Част 3: Велосипедист, с фрактура на гръб и таз, след като шофьор се откланя при грешен завой и се врязва в него..

Elida Dimitrova

Table of Contents

Запален колоездач получава счупвания по цялото тяло и  остава неспособен да върви без помощ почти година, след като е блъснат от моторист, който се намира в грешната посока на путя.

42-годишният Томаш Хмелевски претърпява фрактури на гърба, таза, ребрата и двете китки по път към работното си място.

Той казва, че жената шофьор на автомобил форд се е отклоня от пътя си и се врязва челно в него . Следващото нещо, което той си спомня е че лежи на пътя и парамедици,  му казват да не мърда.

Адвокати Осборнс представляват Томаш в съдебни действия срещу шофьора за претърпяна телесна повреда и загуба на доходи, тъй като не е в състояние да работи от катастрофата.

Страстният колоездач Томаш, който се състезава в Гудууд с велосипедния клуб Southdown Velo, е приет в реанимация след катастрофата. Той е на патерици в следтсвие на катастрофата през септември миналата година.

Томаш разказва: „Събудих се на пътя и имаше хора, които ми крещяха да не мърдам и ме държаха. Това беше кошмар и най-лошият момент в живота ми. Мислех, че ще умра. Тялото ми беше разбито  при катастрофата и бях ужасен от това, което ще се случи. Когато се събудих, бях щастлив, че съм жив, но през следващите дни се страхувах, че ще умра, тъй като фрактурите на таза са наистина опасни. Страхувах се, че най-малкото ще остана в инвалидна количка до края на живота си. Научих се да ходя с патерици, но тази катастрофа ми съсипа живота. ”

Полицията разследва инцидента в Бошам, Западен Съсекс, но установява, че няма достатъчно доказателства за по сурово наказание и изпраща на шофьора „официално предупредително писмо“.

В писмото от полицията в Съсекс се казва: “Полицията реши да издаде на шофьора официално предупредително писмо, в което се посочва, че в този случай той не е упражнил нужния стандарт на грижи и внимание, очаквани от всички участници в движението.”

Томаш , е родом от Полша и е дошъл във Великобритания през 2011 г., за да работи като дърводелец. Той каза: „Наистина бях разстроен. Карах колелото си от правилната страна на пътя и колата внезапно се появи и се вряза в мен, излизайки зад завоя. Въпреки това шофьорката е получила единствено предупредително писмо. Тъй като катастрофата се случи около 7 часа сутринта, нямаше свидетели, но мотора ми от въглеродни влакна беше счупен на три места и получих тези ужасни наранявания. За мен това не е справедливост. ”

Томаш добавя: „Преди тази катастрофа бях в добра форма и колоезденето беше моята страст. Това ми беше отнето, тъй като не мога да си представя, че ще карам отново на пътя. Страхувам се от автомобили, когато излизам, дори когато просто вървя по пътя. Не знам какво ми носи бъдещето. ”

Магдалена Кнез, специализиран адвокат за телесни наранявания в лондонската адвокатска кантора Osbornes Law, заявява: „Моят клиент е претърпял тежки физически и психически белези от тази опустошителна катастрофа. Разбираемо е, че той трябва да се чувства огорчен, че шофьорът не е бил наказан за това, което му се е случило, но ние работим, за да получи справедливост чрез гражданските съдилища. ”

Share this article

Contact