Un caz legat de o naștere  necorespunzătoare a fost soluționat cu succes de catre firma Osbornes Law

23 Aug 2022 | Maria Tiron
Nastere Necorespunzatoare

Informații generale

Clienta noastră, J, a rămas însărcinată în octombrie 2015 și a luat decizia dificilă de a face o întrerupere de sarcină. Ea și-a făcut o programare la BPAS Portsmouth, unde și-a dat consimțământul pentru întreruperea sarcinii la data de 14 octombrie 2015. Ea a spus că și-ar dori o anestezie generală și să îi fie inserat un dispozitiv intrauterin din cupru deoarece nu mai putea risca să rămână din nou însărcinată.

J a avut intervenția de întrerupere a sarcinii pe 24 octombrie 2015 la BPAS și, se pare, un medic de acolo i-a comunicat că Nexplanon este cea mai bună formă de contracepție pentru ea. I s-a spus că acest dispozitiv poate fi introdus după întreruperea sarcinii. La acea vreme, ea l-a informat pe acel medic și personalul medical de la clinică că suferea de epilepsie, că lua Carbamazepină (200 mg dimineața și 400 mg noaptea) și că urmase acest tratament de foarte mult timp. Carbamazepina este un medicament care induce enzime hepatice, crește metabolismul hormonilor sexuali feminini, eliminând anticonceptionalele din organism mai rapid și scăzând astfel nivelul acestora din sânge. Când acest metabolism crescut apare la femei care utilizează anticonceptionale, anticonceptionalele pot deveni mai puțin eficiente și poate să apară o sarcină nedorită.

În ciuda acestui fapt, dna J a fost totuși informată că Nexplanon este cea mai potrivită formă de contracepție pentru ea. Ea nu avea informații alternative și a acceptat informațiile care i-au fost date de medicul specialist. Dna J explicase clar că nu voia să rămână din nou însărcinată.

Prin urmare, dnei J i-a fost introdus un implant contraceptiv – Nexplanon în brațul stâng la data de 24 octombrie 2015. Ea a informat asistenta înainte de această procedură că a luat carbamazepină la ora 06:00 în aceeași dimineață și acest lucru a reieșit din notele ei medicale.

Totul părea în regulă și implantul Nexplanon nu a deranjat-o deloc. Nu s-a simțit rău și nici nu a suferit efecte adverse și și-a continuat viața în mod normal.

Cu toate acestea, la începutul lui decembrie 2017, la 26 de luni de la introducerea dispozitivului Nexplanon, J a rămas însărcinată. După multă reflecție, J a decis să-și continue sarcina, deoarece nu se putea confrunta cu o altă întrerupere.

J a participat la toate programările prenatale de la spital și cabinetul medicului său de familie. S-a simțit rău în timpul sarcinii și avea dureri de cap. Tensiunea i-a fost monitorizată și a primit o trimitere de la medicul de familie la spital la data de 10 mai 2018, deoarece tensiunea arterială era crescută și avea grețuri.

J suferea de preeclampsie, mai precis sindromul HELLP așa cum a suferit în sarcina anterioară. Placenta fătului ei era mică și copilul ei a încetat să crească. Drept urmare, dna J a trebuit să facă o cezariana de urgență, pentru care a făcut o rahianestezie. Fiica dnei J s-a născut la 27 de săptămâni și a trebuit să rămână în unitatea de îngrijire specială pentru copii timp de câteva săptămâni după naștere. După externarea din spital, ea a rămas dependentă de oxigen suplimentar până în mai 2021.

Cazul civil

Dna J l-a desemnat pe Nicholas Leahy să depună o acțiune civilă împotriva Serviciului Britanic de Consultanță pentru Sarcină pentru naștere a cărei prevenire nu a fost realizată ca urmare a malpraxisului medical.

Au fost obținute dovezi pentru susținerea cazului de la un expert în sănătate sexuală și reproductivă (pentru a comenta referitor la încălcarea obligației și cauzalitate) și de la un medic consultant în medicina aparatului respirator expert în diagnostic și prognoză.

Expertul nostru a considerat că a fost o încălcare a obligației de îngrijire prin faptul că BPAS a decis să îi recomande doamnei J să accepte un implant Nexplanon atunci când se știa că ia medicamente antiepileptice. În plus, opinia experților noștri este că personalul de la BPAS nu a furnizat o explicație și un avertisment cu privire la această interacțiune medicamentoasă și, prin urmare, nu a reușit să îi ofere recomandări cu privire la o metodă alternativă, cum ar fi un alt tip de dispozitiv intrauterin.

Fiica dnei J s-a născut prematur la 27 de săptămâni. În ceea ce privește starea și prognosticul, au fost obținute dovezi de specialitate de la un medic consultant specializat în aparatul respirator care a diagnosticat-o pe fiica dnei J cu boală pulmonară cronică semnificativă legată de nașterea prematură (displazie bronhopulmonară). El a fost de părere că fiica dnei J avea un risc crescut de apariție a respirației șuierătoare (wheezing) asociat cu boli virale în primii ei ani, care s-ar putea extinde până la adolescență și la maturitate.

