

   Un bărbat a decedat după ce A&E l-a trimis acasă și “i-a spus să bea Lucozade”, deș...

   Read more
  7. Bebelus in spital
   5.2.2024

   Băiețelul meu a murit în braț...

   Patryk Bielaszka fusese lipsit de oxigen când s-a născut, după ce medicii au ignorat avertismentul mamei sale, Barbara,...

   Read more
  8. Hotararea curtii supreme
   22.1.2024

   Hotărârea Curții Supreme din Marea...

   Curtea Supremă a confirmat la 11 ianuarie 2024, ordinul Curții de Apel de a respinge cererile victimelor secundare în cazurile de...

   Read more
  9. bebelus intubat in spital in stare critica
   19.1.2024

   Diagnosticarea întârziată a preeclampsiei care a dus...

   Nick Leahy, asociat în cadrul departamentului nostru de neglijență clinică, a soluționat recent o cerere împotriva Chelsea and Westminster...

   Read more
  10. Spital cu medici pe hol
   10.1.2024

   Cerere de despăgubire fatală: cazul eșecului...

   Stephanie Prior a fost instruită într-o cerere împotriva Bedfordshire Hospitals NHS Trust, în care mama clientului nostru (JC) a decedat î...

   Read more
  11. biciclistă accidentata de o masina obtine despăgubiri
   20.12.2023

   Despăgubire de 65.000 GBP pentru o biciclistă lovită...

   Megan Lambert, consilier juridic specializat în vătămări corporale, a obținut recent o despăgubire de aproximativ 65.000...

   Read more
  12. ambulanta din UK
   20.12.2023

   Întârzierile ambulanțelor afectează tratamentul rapid al...

   În 2017, secretarul de stat pentru sănătate a acceptat noile standarde de performanță pentru ambulanțe recomandate de NHS...

   Read more
  13. copil nou nascut
   12.12.2023

   Maternitate și scandaluri neonatale: lecții învățate

   În ultimii 15 până la 20 de ani, serviciile de maternitate NHS au fost supuse controlului, deoarece familiile vătămate...

   Read more
  14. accident pe trecerea de pietoni
   4.12.2023

   Cetățean polonez implicat într-un incident pe o...

   Clientul nostru a fost un cetățean polonez fără adăpost, în vârstă de 68 de ani, care a...

   Read more
  15. Bebelus in spital
   30.11.2023

   Hiponatremie maternă și fetală: Ce este Hiponatremia?

   Hiponatremie maternă și fetală, ce este Hiponatremia? Hiponatremia este o afecțiune în care nivelul de sodium scade sub un...

   Read more
  16. prizonier in inchisoare
   29.11.2023

   Neglijență în domeniul sănătății în...

   Nicholas Leahy, un avocat din cadrul Departamentului de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes...

   Read more
  17. incident cu un scuter
   23.11.2023

   Incident cu un scuter

   Siobhan McIvor, partener în cadrul Osbornes Law, a soluționat un caz la o întâlnire de stabilire a valorii...

   Read more
  18. muncitor accidentat de un stivuitor la servicu
   17.11.2023

   Muncitor dintr-o fabrică obține o despăgubire...

   Stivuitoarele sunt o cauză comună a accidentelor de muncă din cauza erorii umane a conducătorului de stivuitor și a...

   Read more
  19. pieton lovit de masina
   15.11.2023

   Pieton lovit de o mașină când...

   La Osbornes Law știm că cea mai bună modalitate de a obține o despăgubire cu valoare ridicată pentru...

   Read more
  20. Leziuni la coloana vertebrala
   9.11.2023

   Despăgubire de 6 cifre pentru o fractură a...

   Fracturi ale coloanei vertebrale după încetarea injecției de Denosumab. Stephanie Prior a fost instruită într-o cerere împotriva Mid and...

   Read more
  21. malpraxis intr-un spital privat
   5.11.2023

   Malpraxis: Neglijență în domeniul sănătății...

   Puteți reclama neglijență unui spital privat? Da – poate fi puțin mai complicat decât a depune o cerere î...

   Read more
  22. ingrijirea pacientilor prin nhs
   2.11.2023

   Listele de așteptare pentru tratamente în spital...

   Listele de așteptare ale NHS din Anglia au atins cea mai mare cifră din 2007 încoace, ajungând la un...

   Read more
  23. Diagnosticarea întârziată a cancerului de piele
   27.10.2023

   Diagnosticarea întârziată a cancerului de piele

   Suntem încântați că am reușit să soluționăm cu succes cererea de despăgubire a unei...

   Read more
  24. Neglijenta medicala spital din UK
   28.8.2023

   Femeile din minoritățile etnice se confruntă cu...

   Conform datelor publicate, femeile de culoare au cu 40% mai multe șanse de a suferi un avort spontan, decât femeile...

   Read more

  VIEW ALL