Справедливост за клиентка, претърпяла сериозни наранявания по време на раждане

26 Apr 2023 | Elida Dimitrova
holding hands

Table of Contents

23 МАЙ 2022 | НИКЪЛЪС ЛИХИ

Екипът по клинична небрежност в Osbornes Law наскоро споразомя случай, при който нашата клиентка е получила сериозни наранявания в резултат на клинична небрежност по време на раждането на първото си дете през ноември 2018 г. Нашата клиентка беше представлявана от Ник Лийхи, адвокат в екипа по клинична небрежност.

История

Нашата клиентка, AB, забременява в началото на април 2018 г. и се записва за акушерски грижи в Princess Royal University Hospital (PRUH) на 9+5 седмици. PRUH се управлява от фондация NHS Foundation Trust на King’s College London Hospitals. Бременността на AB се счита за нормална и с нисък риск. Тя посещаваше всичките си предродилни прегледи, както е планирано, и няма никакви притеснения по време на бременността.

На 17 ноември 2018 г. АБ се обажда на родилната телефонна линия и съобщава за силни контракции. Казват й да дойде в родилния център за преглед. Тя пристигна малко след това и в 14 часа е забелязано, че е в латентна фаза на раждането. Планът на този етап е да се продължи с наблюденията, CTG изследяване, спекулум +/- вагинален преглед и да се организира акушерски преглед, ако това е необходимо.

Малко по-късно, в 15:00 ч. на 17 ноември 2018 г., е установено, че AB има 5 см разкритие и е направен план тя да бъде преместена в родилния център, за да изчака. По това време е решено тя да се наблюдава консервативно.

В 19:10 раждането е установено от акушерката, тъй като AB има силни контракции в този момент и изисква облекчаване на болката. Планът е AB да има рутинни интрапартални грижи, облекчаване на болката, ако е необходимо, и орална хидратация/грижа за пикочния мехур. Фетален мониторинг се извършва след всяка контракция преди предаването на смяната на нощния персонал приблизително в 20:30.

До 20:50 AB има контракции 3-4 пъти на всеки 10 минути с продължителност 55 секунди, леко до умерено при палпация. Усещат се добри движения на плода. Към 21:00 тя е с 6 см разкритие.

AB остава в родилния център през нощта на 18 ноември 2018 г. В 03:00 ч. е започнат профилактичният прием на бензилпеницилин, 24 часа след като тя започва да изтича околоплодна течност. По-късно в 05:00 часа е взето решение за усилване на раждането със Синтоцинон. По това време тя все още е с 6 см разширение.

В 11:40 ч. е направен повторен преглед на А.Б. Контракциите й са станали по-силни и по-чести от рано сутринта. По това време тя е с 9 см дилатация, което е значителен напредък. Има развитие на капут и върхът остава над седалищните шипове. Въпреки това е взето решение раждането да продължи и АБ да бъде прегледана отново след 2 часа.

До 13:40 няма по-нататъшен напредък по отношение на разширяването на шийката на матката. Въпреки това, AB има силни контракции и това е с честота 4 на всеки 10 минути. Има все повече доказателства, че раждането се възпрепятства по това време и има caput +++. Въпреки това, не е извършен преглед от старши акушерски персонал и не е взето решение за раждане на бебето чрез спешно цезарово сечение към този момент.

Едва в 15:55 регистраторката в отделението направи влагалищен преглед и шийката на матката е разкрита с 9 см. По това време има нормален CTG, но се повишава изходното ниво и е взето решение да се премине към цезарово сечение.

На 18.11.2018 г. в 17:30 ч. е направено спешно цезарово сечение. AB е с 9 см разширение, когато е преместена в операционната. Процедурата почва в 17:35 и се стига до матката в 17:38.

В 17:46 е отбелязано, че AB има трудно раждане и че има признаци на затруднено раждане. Забелязан е пръстенът на Bandl. В резултат на трудното раждане хирургът трябва да направи Т-образен разрез на матката на AB и дъщеря й в крайна сметка е родена в 17:46.

