Raportului Ockenden – Scandalul de la maternitate

27 May 2022 | Maria Tiron
Neglijenta medicala in maternitate

Table of Contents

În urma publicării Raportului Ockenden, o analiză independentă a serviciilor de maternitate de la Shrewsbury și Telford Hospital NHS Trust, Stephanie Prior, sefa departamentului pe Neglijenta Medicala din cadrul firmei de avocatură Osbornes Law, vorbește cu Sky News despre opinia sa cu privire la alte unități de maternitate NHS Trust.

Raportul final al moașei senior Donna Ockenden privind investigatia ei independentă a serviciilor de maternitate de la Shrewsbury și Telford NHS Hospital Trust a fost publicat recent. Inițial, solicitat în 2017 de Secretarul de Stat pentru Sănătate și Asistență socială, Jeremey Hunt, scopul a fost să examineze 23 de cazuri cu privire la leziuni suferite in timpul nasterii. Până la sfârșitul anchetei, totuși, aproape 1500 de familii au fost implicate, făcând aceasta cea mai mare anchetă asupra unui singur serviciu medical din istoria NHS.

Stephanie Prior, avocat senior si partener in cadrul firmei Osbornes Law, este specializata în reclamații pentru vătămări in timpul nașterii. Ea a fost intervievată de postul de radio Sky News și Times în urma investigațiilor. Stephanie, care face trimitere la familiile pe care le-a reprezentat echipa noastra, spune că „spitalele nu si-au invatat lectia, ceea ce nu ajută familiile care au fost afectate mai târziu… Nu cred că problemele identificate în acest raport sunt unice pentru Shrewsbury și Telford Hospital NHS Trust, deoarece mă ocup de o mulțime de cazuri la alte spitale în care se întâmplă lucruri similare de zi cu zi.”

Primul raport publicat în decembrie 2020 a subliniat schimbările recomandate de serviciile de maternitate din Anglia. Al doilea raport se bazează pe aceste acțiuni și împărtășește noi informații care ar trebui să impuna schimbările, „în regim de urgență”. Căci, potrivit lui Ockenden, intenția finală a raportului este de a implementa schimbări semnificative în serviciile de maternitate în Anglia, pentru a salva vieți și a reduce daunele, pentru a face serviciul mai receptiv pentru familii și pentru ca NHS să fie mai responsabil pentru serviciile livrate.

Constatările principale ale celui de-al doilea raport sunt rezumate mai jos.

Serviciu de maternitate eșuat.

Cuprinzând perioada 2000-2019, raportul de 250 de pagini descrie o serie de devastări care implică decese materne și neonatale, nașteri de copii morti și leziuni la naștere, inclusiv leziuni cerebrale, cel mai des intalnite la Shrewsbury și Telford NHS Hospital Trusts. Ockenden descrie serviciul de maternitate al Trustului ca un eșec: „nu a reușit să investigheze, nu a reușit să învețe și nu s-a îmbunătățit și, prin urmare, de multe ori nu a reușit să protejeze mamele și copiii lor”. Ca o consecință a acestor eșecuri, au murit peste 200 de bebeluși și nouă mame, care altfel ar fi supraviețuit.

Investigatia inadecvată a agravat îngrijirea.

Raportul a constatat că îngrijirea deficitară este o problemă continuă, parțial din cauza faptului că personalul moașelor a afișat o încredere excesivă deplasată în abilitățile lor clinice, precum și o reticență de a solicita sprijin de la alți profesioniști din domeniul sănătății atunci când este necesar.

Îngrijirea deficitară continuă a fost agravată de procedurile de investigatie inadecvate. De exemplu, au fost analizate 12 cazuri de deces matern, dar doar unul dintre acestea a fost efectuat extern. Procesele de investigație internă au fost substandard, „degradând incidentele grave” pentru a „evita controlul extern”. Chiar și puținele recenzii externe s-au dovedit a oferi „false garantii” cu privire la serviciile acestora. Aceasta a însemnat că problemele în îngrijire nu au fost recunoscute și au fost ratate oportunități de a preveni si alte cauze.

