Sfaturi utile în caz de accidente suferite în vacanță în străinătate

Ce trebuie să faceți dacă ați suferit un accident în vacanță

Dacă aveți ghinionul să aveți un accident în timpul vacanței, există câteva lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a vă asigura că sunteți protejat.

Contact us

Contact

 • “Osbornes is a well-regarded personal injury practice well equipped to advise on high-value and high-profile claims.”

   

 • “This is an excellent PI team, who are highly respected in the PI sector. Their team includes bright, hard-working solicitors dedicated to achieving successful outcomes for their clients”

Pachetele de vacanță oferă o gamă largă de beneficii pentru turiști, inclusiv protecția juridică în temeiul Regulamentelor privind pachetele de călătorie, pachetele de vacanță și pachetele turistice din 1992, dar este important să știți pentru ce aveți sau nu acoperire.

Accident cu pachet de vacanta

Cuprins:

 1. Ce înseamnă un pachet de vacanță?
 2. Ce trebuie făcut atunci când sunteți lezat în timpul vacanței achiționate cu pachetul turistic?
 3. Cine va plăti pentru asistența medicală?
 4. Împotriva cui se face cererea pentru obținerea unei despăgubiri?
 5. In cât timp se poate face o cerere pentru obținerea unei despăgubiri?
 6. Care sunt următorii mei pași?

 

Fie că este vorba de o fractură sau de ceva mai grav, acest articol vă va îndruma cu privire la procesul de a obține asistență medicală și de a face o cerere pentru obținerea unei despăgubiri.

Ce înseamnă un pachet de vacanță?

Regulamentele privind pachetele de călătorie, pachetele de vacanță și pachetele turistice din 1992 acoperă vacanțele „pachet” gata făcute. Aceasta înseamnă că trebuie să fi aranjat cel puțin două tipuri diferite de servicii de călătorie cu același operator de turism ca parte a unui preț care să includă toate acele servicii. Serviciile de călătorie includ zboruri, transferuri, cazarea, închirierea de mașini și servicii turistice.

O vacanță nu va fi considerată pachet dacă zborurile sunt organizate separat de hotel. Este cel mai bine sa verificati cu operatorul dumneavoastra de turism dacă nu sunteți sigur.

Pentru ce tip de accident se poate face cerere pentru obținerea unei despăgubiri atunci cand este vorba de un pachet de vacanță?

Dacă suferiți o vătămare corporală sau o boală pe perioada in care sunteți în vacanța achiziționată ca și pachet turistic, iar responsabil de acea vătămare/boală este altcineva, atunci este posibil să aveți dreptul să faceți o cerere de despăgubire. Printre tipurile frecvente de accidente suferite în timpul vacanțelor cu pachete turistice se numără:

 • Accidente rutiere
 • Accidente din sporturi extreme și de aventură (de exemplu, rafting, parașutism, bungee jumping)
 • Accidente de schi
 • Accidente la piscină
 • Alunecări, împiedicări și căderi în hotel
 • Toxiinfecții alimentare

Ce trebuie făcut atunci când sunteți lezat în timpul vacanței achiționate cu pachetul turistic?

Prima prioritate este să solicitați asistență medicală. În majoritatea țărilor, apelarea fie la 112, fie la 911 vă va conecta la serviciile de urgență. După aceea, ar trebui să urmați pașii enumerați mai jos:

Pasul unu: strângeți dovezi

 • Scrieți o relatare a ceea ce s-a întâmplat cât timp incidentul este proaspăt în memorie
 • Obțineți datele de contact ale oricăror martori
 • Faceți fotografii ale locului accidentului
 • Faceți fotografii cu rănile dumneavoastră
 • Înregistrați datele vizitelor dumneavoastră la medic, clinică sau spital
 • Obțineți o copie a oricăror rapoarte medicale oficiale scrise
 • Păstrați chitanțele pentru cheltuielile legate de accidentul dumneavoastra, cum ar fi facturile medicale și chitanțele de taxi până la spital

Pasul al doilea: raportați accidentul

 • Raportați incidentul dumneavoastră reprezentantului firmei care v-a vândut pachetul turistic
 • Dacă nu există niciun reprezentant, raportați incidentul la sediul central al operatorului de turism din Marea Britanie
 • Raportați accidentul managerului hotelului și luați o copie a înscrierii în registrul de accidente
 • Contactați furnizorul dumneavoastra de asigurări de călătorie

În plus, dacă aveți un accident rutier în străinătate, ar trebui să raportați incidentul la poliția locală. Nu admiteți vina și nu semnați nimic fără sfatul unui avocat, deoarece acest lucru vă poate afecta solicitarea.

Cine va plăti pentru asistența medicală?

Când vă aflați în vacanță în Uniunea Europeană, aveți dreptul de a primi asistență medicală prin Cardul European de Asigurări de Sănătate, dacă acesta este încă valabil, sau prin înlocuitorul acestuia de după Brexit, Cardul Global de Asigurări de Sănătate din Regatul Unit. În general, aceasta înseamnă că veți primi asistență medicală gratuită sau la un cost redus, ca și cum ați fi cetățean care locuiește în țara în care ați suferit vătămarea.

