Sfaturi utile în caz de accidente suferite în vacanță în străinătate

Ce trebuie să faci dacă ai suferit un accident în vacanță

Dacă aveți ghinionul să aveți un accident în timpul vacanței, există câteva lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a vă asigura că sunteți protejat.

Contact

Pachetele de vacanță oferă o gamă largă de beneficii pentru turiști, inclusiv protecția juridică în temeiul Regulamentelor privind pachetele de călătorie, pachetele de vacanță și pachetele turistice din 1992, dar este important să știți pentru ce aveți sau nu acoperire.

Fie că este vorba de o fractură sau de ceva mai grav, acest articol vă va îndruma cu privire la procesul de obținere a asistenței medicale și de a face o solicitare de despăgubire.

Ce înseamnă un pachet de vacanță?

Regulamentele privind pachetele de călătorie, pachetele de vacanță și pachetele turistice din 1992 acoperă vacanțele „pachet” gata făcute. Aceasta înseamnă că trebuie să fi aranjat cel puțin două tipuri diferite de servicii de călătorie cu același operator de turism ca parte a unui preț care să includă toate serviciile. Serviciile de călătorie includ zboruri, transferuri, cazare, închiriere de mașini și alte servicii turistice similare.

O vacanță nu va fi considerată un pachet dacă vă organizați separat zborurile și hotelul. Verificați cu operatorul dvs. de turism dacă nu sunteți sigur.

Pentru ce tip de accident pot face o cerere de despăgubire când sunt plecat cu un pachet de vacanță?

Dacă suferiți o vătămare sau o boală în timpul unui pachet de vacanță și altcineva a fost vinovat, este posibil să aveți dreptul să faceți o cerere de despăgubire. Printre cauzele comune ale accidentelor suferite în timpul plecărilor în vacanță cu pachete turistice se numără:

 • Accidente rutiere
 • Accidente din sporturi extreme și de aventură (de exemplu, rafting, parașutism, bungee jumping)
 • Accidente de schi
 • Accidente la piscină
 • Alunecări, împiedicări și căderi în hotel
 • Toxiinfecții alimentare de sărbători

Ce ar trebui să fac dacă sufăr o vătămare când sunt plecat cu un pachet de vacanță?

Prioritatea este să solicitați asistență medicală. În majoritatea țărilor, apelarea fie la 112, fie la 911 vă va conecta la serviciile de urgență. După aceea, ar trebui să faceți următoarele:

Pasul unu: colectați dovezi

 • Scrieți o relatare a ceea ce s-a întâmplat în timp ce incidentul este proaspăt în memorie
 • Obțineți datele de contact ale oricăror martori
 • Faceți fotografii ale locului accidentului
 • Faceți fotografii cu rănile/leziunile dumneavoastră
 • Înregistrați datele vizitelor dumneavoastră la medic, clinică sau spital
 • Obțineți o copie a oricăror rapoarte medicale oficiale scrise
 • Păstrați chitanțele pentru cheltuielile legate de accidentul dvs., cum ar fi facturile medicale și tarifele de taxi până la spital

Pasul al doilea: raportați accidentul

 • Raportați incidentul dumneavoastră reprezentantului firmei care v-a vândut pachetul turistic
 • Dacă nu există niciun reprezentant, raportați incidentul la sediul central al operatorului de turism din Marea Britanie
 • Raportați accidentul managerului hotelului și luați o copie a înscrierii în registrul de accidente
 • Contactați furnizorul dvs. de asigurări de călătorie

În plus, dacă aveți un accident rutier în străinătate, ar trebui să raportați incidentul la poliția locală. Nu admiteți vina și nu semnați nimic fără sfatul unui avocat, deoarece acest lucru vă poate afecta cererea.

Cine va plăti pentru asistența medicală?

Când vă aflați în vacanță în Uniunea Europeană, aveți dreptul de a primi asistență medicală prin Cardul European de Asigurări de Sănătate, dacă acesta este încă valabil, sau prin înlocuitorul acestuia de după Brexit, Cardul Global de Asigurări de Sănătate din Regatul Unit. În general, aceasta înseamnă că veți primi asistență medicală gratuită sau la un cost redus, ca și cum ați fi cetățean care locuiește în țara în care ați suferit vătămarea.

Cu toate acestea, este întotdeauna recomandabil să încheiați și o asigurare de călătorie, deoarece EHIC/GHIC nu acoperă întotdeauna toate costurile de tratament. Cu siguranță nu va acoperi costul călătoriei dvs. acasă în Marea Britanie, care este cunoscută sub denumirea de repatriere.