Eșecul conducerii și supravegherii.

Cu toate acestea, eșecurile Shrewsbury și Telford NHS Hospital Trust nu au apărut doar din punctul de vedere al ingrijirii. Problemele legate de respectarea ghidurilor clinice naționale, combinate cu o lipsă de lucru în colaborare și o cultură nesănătoasă în cadrul personalului Trustului, au dus la un serviciu disfuncțional. Deficiențele de personal și de formare în cadrul forței de muncă medicale și moașe au avut, de asemenea, un efect negativ.

Apoi, când a venit vorba de procesul de plângeri, s-a constatat că clinicienii nu au compasiune și nu erau pregătiți pentru briefing-uri, în timp ce corespondența rezultată din procedura plângerii conținea informații inexacte, justificări pentru eșecurile de îngrijire și vina pusa in sarcina familiilor implicate.

În cele din urmă, raportul a constatat că conducerea Trustului nu a reușit să sprijine personalul și să implementeze îmbunătățirea serviciilor și că a existat o lipsă generală de direcție și responsabilitate.

Recomandări:

Recomandările au fost emise tuturor trusturilor care oferă îngrijire de maternitate în Anglia. Acestea au inclus:

 • Creșterea imediată a bugetului pentru serviciile de maternitate la 350 de milioane de lire sterline anual, pentru a asigura o forță de muncă sigură, cu niveluri minime de personal, susținut de formare solidă, multidisciplinară
 • Responsabilitatea și implementarea în timp util a îmbunătățirilor, cu personalul capabil să escaladeze cu ușurință preocupările și consiliul Trust având supravegherea calității îngrijirii
 • Guvernarea clinică pentru a se asigura că investigațiile și plângerile sunt semnificative pentru personal și familii
 • Suspendare imediată a modelului de moașă „Continuitatea îngrijitorului” la toate Trusturile

În practică, recomandările nu pot fi implementate în totalitate.

Oricât de importante ar fi recomandările Ockenden, o lipsă de peste 2.000 de moașe înseamnă că, în practică, acestea nu pot fi implementate pe deplin. Directorul executiv al Colegiului Regal al Moașelor a spus: „Sunt profund îngrijorat când personalul superior spune că nu poate îndeplini recomandările […] care sunt vitale pentru a se asigura că femeile și bebelușii beneficiază de cea mai sigură îngrijire de maternitate posibilă”.

În ciuda finanțării suplimentare pentru serviciile de maternitate NHS, lipsa de personal nu poate fi abordată imediat. Recrutarea și păstrarea personalului trebuie gestionate eficient, așa cum Saffron Cordery, directorul executiv adjunct al NHS Providers, descrie unele Trusturi care trebuie să închidă serviciile de maternitate din cauza lipsurilor de forță de muncă.

Responsabilitate: ancheta poliției.

Impactul îngrijirii neglijente a maternității a fost profund. Este clar că familiile au fost prejudiciate din cauza eșecurilor complet evitabile ale maternității. Sajid Javid, secretarul pentru Sănătate a spus că „cei responsabili pentru „eșecuri grave și repetate vor fi trași la răspundere”. În prezent, o anchetă penală este efectuată de către poliția West Mercia.

Situația de acum și în viitor.

Raportul Ockenden a dezvăluit „adevăruri incomode” pentru toți cei implicați în serviciile de maternitate ale NHS England, necesitând „căutare profundă a sufletului” din partea personalului maternității, a managerilor și a colegiilor . Deși raportul este citat ca un „plan” pentru îngrijirea în siguranță a maternității și, deși au fost aduse îmbunătățiri ale serviciului în lumina recomandărilor sale, este clar că trebuie făcut mai multe pentru a menține femeile și bebelușii în siguranță acum și în viitor.

