Accidentul feroviar din Croydon

11 Jun 2018 | Maria Tiron

In acest articol detaliem cazul accidentului din Croydon si ce desbagubiri au fost dobandite

Cine ar putea uita groaznicul accident feroviar din Croydon? La 9 noiembrie 2016, șapte persoane și-au pierdut viața atunci când trenul spre Croydon s-a răsturnat cu 69 de pasageri la bord. Un total, 62 de persoane au suferit leziuni, dintre care 19 au suferit răni foarte grave, inclusiv pierderea membrelor. Cei șase bărbați și o femeie ce au decedat aveau vârsta cuprinsă între 19 și 63 de ani. Numarul de morti a plasat accidentul de la Croydon ca cel mai grav accident feroviar din Marea Britanie dupa accidentul din Great Heck din 2001, în care au fost uciși 10 oameni.

Deci, ce a provocat deraierea și cum poate fi evitată o astfel de situație în viitor? Comisia pentru Investigare a Accidentelor Feroviare (RAIB) a efectuat o anchetă asupra incidentului.

RAIB

accident tren in croydon ukFolosind datele inregistrate de tren, RAIB a raportat în decembrie 2017 că trenul a avut o viteză excesivă și frânele nu au fost activate în timp ce a luat curba ascuțită spre stânga, cauzând deraierea. Limita de viteză in acea parte a traseului era de 20 de kilometri pe oră, dar trenul se deplasa cu 70 kilometri pe oră la momentul accidentului. Pe măsură ce trenul a deraiat, ferestrele și ușile au fost zdrobite, cauzând căderea pasagerilor sub tramvai si zdrobirea lor, pe măsură ce tramvaiul incetinea. RAIB a constatat că eroarea conducătorului a fost cauza accidentului, cel mai probabil din cauza faptului ca a adormit pentru scurt timp.

Investigația RAIB a constatat că, în general, operatorii britanici de tren din cele opt firme de trenuri urbane din Marea Britanie nu au reușit să înțeleagă pe deplin riscurile sistemelor de tren și, prin urmare, nu au instalat suficiente măsuri de siguranță. În consecință, au apărut în total 15 recomandări privind siguranța. Acestea includ instalarea unor limite de viteză mai mari pe alte zone periculoase ale liniei de cale ferata. În plus, s-a recomandat ca noile măsuri să includă sisteme de monitorizare a vigilenței conducătorilor, precum și de reducere automată a vitezei atunci când se apropie de curbe și intersecții periculoase. În plus, având în vedere că toți pasagerii care și-au pierdut viața au fost aruncați din tren, s-a ajuns la concluzia că dacă ferestrele de tren ar fi fost făcute din sticlă laminată în loc de sticlă călită, ar fi fost mai multi supravietuitori.

Rolurile investigațiilor poliție în domeniul transporturilor și ale serviciului de Procuratura a Coroanei.

Poliția britanică (BTP) a arestat șoferul de tren sub suspiciunea de ucidere din culpa și continuă să rămână sub cautiune în timp ce investigația BTP continuă. BTP va trimite constatările sale către Procuratura Coroanei (CPS), care va decide apoi dacă șoferul ar trebui sau nu să se confrunte cu acuzații penale. CPS va decide, de asemenea, dacă vor fi aduse acuzatii penale si pentru Transport for London (TfL) și TOL, compania care operează trenurile în numele TfL. Așa că, până când procesul se va sfârși, familiile celor decedati și cei răniți, in mod frustrant, nu știu dacă vor avea sau nu ziua lor în fata judecatorului.

In timp ce așteptăm deciziile BTP și CPS …

În luna ianuarie a acestui an, ca răspuns la raportul RAIB, organismul de reglementare numit Oficiul pentru Drumuri si Cale Ferată (ORR) a organizat o întâlnire privind siguranța. În cadrul summitului, ORR s-a angajat să creeze un grup care să convină asupra unui calendar pentru punerea în aplicare a recomandărilor din partea RAIB. ORR a fost citat în Transport Network spunând că ei “rămân uniti în hotărârea lor de a lua măsuri pentru a se asigura că tragedia din Croydon nu se va mai repeta niciodată”.

