Семействата на жертвите от трамвайната катастрофа в Кройдън изпращат искане до главния прокурор за започване на ново разследване.

31 Aug 2021 | Elida Dimitrova

Адвокати Осборнс, които  представляват пет от семействата на жертви на трамвайната катастрофа в Кройдън, се обърнаха към  главния прокурор с молба до Висшия съд за ново разследване на инцидента, като се позовава на множество нередности при провеждането на първоначалното разследване, което приключи миналия месец.

Разследване миналия месец приключи със становище, че седемте души, загинали при излизането на влак от релсите на кръстовището Sandilands, Кройдън на 9 ноември 2016 г., е инцидент.

Адвокатска кантора Osbornes Law се обърна към главния прокурор Майкъл Елис от QC, с искане да се проведе ново разследване, тъй като старшият съдебен следовател на Нейно Величество за Южен Лондон Сара Ормонд-Уолше („HMSC“) тълкува закона неправилно. Това попречи на  разследването, да разгледа решаващи доказателства.

Dane Chinnery, 19, Philip Logan, 52, Philip Seary, 57, Dorota Rynkiewicz, 35, и Robert Huxley, 63, всички от New Addington, и Mark Smith, 35, и Donald Collett, 62, от Croydon умират при катастрофата на Sandilands Junction, докато останалите 62 от 70 пътуващи във влака за ранени, 19 от тях сериозно.

Бен Посфорд, партньор и ръководител на отдел „Катастрофални наранявания“в Osbornes Law е водещ адвокат за пет от седемте семейства (семействата на г -н Logan, г -н Seary, г -жа Rynkiewicz, г -н Smith и г -н Collett).

В писмото до главния прокурор той пише: „Пишем, за да ви помолим да обмислите използването на вашите правомощия съгласно раздел 13 от Закона за коронерите от 1988 г. („ Законът от 1988 г. “), за да подадете молба до Върховния съд за разпореждане за ново разследване . Считаме, че е необходимо или желателно в интерес на правосъдието да се проведе друго разследване. Съгласно раздел 13, заявлението би било оправдано поради отхвърляне на доказателства и/или нередовност на производството и/или недостатъчност на разследването.

Съдебният следовател по време на деветседмичното разследване отказа да позволи на съда да изслуша доказателства от всеки, който е потенциално отговорен за катастрофата, вместо това се позова на доказателства от Съвета за разследване на железопътни инциденти (RAIB). Тя използва прецедент в предишно разследване на катастрофа с хеликоптер – Норфолк – за да не позволи да бъдат изслушани никакви доказателства от Transport for London (Tfl) или First Group’s Trams Operations Limited (TOL).

Бен добави: „При разследването HMSC отказа да извика очевидци, които са били в катастрофиралия трамвай, нито шофьори или треньори, нито мениджъри от трамвайната компания, нито управители на инфраструктура. Тя отказа да призове и самия  шофьор на авариралия трамвай. Тя отказа да извика експерти, които са докладвали за неадекватна оценка на риска, неадекватна сигнализация и неадекватно регулиране на индустрията.

„Тези решения са причинили стрес и несправедливост на семействата на загиналите, а също така са предизвикали обществен протест. Ако решението е законосъобразно, тогава във всички бъдещи разследвания за въздушни/морски/влакови катастрофи няма  нито едно семейство да има възможността да се изправи и да разпита онези, които са виновни за смъртта на техните близки, и няма да бъдат чути други експерти, освен служителите на RAIB. Ако това решение е правилно, то това означава че бордовете за разследване на произшествия вече са всемогъщи, всевиждащи експерти; раздавачи на правосъдие; определящи факти и завеси, зад които всички неизпълнители ще бъдат пазени от погледа на обществеността. Разследванията и съдебните заседатели остават без значение.

„Тълкуването на HMSC на Норфолк беше с твърде широк спектър и ще   има  за ефект, факта че  при всяка масова катастрофа с обществен транспорт в бъдеще разследването никога повече няма да чуе никой от тези, които са пряко отговорни. Вместо това разследванията ще бъдат просто упражнение за щамповане на доклада на AIB, свързано с този инцидент, което прави разследването скъп фарс. ”

Някои от семействата са предложили да се срещнат с главния прокурор.