Echipa noastra din cadrul firmei de avocatura Osbornes Law este specializata în reclamații pentru neglijență medicală și este acreditată de cele mai importante organizatii juridice in cazuri de neglijență medicală. Firma de avocatura reprezinta clienti in acest domeniu de mai bine de 40 de ani, clienți a căror viata au fost devastata in urma îngrijirilor medicale necorespunzătoare.

Daca aveti intrebari legate de un caz de neglijenta medicala, nu ezitati sa ne contactati la 020 4502 8317 / 07809343150 sau pe email la maria.tiron@osborneslaw.com .

Share this article

Contact

Dacă aveți întrebări legate de un caz de neglijență medicală nu ezitați să ne contactați

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astăzi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online


  • Bună ziua, ma numesc Elena și am fost implicata într-un accident de mașină, eu pieton fiind și partea vătămată. Datorită celor de la Osbornes Law și în special doamnei Alexandra Culic am primit compensația pentru daunele cauzate.
   Va mulțumesc încă odată Osbornes Law și Alexandra Culic

   Elena

  • Am avut un accident in Anglia , am colaborat cu aceasta firma . O durat aproape 2 ani ce i drept dar sa rezolvt vina find a inculpatilor . Este o firma serioasa vo recomand cu incredere deplina .

   Raileanu A

  • Recomand cu incredere! Sunt o firma serioasa de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Diana A

  • Recomand cu incredere! Sunt cea mai serioasa firma de avocatura care ofera servicii de calitate prin angajati foarte bine pregatiti.

   Google Review

  • Avocati de incredere si bine pregatiti. Multumesc mult!

   Cristina C

  • Va recomand cu încredere aceasta firma deoarece ofera servicii prompte si foarte bune. Redirectioneaza solicitarile si pe alte domenii, gasind rezolvare problemelor.

   Google Review

  Studii de cazVIEW ALL

  1. utilaj in agricultura
   27.3.2024

   Siguranța la locul de muncă în agricultură

   Siguranța în agricultură Munca în agricultură are în general cea mai mare rată de decese și răniri comparat...

   Read more
  2. Hotararea curtii supreme
   22.1.2024

   Hotărârea Curții Supreme din Marea...

   Curtea Supremă a confirmat la 11 ianuarie 2024, ordinul Curții de Apel de a respinge cererile victimelor secundare în cazurile de...

   Read more
  3. biciclistă accidentata de o masina obtine despăgubiri
   20.12.2023

   Despăgubire de 65.000 GBP pentru o biciclistă lovită...

   Megan Lambert, consilier juridic specializat în vătămări corporale, a obținut recent o despăgubire de aproximativ 65.000...

   Read more
  4. ambulanta din UK
   20.12.2023

   Întârzierile ambulanțelor afectează tratamentul rapid al...

   În 2017, secretarul de stat pentru sănătate a acceptat noile standarde de performanță pentru ambulanțe recomandate de NHS...

   Read more
  5. copil nou nascut
   12.12.2023

   Maternitate și scandaluri neonatale: lecții învățate

   În ultimii 15 până la 20 de ani, serviciile de maternitate NHS au fost supuse controlului, deoarece familiile vătămate...

   Read more
  6. Bebelus in spital
   30.11.2023

   Hiponatremie maternă și fetală: Ce este Hiponatremia?

   Hiponatremie maternă și fetală, ce este Hiponatremia? Hiponatremia este o afecțiune în care nivelul de sodium scade sub un...

   Read more
  7. muncitor accidentat de un stivuitor la servicu
   17.11.2023

   Muncitor dintr-o fabrică obține o despăgubire...

   Stivuitoarele sunt o cauză comună a accidentelor de muncă din cauza erorii umane a conducătorului de stivuitor și a...

   Read more
  8. malpraxis intr-un spital privat
   5.11.2023

   Malpraxis: Neglijență în domeniul sănătății...

   Puteți reclama neglijență unui spital privat? Da – poate fi puțin mai complicat decât a depune o cerere î...

