Обмисляте ли да смените адвокатите които ви представляват?

3 Feb 2021

Table of Contents

Нашият екип редовно получава обаждания от клиенти, които се представляват от други адвокатски кантори с въпроса – лесно ли е да сменим адвоката си ?? Ако имате заведен иск за телесна повреда или медицинска небрежност, но не сте доволни от съветите, които получавате,  ние имаме специализирани адвокати, които могат да съдействат.

Защо бихте помислили за смяна на адвокати?

Клиентите ни споделят, че са се свързали с Osbornes Law, защото са се притеснили, че на вече представляващия ги адвокат липсва компетентност, за да се справи с техния случай. Някои искове за телесна повреда и медицинска небрежност могат да станат по-сложни от първоначално очакваното и както показва казусът по-долу, разликата с това да имате истински специалист, който действа вместо вас, може да бъде огромна.

Ищците понякога също се притесняват, защото има забавяне на делото им или проблеми с комуникацията с техния адвокат. Чуваме за клиенти, чиито случаи се прехвърлят между различни адвокати в една и съща кантора, което води до непрекъснати закъснения и цялостен разединен подход към исковата молба, а това засяга тяхното доверие в процеса, през който преминават.

Други притеснения включват нарастваща загриженост относно индивидуалните съвети и експертни познания на техния адвокат и рискът от това искът да бъде уреден на по-ниска финансова стойност от реалната.

Защо да изберем Осборнс, когато мислим за смяна адвокати?

Когато предявявате иск, трябва да се чувствате уверени, че вашият адвокат ще постигне възможно най-добрия резултат за вас.

Нашите адвокати са експерти в своята юридическа област с доказани резултати при уреждане на най-добрите рехабилитационни грижи и лечение и осигуряване на обезщетение за вашите наранявания и други загуби, включително загуба на печалба.

Ние имаме достъп до широк кръг медицински и други експерти, които изготвят всички необходими ключови доклади, за да помогнат в правилната преценка на нараняването ви и стойността на иска за обезщетение.. Те знаят как да увеличат максимално вашите загуби, за да гарантират, че ще получите пълно обезщетение за нараняванията си.

Нашите екипи за телесни наранявания и медицинска небрежност са съставени от водещи, национално известни адвокати, независимо признати на базата на  своя опит.

Ние работим на принципа, че не заплащате за адвокатски услуги,освен ако не спечелим иска.

 

Неотдавнашен казус:

Обезщетението за клиент, претърпял наранявания, променили живота му , бе увеличена от 250 000 на 2,3 милиона лири

Младо момиче, Ема (истинското име е променено), претърпява автомобилна катастрофа, карайки колата на родителите си към вкъщи. Току-що е получила оферта за работа и с нетърпение очаква да им каже. Без предупреждение иззад ъгъла срещу нея излиза кола, която се движи от грешната страна на пътя и последва челен удар. Тя получава фрактура на таза, фрактури на крака и нараняване на главата. Отведена е с въздушен транспорт до болницата.

Ема е без никакъв спомен за инцидента и мозъчна травма. С нейните родители се свързва  автомобилният им застраховател и им предлага  адвокат, който да ги представлява на принципа че не плащат за адвокатски услуги, освен ако делото им не бъде спечелено.

След около 15 месеца родителите на Ема се свързват с Бен Посфорд (ръководител на катастрофални наранявания в Osbornes Law). Той им е бил препоръчан от приятел, освен това е получил и много добри отзиви в Гугъл.

Бен се среща със семейството. Те са заплашени от фалит и само един от родителите може да работи. Другият се е отказал от работата, за да се грижи за дъщеря им, която не може да бъде оставена сама заради степента на мозъчната си травма. Семейството не са имали подкрепа, не са им били подсигурени грижи, имали са твърде малко терапии и не са получили финансова помощ чрез исковата молба (наречена междинни плащания).

Застрахователят, представляващ  другия шофьор, не е бил принуждаван да признае вина, но е направил предложение за уреждане на иска в размер на 250 000 британски лири, а адвокатът на Ема притиска семейството да приемат предложението. Това  подтиква семейството да потърси второ мнение от Бен, който  изобщо не се съмнява, че офертата е ужасно ниска. По-важното е, че нито едно от ключовите експертни доказателства не е получено, така че те няма реална представа за състоянието на Ема и какви грижи може да са и нужни в бъдеще. Нямали са и възможността   да изпробват различни видове  грижи, за да видят какво ще се отрази най-добре на Ема.

Родителите на Ема инструктират Бен да я представлява. Те подписват пълномощно като му дават правомощия да изиска всички документи по делото от вече бившия им адвокат. За да направят това, родителите не трябва лично да говорят с бившия адвокат. Той се  се съгласява да предаде досието и в замяна Бен обещава да възстанови разходите им след приключване на иска. Това е стандартна практика и се нарича споразумение за задържане. Бившият адвокат не е искал никакви плащания от  родителите, за да прехвърли иска, и отново това е нормална практика. Отнема около две седмици от подписването на формуляра за прехвърляне на файла.

Бен представлява Ема и родителите и на принципа, че не заплащат за адвокатски услуги, ако искът не е спечелен. Той урежда официално поемане на вина от ответника, както и големи междинни плащания, назначаване на специален наблюдател на клинично мозъчно увреждане, както и екип от частни терапевти, заедно с логопед и неврологичен терапевт.

Беше установен специален режим на грижи с помощен персонал и Ема пробва да живее независимо с тази подкрепа. Тя също е записана в колеж на базата на индивидуално обучение и  има достъп до работа като доброволец.

Бен инструктира някои от най-добрите медицински правни експерти в страната да помогнат с уреждането на искана,  включително невропсихолог, невропсихиатър, хирург на долните крайници, невролог, невро-физиотерапевт и редица други експерти, като например в областта на грижите, ОТ и настаняването.

В резултат на осигуряването на всичко, което е трябвало  да бъде направено от самото начало, и след като първоначално посъветва Ема и нейните родители да не приемат предложението от 252 000 британски лири, Бен успя да осигури окончателно уреждане на иска в размер на 2, 300 000 британски лири.

За безплатна, поверителна консултация на бългрски език с нашите адвокати се обадете на: 07843349633 / 02076818675 Елида Димитрова и 07516 441448 /020 7681 9013 Снежина Янкова

Share this article