Proba video in instanta in caz de accident de bicicleta 1 Mar 2021

Camerele video pentru casca au devenit un obiect indispensabil pentru biciclisti, in special pentru cei care fac naveta de acasa la serviciu si inapoi. Aceste camere le ofera biciclistilor posibilitatea de a-si inregistra traseul atat pentru placerea personala, cat si pentru motive de siguranta.

 

Ca si biciclist este frustrant sa ti se taie calea de catre conducatorii auto si atunci cand se produce un accident, in cele mai multe cazuri, este cuvantul tau impotriva celuilalt. In unele cazuri conducatorul auto paraseste locul accidentului si isi continua drumul, lasand biciclistul ranit si cu bicicleta avariata in urma si fara nicio posibilitate de a-si recupera pagubele.

 

De multe ori asiguratorii neaga vina inca de la inceput, asteptand ca politia sa isi finalizeze investigatia. Vina poate ramane respinsa, iar asiguratorii sa puna multiple intrebari, punand la indoiala abilitatile biciclistului.

 

Inainte sa apara camerele video pentru casca, biciclistii trebuiau sa gaseasca martori care sa fi vazut accidentul si care sa fie dispusi sa dea o declaratie. Martorii nu intotdeauna sunt dispusi sa colaboreze, pot sa denatureze povestea sau sa nu se prezinte in instanta. Avand o camera video pentru casca, nevoia de a gasi/avea un martor scade considerabil.

 

In foarte multe cazuri inregistrarea camerei video poate ajuta in a demonstra cum s-a petrecut accidentul si poate face diferenta intre a castiga sau a pierde cazul. Inregistrarile video din spatiile publice sunt legale, deci biciclistii nu trebuie sa isi faca griji in ceea ce priveste utilizarea zilnica a camerei video.

 

Pentru a putea folosi inregistrarea camerei video ca dovada intr-un proces, aceasta trebuie sa fie descarcata pe un CD si trebuie sa fie insotita de un certificat doveditor, care atesta faptul ca inregistrarea nu a fost modificata sau alterata. Certificatul trebuie sa fie contrasemnat de catre un avocat.

 

Ca si firma de avocatura putem confirma ca in multe cazuri inregistrarile camerelor video au fost de foarte mare ajutor.

Share this article