Мозъчна травма

14 Jan 2019

Table of Contents

Адвокатска кантора Озборнс успешно защити правата на унгарски лекар, претърпял мозъчна травма при пътнотранспортно произшествие. Ищецът е вървял от работното си място през паркинга и пресичайки път до кръгово движение е бил блъснат и повален от ответникът. 

Въпреки че ударът бил при движение с ниска скорост, ищецът получава травма на главата и за малко губи съзнание. Ищецът получава и фрактури на раменете и ръцете, за които се налага оперативна намеса, но контузията в главата не е лекувана и след няколко дни ищецът е изписан от болницата. Ищецът отсъства от работа в продължение на няколко седмици, докато се възстанови, но продължава да страда от продължителни главоболия и замайване. След завръщане на работното си място като невролог в болницата, ищецът среща трудности да се справи с изискванията на работата и се налага да ограничи задачите си на кратки периоди. 

По настояване на Стюарт Кайтли от адвокати Озбoрнс които поемат случая е назначена мозъчна експертиза и ядрено магнитен резонанс, които доказват че ищецът е плучил увреждане на структурата на мозъка в резултат от удара в главата при инцидента. Резултатите от изследванията, показанията на свидетелите и клиничното представяне на ищеца доказват че мозъчното увреждане получено в резултат от инцидента е нанесло щети на познавателните функции на ищеца, концентрацията и памета му както и на настроението и поведението му. Доказателствата потвърждават факта че въпреки че ищецът не е изгубил тотално възможността си да работи, той ще трябва да работи по-малко и ще бъде силно ограничен да работи до достигане на нормалната възраст за пенсиониране. 

Тези безспорни доказателства са приети почти без възражения от ответната страна което прави възможно приключването на случая преди достигането на съдебната фаза. Постигнатото споразумение в интерес на ищеца е в размер на 6 цифрена сума. 

Адвокатът на ищеца Стюарт Кайтли от Озборнс каза за случая: “Това беше случай при който се възползвахме от ранните разследвания на експерти по мозъчната травма. Ищецът е бил освободен от болница без неврологично проследяване и е успял да възобнови работата си, но незабелязаните значителни щети на мозъка ни позволиха да представим на ответника неоспорими доказателства, които позвлиха на ищецът да получи компенсация за последиците от злополуката в последните години от кариерата си.”

 


Share this article