O poliță de asigurare de călătorie vă va acoperi, de obicei, facturile medicale până la valoarea menționată în poliță. Cu toate acestea, nu va compensa pentru durerea și suferința cauzate de accidentul dumneavoastră. Este posibil să aveți și alte pierderi financiare, pe lângă facturile medicale, pe care asigurarea dvs. de călătorie nu le va acoperi sau le va acoperi doar până la o anumită valoare monetară. Exemplele includ pierderea de venituri, costurile echipamentelor medicale și costurile îngrijirii ulterioare. Puteți include toate aceste cheltuieli într-o solicitare de despăgubire pentru vătămare corporală.

Adesea, asigurătorii dumneavoastră vă vor cere să încercați mai întâi recuperarea pierderilor financiare de la persoana responsabilă. Avocatul dumneavoastră vă va putea sfătui în continuare dacă se aplică această condiție.

Împotriva cui faceți solicitarea/cererea de despăgubire?

Regulamentul privind pachetele de vacanță spune că, dacă ați rezervat pachetul de vacanță printr-un operator de turism din Marea Britanie, acesta va fi responsabil pentru orice probleme cu care vă confruntați. Prin urmare, solicitarea/cererea dumneavoastră se face împotriva companiei de turism, aplicând legislația engleză. Acest lucru face mult mai ușor obținerea de despăgubiri, deoarece nu trebuie să depuneți o solicitare/cerere la o instanță străină.

Orice zbor, transfer, cazare, excursie sau activitate care a fost inclusă în rezervarea dumneavoastră de pachet de vacanță este reglementată de Regulamente.

Reglementările nu se aplică unui accident care a avut loc într-un loc sau în timpul unei activități care nu a fost inclusă în pachet. Exemplele includ plimbările cu jetski sau un accident rutier pe un moped închiriat. Este posibil să puteți depune în continuare o solicitare/cerere de vătămare corporală în aceste situații, dar va trebui să depuneți o solicitare/cerere împotriva persoanelor cu rezidența în afara Regatului Unit.

Cât timp am la dispoziție pentru a face o solicitare/cerere de despăgubire?

Dacă ați suferit o vătămare cât ați fost plecat cu un pachet de vacanță rezervat printr-un operator de turism din Marea Britanie, aveți la dispoziție până la 3 ani de la data accidentului pentru a depune o solicitare/cerere.

Dacă vătămarea a fost cauzată de o activitate efectuată în afara pachetului, atunci limita de timp depinde de legile țării în care ați suferit vătămarea. Este recomandabil să consultați un avocat imediat ce ajungeți acasă. Cu cât acționați mai repede, cu atât sunt mai mari șansele de a face o solicitare/cerere care să se încheie cu succes.

Care sunt următorii pași?

Contactați-ne la 020 7485 8811 pentru o consultație inițială gratuită cu privire la cazul dumneavoastră. Vă vom spune dacă credem că puteți face o solicitare/cerere de despăgubire și ce trebuie să faceți pentru a începe. Majoritatea cererilor pot fi finanțate printr-un acord de tip Fără câștig, fără onorarii. Aceasta înseamnă că nu trebuie să plătiți nimic în avans și că plătiți taxe legale doar dacă solicitarea dvs. va fi încheiată cu succes.

Dacă aveți întrebări legate de accidente în vacanță nu ezitați să ne contactați

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online


  Studii de cazVIEW ALL

  1. negliejența medicală sau erori medicale
   5.8.2022

   Neglijența medicală sau erori medicale privind siguranț...

   HSIB (Healthcare Safety Investigation Branch – Departamentul de investigații privind siguranța în sistemul de sănătate) este o...

   Read more
  2. Accidente rutiere petrcute în vacanță în Europa
   25.7.2022

   Cum să faceți o solicitare de despă...

   Dacă ați fost implicat într-un accident rutier într-un stat din Uniunea Europeană, este posibil să aveți dreptul să...

   Read more
  3. Accident la bordul unui avion
   12.7.2022

   Cum să faceți o cerere pentru accidente...

   Dacă ați fost rănit în timpul călătoriei în străinătate, este posibil să puteți...

   Read more
  4. Neglijenta medicala in maternitate
   27.5.2022

   Raportului Ockenden – Scandalul de la maternitate

   În urma publicării Raportului Ockenden, o analiză independentă a serviciilor de maternitate de la Shrewsbury și Telford Hospital NHS...

   Read more
  5. Compensatie primită de un pilot
   25.3.2022

   Un indicator de metrou din Londra cauzează o...

   Cerere pentru compensație în urma unei probleme neurologice severe, după ce un indicator de metrou din Londra lovește...

   Read more
  6. trimitere medic specialist
   15.11.2021

   Când este o trimitere urgentă?