Бебето на AB е прието в SCBU след раждането и AB трябва да остане в болница, тъй като собственото й възстановяване е трудно. Тя страда от следродилен сепсис и илеус. В крайна сметка AB е изписана от болницата на 30 ноември 2018 г. Въпреки това тя се връща в болницата на 6 декември 2018 г., страдайки от продължаваща следоперативна болка. Приемат я и й дават антибиотици. По този повод тя остава в болница до 11 декември 2018 г.

Горните събития имат сериозен неблагоприятен ефект върху последващата бременност на AB през 2020 г. Планът за тази бременност е тя да роди в 36 гестационна седмица, поради проблемите, които е имала при предишната си бременност. За съжаление, тя е приета със силна коремна болка в 31 гестационна седмица и диагностицирана с руптура на матката, което налага незабавно да роди бебето си. Оттогава тя е посъветвана да избягва да има още деца.

Граждански иск

Никълъс Лийхи, адвокат в екипа по клинична небрежност в Osbornes, беше инструктиран от AB през декември 2020 г. да предяви иск срещу King’s College Hospitals NHS Foundation Trust.

След първоначалните разследвания бяха получени експертни доказателства от водещ акушер-консултант, който подкрепя случая на AB относно нарушение на задълженията и причинно-следствена връзка. Нашият експерт беше на мнение, че въпреки ясните доказателства, че раждането на AB е възпрепятствано, е налице небрежност, и не само да се предложи на AB да продължи със спешно цезарово сечение, но и да се насърчи това като най-безопасната опция в обстоятелствата. В резултат на тези грешки, нашият експерт смята, че раждането при AB е по-сложно и че при липсата на значителни грешки в грижите, AB не би изисквала разрез с обърната Т или обратна екстракция на седалищната област.

Иск беше изпратен до болницата през октомври 2021 г. и отговорът беше получен на 1 март 2022 г. Ответникът направи значителни признания за отговорност в своеят отговор и ни покани да изпратим списък на загубите в опит да постигнем споразумение на нейния случай.

Доказателствата за състоянието и прогнозата бяха получени от консултант по пластична и реконструктивна хирургия, който посъветва различни възможности за лечение за намаляване на белезите на AB, които бяха по-обширни, отколкото биха били, ако не беше допусната небрежност. След получаване на това доказателство, на ответника беше разкрит напълно подробен график на загубите. Бяха направени предложения за уреждане и ответникът прие предложението на AB за уреждане по член 36 през април 2022 г. на стойност £85 000.

Коментирайки след успешното разрешаване на този случай, Ник Лийхи каза:

„Много съм доволен, че успяхме да постигнем положителен резултат за нашата клиентка в този случай, който отразява болката и страданието, които е изпитала, и това ще й позволи да получи лечението, от което се нуждае в бъдеще. Фактът, че този случай беше решен за сравнително кратък период от време, показва ползите от подхода на сътрудничество между законните представители. За съжаление, твърде често такива случаи се защитават ненужно, причинявайки допълнителен стрес и страдание на пострадалите хора и водейки до ескалиране на съдебни разходи.

За да говорите със специализиран адвокат по медицинска небрежност, свържете се с Ник Лийхи или попълнете формуляра по-долу.

Share this article

Contact

Contact Elida today

For a free initial conversation call 020 7485 8811

Email us Send us an email and we’ll get back to you


  • Their team includes bright, hard-working solicitors dedicated to achieving successful outcomes for their clients from partner level to paralegal. Their client care is exceptional.

   Legal 500 2024

  • They are a team who are highly respected in the PI sector.

   Legal 500 2024

  • This is an excellent PI team doing a broad range of PI work.

   Legal 500 2024

  • Osbornes’ ‘highly respected‘ personal injury team is experienced in a range of complex, high-value claims, with notable strength in acting for European clients for whom English is not a first language.

   Legal 500 2024

  • Osbornes’ ‘highly respected‘ personal injury team is experienced in a range of complex, high-value claims

   Legal 500 2024

  • Osbornes’ ‘highly respected‘ personal injury team is experienced in a range of complex, high-value claims.

