Accidentul feroviar din Croydon

11 Jun 2018 | Maria Tiron

In acest articol detaliem cazul accidentului din Croydon si ce desbagubiri au fost dobandite

Cine ar putea uita groaznicul accident feroviar din Croydon? La 9 noiembrie 2016, șapte persoane și-au pierdut viața atunci când trenul spre Croydon s-a răsturnat cu 69 de pasageri la bord. Un total, 62 de persoane au suferit leziuni, dintre care 19 au suferit răni foarte grave, inclusiv pierderea membrelor. Cei șase bărbați și o femeie ce au decedat aveau vârsta cuprinsă între 19 și 63 de ani. Numarul de morti a plasat accidentul de la Croydon ca cel mai grav accident feroviar din Marea Britanie dupa accidentul din Great Heck din 2001, în care au fost uciși 10 oameni.

Deci, ce a provocat deraierea și cum poate fi evitată o astfel de situație în viitor? Comisia pentru Investigare a Accidentelor Feroviare (RAIB) a efectuat o anchetă asupra incidentului.

RAIB

accident tren in croydon ukFolosind datele inregistrate de tren, RAIB a raportat în decembrie 2017 că trenul a avut o viteză excesivă și frânele nu au fost activate în timp ce a luat curba ascuțită spre stânga, cauzând deraierea. Limita de viteză in acea parte a traseului era de 20 de kilometri pe oră, dar trenul se deplasa cu 70 kilometri pe oră la momentul accidentului. Pe măsură ce trenul a deraiat, ferestrele și ușile au fost zdrobite, cauzând căderea pasagerilor sub tramvai si zdrobirea lor, pe măsură ce tramvaiul incetinea. RAIB a constatat că eroarea conducătorului a fost cauza accidentului, cel mai probabil din cauza faptului ca a adormit pentru scurt timp.

Investigația RAIB a constatat că, în general, operatorii britanici de tren din cele opt firme de trenuri urbane din Marea Britanie nu au reușit să înțeleagă pe deplin riscurile sistemelor de tren și, prin urmare, nu au instalat suficiente măsuri de siguranță. În consecință, au apărut în total 15 recomandări privind siguranța. Acestea includ instalarea unor limite de viteză mai mari pe alte zone periculoase ale liniei de cale ferata. În plus, s-a recomandat ca noile măsuri să includă sisteme de monitorizare a vigilenței conducătorilor, precum și de reducere automată a vitezei atunci când se apropie de curbe și intersecții periculoase. În plus, având în vedere că toți pasagerii care și-au pierdut viața au fost aruncați din tren, s-a ajuns la concluzia că dacă ferestrele de tren ar fi fost făcute din sticlă laminată în loc de sticlă călită, ar fi fost mai multi supravietuitori.

Rolurile investigațiilor poliție în domeniul transporturilor și ale serviciului de Procuratura a Coroanei.

Poliția britanică (BTP) a arestat șoferul de tren sub suspiciunea de ucidere din culpa și continuă să rămână sub cautiune în timp ce investigația BTP continuă. BTP va trimite constatările sale către Procuratura Coroanei (CPS), care va decide apoi dacă șoferul ar trebui sau nu să se confrunte cu acuzații penale. CPS va decide, de asemenea, dacă vor fi aduse acuzatii penale si pentru Transport for London (TfL) și TOL, compania care operează trenurile în numele TfL. Așa că, până când procesul se va sfârși, familiile celor decedati și cei răniți, in mod frustrant, nu știu dacă vor avea sau nu ziua lor în fata judecatorului.

In timp ce așteptăm deciziile BTP și CPS …

În luna ianuarie a acestui an, ca răspuns la raportul RAIB, organismul de reglementare numit Oficiul pentru Drumuri si Cale Ferată (ORR) a organizat o întâlnire privind siguranța. În cadrul summitului, ORR s-a angajat să creeze un grup care să convină asupra unui calendar pentru punerea în aplicare a recomandărilor din partea RAIB. ORR a fost citat în Transport Network spunând că ei “rămân uniti în hotărârea lor de a lua măsuri pentru a se asigura că tragedia din Croydon nu se va mai repeta niciodată”.