Cu toate acestea, este întotdeauna recomandabil să încheiați și o asigurare de călătorie, deoarece EHIC/GHIC nu acoperă întotdeauna toate costurile de tratament. Cu siguranță nu va acoperi costul călătoriei dumneavoastra acasă în Marea Britanie, care este cunoscută sub denumirea de repatriere.

O poliță de asigurare de călătorie vă va acoperi, de obicei, facturile medicale până la valoarea menționată în poliță. Cu toate acestea, nu va compensa pentru durerea și suferința cauzate de accidentul dumneavoastră. Este posibil să aveți și alte pierderi financiare, pe lângă facturile medicale, pe care asigurarea dumneavoastra de călătorie nu le va acoperi sau le va acoperi doar până la o anumită valoare monetară. Exemplele includ pierderea de venituri, costurile echipamentelor medicale și costurile îngrijirilor ulterioare. Puteți include toate aceste cheltuieli într-o solicitare de despăgubire pentru vătămare corporală.

Adesea, asigurătorii dumneavoastră vă vor cere să încercați mai întâi recuperarea pierderilor financiare de la persoana responsabilă. Avocatul dumneavoastră vă va putea sfătui în continuare dacă se aplică această condiție.

Împotriva cui se face cererea pentru obținerea unei despăgubiri?

Regulamentul privind pachetele de vacanță spune că, dacă ați rezervat pachetul de vacanță printr-un operator de turism din Marea Britanie, acesta va fi responsabil pentru orice probleme cu care vă confruntați. Prin urmare, solicitarea dumneavoastră se face împotriva companiei de turism, aplicând legislația engleză. Acest lucru face mult mai ușor obținerea de despăgubiri, deoarece nu trebuie să depuneți o solicitare la o instanță străină.

Orice zbor, transfer, cazare, excursie sau activitate care a fost inclusă în rezervarea dumneavoastră de pachet de vacanță este reglementată de Regulamente.

Reglementările nu se aplică unui accident care a avut loc într-un loc sau în timpul unei activități care nu a fost inclusă în pachet. Exemplele includ plimbările cu jetski sau un accident rutier pe un moped închiriat separat. Este posibil să puteți depune în continuare o cerere pentru vătămare corporală în aceste situații, dar va trebui să depuneți o solicitare împotriva persoanelor neglijente cu rezidența în afara Regatului Unit.

In cât timp se poate face o cerere pentru obținerea unei despăgubiri?

Dacă ați suferit o vătămare cât ați fost plecat cu un pachet de vacanță rezervat printr-un operator de turism din Marea Britanie, aveți la dispoziție 3 ani de la data accidentului pentru a depune aceasta solicitare.

Dacă vătămarea a fost cauzată de o activitate efectuată în afara pachetului, atunci limita de timp depinde de legile țării în care ați suferit vătămarea. Este recomandabil să consultați un avocat imediat ce ajungeți acasă. Cu cât acționați mai repede, cu atât sunt mai mari șansele de a face o solicitare care să se încheie cu succes.

Care sunt următorii mei pași?

Contactați-ne la 020 7485 8811 pentru o consultație inițială gratuită cu privire la cazul dumneavoastră. Vă vom spune dacă considerăm că puteți face o cerere pentru obținerea unei  despăgubiri și ce trebuie să faceți pentru a începe. Majoritatea cererilor pot fi finanțate printr-un acord de tip Nu câștigăm, nu suntem platiți. Aceasta înseamnă că nu aveți de plătit nimic în avans, iar onorariul de succes este achitat la finalul dosarului, daca a fost obținută o compensație (despăgubire). Dacă nu a fost obținută o compensație, atunci nu există niciun onorariu de plătit.

Dacă aveți întrebări legate de accidente în vacanță nu ezitați să ne contactați

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online


  Studii de cazVIEW ALL

  1. proteza brat amputat
   28.6.2024

   Cum se evaluează compensația în cazurile de...

   Compensația are scopul de a vă readuce în poziția în care erați înainte de producerea leziunii. Câ...

   Read more
  2. 11.6.2024

   Cereri de despăgubire pentru accidente cu bicicleta

   Mai jos găsiți câteva cazuri soluționate de către Osbornes, avocați specializați în accidente...

   Read more
  3. utilaj in agricultura
   27.3.2024

   Siguranța la locul de muncă în agricultură

   Siguranța în agricultură Munca în agricultură are în general cea mai mare rată de decese și răniri comparat...

   Read more
  4. Hotararea curtii supreme
   22.1.2024

   Hotărârea Curții Supreme din Marea...

   Curtea Supremă a confirmat la 11 ianuarie 2024, ordinul Curții de Apel de a respinge cererile victimelor secundare în cazurile de...

   Read more
  5. biciclistă accidentata de o masina obtine despăgubiri
   20.12.2023

   Despăgubire de 65.000 GBP pentru o biciclistă lovită...

