Казус

14 Jan 2019

Table of Contents

Казус-Адвокати Осборнс печелят иск за своя клиент г-н К на стойност £630,000. 

Г-н К. румънски гражданин, идва в Англия през 2014 г. Скоро намира работа чрез приятел като електротехник в Лондон. 

В деня на инцидента през 2015 г. той работи по окабеляване на таван качен на стълба. Кабелът падна върху него, събаря го от стълбата и той губи съзнание. 

Г-н К е откаран в болница. Скенер на мозъка, показва фрактура на черепа и кървене в мозъка, но с времето съзнанието му се подобрява и след три седмици той е изписан у дома. Неврологично проследяване на състоянието му не е правено, въпреки факта, че г-н К. все още страда от тежък световъртеж и гадене, главоболие и умора, което го принуждава да остане на легло няколко седмици. 

Когато случаят бе препратен препратен към адвокати Осборнс, ние се свързахме с работодателя и неговите застрахователи и подадохме иск срещу тях за небрежност, твърдейки, че инцидентът е бил причинен от неспособността им да организират и контролират работата на нашия клиент. След протеклите разследванията, застрахователите приеха пълна отговорност за инцидента. 

Нашата първоначална задача бе да му помогнем да получи междинни плащания за да финансира лечението и рехабилитацията си както и да се получат експертни доказателства, за да се докаже степента на нараняванията и да се получи надежден дългосрочна прогноза за състоянието му, за да може да се изчисли пълният размер на иска. 

Назначеният с наша помощ ядрено-магнитен резонанс на мозъка и експертни доказателства от невро-рентгенолог, показаха, че нашият клиент е претърпял микроскопично увреждане на мозъка, което е причината за симптомите, които описва. 

Освен това бе необходимо да се получат експертни доказателства за увреждането на балансиращия механизъм на ищеца и загубата на слуха както и загубата на вкус и мирис. 

След като медицинските доклади бяха изготвени, бе необходимо да се изготви и доклад от експерт по грижите, в който да се анализират настоящите и бъдещи нужди на клиента. Той разчиташе изключително много на жена си, за да го придружава по пътувания, както и за емоционална подкрепа. 

След получаването на всички тези доказателства, застрахователите се опитаха да приключат случая по-рано, като предложиха на ищеца обезщетение в размер на £ 60 000 което по-късно увеличиха до £100 000. 

Тези предложения бяха отхвърлени като твърде ниски и случаят стигна до Върховния съд. Междувременно, адвокатите на застрахователя поръчаха изготвянето на доклади на свои експерти. 

Последните експертни доклади бяха завършени след две години, за да се даде дългосрочна прогноза за състоянието на г-н К. Въпреки че е той постигна много добър напредък с независимостта си и се е върна на работа, той все още се нуждае от помощ и подкрепа и ще остане с някои постоянни проблеми в резултат от увреждането на мозъка. 

Допълнителни доклади позволиха на страните да оценят иска и да стигнат до споразумение. 

Ответниците направиха първо предложение за извън съдебно споразумение от £ 530,000, което бе отхвърлено. Нашият екип изготви контра предложение за £630 000 което в последствие бе прието. 

Тази сума включва обезщетение за самата вреда (общи щети), минала и бъдеща загуба на доходи, грижи, включително трудова терапия, лечение, пътни разходи, помощни средства и оборудване. Споразумението ще позволи на г-н К да се придържа към по-лека работа на непълно работно време в бъдеще и да осигури дългосрочна финансова сигурност за него и неговото семейство. 

Г-н К бе представен от адвокатите на Oсборнс за телесни повреди Мария Тирон, Стюарт Кайтли и Kейт Милтън. 

Обадете се и говорете на български със Снежина Янкова и Елида Димитрова от адвокатска кантора Осборнс. Те ще Ви посъветват дали може да предявите иск за обезщетение на принципа, че не плащате за адвокатските услуги, ако делото Ви не бъде спечелено. 

Свържете се със Снежина на тел: 07516 441448 /020 7681 9013 и емейл: syankova@osbornes.net Или с Елида на тел: 07843349633/02076818675 или на имейл: elida.dimitrova@osborneslaw.com


Share this article