Separat, TfL și-a deschis propria investigație asupra accidentului, iar raportul așteaptă să fie publicat cândva în 2018. În plus, TfL sa angajat să implementeze toate recomandările din raportul final al RAIB.

Despăgubiri in urma acestui accident.

În martie 2017, Tramtrack Crodyon Ltd și Tfl și-au recunoscut răspunderea pentru accident, ceea ce înseamnă că victimele și supraviețuitorii nu trebuie să ii dea în judecată pentru a obține o hotărâre care să le permită să urmărească despăgubiri. BBC a raportat că, până la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, TfL a primit 87 de plângeri și a plătit mai mult de 2,2 milioane lire sterline în compensație in total în sprijinul celor afectați. În timp ce recompensa financiară nu este nicidecum destula pentru susținerea victimelor și a familiilor acestora, este de asemenea important să fie adus cazul în fața instanței: în acest fel, familiile afectate pot fi asigurate că se infaptuieste justiția.

Firma de avocatură Osbornes și echipa sa, este instruită să acționeze pentru familia uneia dintre victimele decedate in accidentul din Croydon.

Share this article

Contact

Contactați Osbornes

Sunati pentru a discuta cu un avocat roman chiar astazi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completati formularul online


  • Bună ziua, ma numesc Elena și am fost implicata într-un accident de mașină, eu pieton fiind și partea vătămată. Datorită celor de la Osbornes Law și în special doamnei Alexandra Culic am primit compensația pentru daunele cauzate.
   Va mulțumesc încă odată Osbornes Law și Alexandra Culic

   Elena

  • Am avut un accident in Anglia , am colaborat cu aceasta firma . O durat aproape 2 ani ce i drept dar sa rezolvt vina find a inculpatilor . Este o firma serioasa vo recomand cu incredere deplina .

   Raileanu A

  • Recomand cu incredere! Sunt o firma serioasa de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Diana A

  • Recomand cu incredere! Sunt cea mai serioasa firma de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Google Review

  • Avocati de incredere si bine pregatiti. Multumesc mult!

   Cristina C

  • Va recomand cu încredere aceasta firma deoarece ofera servicii prompte si foarte bune. Redirectioneaza solicitarile si pe alte domenii, gasind rezolvare problemelor.

   Google Review

  Studii de cazVIEW ALL

  1. Bebelus in spital
   30.11.2023

   Hiponatremie maternă și fetală: Ce este Hiponatremia?

   Hiponatremie maternă și fetală, ce este Hiponatremia? Hiponatremia este o afecțiune în care nivelul de sodium scade sub un...

   Read more
  2. prizonier in inchisoare
   29.11.2023

   Neglijență în domeniul sănătății în...

   Nicholas Leahy, un avocat din cadrul Departamentului de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes...

   Read more
  3. incident cu un scuter
   23.11.2023

   Incident cu un scuter

   Siobhan McIvor, partener în cadrul Osbornes Law, a soluționat un caz la o întâlnire de stabilire a valorii...

   Read more
  4. muncitor accidentat de un stivuitor la servicu
   17.11.2023

   Muncitor dintr-o fabrică obține o despăgubire...

   Stivuitoarele sunt o cauză comună a accidentelor de muncă din cauza erorii umane a conducătorului de stivuitor și a...

   Read more
  5. pieton lovit de masina
   15.11.2023

   Pieton lovit de o mașină când...

   La Osbornes Law știm că cea mai bună modalitate de a obține o despăgubire cu valoare ridicată pentru...

   Read more
  6. Leziuni la coloana vertebrala
   9.11.2023

   Despăgubire de 6 cifre pentru o fractură a...

   Fracturi ale coloanei vertebrale după încetarea injecției de Denosumab. Stephanie Prior a fost instruită într-o cerere împotriva Mid and...

   Read more
  7. malpraxis intr-un spital privat
   5.11.2023

   Malpraxis: Neglijență în domeniul sănătății...

   Puteți reclama neglijență unui spital privat? Da – poate fi puțin mai complicat decât a depune o cerere î...

   Read more
  8. ingrijirea pacientilor prin nhs
   2.11.2023

   Listele de așteptare pentru tratamente în spital...

