Efectele traumatismelor cerebrale minore va pot prinde din urma

11 Jun 2018 | Maria Tiron

Table of Contents

Ce efecte puteti suferi in cazul traumatisemelor cerebrale.

Encefalopatia traumatică cronică (CTE) este o boală a creierului care se găsește la persoanele care au suferit traume cerebrale în mod repetat timp de mai mulți ani. A fost descris pentru prima data cu aproximativ un secol în urmă de către un medic care a observat că foștii boxeri aveau tendința să afișeze simptome de leziuni ale creierului, cum ar fi confuzia și pierderea memoriei, mult după terminarea carierei in ring. Reuniunea specifica de simptome a fost inițial considerata a fi limitata la boxeri, dar mai târziu studiile au arătat că s-a dezvoltat, de asemenea, la persoanele care au suferit traume de cap repetate din alte situații, de exemplu atleti din alte sporturi de contact și victimele abuzului domestic.

Se stie acum ca loviturile repetate ale capului pe o perioada indelungata de timp cauzeaza acumularea in creier a unui tip de proteina numita Tau. Acumularea acestei proteine, care se vede si in creierul persoanelor cu boala Alzheimer, provoaca moartea celulelor creierului, ceea ce duce la CTE.

Nu există nicio modalitate de a diagnostica cu siguranță CTE până după moarte, deoarece necesită prelevarea probelor de creier. Cu toate acestea, există șanse să fie diagnosticată în timpul vieții, atunci când se prezintă diverse simptome, cum ar fi dureri de cap, tulburări de somn, oboseală, probleme de dispoziție și probleme de memorie, coroborate cu o istorie de leziuni repetate la nivelul capului.

Contuziile nu sunt o cauza necesara pentru a cauza leziuni cerebrale

O noua lucrare de cercetare publicată în Brain, un jurnal de neurologie, incepe sa apara faca subiectul multor stiri din presa. Autorii au descoperit ca “leziunile capului inchis, independente de semnele de contuzie, pot induce leziuni cerebrale traumatice”. Cu alte cuvinte, spre deosebire de percepția comună, nu este necesar să fii inconștient sau să suferi o contuzie pentru a dezvolta CTE. Aceasta înseamnă că este puțin probabil ca protocoalele de comoție sportivă să împiedice cineva să dezvolte în cele din urmă CTE. De asemenea, înseamnă că oricine se angajează în sporturile de contact/coliziune este vulnerabil la dezvoltarea acestei tulburări mai târziu în viață.

In mod ingrijorator, studiul a aratat, de asemenea, modul in care sportivii tineri au aratat semne de CTE. Echipa de cercetare a examinat creierul a patru adolescenți care au suferit anterior răni la cap în timpul activităților sportive, înainte de a fi murit din alte mijloace. În vârstă între 17 și 18 ani, toți adolescenții au prezentat stadiile inițiale ale CTE.

Sporturi de contact

Sporturile de contact sunt definite ca fiind acelea în care sportivii se lovesc sau se ciocnesc intenționat unul cu celălalt sau cu obiecte, cu mare forță: exemple comune includ rugby în Marea Britanie și hochei pe gheață sau fotbal american în SUA.

Doctorul Goldstein, unul dintre autorii studiului Brain, a vorbit cu Washington Post despre preocupările sale specifice în legătură cu Liga Națională de Fotbal din SUA (NFL): “ești lovit prima dată și un minut mai târziu vei fi lovit din nou […] efectul cumulativ, când creierul nu este complet vindecat, în special în rândul tinerilor, este cu adevărat daunator “.

Ca raspuns, Dr. Sills, un neurochirurg care lucreaza pentru NFL, a declarat pentru Washington Post, “este important […] sa fii activ. Există îngrijorări cu privire la riscul asociat jocului sportiv, inclusiv al fotbalului american. Sperăm că toate sporturile de tineret vor continua să ia măsuri pentru a reduce contactul cu capul, prin schimbări de reguli, educație și echipament îmbunătățit de protecție “.

Aici, în Marea Britanie, profesorul Allyson Pollock de la Universitatea Newcastle a publicat o lucrare de 2017 în Jurnalul Medical Britanic, care solicită eliminarea contactelor dăunătoare la școală, cum ar fi placajele din rugby, pentru a reduce riscul de rănire la copiii școlari. Ea și colegul ei, Graham Kirkwood, au cerut celor patru ofițeri medicali din Marea Britanie (OCP) să protejeze copiii vulnerabili, după ce au refuzat să pună în aplicare o interdicție în 2016. Până la momentul redactării, OCP nu a luat nicio masura pentru a aborda acest lucru.

Headway

Asociatia de caritate pentru leziuni la nivelul capului, Headway, sprijină persoanele care au fost afectate de leziuni cerebrale. Ei au creat, de asemenea, o broșură care să ajute la îndrumarea victimelor leziunilor cerebrale prin procesul de solicitare a despăgubirii. Potrivit statisticilor, circa un milion de persoane frecventează departamentele de urgență și de urgență în fiecare an, din cauza rănirii capului. De asemenea, aceștia declară că “un număr substanțial de persoane nu solicită despăgubiri doar pentru că nu sunt conștienți de drepturile lor legale”. Din acest motiv, ei vă avertizează că, dacă ați suferit o vătămare a capului, trebuie să contactați un avocat cât mai curând posibil.

Osbornes Law sprijină “Proiectul de intervenție timpurie” Headway Spitalul Royal Free din Estul Londrei. Echipa Headway este prezentă la spital pentru o zi pe săptămână, timp în care susțin familiile celor care au fost internati cu leziuni cerebrale.

Osbornes Law este specializată în reprezentarea persoanelor care au suferit un traumatism la nivelul capului sau al creierului în urma unui accident. In plus fata de a avea avocati specializati pe leziuni la cap si traumatism cerebral aprobati de cei de la Headway, departamentul este, de asemenea, aprobat de catre The Brain Injury Group. Firma de avocatura Osbornes este, de asemenea, recomandata de Chambers UK și The Legal 500 ca avand printre cei mai buni avocați de personal injury din Londra. Ambele asociatii evidențiază abilitățile de specialitate ale firmei în obtinerea despagubirilorin cazuri cu vătămări cerebrale.

Osbornes a fost numita, de asemenea, “Firma de avocatură a anului” la Modern Law Awards în 2018.

Pentru a vorbi cu un avocat specializat in traumatisme cerebrale, puteti sa ne sunati la 07809 343150/ 07718 571240 sau sa completati formularul online disponibil aici.

Share this article

Contact