   Ce este o trimitere și cum este aranjată? Pacienții au dreptul să ceară să fie îndrumați pentru tratament...

   Read more
  7. Indepartare stent uretar
   9.11.2021

   Întârzieri în îndepărtarea stenturilor ureterale

   În februarie 2020, Direcția de Investigare a Siguranței în Domeniul Sănătății (HSIB) a publicat un buletin...

   Read more
  8. meglijenta personalului medical in cazul Cristianei
   4.8.2021

   Concluzia anchetei: numeroasele erori din partea personalului medical...

   Firma de avocatura Osbornes Law reprezinta parintii Cristianei care avea aproape 3 ani cand si-a pierdut viata. Investigatia instantei (Coroner) s-a...

   Read more
  9. Accident ciclism
   14.7.2021

   Reprezentare și ce poți să faci în...

   Accident De Bicicletă în Londra. Avocații noștri specializați în cereri ca urmare a accidentelor de bicicletă sunt...

   Read more
  10. ingrijirea pacientului cu septicemie
   6.7.2021

   Septicemia – O mai mare conștientizare poate duce...

   Recent Nickolas Leahy a participat la evenimentul de formare Sepsis al Brain Injury Group în Londra împreună cu colega lui,...

   Read more
  11. Proba video in instanta in caz de accident de bicicleta
   1.3.2021

   Proba video în instanță în caz de accident...

   Camerele video pentru cască au devenit un obiect indispensabil pentru bicicliști, în special pentru cei care fac naveta de...

   Read more
  12. 27.11.2020

   Omiterea diagnosticării unei fracturi

   Ce este o fractură osoasă? O fractură osoasă apare atunci când structura este deteriorată, cauzând fracturarea osului în 2...

   Read more
  13. injury at work
   26.10.2020

   Accident la locul de munca soldat cu o...

   Echipa noastra a finalizat un caz de vatamare corporala al unui roman care a suferit un accident de munca in...

   Read more
  14. avocat specializat in neglijenta medicala
   2.10.2020

   Este necesar ca avocatul dumneavoastră în dosarul de...

   Majoritatea clienților care au un caz de neglijență medicală au trecut deja printr-o experiență profund supărătoare prin...

   Read more
  15. despagubiri accidente rutiere in Anglia
   16.9.2020

   Despăgubiri Accident Rutier în UK

   Cazul unui client care a fost implicat într-un accident rutier în Anglia. Clientul nostru, un cetățean român, a...

   Read more
  16. pericolele din ferme
   16.9.2020

   Pericolele de a lucra in ferme

   Inspectorii de protectie a muncii au declarat ca in ultimii 10 ani, cel putin o persoana pe saptamana a murit ca...

   Read more
  17. accidente agricole
   16.9.2020

   Agricultură și accidente agricole

   Agricultura și munca la fermă sunt considerate în mare măsură printre cele mai periculoase ocupații, iar obligațiile...

   Read more
  18. accident de moped
   16.9.2020

   Accident de moped

   Clientul nostru, lucra pe moped făcând curierat de fast-food în centrul Londrei, când mopedul său s-a...

   Read more
  19. Accident la locul de munca
   16.9.2020

   Accident la locul de munca

   Clientul nostru a suferit numeroase fracturi la piciorul stâng care au necesitat intervenții chirurgicale. EL lucra într-o cameră...

   Read more
  20. Accident motocicleta
   16.9.2020

   Accident de motocicletă I

   Clientul nostru a suferit vătămări grave la nivelul piciorului stâng și la gleznă, cu multiple fracturi...

   Read more
  21. comunicare caz de neglijenta medicala
   16.9.2020

   Importanța comunicării în cazurile de neglijență...

   Nevoia de a fi înțeles este o necesitate, în special pentru doctorii sau asistenții medicali care au grijă...

   Read more
  22. Termene pentru neglijenta medicala
   16.9.2020

   Termenele limita pentru cererile de neglijenta medicala

   Ce termen ai pentru a depune o cerere pentru neglijenta medicala. Cererile de neglijență medicală sunt supuse unor termene limita...

   Read more
  23. avocat fara fonduri
   22.5.2020

   Avocatul meu a ramas fara fonduri (bani) si...

   Ca multe alte afaceri exista si firme de avocatura care, in momentul de fata, sufera din punct de vedere financiar...

   Read more
  24. polita asigurare motocicleta invalida
   8.4.2020

   Motocicliști – Ar putea acțiunile dumneavoastră să...

   Invalidare polita de asigurare pentru motociclisti. Asigurarea auto pentru dumneavoastră și motocicleta dumneavoastră este vitală în cazul unui accident sau...

   Read more

  VIEW ALL