Proceduri

O scrisoare de notificare formală a fost trimisă către BPAS la data de 6 septembrie 2019. Cu toate acestea, răspunderea a fost respinsă în întregime printr-o scrisoare care a fost comunicată la 27 aprilie 2020. Pârâții au susținut că dna J a fost consiliată în mod corespunzător cu privire la formele disponibile de contracepție și că și-a dat consimțământul ei informat pentru introducerea implantului contraceptiv denumit Nexplanon. Pârâții au susținut că au discutat despre posibila interacțiune dintre Carbamazepină și Nexplanon, deși dorim să remarcăm în mod special faptul că nu au putut aduce vreo dovadă a unei astfel de discuții.

De asemenea, a fost respinsă cauzalitatea, pârâții susținând că nicio metodă de contracepție nu este 100% eficientă și că era la discreția doamnei J să procedeze la întreruperea sarcinii în decembrie 2017, în orice caz. Ei au susținut, de asemenea, că dna J știa că copilul ei s-ar putea naște cu dizabilități, deoarece carbamazepina însăși ar putea provoca anomalii fetale, dat fiind că dna J nu luase acid folic de la concepție.

În urma respingerii răspunderii de către BPAS, avocatul pledant (Katarina Sydow de la Outer Temple Chambers și, ulterior, Tom Gibson de la Outer Temple Chambers) a fost instruit să o consilieze pe doamna J cu privire la perspectivele de succes în cazul ei.

În timpul procesului civil, a devenit evident că fiica doamnei J făcea progrese mai mari decât se anticipa inițial, în ciuda faptului că a avut nevoie de oxigen suplimentar noaptea până în mai 2021. Fișele medicale actualizate au fost solicitate de BPAS și acestea au fost obținute în 2021.

Naștere a cărei prevenire nu a fost realizată ca urmare a malpraxisului medical – Legislația aferentă

Instanțele au redus semnificativ despăgubirile care pot fi solicitate în cererile de vătămare în cazul nașterii, astfel încât în ​​prezent se poate face o solicitare de despăgubiri pentru:

 • O despăgubire convențională (în prezent £15.000.00) pentru pierderea libertății reclamantei de a-și limita dimensiunea familiei;
 • daune pentru vătămarea corporală suferită de mamă din cauza sarcinii și a travaliului, precum și a pierderilor și cheltuielilor indirecte; și
 • costurile suplimentare de creștere a copilului, ca urmare a dizabilității.

Dna J a înaintat o cerere de despăgubire convențională, o cerere pentru durerea și suferința sarcinii ei nedorite și costurile suplimentare legate de creșterea fiicei sale, ca urmare a dizabilității sale. Aceasta a inclus îngrijirea pe care trebuia să o acorde în ceea ce privește transportarea fiicei sale la spital la numeroase programări medicale și pentru a se asigura că fiica ei va avea acces la suport suplimentar cu oxigen în fiecare seară și noapte.

Părțile nu au putut să cadă de acord cu privire la răspundere. Cu toate acestea, la începutul anului 2022, în urma unei perioade de negocieri în care au fost schimbate diverse oferte de despăgubire, s-a convenit cu pârâții asupra unui acord cu o sumă de cinci cifre.

Nicholas Leahy, avocatul doamnei J de la Departamentul de neglijență clinică al Osbornes a spus:

Cazurile de naștere cu prevenire eșuată sunt cazuri complexe și interesante și acesta este un domeniu al dreptului care este încă interpretat în mod regulat de către instanțe. Acest caz particular i-a cauzat doamnei J o suferință suplimentară semnificativă, dar sunt foarte mulțumit de faptul că în cele din urmă am reușit să negociem un rezultat de succes pentru ea, rezultat care recunoaște prejudiciul evitabil care i-a fost cauzat din cauza sarcinii ei nedorite”.

Dacă doriți să discutați cazul dumneavoastră cu un expert în neglijență medicală, vă rugăm să ne contactați pentru a discuta în detaliu situația dumneavoastră; vă vom explica procedura în acest domeniu și vă vom răspunde la toate întrebările în mod gratuit.

Share this article

Contact

Dacă ai suferit si tu o nastere necorespunzătoare, contactați Osbornes pentru a discuta cu un avocat român

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astazi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online


  Studii de cazVIEW ALL

  1. NHS Trust Neglijenta Medicala
   24.8.2023

   Revendicare fatală: Eșecul de a trata afecț...

   Jodi Newton, partener în Departamentul de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes un caz...

   Read more
  2. accident de ciclism cu o masina cu usa deshisa
   4.7.2023

   Accident de ciclism

   Megan Lambert a soluționat recent o cerere de despăgubiri pentru un biciclist rănit, în valoare de 12.000 de...

   Read more
  3. Accident biciclistă cu o mașină
   26.6.2023

   Despăgubire de peste 70.000 de lire sterline pentru...

   L.S, avocat asociat  de la Osbornes Law, a soluționat o cerere de despăgubire de peste 70.000 de lire...