Separat, TfL și-a deschis propria investigație asupra accidentului, iar raportul așteaptă să fie publicat cândva în 2018. În plus, TfL sa angajat să implementeze toate recomandările din raportul final al RAIB.

Despăgubiri in urma acestui accident.

În martie 2017, Tramtrack Crodyon Ltd și Tfl și-au recunoscut răspunderea pentru accident, ceea ce înseamnă că victimele și supraviețuitorii nu trebuie să ii dea în judecată pentru a obține o hotărâre care să le permită să urmărească despăgubiri. BBC a raportat că, până la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, TfL a primit 87 de plângeri și a plătit mai mult de 2,2 milioane lire sterline în compensație in total în sprijinul celor afectați. În timp ce recompensa financiară nu este nicidecum destula pentru susținerea victimelor și a familiilor acestora, este de asemenea important să fie adus cazul în fața instanței: în acest fel, familiile afectate pot fi asigurate că se infaptuieste justiția.

Firma de avocatură Osbornes și echipa sa, este instruită să acționeze pentru familia uneia dintre victimele decedate in accidentul din Croydon.

Share this article

Contact

Contactați Osbornes

Sunati pentru a discuta cu un avocat roman chiar astazi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completati formularul online


  • Bună ziua, ma numesc Elena și am fost implicata într-un accident de mașină, eu pieton fiind și partea vătămată. Datorită celor de la Osbornes Law și în special doamnei Alexandra Culic am primit compensația pentru daunele cauzate.
   Va mulțumesc încă odată Osbornes Law și Alexandra Culic

   Elena

  • Am avut un accident in Anglia , am colaborat cu aceasta firma . O durat aproape 2 ani ce i drept dar sa rezolvt vina find a inculpatilor . Este o firma serioasa vo recomand cu incredere deplina .

   Raileanu A

  • Recomand cu incredere! Sunt o firma serioasa de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Diana A

  • Recomand cu incredere! Sunt cea mai serioasa firma de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Google Review

  • Avocati de incredere si bine pregatiti. Multumesc mult!

   Cristina C

  • Va recomand cu încredere aceasta firma deoarece ofera servicii prompte si foarte bune. Redirectioneaza solicitarile si pe alte domenii, gasind rezolvare problemelor.

   Google Review

  Studii de cazVIEW ALL

  1. Simptome medicale ignorate in cabinetul medicului de familie
   2.6.2023

   Femeile au un risc mai mare de a...

   Un număr tot mai mare de femei din Marea Britanie se simt respinse de medicii de familie atunci câ...

   Read more
  2. Despagubiri malpraxis la nastere
   26.5.2023

   Despăgubire în valoare de 5 cifre pentru o...

   Elline Demetriou a ajuns la un alt rezultat de succes pentru o reclamantă care a făcut o cerere împotriva...

   Read more
  3. Munca în depozit obligatiile angajatorului
   2.5.2023

   Obligația legală a angajatorilor de a proteja...

   Munca în depozit. Au existat o serie de cazuri recente în mass-media cu privire la problemele de siguranță în cazul...

   Read more
  4. Accident la locul de munca
   20.4.2023

   Accident la locul de muncă soluționat la...

   Sophie Davies, avocat specializat în cereri pentru vătămări corporale în cadrul firmei Osbornes Law, a reprezentat recent...

   Read more
  5. cadru medical accident de bicicleta si despagubiri
   22.3.2023

   Cadru medical NHS – victimă a unui accident grav...

   Av. asociat Laura Swaine din cadrul firmei Osbornes Law a obținut o despăgubire de 6 cifre pentru o reclamantă...

   Read more
  6. accident de ciclism
   13.3.2023

   Un accident de ciclism a cauzat leziuni majore...

   Kate Milton, Avocat Asociat Senior din cadrul firmei Osbornes Law, a soluționat o cerere de despăgubiri pentru un...

   Read more
  7. despagubiri eroare medicala
   11.1.2023

   Transplant de rinichi – eroare medicală din partea Royal...

   Osbornes a ajuns la o înțelegere în numele unui client ce a inițiat o acțiune împotriva  NHS...

   Read more
  8. Accident în construcții
   9.12.2022

   Caz încheiat cu succes pentru un client ce...

