Concluzia anchetei: numeroasele erori din partea personalului medical au dus la moartea tragica a Cristianei

4 Aug 2021 | Maria Tiron
meglijenta personalului medical in cazul Cristianei

Firma de avocatura Osbornes Law reprezinta parintii Cristianei care avea aproape 3 ani cand si-a pierdut viata. Investigatia instantei (Coroner) s-a finalizat la inceputul acestei saptamani.

Coroner, Jacqueline Devonish, a declarat ca „In opinia mea a existat o lipsa de atentie si o incompetenta ce au contribuit direct la moartea acestei fetite”, adaugand ca este de parere ca personalul medical „nu a oferit asistenta medicala de baza”. In plus, a adaugat ca cel mai probabil Cristiana ar fi avut sanse mai mari de supravietuire daca spitalul la care se afla ar fi fost mai vigilent si ar fi transferat-o din timp la sectia de terapie intensive de la spitalul King’s College in Denmark Hill.

Cristiana, in ciuda faptului ca prezenta un scor foarte scazut de Coma Glasgow (care indica nivelul de constienta si o potentiala disfuntie neurologica a unei persoane), respectiv 8 (nivel normal fiind de 15/15), fapt ce insemna ca ar fi trebui intubata de urgenta, deoarece creierul nu mai era oxigenat corespunzator si presiunea intracraniana crescuse, nu a fost transferata la sectia de terapie intensiva si a fost lasata la sectia de pediatrie, fara o supraveghere corespunzatoare.

Pe data de 5 ianuarie 2020 Cristiana s-a trezit cu temperatura ridicata iar cand aceasta nu a putut fi tinuta sub control cu medicamentatia uzuala parintii au dus-o de urgenta la Spitalul Universitar Princess Royal. Odata ajunsi la spital i s-au efectuat radiografii la plamani, personalul medical a diagnosticat-o cu inceput de infectie respiratorie iar copilul a fost trimis acasa cu tratament. Cu toate acestea, starea ei de sanatate nu s-a imbunatatit odata ajunsa acasa iar parintii s-au intors de urgenta la acelasi spital  unde copilul a fost internat in sectia de pediatrie.

Cu toate ca Cristiana varsase de mai multe ori fara sa se trezeasca iar parintii erau foarte ingrijorati niciun medic nu a venit sa o consulte. Cand la ultimul episode de varsaturi s-au putut vedea urme de sange mama Cristianei a chemat de urgenta o asistenta care apoi a anuntat in sfarsit un medic. Cand Cristiana a ajuns sa fie vazuta de un medic dupa multe ore in care cel mai probabil intrase deja in coma si dupa incercari esuate de a-i stabiliza nivelul de oxigen , s-a decis transferul ei la spitalul King’s College.

In ambulanta parintii copilului au fost anuntati pentru prima oara despre starea reala de sanatate a fiicei lor. Odata ajunsi la spital medicii le-au comunicat ca sansele de supravietuire a copilului sunt mai mici de 0,1%.

Dosarul pe latura civila continua impotriva Trust-ului, familia fiind reprezentata de Jodi Newton, Alexandra Culic si ca barrister Rebecca Livesey.

Share this article

Contact

Contact us today

For a free initial conversation call 0207 482 8445

Email us Send us an email and we’ll get back to you


  • Bună ziua, ma numesc Elena și am fost implicata într-un accident de mașină, eu pieton fiind și partea vătămată. Datorită celor de la Osbornes Law și în special doamnei Alexandra Culic am primit compensația pentru daunele cauzate.
   Va mulțumesc încă odată Osbornes Law și Alexandra Culic

   Elena

  • Am avut un accident in Anglia , am colaborat cu aceasta firma . O durat aproape 2 ani ce i drept dar sa rezolvt vina find a inculpatilor . Este o firma serioasa vo recomand cu incredere deplina .

   Raileanu A

  • Recomand cu incredere! Sunt o firma serioasa de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Diana A

  • Recomand cu incredere! Sunt cea mai serioasa firma de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Google Review

  • Avocati de incredere si bine pregatiti. Multumesc mult!

   Cristina C

  • Va recomand cu încredere aceasta firma deoarece ofera servicii prompte si foarte bune. Redirectioneaza solicitarile si pe alte domenii, gasind rezolvare problemelor.

   Google Review

  Related InsightsVIEW ALL

  1. meglijenta personalului medical in cazul Cristianei
   4.8.2021

   Concluzia anchetei: numeroasele erori din partea...

   Firma de avocatura Osbornes Law reprezinta parintii Cristianei care avea aproape 3 ani cand si-a pierdut viata. Investigatia instantei (Coroner) s-a...

   Read more
  2. 14.7.2021

   Reprezentare si ce poti sa faci...

   Accident De Bicicleta In Londra Avocații noștri specializați în cereri urmare a accidentelor de bicicletă sunt aici...

   Read more
  3. 6.7.2021

   Septicemia – O mai mare conștientizare...

   Recent Nickolas Leahy a participat la evenimentul de formare Sepsis al Brain Injury Group în Londra împreună cu colega lui,...

   Read more
  4. 1.3.2021

   Proba video in instanta in caz...

   Camerele video pentru casca au devenit un obiect indispensabil pentru biciclisti, in special pentru cei care fac naveta de acasa...

   Read more
  5. 27.11.2020

   Omiterea diagnosticării unei fracturi

   Ce este o fractură osoasă? O fractură osoasă apare atunci când structura este deteriorată, cauzând fracturarea osului în 2...

   Read more
  6. 26.10.2020

   Accident la locul de munca soldat...

   Echipa noastra a finalizat un caz de vatamare corporala al unui roman care a suferit un accident de munca in...

   Read more

  VIEW ALL