   Read more
  4. Accident masina cu pietoni
   23.6.2023

   Compensație de 1.75 milioane de lire sterlire în...

   Kate Milton, Asociat Senior si Maria Tiron, Asociat la Osbornes Law, au acționat în numele unei doamne cetățean...

   Read more
  5. Caine pe strazi noaptea
   20.6.2023

   Despăgubiri pentru un atac neprovocat de câ...

   Reclamanta își plimba cei doi câini în lesa, noaptea târziu, aproape de casa ei. În timp ce mergeau,...

   Read more
  6. Pacienta cu dureri abdominale
   19.6.2023

   Dureri abdominale severe prelungite din cauza unei intervenț...

   Jodi Newton a fost instruită cu privire la o reclamație împotriva London North West University Healthcare NHS Trust, în...

   Read more
  7. Accident de motocicletă
   14.6.2023

   Accident de motocicletă – Despăgubiri de peste 3 milioane...

   Accident de motocicletă produce vătămări care pot schimba viața. K.M, asociat principal la Osbornes Law...

   Read more
  8. Despagubiri malpraxis la nastere
   26.5.2023

   Despăgubire în valoare de 5 cifre pentru o...

   Elline Demetriou a ajuns la un alt rezultat de succes pentru o reclamantă care a făcut o cerere împotriva...

   Read more
  9. Accident la locul de munca
   20.4.2023

   Accident la locul de muncă soluționat la...

   Sophie Davies, avocat specializat în cereri pentru vătămări corporale în cadrul firmei Osbornes Law, a reprezentat recent...

   Read more
  10. cadru medical accident de bicicleta si despagubiri
   22.3.2023

   Cadru medical NHS – victimă a unui accident grav...

   Av. asociat Laura Swaine din cadrul firmei Osbornes Law a obținut o despăgubire de 6 cifre pentru o reclamantă...

   Read more
  11. accident de ciclism
   13.3.2023

   Un accident de ciclism a cauzat leziuni majore...

   Kate Milton, Avocat Asociat Senior din cadrul firmei Osbornes Law, a soluționat o cerere de despăgubiri pentru un...

   Read more
  12. despagubiri eroare medicala
   11.1.2023

   Transplant de rinichi – eroare medicală din partea Royal...

   Osbornes a ajuns la o înțelegere în numele unui client ce a inițiat o acțiune împotriva  NHS...

   Read more
  13. Accident în construcții
   9.12.2022

   Caz încheiat cu succes pentru un client ce...

   Domnul M, cetăţean român, a venit în Marea Britanie şi a început să lucreze în industria construcţiilor...

   Read more
  14. Leziune grava la nastere
   6.9.2022

   Dreptate pentru clienta care a suferit leziuni grave...

   Echipa de neglijență medicală din cadrul firmei Osbornes Law a negociat recent soluționarea unui caz în care clienta noastră...

   Read more
  15. Nastere Necorespunzatoare
   23.8.2022

   Un caz legat de o naștere  necorespunză...

   Informații generale Clienta noastră, J, a rămas însărcinată în octombrie 2015 și a luat decizia dificilă de a...

   Read more
  16. Leziune ortopedică gravă
   18.2.2022

   Leziune ortopedică gravă pentru care s-a primit o...

   Clientul nostru în vârstă de 25 de ani era pasager într-o camionetă de serviciu, când aceasta a fost lovită...

   Read more
  17. Neglijenta medicala spital din UK
   20.1.2022

   Neglijență Medicală – Stephanie Prior discuta la Channel 4 despre...

   Conform declarațiilor celor de la CQC (Care Quality Commission), secția de obstetrică-ginecologie a spitalului Basildon încă are...

   Read more
  18. Despagubiri amputare picior
   14.1.2022

   Despăgubire Accident la locul de muncă

   Accident la locul de muncă – compensație de £4,75 milioane Domnul S trecea prin curtea interioară de la locul de muncă...

   Read more
  19. Compensatie accident podea uda la scoala
   20.12.2021

   Compensatie in valoare de 270.000 de lire sterline pentru...

   Osbornes Law a obtinut o compensatie in valoare de 270.000 lire sterline pentru o clienta care a alunecat pe podeaua udă...

   Read more
  20. Compensatie amputare picior
   2.12.2021

   Compensatie de sase cifre pentru o amputare de...

   Domnul N, un cetățean român în vârstă de 30 de ani, a venit în Marea Britanie pentru a...

   Read more
  21. Accidente agricole
   21.9.2021

   Riscul ridicat în accidente agricole pentru cei self-employed

   Accidente agricole în UK. Agricultura reprezintă o industrie periculoasă în Marea Britanie și, conform raportului Autorității pentru Sănă...

   Read more
  22. reclamación por accidente de bicicleta
   20.9.2021

   Accident fatal de bicicletă

   Osbornes acționează pentru familia biciclistului ucis în mod tragic în urma unei coliziuni. Firma de avocatură Osbornes Law a...

   Read more

  VIEW ALL