Dreptate pentru clienta care a suferit leziuni grave la naștere

6 Sep 2022 | Maria Tiron
Leziune grava la nastere

Table of Contents

Echipa de neglijență medicală din cadrul firmei Osbornes Law a negociat recent soluționarea unui caz în care clienta noastră a suferit vătămări grave ca urmare a neglijenței medicale în timpul nașterii primului ei copil în noiembrie 2018. Clienta noastră a fost reprezentată de Nick Leahy, avocat în echipa de neglijență clinică.

Informații generale

Clienta noastră, AB, a rămas însărcinată la începutul lunii aprilie 2018 și a făcut o programare la sectia prenatală condusă de moașă, la Spitalul Universitar Princess Royal (PRUH) la 9+ 5 săptămâni. PRUH este gestionat de King’s College London Hospitals NHS Foundation Trust. Sarcina doamnei AB a fost considerată normală și cu risc scăzut. Ea a participat la toate programările sale prenatale așa cum era planificat și nu au existat motive de îngrijorare în timpul sarcinii.

La data de 17 noiembrie 2018, dna AB a sunat la linia telefonică pentru travaliu raportând contracții puternice. I s-a spus să se prezinte la centrul de naștere pentru evaluare. Ea a sosit la scurt timp după aceea și la ora 14:00 s-a observat că se afla în faza latentă a travaliului. Planul în această etapă a fost de a continua cu observații, urmărire CTG, specul +/- examen vaginal și pentru a stabili dacă o revizuire obstetrică este necesar.

La scurt timp, in jurul orei 15:00, pe 17 noiembrie 2018, dna AB avea o dilatație de 5 cm și s-a decis ca dânsa să fie transferată la Centrul de Naștere pentru a aștepta desfășurarea evenimentelor specifice. S-a decis să o gestioneze în mod conservator în acel moment.

La ora 19:10, travaliul a fost stabilit de moașă printr-o înregistrare, deoarece AB avea contracții puternice în acest moment și necesita ameliorarea durerii. Planul era ca dna AB să primească îngrijire intrapartum de rutină, ameliorarea durerii, după necesitate și hidratare. Monitorizarea fetală a fost efectuată după fiecare contracție înainte de predarea a cazului către tura personalului de noapte la aproximativ 20:30.

Până la 20:50 dna AB avea contracții de 3-4 ori la fiecare 10 minute, timp de 55 de secunde, lejere până la moderate la palpare. S-au simțit mișcări fetale bune. Avea dilatația de 6 cm până la ora 21:00.

Dna AB a rămas în Centrul de Naștere peste noapte în 18 noiembrie 2018. La ora 03:00 a fost început tratamentul profilactic cu benzilpenicilină, la 24 de ore după ce a început să curgă lichid amniotic. Mai târziu, la ora 05:00, a fost luată decizia de a augmenta travaliul cu Syntocinon. Dilatația era încă de 6 cm în acel moment.

La 11:40 dna AB a fost reexaminată. Contracțiile ei deveniseră mai puternice și mai frecvente față de cele de la situația de dimineață. Ea a progresat la 9 cm dilatare în acest moment, ceea ce a fost un progres semnificativ. Capul fetal era în curs de ieșire, iar vertexul a rămas deasupra coloanei ischiatice. Cu toate acestea, a fost luată decizia de a continua travaliul și ca dna AB să fie reexaminată în 2 ore.

Până la ora 13:40 nu mai apăruseră progrese în ceea ce privește dilatarea colului uterin. Cu toate acestea, dna AB avea contracții la o frecvență de 4 la fiecare 10 minute. Au existat tot mai multe dovezi că travaliul era obstrucționat în acest moment . Cu toate acestea, nu a avut loc nicio revizuire de către personalul superior din departamentul de obstetrică și nu a fost luată nicio decizie de a naște copilul prin cezariană de urgență în acest moment.

Abia la ora 15:55, medicul secundar de pe secție a efectuat un examen vaginal cu consimțământ, constatând o dilatație de 9 cm. Exista o CTG normală în acest moment, dar a fost luată o decizie de creștere a valorii de bază și ulterior a fost luată decizia de a se efectua trecerea la o cezariană.

Pe 18 noiembrie 2018, la ora 17:30, dna AB a avut o operație de cezariană de urgenț. Dna AB avea o dilatație de 9 cm când a fost transferată în sala de operație. Prima incizie a avut loc la 17:35 și prima incizie la uter, la 17:38.

