Obligația legală a angajatorilor de a proteja sănătatea și securitatea angajaților lor

2 May 2023 | Maria Tiron
Munca în depozit obligatiile angajatorului

Table of Contents

Munca în depozit.

Au existat o serie de cazuri recente în mass-media cu privire la problemele de siguranță în cazul muncii în depozite.

Sindicatul General și Municipal al Lucrătorilor a publicat rezultatele unei anchete privind condițiile de muncă în depozitele Amazon din Marea Britanie. Acestia au întreprins o serie de solicitări de informații privind serviciile de ambulanță la nivel local și au constatat că ambulanțele au fost chemate la 14 depozite individuale Amazon UK, în total de peste 600 de ori într-o perioadă de doar 3 ani.

Ce anume ar putea să meargă prost într-un depozit?

Va prezentam câteva exemple de posibile pericole lucrand într-un depozit:

  • Motostivuitoare. Accidentele implicând motostivuitoarele sunt relativ frecvente. In fiecare an în Regatul Unit aproximativ 1300 de persoane sunt spitalizate cu leziuni în urma accidentelor implicând motostivuitoare. Leziunile mai grave au inclus fracturi, dislocări și amputări.

 

  • Paleții se prăbușesc. Rastelurile pentru paleți sunt utilizate pentru depozitare și pot suporta articole grele. Prăbușirea paleților poate fi cauzată de o varietate de motive, incluzând încărcarea și supraîncărcarea necorespunzătoare. Acum doi ani, un om de 32 de ani a fost zdrobit și a decedat într-un depozit frigorific, după ce un raft s-a prăbușit peste el.

 

  • Materiale periculoase, inclusiv substanțe precum uleiuri, solvenți, pesticide și produse chimice necomestibile. Expunerea la substanțe chimice periculoase poate apărea sub forma scurgerilor și deversărilor, chiar și în cantități foarte mici. Legea impune ca angajatorii să controleze substanțele care prezintă un risc pentru sănătate.

 

  • Electricitate. Dovezile arată că aproximativ 1000 de accidente la locul de muncă sunt cauzate de electricitate, din care aproximativ 30 sunt fatale. Riscurile de șocuri electrice și arsuri apar atunci când instalațiile și echipamentele electrice nu sunt întreținute în mod adecvat sau sunt utilizate pentru alte operațiuni decât cele prevăzute. Șocurile electrice pot provoca convulsii, stop cardiac și arsuri grave.

 

  • Alunecări, împiedicări și căderi. Potrivit Agenției pentru siguranță și sănătate în muncă, alunecările, împiedicările și căderile sunt cea mai frecventă cauză de vătămare corporală și deces, reprezentând 40% din toate cazurile raportate.

 

  • Focul. Incendiile sunt potențial devastatoare. Dacă nu se respectă regulamentele privind siguranța în caz de incendiu, angajatorul sau managerul responsabil ar putea să se confrunte cu închisoarea sau să primească o amendă.

 

Angajatorii au obligația legală de a proteja sănătatea și securitatea angajaților lor, precum și a altor persoane prezente în incinta pe care o dețin. Din păcate, o scurtă privire la pagina de internet a Agenției pentru siguranță și sănătate în muncă arată cât de frecvent leziunile și decesele rezultă din faptul că angajatorul nu a respectat legea.

Share this article

Contact

Contactați Osbornes pentru mai multe detalii privind drepturile angajaților

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online






    Studii de cazVIEW ALL

    1. Despagubiri amputare picior
      14.1.2022

      Despăgubire Accident la locul de muncă

      Accident la locul de muncă – compensație de £4,75 milioane Domnul S trecea prin curtea interioară de la locul de muncă...

      Read more
    2. accidente in depozite
      18.9.2018

      Despăgubiri privind accidentele din depozite

      Solicitări de despăgubiri privind accidentele din depozite și ridicările de sarcini. Accidentele din depozite și cele legate...

      Read more
    3. accidente pe santier
      7.9.2018

      Accidente pe santiere de constructii

      Accidente pe șantiere de construcții Muncitorii de pe șantierele de construcții se confruntă cu pericole fizice în fiecare...

      Read more
    4. Accidente de munca in fabrici
      30.8.2018

      Despăgubiri pentru accidente de muncă în fabricile...

      Solicitări privind despăgubiri pentru accidente de muncă în fabrici pe teritoriul Angliei. Industria prelucrătoare ocupă 10% din forț...

      Read more
    5. Obligatiile angajatorului privind accidentele de munca
      10.8.2018

      Obligațiile angajatorului în cazul accidentelor de muncă

      Ce obligații au angajatorii din Anglia când angajează muncitori sezonieri și aceștia suferă un accident de muncă....

      Read more

    VIEW ALL