Agricultură și accidente agricole

16 Sep 2020 | Maria Tiron
accidente agricole

Table of Contents

Agricultura și munca la fermă sunt considerate în mare măsură printre cele mai periculoase ocupații, iar obligațiile privind sănătatea și siguranța ar trebui să fie o prioritate pentru toți cei implicați în această industrie.

Această muncă poate fi dificilă și periculoasă, în aer liber și pe vreme rea. Poate fi reglementată și controlată slab, iregulară și salarizată prost. Din aceste motive, tinde să nu fie o muncă populară și pot exista deficiențe de forță de muncă.

În ultimii 15 ani, majoritatea lucrărilor agricole din Marea Britanie au fost de fapt făcute de lucrători imigranți din Europa de Est. Pentru acei angajați, engleza este o a doua limbă, ceea ce adaugă un nou nivel de risc și îi face mai vulnerabili la accidente și vătămări și la condițiile de muncă și de viață nedrepte.

Recent, Marea Britanie s-a alăturat Germaniei în a aduce cu avionul fermieri din România pentru a stopa criza continuă de recrutare din sectorul agricol. Alte 15 zboruri au fost planificate pentru începutul lunii mai pentru a aduce angajați în Germania și Regatul Unit. Datorită actualei pandemii, autoritățile române au confirmat că au fost asigurate de autoritățile locale din țările în care merg muncitorii că vor fi implementate măsuri adecvate pentru a-i proteja împotriva expunerii la Covid-19. Se anticipează că vor urma mai multe zboruri de la jumătatea lunii mai, pentru că atunci începe sezonul de recoltare pentru majoritatea fermelor.

Întrucât fermierii din Regatul Unit se grăbesc acum să recruteze cât mai mulți lucrători agricoli din Europa de Est pentru a salva recolta, există un risc real ca aceștia să treacă cu vederea toate măsurile de sănătate și siguranță necesare și să își expună lucrătorii la răni grave și boli.

Mai des vătămările într-o fermă agricolă pot fi cauzate de: animale periculoase, utilaje grele, tractoare, remorci și alte vehicule agricole, căderi de la înălțime sau leziuni provocate de obiecte căzute de la înălțime, expunere la substanțe periculoase, cum ar fi substanțe chimice și pesticide. Accidentele sunt cauzate de o pregătire necorespunzătoare, de o utilizare necorespunzătoare a utilajelor sau de lipsa echipamentelor de siguranță adecvate.

În 2018/2019, cifrele publicate de Health & Safety Executive (HSE) arată că 39 de persoane au fost ucise ca urmare a activităților agricole și a altor activități legate de agricultură în acel an. Majoritatea deceselor au fost cauzate de răsturnarea vehiculelor sau de vehicule aflate in mișcare.

Este important să înțelegem că, dacă practicile de muncă nesigure, echipamentele sau instalațiile nesigure duc la vătămarea lucrătorului, angajatorul este de obicei responsabil. Dar lucrătorul trebuie să stabilească răspunderea și să-și demonstreze cazul. Atunci când este posibil, lucrătorul trebuie să ia cunoștință de orice acțiuni, persoane sau practici care ar fi putut contribui la accident, să ia detalii despre martori și să facă fotografii.

Există anumite chestiuni ce trebuie luate in considerare cu privire la cererile efectuate in urma accidentelor agricole. De exemplu, o problemă comună asociată cu leziunile și pierderile cauzate de accidentele agricole este aceea că lucrătorul vătămat este adesea self-employed și depinde de angajator pentru cazare, uneori închiriind rulote direct de la angajator.

Este de înțeles dacă un lucrător agricol rănit are îndoieli cu gândul de a da in judecată un angajator, în special atunci când există probleme cu privire la securitatea locului de muncă.

De multe ori descoperim că clienții, în special lucrătorii agricoli imigranți, sunt preocupați de pierderea locului de muncă ca urmare a înaintării unei cereri pentru vătămare personală, însă legea există pentru a-i proteja.

Accidentele agricole duc adesea la vătămări grave și care schimbă viața și este vital ca partea vătămată să primească compensații complete pentru îngrijiri medicale și reabilitare, pierderea câștigurilor și alte pierderi pe termen lung.

Departamentul de vătămare corporală de la Osbornes Law este specializat în cazuri grave de accidente de muncă și a câștigat multe premii in acest domeniu. Totodată are echipe formate din este europeni care vorbesc poloneză, română, bulgară, maghiară, cehă,  și slovacă.

 

 

Share this article

Contact

Contactați Osbornes

Sunati pentru a discuta cu un avocat roman chiar astazi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completati formularul online






    • Bună ziua, ma numesc Elena și am fost implicata într-un accident de mașină, eu pieton fiind și partea vătămată. Datorită celor de la Osbornes Law și în special doamnei Alexandra Culic am primit compensația pentru daunele cauzate.
      Va mulțumesc încă odată Osbornes Law și Alexandra Culic

      Elena

    • Am avut un accident in Anglia , am colaborat cu aceasta firma . O durat aproape 2 ani ce i drept dar sa rezolvt vina find a inculpatilor . Este o firma serioasa vo recomand cu incredere deplina .

      Raileanu A

    • Recomand cu incredere! Sunt o firma serioasa de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

      Diana A

    • Recomand cu incredere! Sunt cea mai serioasa firma de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

      Google Review

    • Avocati de incredere si bine pregatiti. Multumesc mult!

      Cristina C

    • Va recomand cu încredere aceasta firma deoarece ofera servicii prompte si foarte bune. Redirectioneaza solicitarile si pe alte domenii, gasind rezolvare problemelor.

      Google Review

    Studii de cazVIEW ALL

    1. pericolele din ferme
      16.9.2020

      Pericolele de a lucra in ferme

      Inspectorii de protectie a muncii au declarat ca in ultimii 10 ani, cel putin o persoana pe saptamana a murit ca...

      Read more
    2. accidente in depozite
      18.9.2018

      Despăgubiri privind accidentele din depozite

      Solicitări de despăgubiri privind accidentele din depozite și ridicările de sarcini. Accidentele din depozite și cele legate...

      Read more
    3. accidente pe santier
      7.9.2018

      Accidente pe santiere de constructii

      Accidente pe șantiere de construcții Muncitorii de pe șantierele de construcții se confruntă cu pericole fizice în fiecare...

      Read more
    4. Accidente de munca in fabrici
      30.8.2018

      Despăgubiri pentru accidente de muncă în fabricile...

      Solicitări privind despăgubiri pentru accidente de muncă în fabrici pe teritoriul Angliei. Industria prelucrătoare ocupă 10% din forț...

      Read more
    5. Obligatiile angajatorului privind accidentele de munca
      10.8.2018

      Obligațiile angajatorului în cazul accidentelor de muncă

      Ce obligații au angajatorii din Anglia când angajează muncitori sezonieri și aceștia suferă un accident de muncă....

      Read more
    6. 11.6.2018

      Accidente fatale la locul de muncă

      Raportul privind accidentele fatale la locul de muncă în Anglia. Un articol nou de la BBC analizează accidentele fatale la...

      Read more

    VIEW ALL