Riscul ridicat in accidente agricole pentru cei self-employed

21 Sep 2021 | Maria Tiron
Accidente agricole

Accidente agricole în UK.

Agricultura reprezintă o industrie periculoasă în Marea Britanie și, conform raportului Autorității pentru Sănătate şi Securitate în Muncă (Health and Safety Executive – HSE) pe 2020/2021, decesele în mediul agriculturii au crescut cu aproape 80% în aceasta perioada, făcând din agricultură sectorul cu cea mai inaltă rată de accidente mortale ale lucrătorilor.

41 de persoane au murit în accidente agricole în ultimele 12 luni, echivalentul a aproape o persoană în fiecare săptămână ucisă în timp ce lucra în agricultură în Marea Britanie.

De cele mai multe ori, cei responsabili pentru recrutarea lucratorilor self-employed trec cu vederea toate măsurile de precauție necesare pentru sănătate și siguranță și își expun lucrătorii la leziuni serioase și boli.

În ceea ce privește decesele lucratorior, în 2020/2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de decese din ultimii 5 ani pentru cei self-employed. Acest lucru nu este deloc surprinzător, deoarece în majoritatea situațiilor, cei self-employed nu se bucură de multe dintre drepturile de muncă acordate angajaților cu contract permanent.

Cele mai frecvente cinci cauze ale accidentelor în agricultură rămân:

 • vehicule în mișcare, cum ar fi tractoare, ATV-uri, etc.
 • accidente cauzate de animale, cel mai adesea de vite.
 • contactul cu utilaje agricole.
 • striviri cauzate de baloturi de fân, copaci, etc.
 • căderea de la înălțime, de obicei prin acoperișuri fragile.

Firma noastră reprezintă adesea clienți care desfășoară activități independente și, în majoritatea cazurilor, susținem că aceștia ar trebui în mod normal să fie considerați angajați, indiferent dacă sunt tratați ca self-employed în scopuri fiscale, dacă aranjamentele lor de lucru sunt în concordanță cu un contract de muncă (lucrează într-un mod convenit, numai pentru acea afacere, sunt sub controlul fermierului / angajatorului și folosesc instrumente și materiale furnizate de fermier / angajator).

În fiecare an, aceste statistici reflectă necesitatea de a reaminti fermierilor și angajatorilor să urmărească menținerea unor standarde bune de sănătate și siguranță, deoarece aceasta reprezintă o cerință fundamentală a unei afaceri agricole durabile. În cadrul evaluării riscurilor, aceștia ar trebui să analizeze cu atenție ceea ce ar putea prezenta un pericol pentru oameni, astfel încât să se decidă dacă sunt luate suficiente măsuri de precauție sau dacă ar trebui implementate mai multe masuri pentru a proteja oamenii.

Este foarte important ca aceștia să ia în considerare fiecare potențial pericol și să știe clar cine ar putea fi vătămat: pot fi angajații, lucrătorii ocazionali, membrii publicului, contractanții și chiar propria familie. Instruirea cu privire la modul de utilizare a măsurilor de protecție, cum ar fi dispozitivele de protecție la mașini, echipamentele de protecție personală și metodele de lucru sigure este vitală, dar de cele mai multe ori este trecută cu vederea de angajator.

A fi lăsat grav rănit poate fi devastator pentru un angajat și pentru cei care trebuie să aibă grijă de acesta. Deși agricultura are reputația de a fi o industrie periculoasă, acest lucru nu înseamnă că angajatorului i se permite să fie mai relaxat când vine vorba de sănătate și siguranță. Din contra, consideram că aceștia ar trebui să fie și mai prudenți.

Share this article

Contact

Contactați Osbornes

Sunati pentru a discuta cu un avocat roman chiar astazi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completati formularul online


  • Bună ziua, ma numesc Elena și am fost implicata într-un accident de mașină, eu pieton fiind și partea vătămată. Datorită celor de la Osbornes Law și în special doamnei Alexandra Culic am primit compensația pentru daunele cauzate.
   Va mulțumesc încă odată Osbornes Law și Alexandra Culic

   Elena

  • Am avut un accident in Anglia , am colaborat cu aceasta firma . O durat aproape 2 ani ce i drept dar sa rezolvt vina find a inculpatilor . Este o firma serioasa vo recomand cu incredere deplina .

   Raileanu A

  • Recomand cu incredere! Sunt o firma serioasa de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Diana A

  • Recomand cu incredere! Sunt cea mai serioasa firma de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Google Review

  • Avocati de incredere si bine pregatiti. Multumesc mult!

   Cristina C

  • Va recomand cu încredere aceasta firma deoarece ofera servicii prompte si foarte bune. Redirectioneaza solicitarile si pe alte domenii, gasind rezolvare problemelor.

   Google Review

  Studii de cazVIEW ALL

  1. Accidente agricole
   21.9.2021

   Riscul ridicat in accidente agricole pentru...

   Accidente agricole în UK. Agricultura reprezintă o industrie periculoasă în Marea Britanie și, conform raportului Autorității pentru Sănă...

   Read more
  2. Accident fatal de bicicleta
   20.9.2021

   Accident fatal de bicicletă

   Osbornes acționează pentru familia biciclistului ucis in mod tragic în urma unei coliziuni. Firma de avocatura Osbornes Law a...

   Read more
  3. meglijenta personalului medical in cazul Cristianei
   4.8.2021

   Concluzia anchetei: numeroasele erori din partea...

   Firma de avocatura Osbornes Law reprezinta parintii Cristianei care avea aproape 3 ani cand si-a pierdut viata. Investigatia instantei (Coroner) s-a...

   Read more
  4. Accident ciclism
   14.7.2021

   Reprezentare si ce poti sa faci...

   Accident De Bicicleta In Londra Avocații noștri specializați în cereri urmare a accidentelor de bicicletă sunt aici...

   Read more
  5. ingrijirea pacientului cu septicemie
   6.7.2021

   Septicemia – O mai mare conștientizare...

   Recent Nickolas Leahy a participat la evenimentul de formare Sepsis al Brain Injury Group în Londra împreună cu colega lui,...

   Read more
  6. Proba video in instanta in caz de accident de bicicleta
   1.3.2021

   Proba video in instanta in caz...

   Camerele video pentru casca au devenit un obiect indispensabil pentru biciclisti, in special pentru cei care fac naveta de acasa...

   Read more

  VIEW ALL