Avocatul meu a ramas fara fonduri (bani) si dosarul meu a fost transferat la o noua firma de avocatura – Ce pot sa fac?

22 May 2020 | Maria Tiron
avocat fara fonduri

Ca multe alte afaceri exista si firme de avocatura care, in momentul de fata, sufera din punct de vedere financiar din cauza pandemiei Covid 19. Astfel, multe firme de avocatura au fost inchise sau vandute unor alte firme de avocatura.

Daca aveti un dosar de vatamare corporala cu o firma de avocatura care s-a inchis sau care a fost vanduta unei alte firme de avocatura, probabil va intrebati ce puteti face in acest caz? Puteti sa va transferati dosarul la o alta firma de avocatura, una aleasa de dumneavoastra?

Raspunsul pe scurt este mereu da. Daca dosarul dumneavoastra este guvernat de un contract cunoscut ca “Conditional Fee Agreement”, atunci fosta firma de avocatura va va lasa sa instruiti un avocat ales de dumneavoastra, care sa va continue dosarul, fosta firma protejandu-si costurile generate de dosarul dumneavoastra.

Cateodata, firmele de avocatura doresc sa le fie platite costurile inainte ca dosarul sa fie transferat noii firme de avocatura, insa aceasta depinde de la caz la caz, iar noi va vom spune daca putem sa facem acest lucru sau nu, in functie de dosarul dumneavoastra. Apoi noi ne vom putea recupera costurile la finalul cazului, daca acesta va fi castigat.

Ce se intampla cu asigurarea juridica?

De foarte multe ori noi vom putea prelua asigurarea juridica incheiata prin fosta firma de avocatura.

Schimbarea firmei de avocatura care se ocupa de dosarul meu – pasii urmatori

In timpul unei saptamani de munca echipa noastra primeste numeroase telefoane de la clienti nemultumiti cu firma lor de avocatura. Fiind o firma de avocatura cu peste 45 de ani de experienta, specializata in domeniul cererilor pentru vatamari corporale, noi putem sa discutam in detaliu cazul dumneavoastra, sa analizam situatia si va putem explica procedura care sta la baza transferului unui dosar de la o firma de avocatura la alta.

Share this article

Contact