Leziune cerebrala in urma unui accident auto

10 Aug 2018 | Maria Tiron
Accident rutier

Despagubiri cerute de avocati in urma unui accident auto cu leziuni cerebrale

Firma Osbornes Solicitors a acţionat în numele unei doctoriţe de origine maghiară care a susţinut o leziune cerebrală in urma unui accident rutier. Reclamanta tocmai ieşise de la locul ei de muncă şi traversa parcarea. După ce ea a traversat strada de lângă un sens giratoriu, pârâtul a tăiat sensul şi a lovit-o.Impactul a avut loc la o viteză redusă, însă reclamanta s-a lovit la cap şi pentru o perioadă scurtă de timp şi-a pierdut conştiinţa. Ea a avut nevoie de interventii chirurgicale pentru fracturi de umăr şi de braţ, însă pentru leziunea craniană s-a optat pentru un tratament conservator şi reclamanta a fost externată din spital după câteva zile, neluânduse în considerare că poate fi vorba și de o leziune cerebrala.

A avut concediu medical pentru a se recupera, însă a avut dificultăţi cu durerile de cap persistente şi ameţeli. Atunci când s-a întors la munca ei de neurolog a avut dificultăţi în a face faţă exigenţelor serviciului şi a fost nevoită să-şi limiteze sarcinile la perioade scurte de timp.

Ce demersuri si cercetari am facut pentru a afla ce leziuni prezenta reclamanta.

Problemele de răspundere civilă au fost rezolvate destul de repede, şi cercetările acestei leziuni cerebrale traumatice s-au concentrat pe amploarea şi efectul leziunii cerebrale şi impactul pe care avea să îl aibă asupra muncii reclamantei.

Osbornes a instruit un expert în neuro-radiologie să întreprindă o scanare craniană folosind tehnologia RMN 3T de ultima generaţie. Această imagistică a scos la iveală faptul că reclamanta suferise un anumit grad de distrugere la structura creierului (leziune axonală difuză) provocată de lovitura susţinută la cap.

Teste psihometrice, declaratii utile din partea familie şi a prietenilor şi prezentarea ei clinică toate au susţinut pretentia reclamantei în sensul că leziunile structurale au prejudiciat şi aptitudinile cognitive ale reclamantei (inclusiv capacităţile de concentrare şi memorie, şi abilitatea de a învăţa lucruri noi), precum şi dispoziţia şi comportamentul ei.

Rapoarte de expertiză medicala în neuropsihologie, neurologie, limbă și vorbire şi ortopedie au fost de asemenea obţinute, și au pot fi cauza leziunilor cerebrale.

Dupa ce au fost analizate probele am trecut la compensatii.

Împreună, aceste probe au susţinut revendicarea în sensul că deşi reclamanta se apropia de varsta de ieşire la pensie şi putea în continuare să lucreze, era doar capabilă sa lucreze mai puţin şi îşi pierduse capacitatea să lucreze dincolo de vârsta obişnuita de pensionare.

Probele din dosar au fost mai multe, și aproape în totalitate acceptate de pârâţi şi prin urmare a fost posibil să fie încheiat un acord prin negociere (pentru o suma de şase cifre) fără nevoia introducerii cererii în instanta, în urma acestui traumatism.

Concluziile avocatului specializat in compensatii ca urmare a unor accidente auto cu leziuni cerebrale.

Avocatul reclamantei, Stuart Knightley a remarcat despre acest caz: „Acesta a fost genul de caz care a beneficiat de investigaţii din partea experţilor în vătămări cerebrale.

Reclamanta a fost externată de la spital fără monitorizare neurologică şi a fost în stare să-şi continue munca de un nivel avansat; procedura medico-legală ceruta de noi a fost ceea ce a depistat prejudiciile cerebrale subtile dar semnificative, şi asta ne-a permis să prezentăm argumente convingătoare părţii opuse ceea ce a însemnat că ea a putut să primească compensaţii pentru efectele asupra carierei sale in viitor.”

Share this article

Contact

Related InsightsVIEW ALL

 1. meglijenta personalului medical in cazul Cristianei
  4.8.2021

  Concluzia anchetei: numeroasele erori din partea...

  Firma de avocatura Osbornes Law reprezinta parintii Cristianei care avea aproape 3 ani cand si-a pierdut viata. Investigatia instantei (Coroner) s-a...

  Read more
 2. Accident ciclism
  14.7.2021

  Reprezentare si ce poti sa faci...

  Accident De Bicicleta In Londra Avocații noștri specializați în cereri urmare a accidentelor de bicicletă sunt aici...

  Read more
 3. ingrijirea pacientului cu septicemie
  6.7.2021

  Septicemia – O mai mare conștientizare...

  Recent Nickolas Leahy a participat la evenimentul de formare Sepsis al Brain Injury Group în Londra împreună cu colega lui,...

  Read more
 4. Proba video in instanta in caz de accident de bicicleta
  1.3.2021

  Proba video in instanta in caz...

  Camerele video pentru casca au devenit un obiect indispensabil pentru biciclisti, in special pentru cei care fac naveta de acasa...

  Read more
 5. 27.11.2020

  Omiterea diagnosticării unei fracturi

  Ce este o fractură osoasă? O fractură osoasă apare atunci când structura este deteriorată, cauzând fracturarea osului în 2...

  Read more
 6. leziune-glezna-la-locul-de-munca
  26.10.2020

  Accident la locul de munca soldat...

  Echipa noastra a finalizat un caz de vatamare corporala al unui roman care a suferit un accident de munca in...

  Read more

VIEW ALL

Contactați Osbornes

Sunati pentru a discuta cu un avocat roman chiar astazi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completati formularul online