Бен каза: „Също така ви каним да се срещнете с някои от пострадалите семейства, за да разберете по -добре ефекта, който това решение е оказало върху тях. Семействата се чувстват дълбоко разочаровани от процеса на разследване и не виждат смисъл да правят такова разследване и след това да призовават никой от отговорните да даде показания пред съдебните заседатели.

„Семействата не са богати. Те не могат да си позволят съдебен контрол. Ако могат да получат правна помощ, те ще трябва да започнат съдебен контрол в рамките на три месеца от 28 юни 2021 г. Бихте могли да им спестите сърдечната болка, стреса и тежестта, като упражните правомощията си. ”

 

Share this article

Contact

контакт

For a free initial conversation call 07516 441 448

Email us Send us an email and we’ll get back to you


  • Препоръчвам!

   Svilen Veselinov

  • Отличен и много професионален екип от юристи. Много благодаря на Елида Димитрова и Снежина Янкова, че бяха много професионални и подкрепящи ме по време на целия иск. Горещо препоръчвам!

   Стоян Денков

  • Горещо препоръчвам адвокатска кантора Осборнс за искове при инциденти
   Силно препоръчвам Osbornes Law и по-специално Снежина Янкова за техния професионализъм, отзивчивост и ефикасност при разрешаване на иска ми по делото за щети от инцидента ми, който беше разрешен по начин, който надхвърли всичките ми очаквания.
   Не се колебайте да се свържете с г-жа Янкова и Осборнс, ако имате нужда от човек, на когото можете да се доверите.
   Благодаря

   Тодор Стефанов

  СлучаиVIEW ALL

  1. 20.9.2021

   Андрю Мидълхърст, специалист по велосипедни произшествия адвокат в Osbornes Law, е уредил иск за ранен велосипедист в рамките на £ 70,000.00.

   Нашият клиент кара колелото си по тих път в Източен Лондон, когато шофьор на кола внезапно отваря вратата на колата си. Нашият клиент няма шанс да избегне сблъсъка и удря лицето си в отворената врата. Шофьорът е осъден за това,... Read more

   Read more
  2. 10.9.2021

   Възрастен мъж, който почти умира след „небрежна“  медицинска грижа, получава 900 000 британски лири обезщетение

   Възрастен човек, който е получил инсулт и едва не е починал, след като  болногледачите са пропуснали да го посетят 142 пъти и да го подканят да си пие лекарствати получи 900 000 паунда обезщетение. Името на  63-годишния човек, който не... Read more

   Read more
  3. 31.8.2021

   Семействата на жертвите от трамвайната катастрофа в Кройдън изпращат искане до главния прокурор за започване на ново разследване.

   Адвокати Осборнс, които  представляват пет от семействата на жертви на трамвайната катастрофа в Кройдън, се обърнаха към  главния прокурор с молба до Висшия съд за ново разследване на инцидента, като се позовава на множество нередности при провеждането на първоначалното разследване,... Read more

   Read more
  4. black motorbike
   24.8.2021

   Мотоциклетист пострадал при злополука получава 400 000 паунда обезщетение.

   Г -н С, италианец, работещ в 5 -звезден лондонски хотел, пътува с мотопед от работа към вкъщи през нощта в Централен Лондон през 2009 г. Той кара по прав път. Отпред в дясно има такси, завиващо по страничен път. Когато... Read more

   Read more
  5. red motorcycle
   19.8.2021

   Спечелен Иск за обезщетение на стойност 90,000 паунда на пострадал мотоциклетист.

   Г-н H работи като служител по сигурността. Той и съпругата му работят на пълен работен ден и плануват да имат деца. Г-н Н кара мотора си през кръстовище във Финчли, когато шофьор на кола пресича пътя му идвайки от страничен... Read more

   Read more
  6. 18.8.2021

   Иск за обезщетение след претърпяна  сериозна мозъчна травма, в следствие на удар от пътен знак на Лондонското метро, който го оставя в безсъзнание.

   Пилот на авиокомпания „по чудо“ оцеля, след като железопътна табела от 20 кг падна на четири метра височина върху главата му при оживена метростанция в Лондон. Пиеро Буреси-Паоне, на 58 години, от Крауч Енд, Северен Лондон, се разхожда със съпругата... Read more

   Read more

  VIEW ALL