Biztonságos kerékpározás a koronavírus idején

12 Jul 2021 | Diana Magyar

Table of Contents

Mindannyiunk életét megváltoztatta a COVID-19 járvány, csakúgy, mint társadalmunkat is.

Jelen pillanatban, a kerekparozas megengedett tevékenység mind mint közlekedési forma,- mind mint egyéni edzésforma.

Ha egyénileg kerékpározunk is van rá esély, hogy közel kerülünk másokhoz, valamint továbbra is fennáll a forgalom által jelentett veszély, annak ellenére is hogy kevesebben vannak az utakon.

Járművek

Lakhelyemen mostanában sokkal kihaltabbak az utak, ami elsőre jónak is tűnhet. Viszont azt is észrevettem, hogy azok, akik autóba ülnek, sokkal gyorsabban hajtanak így, hogy nincs jelentős forgalom. Azt is tapasztaltam, hogy nagyobb számmal jöttek közel hozzám autósok amikor elhajtottak mellettem.

Fontos, hogy folyamatosan figyelmesek legyünk, és ne engedjük, hogy hamis biztonságérzetbe ringasson minket a szokásos forgalom hiánya.

Ugyanezt tanácsolom a kátyúkkal kapcsolatban, hiszen ezekkel még mindig tele vannak az utak!

Más kerékpárosok

A csoportos kerékpározás olyanokkal, akikkel nem egy háztartásban élünk, jelenleg nem megengedett. Aggasztó, hogy ha sokan folytatják a nem megengedett csoportos kerékpározást akkor a kormány be fogja tiltani a kerékpározás minden formáját. Ez más országokban már megtörtént, valamint a Richmond Park is bezárt egy időre a kerékpározók számára.

Fontos odafigyelni amikor más kerekparosokkal állva várakozunk a lámpáknál, kereszteződéseknél, hogy akkor is megtartsuk a minimum két méter távolságot.

Gyalogosok

Ugyanúgy vannak gyalogosok az utcákon, és fontos odafigyelni, hogy tőlük is megtartsuk a két méter távolságot. Mindig érdemes távolságot tartani a padkától, ahol átkelnek az úton.

Ha balesetet szenved

Fontos, hogy baleset esetén is megtartsuk a minimum két méter távolságot. Amikor adatokat cserélünk a másik féllel, fontos, hogy felírjuk a nevüket, rendszámukat és a biztosítási adataikat. Az is jó megoldás, ha a másik fél üzenetben átküldi ezeket az adatokat, viszont minden esetben várjuk meg, hogy megérkezzen az üzenet mielőtt elhagyjuk a helyszínt. Érdemes egy fényképet is készíteni a járműről, így könnyen és gyorsan megtalálható a rendszám. Fontos, hogy valaki hívja ki a mentőket és a rendőrséget, hogy szükség esetén helyben legyen az orvosi segítség.

Share this article

Contact