   Legal 500 2024

  • Stephanie Prior is head of the clinical negligence department at Osbornes Law. She acts on a wide range of issues, including claims for brain injuries sustained at birth and delays in diagnosis. She frequently represents clients in fatal claims involving surgical error.

   Chambers UK 2023

  • "Stephanie Prior is the leading spokesperson on the high profile maternity scandal cases involving many NHS Trusts."

   Legal 500 2023

  • "They punch well above their weight. The quality of service they provide equals that of any of the larger top-name firms in this area"

   Chambers UK 2022

  • The group is noted for its expertise in matters relating to cycling injuries, and is the official legal partner of the London Cycling Campaign charity.

   Legal 500 2022

  • Stephanie has developed a particularly strong reputation for her handling of birth injury claims, as well as cases concerning surgical negligence and delays in surgery.

   Chambers UK

  • Препоръчвам!

   Svilen Veselinov

  • Отличен и много професионален екип от юристи. Много благодаря на Елида Димитрова и Снежина Янкова, че бяха много професионални и подкрепящи ме по време на целия иск. Горещо препоръчвам!

   Стоян Денков

  • Горещо препоръчвам адвокатска кантора Осборнс за искове при инциденти
   Силно препоръчвам Osbornes Law и по-специално Снежина Янкова за техния професионализъм, отзивчивост и ефикасност при разрешаване на иска ми по делото за щети от инцидента ми, който беше разрешен по начин, който надхвърли всичките ми очаквания.
   Не се колебайте да се свържете с г-жа Янкова и Осборнс, ако имате нужда от човек, на когото можете да се доверите.
   Благодаря

   Тодор Стефанов

  • "A small but high-powered team, dealing with cases of significant value and complexity."

   Legal 500 2021

  • "An excellent firm which achieves fantastic outcomes for clients."

   Legal 500 2021

  • "Osbornes Law have captured the magic of keeping the customer service levels of a smaller firm whilst having all the expertise and power of the biggest firms."

  • "A superb boutique catastrophic injury firm."

   Legal 500 2021

  • "Really good at dealing with people who have suffered a serious injury."

   Chambers UK 2021

  • "Affable and charming with very good client-handling skills."

   Chambers UK 2021

  • "superb firm with consummate professionals and a human touch."

   Chambers UK 2021

  • Osbornes now has a team of highly experienced personal injury lawyers; particularly strong on high-value quantum cases, workplace accidents and claims involving foreign workers injured in the UK.

   Legal 500 2020 - Personal Injury

  • The team provides fantastic strength-in-depth for personal injury claims. It is also particularly well placed to service clients from Eastern Europe with specialist native language speakers. From the smallest case to a multimillion-pound spinal injury case, Osbornes has the right staff to manage every claim.

   Legal 500 2020 - Personal Injury

  • Ben Posford remains pre-eminent in his field with expert understanding of litigating cases of the upmost severity. His experience builds on Stuart Kightley’s running of the firm with recent partner additions of Rob Aylott making a fantastic addition.

   Legal 500 2020 - Personal Injury

  • A firm going from strength-to strength-which retains its client care whilst being able to offer a full personal injury service.

   Legal 500 2020 - Personal Injury

  • Beneath Ben Posford’s calm and reassuring presence, which clients love, lies a formidable tactical and legal brain. His experience tells and he gets it right at every stage of the process from arranging the best possible rehabilitation, to ensuring, so far as possible, a polite relationship with those acting for the defendant in order to ensure best and early resolution of the claim.

   Legal 500

  • "Clients say he is very impressive, in terms of both his experience and his management of the personal injury team."

   Chambers UK

  • "They have an expanding profile in personal injury and clinical negligence and offer a superb, broad service in accidents abroad, enabled by their recruitment of bilingual legal executives who can guide non-English speakers through complex litigation."

   Chambers & Partners Directory 2020, Personal Injury

  • "Solid personal injury practice well equipped to advise on high-value and high-profile claims arising from fatalities and severe head and spinal injuries."

   Chambers UK

  • "Offers specialist expertise in cycling-related injury claims."