   Listele de așteptare ale NHS din Anglia au atins cea mai mare cifră din 2007 încoace, ajungând la un...

   Read more
  9. Diagnosticarea întârziată a cancerului de piele
   27.10.2023

   Diagnosticarea întârziată a cancerului de piele

   Suntem încântați că am reușit să soluționăm cu succes cererea de despăgubire a unei...

   Read more
  10. Neglijenta medicala spital din UK
   28.8.2023

   Femeile din minoritățile etnice se confruntă cu...

   Conform datelor publicate, femeile de culoare au cu 40% mai multe șanse de a suferi un avort spontan, decât femeile...

   Read more
  11. NHS Trust Neglijenta Medicala
   24.8.2023

   Revendicare fatală: Eșecul de a trata afecț...

   Jodi Newton, partener în Departamentul de neglijență clinică de la Osbornes Law, a soluționat recent cu succes un caz...

   Read more
  12. intervenție chirurgicală la intestin
   21.8.2023

   Leziune a nervului după o intervenție chirurgicală...

   Stephanie Prior a fost instruită într-o reclamație împotriva Spitalului Universitar Luton & Dunstable, în care clientul nostru a suferit...

   Read more
  13. Investigatii RMN
   14.8.2023

   Investigația cu privire la moartea unei fete...

   O adolescentă cu autism a murit în urma unui RMN sub anestezie generală. Acest lucru a declanșat o investigaț...

   Read more
  14. Despagubiri accident la sala de sport
   27.7.2023

   Rănirea cu o greutate la sala de...

   Clienta noastră stătea lângă suportul de greutăți la o sală de sport. Suportul pentru greutăți avea...

   Read more
  15. accident de ciclism cu o masina cu usa deshisa
   4.7.2023

   Accident de ciclism

   Megan Lambert a soluționat recent o cerere de despăgubiri pentru un biciclist rănit, în valoare de 12.000 de...

   Read more
  16. Accident biciclistă cu o mașină
   26.6.2023

   Despăgubire de peste 70.000 de lire sterline pentru...

   L.S, avocat asociat  de la Osbornes Law, a soluționat o cerere de despăgubire de peste 70.000 de lire...

   Read more
  17. Accident masina cu pietoni
   23.6.2023

   Compensație de 1.75 milioane de lire sterlire în...

   Kate Milton, Asociat Senior si Maria Tiron, Asociat la Osbornes Law, au acționat în numele unei doamne cetățean...

   Read more
  18. Caine pe strazi noaptea
   20.6.2023

   Despăgubiri pentru un atac neprovocat de câ...

   Reclamanta își plimba cei doi câini în lesa, noaptea târziu, aproape de casa ei. În timp ce mergeau,...

   Read more
  19. Pacienta cu dureri abdominale
   19.6.2023

   Dureri abdominale severe prelungite din cauza unei intervenț...

   Jodi Newton a fost instruită cu privire la o reclamație împotriva London North West University Healthcare NHS Trust, în...

   Read more
  20. Femeie însărcinată în spital
   14.6.2023

   Despăgubire în valoare de 6 cifre pentru un...

   Stephanie Prior a soluționat recent o cerere de vătămare la naștere legată de o doamnă care...

   Read more
  21. Accident de motocicletă
   14.6.2023

   Accident de motocicletă – Despăgubiri de peste 3 milioane...

   Accident de motocicletă produce vătămări care pot schimba viața. K.M, asociat principal la Osbornes Law...

   Read more
  22. Cabinet dentar
   9.6.2023

   Curtea evitată după soluționarea unei cereri de...

     Echipa de neglijență medicală a negociat recent soluționarea unui caz complex de neglijență dentară. Clienta noastră s-a confruntat...

   Read more
  23. Simptome medicale ignorate in cabinetul medicului de familie
   2.6.2023

   Femeile au un risc mai mare de a...

   Un număr tot mai mare de femei din Marea Britanie se simt respinse de medicii de familie atunci câ...

   Read more
  24. Despagubiri malpraxis la nastere
   26.5.2023

   Despăgubire în valoare de 5 cifre pentru o...

   Elline Demetriou a ajuns la un alt rezultat de succes pentru o reclamantă care a făcut o cerere împotriva...

   Read more

  VIEW ALL