   Domnul M, cetăţean român, a venit în Marea Britanie şi a început să lucreze în industria construcţiilor...

   Read more
  9. Leziune grava la nastere
   6.9.2022

   Dreptate pentru clienta care a suferit leziuni grave...

   Echipa de neglijență medicală din cadrul firmei Osbornes Law a negociat recent soluționarea unui caz în care clienta noastră...

   Read more
  10. Nastere Necorespunzatoare
   23.8.2022

   Un caz legat de o naștere  necorespunză...

   Informații generale Clienta noastră, J, a rămas însărcinată în octombrie 2015 și a luat decizia dificilă de a...

   Read more
  11. negliejența medicală sau erori medicale
   5.8.2022

   Neglijența medicală sau erori medicale privind siguranț...

   HSIB (Healthcare Safety Investigation Branch – Departamentul de investigații privind siguranța în sistemul de sănătate) este o...

   Read more
  12. Accidente rutiere petrcute în vacanță în Europa
   25.7.2022

   Cum să faceți o solicitare de despă...

   Dacă ați fost implicat într-un accident rutier într-un stat din Uniunea Europeană, este posibil să aveți dreptul să...

   Read more
  13. Accident la bordul unui avion
   12.7.2022

   Cum să faceți o cerere pentru accidente...

   Dacă ați fost rănit în timpul călătoriei în străinătate, este posibil să puteți...

   Read more
  14. addison lee taxi
   27.5.2022

   Compensație de zeci de mii de lire...

   Compensație de zeci de mii de lire pentru un român din UK strivit de un taxi. Elvis Radu, î...

   Read more
  15. Neglijenta medicala in maternitate
   27.5.2022

   Raportului Ockenden – Scandalul de la maternitate

   În urma publicării Raportului Ockenden, o analiză independentă a serviciilor de maternitate de la Shrewsbury și Telford Hospital NHS...

   Read more
  16. Compensatie primită de un pilot
   25.3.2022

   Un indicator de metrou din Londra cauzează o...

   Cerere pentru compensație în urma unei probleme neurologice severe, după ce un indicator de metrou din Londra lovește...

   Read more
  17. Leziune ortopedică gravă
   18.2.2022

   Leziune ortopedică gravă pentru care s-a primit o...

   Clientul nostru în vârstă de 25 de ani era pasager într-o camionetă de serviciu, când aceasta a fost lovită...

   Read more
  18. Neglijenta medicala spital din UK
   20.1.2022

   Neglijență Medicală – Stephanie Prior discuta la Channel 4 despre...

   Conform declarațiilor celor de la CQC (Care Quality Commission), secția de obstetrică-ginecologie a spitalului Basildon încă are...

   Read more
  19. Despagubiri amputare picior
   14.1.2022

   Despăgubire Accident la locul de muncă

   Accident la locul de muncă – compensație de £4,75 milioane Domnul S trecea prin curtea interioară de la locul de muncă...

   Read more
  20. Compensatie accident podea uda la scoala
   20.12.2021

   Compensatie in valoare de 270.000 de lire sterline pentru...

   Osbornes Law a obtinut o compensatie in valoare de 270.000 lire sterline pentru o clienta care a alunecat pe podeaua udă...

   Read more
  21. Compensatie amputare picior
   2.12.2021

   Compensatie de sase cifre pentru o amputare de...

   Domnul N, un cetățean român în vârstă de 30 de ani, a venit în Marea Britanie pentru a...

   Read more
  22. trimitere medic specialist
   15.11.2021

   Când este o trimitere urgentă?

   Ce este o trimitere și cum este aranjată? Pacienții au dreptul să ceară să fie îndrumați pentru tratament...

   Read more
  23. Indepartare stent uretar
   9.11.2021

   Întârzieri în îndepărtarea stenturilor ureterale

   În februarie 2020, Direcția de Investigare a Siguranței în Domeniul Sănătății (HSIB) a publicat un buletin...

   Read more
  24. Accidente agricole
   21.9.2021

   Riscul ridicat în accidente agricole pentru cei self-employed

   Accidente agricole în UK. Agricultura reprezintă o industrie periculoasă în Marea Britanie și, conform raportului Autorității pentru Sănă...

   Read more

  VIEW ALL