   Read more
  9. ingrijirea pacientilor prin nhs
   2.11.2023

   Listele de așteptare pentru tratamente în spital...

   Listele de așteptare ale NHS din Anglia au atins cea mai mare cifră din 2007 încoace, ajungând la un...

   Read more
  10. Neglijenta medicala spital din UK
   28.8.2023

   Femeile din minoritățile etnice se confruntă cu...

   Conform datelor publicate, femeile de culoare au cu 40% mai multe șanse de a suferi un avort spontan, decât femeile...

   Read more
  11. intervenție chirurgicală la intestin
   21.8.2023

   Leziune a nervului după o intervenție chirurgicală...

   Stephanie Prior a fost instruită într-o reclamație împotriva Spitalului Universitar Luton & Dunstable, în care clientul nostru a suferit...

   Read more
  12. Investigatii RMN
   14.8.2023

   Investigația cu privire la moartea unei fete...

   O adolescentă cu autism a murit în urma unui RMN sub anestezie generală. Acest lucru a declanșat o investigaț...

   Read more
  13. Despagubiri accident la sala de sport
   27.7.2023

   Rănirea cu o greutate la sala de...

   Clienta noastră stătea lângă suportul de greutăți la o sală de sport. Suportul pentru greutăți avea...

   Read more
  14. Femeie însărcinată în spital
   14.6.2023

   Despăgubire în valoare de 6 cifre pentru un...

   Stephanie Prior a soluționat recent o cerere de vătămare la naștere legată de o doamnă care...

   Read more
  15. Cabinet dentar
   9.6.2023

   Curtea evitată după soluționarea unei cereri de...

     Echipa de neglijență medicală a negociat recent soluționarea unui caz complex de neglijență dentară. Clienta noastră s-a confruntat...

   Read more
  16. Simptome medicale ignorate in cabinetul medicului de familie
   2.6.2023

   Femeile au un risc mai mare de a...

   Un număr tot mai mare de femei din Marea Britanie se simt respinse de medicii de familie atunci câ...

   Read more
  17. Munca în depozit obligatiile angajatorului
   2.5.2023

   Obligația legală a angajatorilor de a proteja...

   Munca în depozit. Au existat o serie de cazuri recente în mass-media cu privire la problemele de siguranță în cazul...

   Read more
  18. negliejența medicală sau erori medicale
   5.8.2022

   Neglijența medicală sau erori medicale privind siguranț...

   HSIB (Healthcare Safety Investigation Branch – Departamentul de investigații privind siguranța în sistemul de sănătate) este o...

   Read more
  19. Accidente rutiere petrcute în vacanță în Europa
   25.7.2022

   Cum să faceți o solicitare de despă...

   Dacă ați fost implicat într-un accident rutier într-un stat din Uniunea Europeană, este posibil să aveți dreptul să...

   Read more
  20. Accident la bordul unui avion
   12.7.2022

   Cum să faceți o cerere pentru accidente...

   Dacă ați fost rănit în timpul călătoriei în străinătate, este posibil să puteți...

   Read more
  21. addison lee taxi
   27.5.2022

   Compensație de zeci de mii de lire...

   Compensație de zeci de mii de lire pentru un român din UK strivit de un taxi. Elvis Radu, î...

   Read more
  22. Neglijenta medicala in maternitate
   27.5.2022

   Raportului Ockenden – Scandalul de la maternitate

   În urma publicării Raportului Ockenden, o analiză independentă a serviciilor de maternitate de la Shrewsbury și Telford Hospital NHS...

   Read more
  23. Compensatie primită de un pilot
   25.3.2022

   Un indicator de metrou din Londra cauzează o...

   Cerere pentru compensație în urma unei probleme neurologice severe, după ce un indicator de metrou din Londra lovește...

   Read more
  24. trimitere medic specialist
   15.11.2021

   Când este o trimitere urgentă?

   Ce este o trimitere și cum este aranjată? Pacienții au dreptul să ceară să fie îndrumați pentru tratament...

   Read more

  VIEW ALL