   Chambers UK

  • "Offers specialist expertise in cauda equina syndrome cases."

   Chambers UK

  • "An exceptional outfit. They take on difficult cases, fight hard and win."

   Chambers UK

  • "Stuart Kightley is an incredibly empathetic solicitor who is very knowledgeable about traumatic brain injury."

   Chambers UK

  • "They are an outstanding firm to work with. They are consistently impressive in their work."

   Chambers UK

  • "Osbornes often handles claims valued at over £1m, particularly relating to severe brain and spinal cord injuries and niche areas such as cauda equina syndrome and cycling accidents."

   The Legal 500

  • "The hard-working, thorough and committed Robert Aylott, who brings significant heavyweight personal injury experience."

   Legal 500 2019

  • "Key team members include the energetic and personable Stuart Kightley who is head of the personal injury department."

   The Legal 500

  • Thank you for the hard work and patience and for being so patient with my constant questions.

   Personal Injury Client

  • "I have found Osbornes to be thorough, clear and understanding from the initial call. They do exactly what they say they will and with passion! I would recommend them to anyone".

   Client Review

  • Very good efficient service. Would not hesitate to use again.

   Personal Injury Client

  • I will use Osbornes for any future needs.

   Personal Injury Client

  • I don't think I could have asked for anything more. One of the best dealings I've had with the legal profession.

   Personal Injury Client

  • Sam was excellent and very professional in dealing with our claim.

   Personal Injury Client

  • Head of the personal injury department, Stuart Kightley is a first-rate practitioner, wholly focused on getting his client the best outcome in a pragmatic, sensible and consensual manner.

   Chambers UK

  • As a real specialist in spinal cord injuries, Ben Posford is always looking at new angles on how to maximise his cases.

   Chambers UK

  • Ben Posford is one of the best catastrophic injury lawyers around.

   Chambers UK

  • They provide exceptional service, great knowledge and understanding of the law, excellent client care and tactical nous

   Chambers UK

  • Stuart Kightley is praised for his expertise in catastrophic and fatal claims. Clients say he is very impressive, in terms of both his experience and his management of the personal injury team.

   Chambers UK

  • My claim was dealt with efficiently and professionally. Communication was excellent, and timely. Shrewd and sound advice was provided at every stage of the claim from beginning through to completion. On the basis of my personal experience I would strongly recommend Osbornes.

   Personal Injury Department Client

  • I just wish to thank you for your hard work and successful outcome. I am pleased with the result and would recommend you and your firm to anyone in the future.

   Personal injury department client

  • Ben Posford … is ‘tactically astute’ and ‘one of the best personal injury solicitors around’.

   Legal 500

  • Ben Posford ‘knows how to maximise the value of the claim for his clients’.

   Legal 500

  News & InsightsVIEW ALL

  1. 13.2.2024

   5-figure fatal accident claim settled for Hungarian lorry...

   Siobhan McIvor, a Partner and Personal Injury lawyer, has successfully settled a compensation claim on behalf of the widow and...

   Read more
  2. london taxi
   13.2.2024

   Cyclist Hit By A Taxi

   Cycling Accidents Involving Taxis Any cyclist travelling through a busy town or city will be keenly alert to taxi and...

   Read more
  3. bike hit by car
   9.2.2024

   Cycling Accidents Involving A Car

   Knocked off your bike by a car Cycling is incredibly good for your physical and mental health; but despite substantial...

   Read more
  4. car dooring
   7.2.2024

   Cycling Accidents Involving Car Dooring

   What is car dooring? Dooring accidents occur when a vehicle driver or passenger opens a door without checking to see...

   Read more
  5. cycle lane
   6.2.2024

   Cycle Lane Accidents

   Introduction If you’re fortunate to live in an area with dedicated cycle lanes – and many councils are increasingly investing...

   Read more
  6. roundabout
   6.2.2024

   Cycling Accidents at Roundabouts

   Cyclists are among the most vulnerable road users, particularly in major UK towns and cities. Roundabouts place cyclists at even...