La ora 17:46 s-a observat că dna AB are o naștere dificilă și că au existat semne de travaliu obstrucționat. A fost făcută o notă privind apariția inelului Bandl. Ca urmare a nașterii dificile, chirurgul a trebuit să efectueze o incizie în formă de T în uterul dnei AB și fiica ei s-a născut în cele din urmă la 17:46.

Copilul dnei AB a fost internat la SCBU după naștere, iar dna AB a trebuit să rămână în spital pentru că propria ei recuperare a fost dificilă. Ea a suferit de sepsis postnatal și ileus. În cele din urmă, AB a fost externată din spital la data de 30 noiembrie 2018. Cu toate acestea, a revenit la spital pe 6 decembrie 2018 suferind de dureri postoperatorii continue. A fost internată și i s-au administrat antibiotice. Ea a rămas în spital cu această ocazie până la data de 11 decembrie 2018.

Evenimentele de mai sus au avut un efect advers grav asupra sarcinii ulterioare a dnei AB din 2020. Planul pentru această sarcină era ca ea să nască la 36 de săptămâni de sarcină, din cauza problemelor pe care le-a avut în sarcina anterioară. Din păcate, ea a fost internată cu dureri abdominale severe la 31 de săptămâni de gestație și a fost diagnosticată cu o ruptură uterină, ceea ce i-a impus să nască imediat copilul. Din acel moment, ea a fost sfătuită să evite să aibă alți copii.

Cazul Civil

Osbornes Law a fost instruita de dna AB în decembrie 2020 să depună o solicitare de despăgubiri împotriva King’s College Hospitals NHS Foundation Trust.

În urma investigațiilor inițiale, au fost obținute dovezi de expertiză de la un obstetrician consultant de top, care a susținut cazul AB privind încălcarea obligației de îngrijire și legătura de cauzalitate. Expertul nostru a fost de părere că, în ciuda dovezilor clare că travaliul dnei AB a fost obstrucționat, a existat o nerecunoaștere a neglijenței privind acest lucru și nu numai că nu au oferit dnei AB opțiunea de a trece la o operație cezariană de urgență, ci și să încurajeze această variantă ca fiind cea mai sigură opțiune în circumstanțele date.

Ca urmare a acestor eșecuri, expertul nostru a considerat că nașterea dnei AB a fost mai complicată și că, în absența eșecurilor semnificative în îngrijire, AB nu ar fi necesitat o incizie în T inversat sau o extracție cu prezentație pelvină.

O scrisoare de solicitare de despăgubiri a fost transmisă spitalului în octombrie 2021, iar un răspuns a fost primit la 1 martie 2022. Pârâții au recunoscut semnificativ răspunderea în scrisoarea lor de răspuns și ne-au invitat să dezvăluim o Listă de pierderi în încercarea de a ajunge la o înțelegere pentru soluționarea cazului ei.

Dovezile au fost obținute de la un consultant în chirurgie plastică și reconstructivă care a recomandat diferite opțiuni de tratament pentru a reduce cicatricile dnei AB, care au fost mai extinse decât ar fi fost dacă nu ar fi existat neglijența admisă.

După primirea acestor dovezi, o Listă completă și detaliată de pierderi a fost dezvăluită pârâților. Au fost făcute oferte de despăgubire, iar pârâtul a acceptat oferta dnei AB de soluționare în conformitate cu secțiunea 36  în aprilie 2022, pentru o sumă de £85.000.

Comentând după rezolvarea cu succes a acestui caz, Nick Leahy a spus:

Sunt foarte încântat că am reușit să obținem un rezultat pozitiv pentru clienta noastră în acest caz, un rezultat care reflectă durerea și suferința pe care le-a experimentat și îi va permite să primească tratamentul de care are nevoie în viitor. Faptul că acest caz a fost soluționat într-o perioadă relativ scurtă de timp arată beneficiile unei abordări bazate pe colaborarea între reprezentanții legali. Din păcate, prea des cazurile puternice sunt apărate inutil, provocând stres și suferință suplimentară persoanelor vătămate și ducând la escaladarea costurilor legale”.

Share this article

Contact

Dacă și tu ai suferit vătămări grave ca urmare a neglijenței medicale în timpul nașterii contactează-ne pentru a discuta gratuit cazul tău.

Sunați pentru a discuta cu un avocat român chiar astazi 0207 482 8445

Contactați-ne acum Completați formularul online