   Megan Lambert, consilier juridic specializat în vătămări corporale, a obținut recent o despăgubire de aproximativ 65.000...

   Read more
  6. ambulanta din UK
   20.12.2023

   Întârzierile ambulanțelor afectează tratamentul rapid al...

   În 2017, secretarul de stat pentru sănătate a acceptat noile standarde de performanță pentru ambulanțe recomandate de NHS...

   Read more
  7. copil nou nascut
   12.12.2023

   Maternitate și scandaluri neonatale: lecții învățate

   În ultimii 15 până la 20 de ani, serviciile de maternitate NHS au fost supuse controlului, deoarece familiile vătămate...

   Read more
  8. Bebelus in spital
   30.11.2023

   Hiponatremie maternă și fetală: Ce este Hiponatremia?

   Hiponatremie maternă și fetală, ce este Hiponatremia? Hiponatremia este o afecțiune în care nivelul de sodium scade sub un...

   Read more
  9. muncitor accidentat de un stivuitor la servicu
   17.11.2023

   Muncitor dintr-o fabrică obține o despăgubire...

   Stivuitoarele sunt o cauză comună a accidentelor de muncă din cauza erorii umane a conducătorului de stivuitor și a...

   Read more
  10. malpraxis intr-un spital privat
   5.11.2023

   Malpraxis: Neglijență în domeniul sănătății...

   Puteți reclama neglijență unui spital privat? Da – poate fi puțin mai complicat decât a depune o cerere î...

   Read more
  11. ingrijirea pacientilor prin nhs
   2.11.2023

   Listele de așteptare pentru tratamente în spital...

   Listele de așteptare ale NHS din Anglia au atins cea mai mare cifră din 2007 încoace, ajungând la un...

   Read more
  12. Neglijenta medicala spital din UK
   28.8.2023

   Femeile din minoritățile etnice se confruntă cu...

   Conform datelor publicate, femeile de culoare au cu 40% mai multe șanse de a suferi un avort spontan, decât femeile...

   Read more
  13. intervenție chirurgicală la intestin
   21.8.2023

   Leziune a nervului după o intervenție chirurgicală...

   Stephanie Prior a fost instruită într-o reclamație împotriva Spitalului Universitar Luton & Dunstable, în care clientul nostru a suferit...

   Read more
  14. Investigatii RMN
   14.8.2023

   Investigația cu privire la moartea unei fete...

   O adolescentă cu autism a murit în urma unui RMN sub anestezie generală. Acest lucru a declanșat o investigaț...

   Read more
  15. Despagubiri accident la sala de sport
   27.7.2023

   Rănirea cu o greutate la sala de...

   Clienta noastră stătea lângă suportul de greutăți la o sală de sport. Suportul pentru greutăți avea...

   Read more
  16. Femeie însărcinată în spital
   14.6.2023

   Despăgubire în valoare de 6 cifre pentru un...

   Stephanie Prior a soluționat recent o cerere de vătămare la naștere legată de o doamnă care...

   Read more
  17. Cabinet dentar
   9.6.2023

   Curtea evitată după soluționarea unei cereri de...

     Echipa de neglijență medicală a negociat recent soluționarea unui caz complex de neglijență dentară. Clienta noastră s-a confruntat...

   Read more
  18. Simptome medicale ignorate in cabinetul medicului de familie
   2.6.2023

   Femeile au un risc mai mare de a...

   Un număr tot mai mare de femei din Marea Britanie se simt respinse de medicii de familie atunci câ...

   Read more
  19. Munca în depozit obligatiile angajatorului
   2.5.2023

   Obligația legală a angajatorilor de a proteja...

   Munca în depozit. Au existat o serie de cazuri recente în mass-media cu privire la problemele de siguranță în cazul...

   Read more
  20. negliejența medicală sau erori medicale
   5.8.2022

   Neglijența medicală sau erori medicale privind siguranț...

   HSIB (Healthcare Safety Investigation Branch – Departamentul de investigații privind siguranța în sistemul de sănătate) este o...

   Read more
  21. Accidente rutiere petrcute în vacanță în Europa
   25.7.2022

   Cum să faceți o solicitare de despă...

   Dacă ați fost implicat într-un accident rutier într-un stat din Uniunea Europeană, este posibil să aveți dreptul să...

   Read more
  22. Accident la bordul unui avion
   12.7.2022

   Cum să faceți o cerere pentru accidente...

   Dacă ați fost rănit în timpul călătoriei în străinătate, este posibil să puteți...

   Read more
  23. addison lee taxi
   27.5.2022

   Compensație de zeci de mii de lire...

   Compensație de zeci de mii de lire pentru un român din UK strivit de un taxi. Elvis Radu, î...

   Read more
  24. Neglijenta medicala in maternitate
   27.5.2022

   Raportului Ockenden – Scandalul de la maternitate

   În urma publicării Raportului Ockenden, o analiză independentă a serviciilor de maternitate de la Shrewsbury și Telford Hospital NHS...

   Read more

  VIEW ALL