   Read more
  7. camden lock
   12.12.2023

   Bicycle Accident Claim Payouts

   How Much Compensation Can You Claim For a Bike Accident? More people are taking to their bikes in the UK,...

   Read more
  8. man cycling past London underground station
   11.12.2023

   Cyclist Claims for Head Injury

   Client lands on the road and hits the crown of his head Our client was cycling on a straight road....

   Read more
  9. accident at work claim
   6.12.2023

   Accident at work claim settled for Romanian driver

   Siobhan McIvor, a Partner in the Personal Injury Department, has successfully settled an accident at work claim arising from an...

   Read more
  10. blood clot work accident
   5.12.2023

   Compensation After Accident at Work Leads to Blood...

   Serious injury lawyer, Blanca Diego Casas recently represented an individual who suffered serious medical complications after sustaining an injury at...

   Read more
  11. Cyclist on a street in London
   30.11.2023

   Cyclist Hit by Sports Car Claims £50k Compensation

   Cyclist Hit by Sports Car: How We Secured Compensation Andrew Middlehurst, a lawyer in the specialist cycling injuries team at...

   Read more
  12. Forklift truck accident claim settled
   23.11.2023

   Accident at work claim settled for Hungarian factory...

   Forklift trucks are a common cause of warehouse injury claims due to human error on the part of the forklift...

   Read more
  13. 26.10.2023

   Six-Figure Compensation for Victim of Reckless Scooter Driver

   Siobhan McIvor, accredited Personal Injury Solicitor and Partner at Osbornes Law, has settled a case at a Settlement Meeting with...

   Read more
  14. cyclist in camden, london
   26.10.2023

   Cycling Accident Claims: Client Stories

   Below are details of various cases handled by Osbornes specialist cycle accident claims team including the payouts clients have received...

   Read more
  15. Red pedestrian lights
   24.10.2023

   Six-figure Settlement for Pedestrian Injured at Traffic Lights

   Our client was a 68 year old homeless Polish National who was knocked over on a traffic light controlled crossing. He...

   Read more
  16. barbells in sport gym
   18.7.2023

   Injury from Gym Leads To Compensation Settlement

   Our client was standing by the squat rack at a gym. The squat rack had attachments on the side of...

   Read more
  17. man cycling past London underground station
   6.6.2023

   Cyclists Claim After Hit-and-Run

   Successful claim by cyclist injured after a hit-and-run In this hit-and-run claim, Our client had been playing volleyball in the...

   Read more
  18. Tractor at work on a field
   11.4.2023

   £250,000 settlement for client injured in forklift accident

   Sophie Davies, a specialist personal injury lawyer at Osbornes Law, recently represented a client who suffered life-changing injuries following a...

   Read more
  19. Accidente en almacén
   30.3.2023

   Accident at Work Compensation Examples

   £20,000 for burn injury claim Enviro-Strip (UK) Ltd have been ordered to pay £20,000 in accident-at-work compensation after a worker suffered an...

   Read more
  20. road cyclists
   28.2.2023

   Do you have to wear a bike helmet?

   Should bike helmets be mandatory in the UK? Recently, Dan Walker was involved in a nasty collision with a motorist...

   Read more
  21. green traffic light
   14.2.2023

   Fatal Accident Case Studies

   Settlement for Pedestrian Killed Crossing the Road Laura Swaine, an Associate at Osbornes Law, acted on behalf of a family...

   Read more
  22. Asian women holding a photo frame of lost loved one and crying.
   3.2.2023

   Bereavement Support Payment

   What are Bereavement Support Payments? Bereavement Support Payments are a benefit historically only available to parents whose husband, wife or...

   Read more
  23. shiba inu dog walking in the dark outdoors
   19.1.2023

   Claimant receives settlement after vicious dog attack

   The Claimant had been walking her two dogs on the lead, late at night, near to her home. As they...

   Read more
  24. stadium
   18.1.2023

   Pedestrian receives £1.75 million following amputation

   Kate Milton, acted on behalf of a Romanian National who was hit by a speeding vehicle as she was walking...

   Read more

  VIEW ALL