Leziune cerebrala in urma unui accident auto 10 Aug 2018 | Maria Tiron

Despagubiri cerute de avocati in urma unui accident auto cu leziuni cerebrale

Firma Osbornes Solicitors a acţionat în numele unei doctoriţe de origine maghiară care a susţinut o leziune cerebrală in urma unui accident rutier. Reclamanta tocmai ieşise de la locul ei de muncă şi traversa parcarea. După ce ea a traversat strada de lângă un sens giratoriu, pârâtul a tăiat sensul şi a lovit-o.Impactul a avut loc la o viteză redusă, însă reclamanta s-a lovit la cap şi pentru o perioadă scurtă de timp şi-a pierdut conştiinţa. Ea a avut nevoie de interventii chirurgicale pentru fracturi de umăr şi de braţ, însă pentru leziunea craniană s-a optat pentru un tratament conservator şi reclamanta a fost externată din spital după câteva zile, neluânduse în considerare că poate fi vorba și de o leziune cerebrala. A avut concediu medical pentru a se recupera, însă a avut dificultăţi cu durerile de cap persistente şi ameţeli.Atunci când s-a întors la munca ei de neurolog a avut dificultăţi în a face faţă exigenţelor serviciului şi a fost nevoită să-şi limiteze sarcinile la perioade scurte de timp.

Ce demersuri si cercetari am facut pentru a afla ce leziuni prezenta reclamanta.

Problemele de răspundere civilă au fost rezolvate destul de repede, şi cercetările acestei leziuni cerebrale traumatice s-au concentrat pe amploarea şi efectul leziunii cerebrale şi impactul pe care avea să îl aibă asupra muncii reclamantei.Osbornes a instruit un expert în neuro-radiologie să întreprindă o scanare craniană folosind tehnologia RMN 3T de ultima generaţie. Această imagistică a scos la iveală faptul că reclamanta suferise un anumit grad de distrugere la structura creierului (leziune axonală difuză) provocată de lovitura susţinută la cap.Teste psihometrice, declaratii utile din partea familie şi a prietenilor şi prezentarea ei clinică toate au susţinut pretentia reclamantei în sensul că leziunile structurale au prejudiciat şi aptitudinile cognitive ale reclamantei (inclusiv capacităţile de concentrare şi memorie, şi abilitatea de a învăţa lucruri noi), precum şi dispoziţia şi comportamentul ei. Rapoarte de expertiză medicala în neuropsihologie, neurologie, limbă și vorbire şi ortopedie au fost de asemenea obţinute, și au pot fi cauza leziunilor cerebrale.

Dupa ce au fost analizate probele am trecut la compensatii.

Împreună, aceste probe au susţinut revendicarea în sensul că deşi reclamanta se apropia de varsta de ieşire la pensie şi putea în continuare să lucreze, era doar capabilă sa lucreze mai puţin şi îşi pierduse capacitatea să lucreze dincolo de vârsta obişnuita de pensionare. Probele din dosar au fost mai multe, și aproape în totalitate acceptate de pârâţi şi prin urmare a fost posibil să fie încheiat un acord prin negociere (pentru o suma de şase cifre) fără nevoia introducerii cererii în instanta, în urma acestui traumatism.

Concluziile avocatului specializat in accidente auto cu leziuni cerebrale.

Avocatul reclamantei, Stuart Knightley a remarcat despre acest caz: „Acesta a fost genul de caz care a beneficiat de investigaţii din partea experţilor în vătămări cerebrale. Reclamanta a fost externată de la spital fără monitorizare neurologică şi a fost în stare să-şi continue munca de un nivel avansat; procedura medico-legală ceruta de noi a fost ceea ce a depistat prejudiciile cerebrale subtile dar semnificative, şi asta ne-a permis să prezentăm argumente convingătoare părţii opuse ceea ce a însemnat că ea a putut să primească compensaţii pentru efectele asupra carierei sale in viitor.”

Share this article

Contact